Cerven

Diablo Cody

Rodné jméno:
Brook Busey
Národnost:
Věk:
46
Narození:
14.6. 1978, Chicago, Illinois, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Diablo Cody

(* 14. 6. 1978)

americká blogerka a scénáristka. Narodila se ve městě Lemont, ve státě Illinois, v USA. Vlastním jménem Brook Busey. Její výchova byla postavena na pevných křesťanských základech. Chodila do katolické školy. Rodinná výchova ji vedla k tomu, že se v budoucnu k různým tématům stavěla otevřeně. Vystudovala média na Iowské univerzitě a poprvé o sobě dala vědět jako DJ místního rádia.

Po studiu si založila internetový blog The Red Secretary (Rudá sekretářka). V rámci tohoto blogu vyprávěla o fiktivní sekretářce v Bělorusku. Tématem se stala předpotopní technika, bydlení bez teplé vody a pod. Časem založila i stránky Girls, Cars and Surging (Holky, auta, surfing). Skrze ní se seznámila s muzikantem Jonnym Huntem. Přestěhovala se s ním do Minneapolis. V roce 2004 se vzali. Brook si na paži nechala vytetovat námořnický vzkaz "Jonnyho holka".

Brook se živila jako korektorka v reklamní agentuře, která vyráběla reklamní spoty. Snad dlouhá chvíle a vlastní exhibicionismus vedly k tomu, aby si založila vlastní blog. Jeho obsah se měl týkat jejího vlastního života. Současně přemýšlela o nějakém vlastním pseudonym. Vzniklo Diablo Cody. Diablo je španělský ďábel a Cody? Cody je jméno, které Brook utkvělo v paměti od školního výletu do stejnojmenného kovbojského městečka ve Wyomingu.

Název blogu nesl The Pussy Ranch. To by šlo přeložit jako Kundoranč. Stránky plnily provokativní texty. Např. Tam byla úvaha o podobnosti hamburgeru a vaginy. Popularitu ji přinesly i popisky Diablo Cody o tom, kterak se zúčastnila amaterské noci v místním strip klubu. Reakce čtenářů byla velká a motivivala k další činnosti. Cody psala i se svlékala. Pracovala i jako telefonní sexuální operátorka.

Jedním z příznivců The Pussy Ranch byl i Mason Novick. Instinktivně hledal nahotinky pod různými jmény. Kundoranč ho uchvátil. Novick byl totiž producentem v Hollywoodu. Napřed se Diablo dvořil, a i když neuspěl, pomohl ji vydat blog knižně. Na pultech se objevila pod názvem Candy Girl: A Year in The Life of an Unlikely Stripper (Candy Girl: Rok ve výchově pochybné striptérky). Kniha vyšla v roce 2005.

U rodičů s knihou moc nepochodila. Vlastně se v ní přiznala, co všechno dělala. Sex byl doma tabu. Historky z domova později zformovala v komedii Juno.

Po úspěchu knihy ji Novick doporučil, aby napsala filmový scénář. Vznikl tak film Juno, vyprávějící o dospívající holce, která nechtěně otěhotní. Film natočil režisér Jason Reitman a do hlavní role obsadil mladičkou Ellen Page.

Paralelně se sbíráním úspěchů s filmem se v jejím domově začaly hromadit problémy s Jonnym. O těchto problémech psala i v Kundoranči. V prosinci 2007 se rozvedli. I nadále zůstali přáteli. Jak v mnohých případech, i v tom jejím se ukázal problém s tetováním. Vždy se doporučuje, žádná jména. Diablo Cody svůj problém vyřešila tím, že si nápis na kůži "Jonnyho holka" nechala přetetovat květinami.

Na internetu působí stále. Pracuje však i pro film a její jméno je spojeno např. s filmem Jennifer's Body.

Za scénář k filmu Juno získala v roce 2008 Oscara.

Autor: hvezdyn

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Diablo Cody

Cody Diablo

Ricardo Toso

Toso Ricardo

Murray Spivack

Spivack Murray

Nástrahy krásy

Nástrahy krásy
Nástrahy krásy

Naposled navštívené:
Diablo Cody

Cody Diablo

Ricardo Toso

Toso Ricardo

Murray Spivack

Spivack Murray

Nástrahy krásy

Nástrahy krásy
Nástrahy krásy