Duben

Komentáře uživatele AtemuLukas

AtemuLukas

AtemuLukas zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Lukáš

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 57
After: Polibek (After)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.3.2020
After
Hodně kontroverzní film, kde   se názory na něj liší.   Muži tvrdí, že to je   přeměňovaná slátanina pro   teenagery, a dámy si u filmu   zase pobrečí, protože to je   přeci After! No ale kde je ta   pravda? No tak se na to   podíváme.

Ihned v prvních minutách   filmu jsem měl pocit, že se   jedná o remake Twilight.   Naprosto stejný intro i   úvod. Mladá studentka jde do   nového města na novou kolej,   kde má strávit cely rok bez   své rozvedené matky.

A nebylo by to   love story, kdyby tu nepotkala   atraktivního adonise, který   je i bad boy. Během chvilky   je jasné jiskření a touha   hlavní představitelky   obrátit ho na světlou   stranu. (Ne tak úplně,   trochu vtipkuji) Ale tohle je   ve zkratce námět   příběhu.

Co   mi však vadí hodně. Ve   všech recenzích lákalo na   to, jestli mladá studentka   změní “nebezpečného”   bad boye. Film jsem viděl, a   moc nějak nechápu, v čem   byl tak strašně bad. No nic   jdeme dál. To že je film   nehorázně předvídatelný a   dalo by se říct, že je   celkem bez obsahu se dá   kupodivu přežít.

Teď si asi   říkáte jak. No asi takhle.   After-polibek je film na   který se budete rozhodně   chtít podívat se svojí   partnerkou. Je tam dost   romantických chvilek a   přiznejme se, každý se rád   se svojí polovičkou podívá   na nějakou romantiku. Takže   za mě proč ne. Dal bych 6/
Bacha, kouše! (Jennifer's Body)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.11.2019
Tak tento film byl prostě   propadák. Právě tady je   vidět, že když má   zajímavý námět špatný   scénář a zpracování, tak   to nezachrání ani Megan Fox.   Film je dosti nudný a občas   dost pubertální. Je trochu   divné, že vás film bude   chvilku bavit a chvilku zase   nudit.

Asi   nejlepší z celého filmu   byla Megan Fox v jezeře.   Nevím no, opravdu jsem od   tohoto filmu čekal víc.   Dávám 5/10.
Batman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2019
Tak tohle je old school   Batman. A tím myslím, že se   tu nejedná o načinčané   dílo, které hraje hodně na   moderní technologie, jak to   známe u Nolana. Ne tady se   jedná opravdu o temné dílo,   tak jak to u Batmana má   být.

Keaton v   roli Batmana tu opravdu   funguje a jeho pohled v masce   si budete dlouho pamatovat.   Nicholson v roli Jokera nemá   chybu. Ano je odlišný od   Ledgera, nebo Phoenixu, ale   každý z herců dal postavě   kousek sebe a své představy.   A tak to má být.

Co se týká příběhu,   tak až na pár detailů   drží komiksové předlohy.   Efekty jsou tu na tu dobu   dobré. Burton měl reálné   kulisy na malém prostoru s   třetinovým rozpočtem oproti   Nolanovi a podařilo se mu   stvořit velkolepé dílo.

Co musím ale   Burtonovi vytknout, je fakt,   že odstoupil od třetího a   čtvrtého pokračování.   Poslední věc, která mohla   být lepší je hra s emocemi.   Tím chci říct, že postavy   mohli mít trochu větší   psychologický vývoj.
Ale i přesto dávám   9/10.
Batman se vrací (Batman Returns)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.11.2019
A máme tu Burtona podruhé.   Tentokrát hned se třemi   protivníky. Keaton opět ve   filmu zářil, stejně jako   Devito a Pfeiffer. Atmosféra   je tu stejně ponurá, jako   děj. Efekty jsou opět na tu   dobu dobré. Dost mě ale   mrzí že dílo teď hodně   srovnávají s Nolanem, který   to pojal na můj vkus moc   načinčaně.

Ale zpět k filmu. Na   rozdíl od prvního dílu, ma   pokračování nádech   horroru. (Hlavně na konci.)   Napětí zde tak graduje už   od začátku filmu a oproti   prvnímu dílů vidíme   větší rozvoj postav. Hodně   pěkný vývoj je u Catwomen a   dokonce i Penguina. Bruce a   Batman jsou prostě na stejné   notě, jako v předchozím   dílu, což je dobře,   protože to funguje.

