Cerven

Adrian Jastraban

Povolání:
Známý jako:
Adrian Jastřaban
Národnost:
Věk:
55
Narození:
23.3. 1969, Banská Bystrica, Československo (nyní Slovenská republika)
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Adrian Jastrban se narodil v hornickém kraji, ve městě Banská Bystrica, v roce 1969. V první řadě se rozmýšlel, jakou školu bude studovat, co se bude učit a čemu se bude nadále věnovat. Ono toho rozhodování vcelku nebylo moc, vystudoval tedy technický gympl a vzápětí pokračoval studiem na Vysoké škole báňské. A jako téměř každému se i jemu změnil nalinkovaný životní scénář Sametovou revolucí, kterou uvedli studenti k činnosti, ke které se národ přidal. A najednou je mu 21 let, dveře se do světa otevřely a jak byl opilý nabytou svobodou, možná z hecu, přišlo drzé rozhodnutí mladíka, což to takhle zkusit a dát se do služby divadelních múz. V Bratislavě jej vzali na VŠMU, na obor loutkoherectví. Když došel k poznání, že má na víc, přestěhoval se za hranice, na Moravu a konkrétně do Brna, na JAMU.

S divadelními rolemi jej diváci vídali v činohře, na divadle v Olomouci, kde odehrál řádku pěkných rolí, vždyť zde strávil téměř 10 let. V roce 2003 mistrně ztvárnil roli Edmunda, ve hře Král Lear, na Letních shakespearovských slavnostech na Pražském hradě. Po ukončení studií na JAMU v Brně získal angažmá v Čechách a zakotvil v Praze v Divadle Bez zábradlí, hrál i v Celetné.

Režisérka Drahomíra Vihanová si jej vybrala, do svého filmu Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba a tímto snímkem si odbyl debut u filmu. Rok 2005 znamená pro herce mnoho, vplouvá potiše do denního seriálu Ulice, kde hraje Bedřicha Lišku, dnes tato role patří téměř k hlavním. Seriál se stále točí, práce je dost. V Divadle v Celetné se hraje hra Othello a Adrien s chutí hraje zápornou roli Jaga. Rád - a není sám, hraje záporňáky, ti se hrají prý velmi dobře, každý se na ně těší. Zapisuje se účinkováním v seriálech Hop nebo Trop, Cukrárna, Kriminálka Staré město, První republika, Případy I. oddělení. S polskou režisérkou Agnieszkou Hollandovou natáčí film Jánošík, pravdivá historie, kde má roli zbojníka. Ve druhém filmu Hořící keř hraje advokáta, je to příběh Jana Palacha. Také účinkuje ve slovenském filmu Cinka Panna, kde hraje kapitána Rakonnczyho a úspěšně. A věřím, že jej diváci ve filmu Účastníci zájezdu nepřehlédli, hraje zde homosexuála Oskara.

Adrian Jastrban je podruhé ženatý, má asi dceru Alici. Své ženě Aleně rád vaří, ale nepeče, a to jeho žena oceňuje. Chodí po horách, v zimě si to rozdává na snowboardu...

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
K herectví se dostal vlastně náhodou díky kamarádu z gymnázia, který si přivydělával jako kulisák v banskobystrickém loutkovém divadle. Adrian za ním do divadla často chodil, protože se v zákulisí cítil jako doma. Když pak oba uvažovali, kam na vysokou školu, rozhodli se, že to zkusí na Vysokou školu múzických umění v Bratislavě. Přestože Adrian neměl žádnou průpravu, byl přijat na loutkoherectví. Po dvou letech však přestoupil na Janáčkovu akademii múzických umění v Brně, kde se vyučovala činohra, která mu byla mnohem bližší.

Ještě během studií začal hrát v Moravském divadle v Olomouci. Po absolutoriu zde získal i stálé angažmá. Během desetiletého působení tu ztvárnil velké množství výjimečných rolí - Evžena Oněgina, Radúze, Mefista ve Faustovi, Platonova, Malviola ve Večeru tříkrálovém aj. První velká příležitost mimo domovské scény přišla v roce 2003, kdy ztvárnil roli Edmunda v Králi Learovi, jenž byl uváděn v rámci Letních shakespearovských slavností na Pražském hradě. V současné době vystupuje především v Divadle Bez zábradlí (například Cikáni jdou do nebe, Když tančila, Maratón nebo Tango).

Všeobecnou popularitu mu přinesla v roce 2005 role Bedřicha Lišky v nekonečném seriálu Ulice. V té době měl na svém kontě již také film Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba či seriály Hop nebo trop a Strážce duší. Další výraznou postavu si zahrál ve filmu Účastníci zájezdu.

Když má dostatek volného času, odjíždí relaxovat na hory. V létě podniká delší túry, v zimě zase rád jezdí na snowboardu. Mezi jeho koníčky patří také surfování po internetu nebo bowling s přáteli.

zdroj - seriál Ulice

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Adrian Jastraban

Jastraban Adrian

Jakub Marek

Marek Jakub

Josef Hajdučík

Hajdučík Josef

Rukojmí (Hostage)

Rukojmí
Hostage

Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć

Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć

Andrew Jacobson

Jacobson Andrew

Manou Lubowski

Lubowski Manou

Opačné pohlaví (The Opposite Sex)

Opačné pohlaví
The Opposite Sex

Vila na kopci (Up at the Villa)

Vila na kopci
Up at the Villa

Kim Greist

Greist Kim

Igor Zaripov

Zaripov Igor

Naposled navštívené:
Adrian Jastraban

Jastraban Adrian

Jakub Marek

Marek Jakub

Josef Hajdučík

Hajdučík Josef

Rukojmí (Hostage)

Rukojmí
Hostage

Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć

Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć

Andrew Jacobson

Jacobson Andrew

Manou Lubowski

Lubowski Manou

Opačné pohlaví (The Opposite Sex)

Opačné pohlaví
The Opposite Sex

Vila na kopci (Up at the Villa)

Vila na kopci
Up at the Villa

Kim Greist

Greist Kim

Igor Zaripov

Zaripov Igor