Cerven

Robert Foxworth

Povolání:
Rodné jméno:
Robert Heath Foxworth
Národnost:
Věk:
82
Narození:
1.11. 1941, Houston, Texas, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Robert Heath Foxworth se narodil v Texasu, kde také vychodil Lamar High School v Houstnu. Zde také začal již jako mladý svoji kariéru v Houston's Alley Theatre. Dále vystudoval Carnegie Tech a Stanford University.
Tři sezóny strávil v 60. letech v Arena Theatre ve Washingtonu, než debutoval na Broadway v roce 1969 ve hře Jindřich V.
Jeho první ženou byla Marilyn McCormick, s kterou žil 10 let (1964 - 1974). Mají spolu 2 děti(mj. Bo Foxworth-také herec). Po dlouhé době, v roce 1993 se oženil s Elizabeth Montgomery. Jejich manželské štěstí bylo ale krátké, neboť o dva roky později zemřela. Jejich soužití trvalo ale více než 20 let. V současnosti je od roku 1998 ženatý se Stacey Thomas.
Byl horkým adeptem na roli J.R. v Dallasu, ale odmítl ji.
Měli na sebe štěstí s herečkou Joannou Cassidy, se kterou se objevil ve 3 různých seriálech: "Falcon Crest" (1981), "Six Feet Under" (2001) a "Enterprise" (2001).
V roce 1984 pobýval v Nicaragui a od té doby se angažuje spolu s dalšími herci (jako např. Edward Asner a Mike Farrell) za neamerické intervence v té oblasti.

Autor: efCZa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Foxworth

Foxworth Robert

Naposled navštívené:
Robert Foxworth

Foxworth Robert