Tak a teď se ale   dostáváme k tomu, co mi   vadí. Trochu mi vadí   nerozmanitost Gothamu. Tím   chci říct, že se vše   natáčelo na malém prostoru,   což vedlo k tomu, že nebylo   moc nových kulis. Na druhou   stranu to fungovalo proto byl   zachován nádech prvního   dílu. Co jsem ale těžko   snášel byly ABS na   Batmanově kostýmu. WTF, to   přece není hitech Batman   Nolana! Ale když opomenu tyto   vady, tak nemohu dát jinak   než 9/10
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (Batman v Superman: Dawn of Justice)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Den versus noc
Konečně tu máme proti sobě   dva hrdiny a někde uprostřed   je Zack Snyder. Přemýšlel   jsem, jak tento film   zhodnotit. A asi takhle.   Snyderův Batman je více   komiksový a tamnější, než   ho známe z Nolanovi verze.   Což si myslím, že je   dobře, protože u Nolana mi   hodně vadil fakt, že se   občas vytracela z filmu   telmnota a to nezpůsobilo moc   dobře.Jinými slovy Snyder   dle mého názoru podchytil   komiksovou verzi lépe, i   když tu máme pár   odlišností. Ale žádný   spoiler!

Tak   ale teď, co se tu povedlo a   co ne. Affleck v roli Batmana.   No ať si každý říká co   chce, ale mě se Affleck v   roli Batmana líbí. ( i když   jsem kdysi před natočením   dával hate). Výhodou   Afflecka je, že má jako   herec rozptyl, takže v něm   najdete část Keatona a Bale.   Co se týká Cavilla, jako   Supermana, tak zde opět není   co vytknout. Cavill přesně   působí jako   “vyžehlená”   spravedlnost.

A   nesmíme zapomenout ani na   Ironse, který je prostě v   roli Alfréda   nepřekonatelný. U Ironsovi   verze se mi líbí, že má na   Bruce i narážky a   nepusobitak jako loutka která   říká Ano pane nebo ne   pane.

Co mi tu   ale trochu vadí jsou efekty.   Vadí mi, že z celého filmu   je moc cítit CGI. Jako ono to   funguje, ale pokud jste   viděli TDK, nebo Batman 1989   od Burtoná který měl   reálné kulisy a vše   natáčel v malém ateliéru,   tak vám místy BVS   připomíná Avengers akorát   tamnější. V některých   místech prostě cítíte to   zelené plátno.

Co se týká příběhu,   tak za mě je poutavý a dosti   poutavý pro diváka. Když   tedy opomenu CGI, tak můžu   dát jednoznačně 9/10.
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Nová éra
Tak jak by se dal Nolanův   netopýří muž zhodnotit. No   asi takto. Pokud to vezmeme   jako reboot série, která je   moderně podaná a do jisté   míry působí jako z   reálného života, tak to   dopadlo velmi dobře. Působí   to jako reálný příběh,   možná i protože tu není   tolik CGI jako u JL nebo   BVS.

Pokud to   ale vezmeme jako srovnání s   komiksem, tak musím říct,   že moc neodpovídá   předloze. Ale jenom v   detailech. Pokud ale chcete   vidět začátky netopýřího   muže, pak vás tento film   nezklame. Film je skvěle   zpracovaný, má skvělou   hudbu a skvělé obsazení.   Bale byl v roli Brice/Batmana   prostě perfektní, ovšem   Affleck a Keaton jsou u mne na   prvním místě.
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (Birds of Prey)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2020
Birds of pey
A máme tu slibované dílo o   Harley Quin. No a co tomu   říct? Velká reklama a   stejně velké očekávání.   Ale stojí to vůbec za to? No   tak asi nejdřív k   příběhu. Vše začíná,   když HQ rozjede s Jokerem.   Ano vím není to moc   originální začátek, ale to   si nechme až na konec.

Prvních třicet   minut se díváme, jak slečna   HQ prožívá   “největší” rozchod v   historii lidstva. Po chvilce   se tak dostáváme do bodu,   kdy hlavní hrdince skončí   imunita holky pana J. Díky   tomu na ni začíná hon (jak   originální) díky tomu se na   scénu dostávají i další   bojovnice, které jsou že   začátku bezejmenné. Ovšem   díky tomu se ukazuje i   hlavní záporák Ewan   McGregor.

