Duben

Komentáře uživatele olgab

olgab

olgab zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 282
(K)Lamač srdcí (L'arnacoeur)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Jednoduchá až primitivní   komedie.Menším povzbuzením   byl roztomilý výkon Romaina   Durise,kterému komediální   role sedí.
11'09''01
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2011
Tento velmi zvláštní   povídkový film ve mě   vyvolával rozporuplné   pocity.Nejspíš proto,že   jsem pořádně   nepochopila,proč právě   takto ztvárnil ten který   režisér svůj pohled na   11.září.
2 zbraně (2 Guns)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2014
Akční, vtipný, mělo to   spád, hráli tam skvělí   herci a Mark Wahlberg se   konečně netvářil jako   děsný tvrďák. Prostě   zábavná oddechovka - co víc   si přát.
8 žen (8 femmes)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Průměrná kriminální   komedie. Film byl zajímavý   především hereckým   obsazením v čele s   opravdovou dámou   francouzského filmu, Danielle   Darieux, která ani ve svých   devadesáti letech neztratila   nic ze svého šarmu,   obdivuhodnou Fanny Ardant a   úžasnou Isabelle Huppert.
800 mil po Amazonce (800 leguas por el Amazonas)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2015
Když jsem tento film viděla   jako dítě někdy koncem   60.let, byla jsem absolutně   nadšená, protože to bylo   něco úplně jiného než na   co jsme tady byli zvyklí,   dobrodružství, jiná   příroda atd. Takový horší   Vinetou. Dlouho jsem se z   nostalgie po filmu pídila,   abych si ho znovu   připomněla. Děti mají   přece jenom jiný pohled.   Stalo se, a já jsem se nad   tou hrůzou skoro celý film   smála. Z dnešního pohledu   naprosto primitivní. Před   pár lety jsem tento mexický   snímek, dle vzpomínek,   ohodnotila 80%, dnes dávám   60% a to jen díky oné   nostalgii, jinak by si víc   než 30% nezasloužil. Ale ta   primitivnost je prostě   kouzelná. Samozřejmě, že s   knihou se to nedá vůbec   srovnávat.
A také déšť (También la lluvia)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2012
Tento snímek nám mimo jiné   ukazuje, že Indiáni to měli   vždy těžké a to jak v   době kolumbovské tak   současné. Vždycky byli   těmi utiskovanými. Film byl   ale, na to jakým způsobem   byl natočen, zbytečně   dlouhý.
Adam & Paul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2014
Hořká komedie
Jak už je uvedeno v   záhlaví, je to hořká   komedie o dvou přátelích,   kteří díky drogám spadli   až na to "nejhlubší   dno". Každému dluží,   nikdo už jim nevěří a   všichni kamarádi je   opustili. Ve filmu je ale   spousta situací, které jsou   neuvěřitelně komické.   Chvílemi mi ti dva   připomínali Laurela a   Hadryho. Film je obsazen zcela   neznámými herci, kteří se   ale svých rolí zhostili na   jedničku. Mě se to líbilo,   prostě je to zase něco   jinýho a Irům se to povedlo.
Adamova jablka (Adams æbler)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2013
Ze začátku mi připadal film   takový divný,ale to jen do   doby,než jsem pochopila jeho   smysl.Pak jsem se fakt   výborně bavila.Skvělé   situace,skvělé   dialogy.Perfektní černá   komedie.Dánský film v   posledních letech   nepřestává překvapovat.
Adoration
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.11.2013
Film byl prostě   neuvěřitelný,   nepravděpodobný, prostě   absurdní. Nikdy by mě   nenapadlo, že zrovna tyto   skvělé herečky - moje   oblíbenkyně - si zahrají v   tak podprůměrném snímku.
Alleluia
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2015
Hodně mi to připomínalo   americký film se Salmou Hayek   a Jaredem Letem Zabijáci   osamělých srdcí( nešlo   snad o remake?). Alleluia je   ale mnohem syrovější a   krvavější. Možná právě   to zbytečně filmu ubírá na   kvalitě.
American Horror Story
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.3.2014
Tak tento typ horroru, kde   ožívají mrtvoly, porcují   se lidská těla, mučí se   atd., mě opravdu nebere.   Lákalo mě vysoké   hodnocení. První řada   seriálu se ještě dala, z   druhé a třetí řady mi   stačily vždy první dva   díly. Zbytek by byl pro mě   ztrátou času. Přišlo mi   to, jakoby se chtěli   režiséři a scénáristé,   potažmo herci, pořádně   vyřádit. A dařilo se jim   to. Netvrdím, že je seriál   špatný, ale jak už jsem   řekla, já tento typ horroru   nemusím. 60% dávám jen   díky výborné Jessice Lange.
Američan (The American)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Zklamání. Určitě každý   očekává akci a napětí,   ale bohužel. Film postrádá   dialogy, je   "pomalý", nemá   žádný spád. Nebýt   hereckých kvalit George   Cloonyho, který tentokrát   hrál jen očima, film by   stál uplně za prd, protože   stačí se podívat na trailer   k filmu, tam je všechno co   nám tento snímek nabízí.
