Cerven
ohodnotit

Ztracené město Z

The Lost City of Z

Další název:
Die versunkene Stadt Z; Stratené mesto Z
Rok:
2016
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
20.4.2017
„Hledal mýtus... To, co objevil, se stalo legendárním.“

Obsah filmu Ztracené město Z




 
V roku 1925 sa legendárny britský bádateľ Percy Fawcett vydal do amazonskej džungle pátrať po bájnej stratenej civilizácii. Počas výpravy však záhadne zmizol. Príbeh o vášni muža, ktorý chcel odkryť dávnu minulosť. Sen objaviť starovekú amazonskú civilizáciu ho stál nepredstaviteľné útrapy, výsmech vedeckej komunity, desivé zrady a roky strávené ďaleko od rodiny. Postava bádateľa Percyho Fawcetta sa stala predlohou legendárneho filmového hrdinu Indianu Jonesa. V roku 1906 sa britský bádateľ Percy Fawcett po prvýkrát vydal do Amazónie. Počas niekoľkých ďalších expedícií pod záštitou Kráľovskej geografickej spoločnosti podplukovník Fawcett s...
 
Související odkazy
 
Recenze: Ztracené město Z

… kde „Z“ neznamená „Zombie“.  číst dál

 
 
RECENZE: Předchůdce Indiany Jonese předlouze hledá Ztracené město Z

Životopis důstojníka s objevitelskou duší patří k filmům, které jednak vydají na seriál a jednak diváka přimějí, aby si dohledal na internetu další podrobnosti o skutečném Percivalu Fawcettovi. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
James GrayJames Gray  
hraje:
Charlie HunnamCharlie Hunnam.....Percival Fawcett [36]   
Tom HollandTom Holland.....Jack Fawcett [20]   
Robert PattinsonRobert Pattinson.....Henry Costin [30]   
Sienna MillerSienna Miller.....Nina Fawcettová [34]   
Angus MacfadyenAngus Macfadyen.....James Murray [52]   
John SackvilleJohn Sackville.....Simon Beauclerk   
Daniel HuttlestoneDaniel Huttlestone.....Brian Fawcett [16]   
Bobby SmalldridgeBobby Smalldridge.....mladý Jack Fawcett   
Michael FitzeraldMichael Fitzerald.....Hunt Leader [36]   
Aleksandar JovanovicAleksandar Jovanovic.....Urquhart [45]   
Tom MulheronTom Mulheron.....Jack Fawcett   
Anthony BoyleAnthony Boyle  
Johann MyersJohann Myers.....Willis   
Michael JennMichael Jenn.....Sidney Thornton   
scénář:
James GrayJames Gray  
námět:
David GrannDavid Grann.....podle knihy "The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon"   
hudba:
Christopher SpelmanChristopher Spelman  
kamera:
Darius KhondjiDarius Khondji  
střih:
John AxelradJohn Axelrad  
Lee HaugenLee Haugen  
trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ztracené město Z >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.8.2020
Když si chlap něco usmyslí, tak jde všechno   stranou. Rodina, děti, žena, prostě musel   dokázat, že je toho..nevím čeho..hoden, když   už ten původ nebyl nic moc. Pak z toho vznikne   film přes dvě hodiny, kde je Robert Pattison k   nepoznání zarostlý, Angus "Bruce"   MacFadyen s pupkem v džungli na ránu a Tom   Holland bez spidermanských sítí se snaží otci   vyrovnat. A ženské sedí doma a čekají. Jako   jasně, rozumím, doba a postavení si to   žádalo, ale vznikl celkem nudný film, který,   kdyby byl do dvou hodin, mohl nabídnout daleko   víc.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Pro mě velké zklamání. Utahané, nemělo to   jiskru. Očekával jsem od toho mnohem víc.   Žádné napětí, a to i v úsecích, které se   odehrávaly v pralese. Byla celkem nuda.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2018