Ewan   zde ztvárnil postavu Black   Mask a právě tato postava je   v celém filmu jako hlavní   záporák. Samozřejmě   postupem filmu se ke slečně   HQ přidávají i Huntress a   Black Canary. No a to je tak k   obsahu asi vše mrkneme na   dojmy. A věřte mi, že jsem   dlouho uvažoval, co o tomto   filmu napsat.

No začneme asi akčními   scénami. Film je mládeži   nepřístupný, protože je   dost drastický a vulgární.   Ok tomu rozumím a zas tolik   mi to nevadí. Dokonce i   akční scény tu nejsou   špatné. A tím asi s   chválou končíme. Začneme   ale u HQ, kterou opět   ztvárnila Robbie Margot.   Musím říct, že když si   roli zahrála poprvé ve filmu   SS a musím uznat, že jsem   čekal stejný výkon,   protože tam její role   fungovala.

Ovšem zde to fungovat   přestalo. Robbie se zde   opravdu snaží a je vidět,   že ji role baví, ale to je   asi všechno. Příběh   zpracování a dokonce i   zápletka působí, jako kdyby   puberťačka prožívala svůj   první rozchod. Není to však   její vina ale spíš   režiséra a scenáristy,   protože ten film nemá děj,   který by dokázal udržet   divákovi pozornost. A jako   aby měla HQ celovečerní   film je dost odvážně,   protože zas tak výrazná   postava to není.

Ewan v roli Black Mask   působí také dosti divně.   Jako nevím čím to je, ale   tu roli podal tak, že jsem   chvíli myslel, že koukám na   záporáka v muzikálu, než v   akčním filmu. Jako jeho   “bad boy” podání je snad   horší než ve filmu   After...

No   prostě tento film má hrozně   slabý dej, postavy zde   nemají rozvinutý charakter a   to nedokážou změnit ani   známá jména herců, které   jsou zde obsazení. Celkově   film postrádá temnotu   Gothamu a vše je tu až moc   nasvícené. Jediné co tu   trochu ujde jsou akční   scény ovšem humor je tu   daný násilnou formou, takže   jsem se ani jednou nezasmál.  

Osobně to   beru asi za nejhorší film,   jaký jsem v poslední době   viděl. Za tento film by měli   za sledování platit   divákovi a ne obráceně.   Dávám slabých 40%.
Black Adam
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 31.10.2022
Black klišé
Black Adam No tak jsem se   konečně podíval na něco DC   universa a doufal jsem, že to   bude lepší jak   Sebevražedný Oddíl 2 a BOP.   Takže asi chápete, že moje   očekávání nebylo velké.   Vlastně ani nechápu proč   jsem na to koukal, když tam   hraje Dwayne. No nic máme tu   dalšího superhrdinu, který   musí být samozřejmě   nejsilnější. Opět tu je   klasická zápletka, kde nový   hrdina je ze začátku bad   boy a má se přitom stát   spásou lidstva. Celý film   je vlastně docela nelogický.   Máme tu tým Justice Society   of America. Moment takže k   čemu pak je Justice League,   nebo sebevražedný oddíl,   když je takhle liga   připravena ihned k akci a to   na zavolání Amandou Walker?   No pojďme se raději podívat   na zpracování a herecké   výkony. Dwayne si očividně   v poslední době myslí, že   je nejlepší herec světa,   ale pravda je taková, že   jeho výkon je jako vždy dost   prkenný. Vlastně jenom   vždycky stojí tváři se   drsnější a mysli si bůh   ví co. (Jako v každém   filmu)ale jo občas řekne i   nějakou repliku. Co se týká   zpracování, tak jsou tu   klišé 90 let. Vesternová   hudba atd… celý film je   hodně barevný s použitím   zpomalených záběru, díky   čemuž je dost všude   znatelné CGI. Celkově to tak   působí hlavně na efekty a   aby si Dwayne dokázal jaký   je pan herec. Avšak asi   jediné pozitivum byl Pierce   Brosnan, který mě hereckým   dojmem bavil, za něho palec   nahoru. Jinak je pro mě film   ztráta času. Doufám, že   the flash dopadne lépe…
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Geniální!
Na tento film jsem narazil   náhodou, a musím uznat, že   jsem byl nadšený. Ponurá   atmosféra, dobrá hudba a   skvělé obsazení. Velice   pěkný námět, kde je i   vidět postupný rozvoj postav   a ne jenom střílení. Cesta   do zatracení má své kouzlo   hlavně kvůli tomu, že   krásně ukazuje postupný   rozvoj vztahu otce se synem, i   přes mafiánskou práci.   Pokud jste ještě tento film   neviděli, tak neváhejte.   Budete ho s napětím sledovat   až do samotného konce,   který vás naprosto rozseká.
Černí baroni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Naprostá klasika. Asi není   co vytknout. Film je velmi   dobře zpracovaný. Možná   jednu výtku mám. Ale to   jenom kvůli tomu, že jsem   nejdřív četl knihu. Film je   jak už je u filmů zvykem   zkrácený a některé detaily   jsou odlišné od knihy.   Nicméně musím uznat, že   stojí za to si přečíst   knihu a shlédnout film.   Patří totiž do klasiky   české filmografie.
Deadpool
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.10.2020
to jako really?
Tak něco takhle stupidního   jsem dlouho neviděl. (bez   sarkasmu) Jako u komiksového   antihrdiny jsem toho moc   nečekal, ale i tak jsem byl   zklamán.

