Cerven

Jennifer Lopez

Známá jako:
J Lo ; J-Lo ; J. Lo ; Jennifer 'J-Lo' Lopez ; Jennifer López
Národnost:
Věk:
54
Narození:
24.7. 1969, Bronx, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka a zpěvačka Jennifer Lynn Lopezová se narodila 24.7. 1970 v newyorkské čtvri Bronx, kam se přistěhovali její rodiče. Otec David Lopez pracuje jako počítačový programátor a matka Guadalupe Lopezová jako učitelka ve školce. Má dvě sestry, Lyndu a Leslie.
Už od mala Jennifer miluje tanec a zpěv. Ve čtyřech letech jí matka přihlásila do kurzu tance, později i na hodiny zpěvu. Přestože Jennifer měla talent a navíc tanec dávala na první místo, její rodiče trvali na tom, že tancem se neuživí a přihlásili ji na prestižní univerzitu a přihlásili ji na prestižní univerzitu v New Yorku. Jennifer se sice na školu dostala, ale téměř hned jí skončila, utekla z domova a snažila se uplatnit jako tanečnice.
První velká příležitost pro Jen bylo účinkování ve videoklipu Janet Jacksonové. Jennifer dělala Janet „křoví“ ještě na několik vystoupení, než si jí všimli a obsadili do populárního seriálu In Living Color. Tento seriál byl zlomem, poté se nabídky jen hrnuly. Zprvu televizní (jako například Hotel Malibu), pak ale přišly první filmové role. Diváci si jí poprvé všimli ve snímku Vlak plný peněz (Money train, 1995) po boku Wesleyho Snipese. Kritici si jí pořádně všimli až o dva roky později, v životopisném snímku režiséra Gregoryho Navy Selena. Za tvárnění hlavní role Seleny získala nominaci na Zlatý glóbus. Pak už se nabídky na role jen hrnuly. V tomtéž roce si zahrála v hororu Anakonda spolu s tehdy také začínajícími hvězdami Icem Cubem a Owenem Wilsonem a ve filmu režiséra trháků jako Alexander Veliký nebo
Lid vs. Larry Flynt Olivera Stonea U-Turn se Seanem Pennem, Nickem Noltem a Joaquinem Phoenixem. Její nejlepším filmem se stal o rok později krimi Zakázané ovoce (Out of sight, 1998) s Georgem Clooneym.
Rok 1999 byl pro Jennifer jedním z nejpřelomovějších. Začala totiž zpívat. Její debutové album On The 6 (jméno desky znamená „jet šestkou“ – autobusem číslo 6 totiž jezdila na hodiny tance) bylo ohromně úspěšné a Jennifer najednou znal úplně každý.
V roce 2000 skvěle zahrála roli v psychothrilleru Cela (The Cell), o rok později pak dva průměrné filmy Policajtka (Angel Eyes) a Svatby podle Mary (Wedding Planners). Ároveň stihla vydat druhé album J.Lo (odtud také její přezdívka). J.Lo byla na vrcholu kariéry. Její album bylo na vrcholu hudební hitparády, zároveň film Svatby podle Mary byl na vrcholu té filmové, za což je i v knize rekordů.
Bohužel po rozporuplném thrilleru Dost (Enough, 2002) se z Jennifer stala herečka jedné
role – a to chudé holky, která ke štěstí přišla. Možná to bylo tím, že vyrůstala v chudinském Bronxu, nicméně průměrné filmy jako zmíněné Svatby podle Mary, dále Krásná pokojská, Táta na plný úvazek, Gigli, Příšerná tchýně nebo Smím prosit málem Jennifer zničily kariéru. Kritici ji nešetřili a jejím rolím se akorát smáli.
Dvakrát rozvedená Jennifer (poprvé s číšnikem Ojanihem Noaou a podruhé s tanečníkem Crisem Juddem) si po kontroverzním románku s Benem Affleckem v létě roku 2004 vzala latinskoamerického zpěváka Marca Anthonyho. Vedle něj se zklidnila, plánuje rodinu, nové album, v pořadí už šesté (zatím na kontě má 5 úspěšných alb: On The 6, J.Lo, This Is Me…Then, J to Tha L-O! (remixy) a Rebirth), které by mělo být ve španělštině a samozřejmě nové filmy. A bude jich hodně. A už žádné popelky, ale hodně zajímavé: za snímek Žít po svém, kde si zahrála s Robertem Redfordem a Morganem Freemanem zklidila pochvalné ohlasy. Dále Jennifer uvidíme v očekávaném thrilleru s Antoniem Banderasem Bordertown, který natočil opět Gregory Nava, v muzikálu America´s Darling, kde by se měla objevit po boku s Nicole Kidmanovou, v komedii Governess, španělském El Cantante s manželem, v komedii Bridge and Tunnel a v hodně diskutovaném filmu Dallas.


Autor: Carchy

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Rytmus

14:55 - 15:15

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Povolání: Královna

14:35 - 15:20

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:40 - 15:35

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jennifer Lopez

Lopez Jennifer

Naposled navštívené:
Jennifer Lopez

Lopez Jennifer