Dobrodružný příběh o době kdy nebyl Google a   vše se muselo objevit a vypátrat. Posedlost   tehdejších hledačů pokladů a dávných   civilizací byla obdivuhodná. Kdo o městě Z   nečetl může shlédnout. Uklidňující film.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Pravdivý příběh o britském průzkumníkovi   plukovníku Percivalu Fawcetovi, který zmizel   při hledání tajuplného města v Amazonii ve   dvacátých letech minulého století. Příběh   je rozvinutý do dvou a půl hodin stopáže a   vše podstatné lze v ději najít. Hlavní   postava všeho dění je mladý dělostřelecký   důstojník snažící se urovnat hraniční spor   mezi Bolívií a Brazílií, aby během toho na   svých cestách objevil znaky naznačující   možnost ztracené civilizace. Každé odvětví   děje je natočeno s naprostým respektem k   události, takže to nejen po vizuální stránce   nabírá na zajímavosti. Místy však přeci jen   některé úseky vypadají zbytečně natahovaně,   tudíž nuceně nudně, ale síla je hlavně v   dialozích než v činech a podle toho se na to   také musí vzhlížet. Konec už i tak vypadá   zvláštně, ale i zde záleží na úhlu pohledu.   Námět na zfilmování je dosti složitý, avšak   tvůrci se s tím poprali jak jen mohli. Snímek   sice nezaujme každého, ale stoji za zhlédnutí.
Reklama
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Kvalitní televizní film s fajn scénářem,   dobrou výpravou a více než slušným hereckým   obsazením i výkony. Bohužel je to za mě   poměrně nuda - nějak jsem s Charliem Hunnamem   nesouzněla, nevěřila jsem mu posedlost   Amazonií. V podstatě se mi zdálo, že to byl   víc sebestředný floutek, která nebral na   nikoho kolem ohledy, než někdo zapálený,   badatel... v televizi super, pro kino zklamání.
Svarcneger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2017
Prisernost...
Sdilim nazory vsech, krome jedne tady, ale vyjimka   vzdy potvrzuje pravidlo. Zaplat Pan Buh, ze Brad   ma rozum a nevz hlavni roli, tim se pripravil o   totalni propadak. Pribeh zajimavy a kdyby se   nataceni chopil nekdo s citem pro dobrodruzstvi,   tak to mohla byt podivana. Takhle to je plne kecu,   tmavych scen i ve dne, tahani voru a vubec nic   neni zajimave, akcni nebo sokujici. Dalsi zbytecne   utraceny cas vsech hercu, tymu a pak i divaka.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2017
140 minut nudy...
Neuveritelne dlha minutaz sa zaobera slavnym   cestovatelom /Percy Fawcett/,o ktorom v nasich   koncinach takmer nikto nepocul.Prave snaha o   zachytenie vsetkych kapitol jeho zivota /3   expedicie+WWI/ je kontraproduktivna.Samotnym   expediciam a dobrodruzstvu je venovanych tak 30   minut z filmu a zvysok je nudna vata a prazdne   dialogy venujuce sa feminizmu a rovnosti medzi   ludmi.To je OK a so vsetkym suhlasim,ale do tohto   filmu to nepatri.Jedinym plusom je ponaucenie o   slavnom cestovatelovi a na to staci Wikipedia a 10   minut Vasho draheho casu.
Film jednoznacne   nedoporucujem.
PS:Ako vidim v komentoch slovo   "nuda" sa opakuje velmi casto...
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.9.2017
Nudná dobrodružná podívaná,hlavní hrdina se   vrátí domů udělá dítě a odjede a potom   znovu a znovu,putování džunglí vypadalo jako   procházka,zvířata skoro žádný,kanibalové   přátelští,efekty mizerný,herecky   ucházející,celkově ztráta času podruhé už   nevyhledám.
Reklama
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Nudná cesta za ztraceným městem,,,
Další píčus, kterej si myslí, že nás   oblažil tím, že natočil předlouhý, nudný   film, který je sic podle skutečnosti, ale kdo z   nás ji zná a zajímá ho. Ale ok to nemusí   vadit, mohl to být řekněme 110 minutový,   dobrodružný film, celé téma si říkalo o   pořádnou jízdu plnou akce a napětí a ono to   je ukecaný, nezáživný putování za nějakým   ztraceným městem, který je vám za chvilku u   zadku a celej film taky. Příště ty Pepine,   přestaň leštit svoji ebonitovou tyč a netoč   cca 2,5 hodinovej film, když na to nemáš!!
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.7.2017
Nudné putování