Angelika (Angélique)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.8.2014
Neskutečný paskvil
Když jsem četla oficiální   recenze, komentáře a pak i   hodnocení na databázi,   říkala jsem si, že zas tak   špatný to přece nemůže   být. Bylo to mnohem horší.   Kdo film ještě neviděl tak   neztrácejte čas. Hrozný   scénář, střih,   příšerné dialogy a jinak   !!! charismatický Gérard   Lanvin jako Joffrey de Peyrac   v opelichané paruce vypadal   jak starý kozel. Nevím,   jestli to celé neměla být   sranda. Doufám, že se   režisér nepokusí natočit   pokračování ( snad mu na to   nikdo nedá prachy).
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2010
Originalita, obrazová   dokonalost a výborné výkony   herců si zaslouží 100%.   Zvrácenost, odpornost až   hnus nic. Nedivím se, že   snímek působí rozporuplně   nejen na diváky, ale i na   filmové kritiky. Je to velmi   zvláštní film, který po   zhlédnutí nehodíte jen tak   za hlavu, ale v myšlenkách   se k němu vracíte, aniž   byste chtěli. Možná, že   právě to si Lars von Trier   přál - šokovat. A nebo je   tak trochu úchyl. A to on je,   v to dobrém slova smyslu.   Přesto mám velký problém s   tím jak film ohodnotit.Pro   slabší povahy doporučuji,   připravit si na poslední   půlhodinu pytlík na zvratky.
Apocalypto
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2007
Výborný,naturalisticky   natočený film,který se   stává věrohodnější díky   tomu,že je namluven v jazyce   Mayů.
Arizona Dream
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Senzační.Film na který se   vždycky s chutí   podívám.Nedá se prostě   okoukat.Je to skvělá   poetická komedie.Prostě   Kusturica.
Aurore
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2015
Myslím, že každý   normální člověk, který   tento film (nebo jemu   podobné) sleduje, musí být   zhnusen a plný vzteku, že   nemůže pomoct. Většina   sousedů o násilí na Aurore   věděla nebo alespoň tušila   co se v domě děje, ale   nikdo, včetně faráře,   nezasáhl. Nechci ani   pomyslet, na jak obrovském   množství dětí jsou takové   zločiny páchány.
Autobus (Otobüs)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2013
Výborné komediální drama,   které tady bohužel bylo   vidět pouze v druhé   polovině 70.let a to jen ve   filmových klubech. Peripetie   a komické situace, které   turečtí vesničané, kteří   byli nejdál 10km od svého   domova, zažívali během   jízdy autobusem z Turecka do   Švédska, byly někdy k   lítosti a někdy k pobavení.   Režisér Okan žije v   současnosti střídavě ve   Francii a ve Švýcarsku a   občas si zajede do rodného   Turecka. Dál provozuje   lékařskou praxi a dál   točí filmy, ikdyž už jen   sporadicky. Nikdy se mu ale   už nepodařilo natočit   takový klenot. Kdyby měl   někdo tu možnost k filmu se   "dopařit", tak   rozhodně doporučuji.
Automat na lásku (Levottomat)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2016
Vůbec bych neřekla, že je   to romantický film. S   romantikou to nemá nic   společného. Mladý muž,   lékař, žije nevázaným   životem. Střídá ženy jak   na běžícím pásu.   Nedokáže se zamilovat.   Seznámí se s Tiinou a jejím   prostřednictvím i s jejími   přáteli. Samozřejmě i   kamarádky, z nichž jedna má   před svatbou, "padnou za   vlast". Arimu to nečiní   problém. Tiina se do něj ale   zamiluje a otěhotní. Ani to   ho nezmění. Je tu ale   Tiinina kamarádka, farářka,   Hanna-Riikka.
Až po uši
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Díky oběma scénáristkám a   skvělé režii se konečně   po dlouhé době Hřebejkovi   něco povedlo. Možná, kdyby   byl seriál stlačen do 10   dílů (pár slabších míst   ve střední části seriálu)   bylo by to ještě lepší.   Ale i tak chválím.   Překrásné záběry Prahy   musí zaručeně zaujmout   nejen Čechy, ale i   zahraniční diváky.   Prezentace Prahy byla jistě   cílem. A povedla se.
Babel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Inarritu rozhodně   nezklamal,ba   naopak,potvrdil,že je   vynikajícím režisérem.Film   jsem viděla již 5x a vždy   jsem jím nadšená.Brilantní   výkony marockých chlapců a   ostatních neherců a naprosto   skvělý Brad Pitt,jehož   herecký výkon(myslím,že   nejlepší v jeho kariéře)si   pokaždé   vychutnávám.Tutéž chválu   si zaslouží mexická   herečka,která si zahrála   chůvu dětí.Doporučuji   shlédnout i bonusový   materiál,kde můžeme   Inarritua ocenit nejen jako   řežiséra,ale i člověka.
Babovřesky
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.10.2013
trapárna-filmový brak
Snad se mi to jen zdá!   Nemůžu uvěřit, že Zdeněk   Troška natočil takový   brak.V jeho předešlých   filmech byl alespoň humor,   ale tohle byla trapárna.30%   dávám ani nevím proč.Snad   k úctě k panu režisérovi.   A točit 2. díl - to je   sebevražda.
