Cerven

Julie Bishop

Povolání:
Rodné jméno:
Jacqueline Brown
Národnost:
Narození:
30.8. 1914, Denver, Colorado, USA
Úmrtí:
30.8. 2001, Mendocino, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Julie Bishop, nebo také Diane Duval - vlastním jménem Jacqueline Wells, americká filmová herečka se narodila 30. 8. 1914 v Colorado, Denver. Byla dcerou bankéře a ropného magnáta, a po rozvodu rodičů žila v Los Angeles. Brala soukromé hodiny herectví a zpěvu, od mala se učila malovat a byla prý velmi dobrá malířka, která se specializovala na zátiší.

Zpočátku koketovala s divadlem, když se objevila ve Venice v Shakespearových hrách - Hamlet a Kupec benátský. Filmovat začala ještě během éry němého filmu, a mimo jiné hrála s oblíbenou dvojici Laurel a Hardy ještě pod uměleckým jménem Diane Duval ve snímcích - Any Old Port! a Bohemian Girl. Milovala letadla, a ve 30-tých letech si udělala licenci privátního pilota.

Po nástupu zvukového filmu se stala herečkou společnosti Warner Bros, jejichž podmínkou byla změna jména na umělecké – Julie Bishop. Pod touto značkou natáčela filmy s partnery - Errolem Flynem, Johnem Waynem, Alanem Ladem nebo Humphrey Bogartem. Jsou to tituly vesměs známé - Northern Pursuit 1943, Action in the North Atlantic 1943, Princes O´Rourke, s Olivií de Havilland a Robertem Cummingsem, v biografickém Rhapsody in Blue – o životě skladatele Iry Gerschwina hrála jeho manželku, nebo poslední snímek u Warnerů – Popelka Jones – Cindrllea Jones v roce 1946.

Pokračuje v natáčení filmů – válečném, Sands of Iwo Jima 1949 s J. Waynem, nebo s A. Laddem, drama The High and the Mighty 1954. Jako herečka nebyla špatná, ale chyběla ji jistá ctižádost, aby dotáhla své úsilí výše, a hrála v náročnějších rolích, a dokázala, co v ní je. Ona tak byla spokojená.

Julia byla třikrát vdaná – manžel č. 1 byl spisovatel Walter Booth Brooks 1936-1939, manžel č. 2 byl pilot Clarence A. Shoop, se kterým se seznámila během natáčení. Svatba se konala v červenci 1944. Měli spolu dceru, později také herečku, Pamelu Susan Shoop, syn Steve-Clarence Shoop se stal lékařem. Manželství ukončila Clarencova smrt v roce 1968. Manželem č. 3 se stal William F. Bergin od roku 1968 do její smrti.

Naposledy hrála v TV serii The Thorn Birds – Ptáci v trní – 1983. Po ukončení herecké kariéry se věnovala svému koníčku malování, a občas pořádala výstavy. Julia Bishop zemřela v Mendocině v den svých narozenin 30. 8. 2001 ve věku 87 let.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Julie Bishop

Bishop Julie

Adrian Popescu

Popescu Adrian

Howard J. Green

Green Howard J.

Skelton Knaggs

Knaggs Skelton

Naposled navštívené:
Julie Bishop

Bishop Julie

Adrian Popescu

Popescu Adrian

Howard J. Green

Green Howard J.

Skelton Knaggs

Knaggs Skelton