Cerven
ohodnotit

Ztracená dovolená

Další název:
Lost Holiday
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
85 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„První česká dokumentární detektivka“

Komentáře k filmu Ztracená dovolená

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Plivník
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Předchozí komentář mě   trochu nahlodal, jestli mám   opravdu věřit tomu, že   skupina mladých, relativně   inteligentních lidí věnuje   několik měsíců absurnímu   hledání jakýchsi   Číňanů. Troufnu si říct,   že kdyby jejich kamarád   hrabající se v popelnicích   našel v kufru zakrvácený   nůž nebo lidskou nohu,   nevěnovali by tomu tolik   energie. Ale tajemní Asiaté   z komunistické velmoci,   kteří v Evropě páchají   kdoví co (např.   špiónují), to je panečku   terno. Rozumně uvažující   člověk by se po nějaké   době, kdy se nedaří na věc   vykašlal, ne tak tvůrci. A   když konečně dosáhnou   svého cíle, s opovržlivým   nadhledem sledují čínské   soudruhy, kteří nepochopili,   že "přátelé z   Česka" nechtěli   šířit bratření mezi   národy a družbu.   Deklarovaný úmysl, že jen   chtěli zjistit, zda je   možné v současném   globalizovaném světě najít   někoho jen podle fotografií,   už definitivně mizí. Co   čekali? Že pracovník   ministerstva na kameru   prohlásí, že Čína je fuj,   porušuje lidská práva,   vyskočí, zaječí "Free   Tibet" a následně je   vezme na děsně tajnou   schůzku s disidenty? Pak to   byla opravdu "ztracená   dovolená".
korzybski
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.11.2007
ztracený čas
V rozpacích dávám 30 %, jen   za výborný nápad.   Zpracování je tak mdlé a   bezradné, že mě dostalo do   deprese. Ledaže v tom je   jiný záměr: zveličování   banalit a předstírání   tajemna je totiž tak blbé,   že jde snad o jakousi parodii   na druhou - parodii parodie -   publicistických pořadů   komerčních TV. To vyniká   tím spíš, že je dokument   realizován s nadšením a   invencí hodnou pacientů   cholerového baráku.
Styděl jsem se, že víc,   než tápání hlavního   příběhu, se mi líbila   reportáž komunistické   čínské televize, jak   vystřižená z 80.let. A   doufal přitom, že jde o   mystifikaci. Bohužel ne a   věc se od té chvíle   zvrhává v tendenční   politickou agitku.
Sám   bych to snad nenatočil hůř.   Ale na ten nápad bych   nepřišel.
Nedávno   jsem si přečetl jednu   zásadní recenzi a stydím se   teď ještě víc, že jsem   nepochopil. Podle jejího   autora jde totiž o bohapustou   srandu a absurdní manipulaci.   Prý nikdo jen trochu rozumný   nemůže věřit, že tohle je   míněno jako dokument. A   dává za to 80 %.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Omar Berdouni

Berdouni Omar

Mehdi Nebbou

Nebbou Mehdi

Dermot Crowley

Crowley Dermot

Hunter

Hunter
Hunter

Anthony Starke

Starke Anthony

Josef Laufer

Laufer Josef

Poslední páska

Poslední páska

Quartétto

Quartétto

Bratři Ricové

Bratři Ricové
Bratři Ricové

James Romanovich

Romanovich James

Naposled navštívené:
Omar Berdouni

Berdouni Omar

Mehdi Nebbou

Nebbou Mehdi

Dermot Crowley

Crowley Dermot

Hunter

Hunter
Hunter

Anthony Starke

Starke Anthony

Josef Laufer

Laufer Josef

Poslední páska

Poslední páska

Quartétto

Quartétto

Bratři Ricové

Bratři Ricové
Bratři Ricové

James Romanovich

Romanovich James