Cerven

Reynolds Koranteng

Povolání:
Známý jako:
Rey Koranteng
Národnost:
Věk:
50
Narození:
2.8. 1974, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Televizní moderátor Reynolds (Rey) Koranteng se narodil 2. 8. 1974 v Praze a i když na to možná trošku nevypadá, je to, podle svých vlastních slov, Čech jako poleno. Jeho rodiče se seznámili na vysoké škole, kde oba studovali medicínu. Zatímco maminka je Češka, Reyův otec pochází z Ghany. Tam mladá rodina nějaký čas žila, ale maminka s Reyem se posléze vrátili zase do Čech. Rey, pak vyrůstal jako každý jiný pražský kluk - lepil si modely letadýlek, chtěl se stát pilotem, hokejistou, cestovatelem, diplomatem, muzikantem, hercem, policistou a milionářem...

Z útlého dětsví v Africe si toho moc nepamatuje a to, že tam měl i vlastního "chůváka", mu dnes připomínají už jenom fotky. Ani s otcem se od té doby osobně nesetkal, zášť však k němu určitě necítí.

„Možná bych se za tátou i někdy vypravil, ale nejdříve byla malá má starší dcera Vanessa a teď je zase moc maličká Sofie,“ vysvětluje s úsměvem. Právě milý úsměv je pro Reye Korantenga vyloženě typický a od začátku jeho působení v TV mu pomáhá překonávat bariéry a získávat si sympatie diváků, zpočátku přece jenom trošku zaskočených jeho zjevem. Jeho kariéra je spojená s TV NOVA, kam nastoupil hned po jejím vzniku v roce 1994 - zpočátku jako "rosničkář" tj. komentátor počasí.

O čtyři roky později začal moderovat zprávy a v současné době se vypracoval na jednoho z nejpopulárnějších televizních hlasatelů a moderátorů publicistiky. Svědčí o tom, mimo jiné, i značný počet ocenění v každoroční anketě Tý-Tý. Mezi jeho zájmy patří téměř všechny druhy sportů, ale za koníčka, který ho nejvíc "bere", považuje letadla a letectví a všechno, co s tím souvisí - dokonce sám je i držitelem sportovního pilotního průkazu a čas od času usedá za knipl,aby se trošku "prolétl" a "vyvětral" si hlavu.

Jinak tráví volný čas nejraději na chalupě s rodinou, v zimě pak podle svých slov nejčastěji u televize. Je ženatý, s manželkou Monikou, taktéž televizní zaměstnankyní, má dcery Vanessu (1995) a Sofii (2006). Už několikrát prý měl nabídky k filmové práci, na něco takového si prý ale prozatím ještě netroufá. Má rád svou práci se všemi jejími klady i zápory a na živé vysílání Televizních novin nedá dopustit:

"Já to beru jako adrenalinový sport. Živé vysílání skrývá nečekaná úskalí, která jsou zároveň kořením každé relace. Ve zpravodajství je navíc každý den úplně jiný. Nic se neopakuje, stereotyp nepřichází v úvahu." Tak zase někdy na shledanou u televizní obrazovky, Rey Korantengu... !

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Reynolds Koranteng

Koranteng Reynolds

Michal Krška

Krška Michal

Naposled navštívené:
Reynolds Koranteng

Koranteng Reynolds

Michal Krška

Krška Michal