Cerven

Naomi Watts

Povolání:
Rodné jméno:
Naomi Ellen Watts
Národnost:
Věk:
55
Narození:
28.9. 1968, Shoreham-by-Sea, West Sussex, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se 28.09.1968 v Anglii v městě Shoreham Peterovi a Miv Wattsnovým. Pette Watts byl zvukařem a manažerem skupiny Pink Floyd. Zemřel, když bylo Naomi 10 let
Po otcově smrti se na začátku 80. let přestěhovala s matkou do Austrálie, kde navštěvovala herecké kurzy.

Uplatnila se ve filmu i v TV, kde ztvárnila mnoho seriálových rolí. Například v úspěšném dramatickém seriálu Home and Away nebo v sci-fi seriálu The Sleepwalkers. Poté ztvárnila mnoho rolí v malých filmech. Na skutečnou příležitost však čekala téměř deset let. Stala se jí dvojrole Betty/Diany, za jejíž ztvárnění ve snímku Mulholland Drive (režie D. Lynch) získala Cenu Národní filmové rady a Cenu Národní společnosti filmových kritiků.
Po této roličce začala na sebe upoutávat pozornost. Její tvář snaživé herečky ukázala její silné herecké schopnosti. Tohle všechno ji dostalo až na oskarovou nominaci téhož roku. Díky slávě nakonec dostala roli ve strhujícím hitu Kruh (2001). Naomi v něm hrála investigativní novinářku, která řešila případ kolem tajemné videokazety, na kterou když se podíváte, tak do týdne zemřete. Film nakonec vydělal přes sto miliónů dolarů. V roce 2003 si pod vedením Alejandra Gonzáleza Iñárritua zahrála ve filmu 21 gramů, který jí opět vynesl oskarovou nominaci.
V současné době ji na plátnech kin můžeme vidět v pokračování hororu: Kruh 2 nebo v dobrodružném dramatu King Kong od režiséra Pána prstenů Petera Jacksona.


Autor: christinak

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Naomi Watts

Watts Naomi

Laura Ziskin

Ziskin Laura

Ozen Sayidof

Sayidof Ozen

7 dní hříchů

7 dní hříchů
7 dní hříchů

Anna Šišková

Šišková Anna

Naposled navštívené:
Naomi Watts

Watts Naomi

Laura Ziskin

Ziskin Laura

Ozen Sayidof

Sayidof Ozen

7 dní hříchů

7 dní hříchů
7 dní hříchů

Anna Šišková

Šišková Anna