Ztracená a promarněná šance.Objevitelské   výpravy do neznámých končin nabízejí vždy   silný příběh .V tomto snímku tomu však takto   není. Výprava do východní Bolivíe s přesahem   do událostí 1.světové války je pouze   nějakým leporelem příběhu důstojníka   britské armády který pod vlivem ambicí k   dosažní medaile která mu na uniformě chybí   přijme nabídku Královské zeměpisné   společnosti .Odjíždí do Bolivie i se svým   asistentem jako dvoučlenná expedice. Nudné a   nicneříkající pasáže na lodi a ve vlaku   klidně můžete přeskočit jako zbytečné   natahování stopáže.Na místě najímá jednoho   indiána , kterého jako uvědomělý humanista   vysvobodí ze spáru místního otrokáře   podnikajícího v kaučukovém byznysu,dále   přibere několik místních povalečů a razí   proti proudu(i když ve filmu je jasně vidět   plavba po proudu) za zmapováním hranice mezi   Bolivii a Brazilii.Na řece se povaluje bárka s   nápisem HAMBURG,uffff ti Němci jsou všude! Na   naše objevitele dopadne pár šípů divochů   ,jeden kořala na lodi je zasažen a padá do vody   kde mají Piraně hody.Osvobozeného indiána to   přestane bavit a tak vezme kramle ale předtím   ostatním sdělí , že v dosahu je   "ztracené město" . Po nálezu kusu   jakési keramiky tomu uvěří i naši geodeti a   tak vezmou kramle taky a pádí za velkou louži   do Albinonu. Zeměpisná společnost o tomto   objevu uspořádá seminář kde si dramaticky   vymění názory příznivci a odpůrci teorie o   dávné civilizaci pod Andami.Druhá výprava na   sebe nedá dlouho čekat a k týmu se připojí   jeho zbohatlické lordstvo které si chce užít   trochu toho "dobrodružna" Je to však   slaboch , parta jej po právu vyloučí v   očekávání , že už jej nikdy neuvidí. Opak   je však pravdou a náš major objevitel má nejen   co vyvětlovat ale je odejit do zákopů na frontu   ve Francii. Tam zazní několik patetických   frází, trochu výstřelů .Major je se ocitá ve   špitále a myšlenkami je stále ve   "ztraceném městě" které sice   neviděl ale už pojmenoval "Zet" Čas   plyne ale třetí finální výpravy se náš   objevitel dočká ve společnosti svého syna. Od   té doby o nich nikdo nikdy neslešyl a pokud   neumřeli tak tam někde štastně žijou   dál.Roztahané , rozvleklé nudné vyprávění   kdy jedinou zajímavou scénou je hádka v   zeměpisné společnosti ,akční rámec je   zastoupen několika výstřely z pušky a několik   šípů co prosviští vzduchem. Velmi slabé   zpracování jinak určitě skvělého námětu.   Snad někdy příště někdo natočí skutečně   dramatický a akčí spektákl z podobného   prostředí.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43085minih43085Divočáci (2007) 
Wild Hogs n
minih19374minih19374Soudce Dredd (1995) 
Judge Dredd n
minih12769minih12769Modrý samet (1986) 
Blue Velvet n
minih71928minih71928Havaj 5-0 (2010) [TV seriál] 
Hawaii Five-0 n
minih70407minih70407The Loved Ones (2009) 
The Loved Ones n
minih155391minih155391Ztracen v džungli (2017) 
Jungle n
minih17305minih17305Přežít (1993) 
Alive n
minih48223minih48223Andělé a démoni (2009) 
Angels & Demons n
minih10143minih10143Když Harry potkal Sally... (1989) 
When Harry Met Sally n
minih156368minih156368Smrt přichází do Pemberley (2013) [TV minisérie] 
Death Comes to Pemberley n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Ztracené město Z (2016)Ztracené město Z (2016)Ztracené město Z (2016)Ztracené město Z (2016)
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Místo splněných přání (The Place)

Místo splněných přání
The Place

Otevřené srdce (À cœur ouvert)

Otevřené srdce
À cœur ouvert

Sámská krev (Sameblod)

Sámská krev
Sameblod

Johnny Galecki

Galecki Johnny

Lina El Arabi

Arabi Lina El

Daniel Brühl

Brühl Daniel

Bella Thorne

Thorne Bella

Pia Zemljič

Zemljič Pia

Naposled navštívené:
Místo splněných přání (The Place)

Místo splněných přání
The Place

Otevřené srdce (À cœur ouvert)

Otevřené srdce
À cœur ouvert

Sámská krev (Sameblod)

Sámská krev
Sameblod

Johnny Galecki

Galecki Johnny

Lina El Arabi

Arabi Lina El

Daniel Brühl

Brühl Daniel

Bella Thorne

Thorne Bella

Pia Zemljič

Zemljič Pia