Zari
ohodnotit

Tisíc a jedna noc [TV seriál]

1001 gece

Další název:
Binbir gece; 1001 Nok
Země:
Rok:
2006
Délka:
40 minut, 180 dílů
Popis / Obsah / Info k filmu Tisíc a jedna noc
Mladá architektka Šeherezáda žije sama se svým pětiletým synkem Kaanem, jemuž je diagnostikována leukémie. Šeherezádin manžel tragicky zahynul již před časem při autonehodě a ona musí zapřít synkovu existenci, aby mohla být přijata do práce a směla se podílet na významném projektu v Dubaji. Ke starostem, jak uživit sebe a své dítě, přichází ta největší – nemoc Kaanova se zhoršuje a chlapci není dána téměř žádná naděje na uzdravení. Vysvobodit ho může jen náročná transplantace kostní dřeně. Dárkyně je objevena až v Ázerbajdžánu. Operace však stojí 200 tisíc dolarů.

I přes úpornou snahu Šeherezáda dá dohromady jen 50 tisíc dolarů. Stále jí chybí 150 tisíc, termín příjezdu dárkyně se nelítostně blíží a ona musí příslušnou částku do té doby zajistit. Zoufalá žena se odhodlá jít za svým tchánem, tvrdým panem Burhanem, který kdysi zcela odvrhl svého syna kvůli sňatku se Šeherezádou, k němuž odmítl otec dát požehnání. Navíc rodina dává Šeherezádě vinu za manželovu smrt. Jediná, která projevuje soucit a empatii, je tchýně, paní Nadide. Je to právě ona, která i přes riziko vlastního zavržení obměkčuje donekonečně tvrdé Burhanovo srdce, aby snaše dal částku na vnukovu operaci. Burhan je však nelítostný. Nadide sama navštíví Šeherezádu, sama jí nemůže potřebnou částku dát, projeví však účast a podporu. Své snaše věnuje vzácnou brož, kterou kdysi dostala od svého otce.

Šeherezáda učiní druhý zoufalý pokus – rozhodne se požádat o půjčku ve svém zaměstnání. Firmu vede chladný Onur Aksal. Žije sám, vychovávaný matkou k pohrdání ženami, neboť kvůli jedné ženě bez morálky se kdysi rozpadlo manželství rodičů a otec posléze zemřel. Nadide, byť není zaměstnankyní firmy dlouho, se odhodlá svému přísnému šéfovi přednést svou prosbu. Jelikož však zatajila syna, aby vůbec práci dostala, neprozradí, na jaký účel vlastně částku potřebuje. Onur překvapivě souhlasí, ovšem s tvrdou podmínkou – Šeherezáda s ním musí strávit jednu noc! Ona zprvu odmítá, nicméně po pár minutách zoufalství a bezmocnosti, kdy hodiny nelítostně odměřují život jejího syna, na podmínku přistoupí...

Nastává osudná noc. Šeherezáda se s Onurem setkává v hotelové restauraci a posléze naplní podstatu šéfova požadavku. Ve stejné době se podaří alespoň částečně obměkčit Nadide manželovo srdce a on souhlasí s financováním vnukovy operace. Nadide se snaží snaše dovolat, z pochopitelných důvodů má však Šeherezáda vypnutý telefon, když pak následujícího dne Nadide snachu konečně zastihne, dovídá se, že peníze na chlapcovu operaci si již zajistila...nikdo, dokonce ani blízká přítelkyně Šeherezády a její kolegyně, Bennu, netuší, jaký je skutečný původ peněz, které zajistí Kaanovu operaci.

Onur po osudné noci dává Šeherezádě najevo stále větší despekt, připravuje mladé ženě v práci nepříjemnou atmosféru. Navenek ji považuje za nemorální ženu, která kvůli penězům odhodila svou důstojnost. Ve skrytu duše si sám sobě odmítá přiznat, že mu Šeherezáda není lhostejná a že se, zřejmě i proti vlastní vůli, vlastně zamiloval. Velký šok čeká na Onura ve chvíli, kdy je odhalena pravda, na jaký účel ve skutečnosti Šeherezáda potřebovala velkou finanční částku. Začíná ji vidět jinýma očima, avšak cesta osudu obou mladých lidí bude ještě velmi trnitá...

LÁSKA NEJEN NA OBRAZOVCE
Turecká telenovela „Tisíc a jedna noc“ byla natáčena v letech 2006 – 2009. V hlavních rolích se představila herečka Bergüzar Korel (nar. 2. září 1982 v tureckém Istanbulu) a Halit Ergenç (nar. 30. dubna 1970 taktéž v Istanbulu). Oba herci při natáčení pocítili lásku nejen tu seriálovou. Dne 7. srpna 2009 uzavřeli i ve svém „civilním“ životě sňatek. Manželské štěstí bylo završeno 8. února 2010 narozením syna jménem Ali Ergenç.


Autor: Hortensie

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Clive Rees

Rees Clive

Dena Dietrich

Dietrich Dena

Ču-Čin-Čau (Chu-Chin-Chow)

Ču-Čin-Čau
Chu-Chin-Chow

O první domácí kočce

O první domácí kočce

Vince Brock

Brock Vince

Alena Maxová

Maxová Alena

Nino Bignamini

Bignamini Nino

Naposled navštívené:
Clive Rees

Rees Clive

Dena Dietrich

Dietrich Dena

Ču-Čin-Čau (Chu-Chin-Chow)

Ču-Čin-Čau
Chu-Chin-Chow

O první domácí kočce

O první domácí kočce

Vince Brock

Brock Vince

Alena Maxová

Maxová Alena

Nino Bignamini

Bignamini Nino