Báječný hotel Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Skoro to nestojí za   komentář.Jediné plus je   hvězdné obsazení filmu,   jinak mě tento projekt velmi   zklamal.Dvěma slovy - ztráta   času. 60% dávám jen kvůli   skvělým hercům, kteří,   bohužel, neměli co hrát.
Banshee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2016
Výborný seriál až na   přemíru toho nejhoršího   násilí. Často jsem musela   zavírat oči. Ale! Zdá se   mi, že se něco muselo během   natáčení stát, protože   4.řada (a vlastně celý   seriál)skončila 8.dílem   aniž by bylo vysvětleno jak   to dopadlo s tou bandou   nacistů a taky s panem   senátorem, který se podílel   na obchodu s drogami. A taky   jestli už byl konečně   Proctor potrestán. Ten   závěr byla prostě záhadná   rychlovka.
Bez kalhot (Magic Mike)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2013
Tady se skoro nedá co   hodnotit.Film byl v podstatě   o ničem.Zachraňoval to jen   Channing Tatum svým   vynikajícím tanečním a   gymnastickým   uměním.Choreografie,ta   jediná byla výborná.
Bez kormidla (Rudderless)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2016
Nejen hezký, ikdyž smutný   příběh, ale spousta   krásných písniček (a to je   hlavní důvod proč dávám   9), které skutečně zpívali   hlavní protagonisté.   Nejsmutnější je, že jeden   z herců, Anton Yelchin,   nedávno zemřel za tak   tragických okolností. O to   víc mi tekly slzy.
Bez soucitu (From Paris With Love)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Jsem velmi mile   překvapena.Myslela jsem,žeto   bude kýč,ale vyklubal se z   toho rychlý,vtipný akční   film.
Bezva chlap (En Ganske Snill Mann)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Výborná norská černá   komedie s neméně dobrým   Stellanem Skarsgardem,který v   každém novén filmu dokazuje   jak výborný je herec.Jeho   grimasy a pohledy,když je   nepřímo nucen k sexu   exmanželkou svého   známého,který mu umožnil   bydlet po návratu z vězení   ve svém sklepě,musí   všechny pobavit,protože ona   "dáma" je tak   neskutečně škaredá a on se   chudák musí tak   přemahat,aby mohl   připravené večeře platit   sexem.Kdo se chce   pobavit,určitě nebude   zklamán.
Bílá stuha (Das weisse Band – Eine deutsche Kindergeschichte)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Bílá stuha
Haneke je mistr nad mistry a   Bílá stuha je precizně   natočený černobílý film,   který si bezesporu zaslouží   všechna ocenění, která   získal. Je to dílo pro   filmové fajnšmekry, takže   pozor, žádné honičky aut,   žádné rvačky, žádné   sci-fi, prostě hodnotné   mysteriózní drama.
Biutiful
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2011
Sonda do života nemocného   člověka a jeho rodiny,která   žije na pokraji chudoby,sonda   do života přistěhovalců z   Ásie a Afriky,kde si každý   vydělává tak jak to jde a   defakto místo ráje,který   očekávali,žije v těch   nejhorších podmínkách a   často za to zaplatí svým   životem.Iňarritu prostě   nezklame a já vím,proč se   na každý jeho film   těším.Ano,je to depresivní   film,ale i takový je   život.No a Javier   Bardem-naprosto excelentní   (nedovedu si představit,že   by tuto roli hrál někdo   jiný)a herečka,která hrála   jeho ženu-naprosto   úžasná.Malinko to kazily   některé záběry ruční   kamerou,které určitě měly   navodit větší   autenticitu.Možná,že až   uvidím tento film   potřetí,dám   10bodů.Iňarituovy filmy   vždy nutí k tomu,aby se na   ně člověk podíval   vícekrát.

TV Program

ČT1 - Mahuliena, zlatá panna (1986)

06:30 - 08:00

46 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

06:45 - 07:40

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Divoké vlny 2 (2017)

05:50 - 07:25

86 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

06:40 - 08:10

36 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376929
Obsahů a biografií: 178389
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Lakomá Barka (1986)

Lakomá Barka
Knihu pohádek Fimfárum jsem   dostal na Vánoce jako malý   kluk (1960, nakladatelství   ČS, vázaný výtisk 8,50-,).   Zařadila se mezi mé   více >

Autor: curil | Hodnocení: 10 / 10

Mys hrůzy (1991)

Mys hrůzy
Točit remake je vždycky   riskantní a ošidný podnik,   obzvlášť když jde o remake   tak skvělého filmu a to i   pro tak dobrého režiséra,   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Pan profesor (1999) [TV epizoda]

Pan profesor
Lurie je stále potom co ji   vyhodili ze školy doma a   navštíví jí její profesor   se kterým má sex. Eric je   vidí líbat a chce to na ní   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

A Country Christmas (2013)

A Country Christmas
Nevím, ale tyhle americké   "santaclausovské" taškařice   (ať už filmové či   televizní) mi prostě nic   neříkají. Herecky to sice   ujde, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10