Hlavní postava se tu   snaží být akční, jako   Chuck Norris, vtipný jako   Spider-man. Ovšem bohužel   ani jedno zde moc nefunguje.   Vtipy jsou tu tak jednoduché,   jako kdyby je vymýšlel   nějaký sjetý puberťák.

No marně jsem se   snažil dokoukat celý film a   najít tam nějaký světlý   koutek. Ovšem ani při   shlédnutí celého filmu jsem   nenašel nic, co by mne   pobavilo, nebo alespoň   donutilo na film kouknout   znovu. Bohužel nestalo se   tak...
Drákula: Neznámá legenda (Dracula Untold)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.10.2019
Neznámá legenda a to doslova
Drákula neznáma legenda je   film, který ukazuje trochu   jiné zpracování Vláda   “napichovače.” Někomu se   na filmu nebudou líbit prvky   sci-fi, někomu zase efekty,   ale originální námět se mu   upřít nedá. Dle mého   názoru je příběh pěkný,   a docela i poutá diváka.   Trochu mi vadí, že dej je   dost založený na tom, že   krásná žena chce milovat   svého muže a to přes   všechno zlo. To není moc   originální. Nicméně   osobně se mi líbí efekty,   propracované figthy a navíc   Luke Evans dává hlavní   postavě silné charisma.
Dům s tajemstvím (House of Secrets)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.3.2020
Vážně s tajemstvím?
Dům s tajemstvím je film   natočený podle skutečné   události. Ovšem jaký z toho   má divák pocit?

No začneme od začátku.   Už na úvod vidíme pár,   který se rozvádí a díky   tomu zjistíme, že atraktivni   Julie je hlavní postavou   filmu, a Řím vlastně vše   začíná. Julie krátce po   rozvodu pozná atraktivního   adonise, který je schodku   okolností i řemeslníkem.   Julie ho tak využije k tomu,   aby ji opravil dům, který   získala po rozvodu. Ovšem   netuší, že se začnou dít   divné věci.

Co je na filmu špatně?   Rozhodně by to chtělo lépe   dávkovat napětí a taky   trochu skrývat dějovou   linku. Od začátku do konce   totiž to “tajemství”   znáte, tedy pokud jste   pozorní diváci. Film má   hlavní problém v tom, že   tvůrci dávají vše dost   okatě najevo, takže vás ani   na minutu nezmate, když vám   tam dají falešnou stopu.

Osobně se mi ale   film líbil, a na takový ten   sobotní relax není špatný.   Ovšem mohl být natočen   lépe. Vlastně by si to film   zasloužil, když se příběh   skutečně stal...
Duna (Dune)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Ušlo to…
Duna

No tak už   jsem tento kontroverzní   snímek viděl. A jaké jsou z   toho dojmy? No tak to vezmeme   od začátku. Příběh ne i   zase tak složitý a je docela   dobře vysvětlen hned na   začátku, takže ho tady   kvůli spoilerům nebudu   zmiňovat.

Co   herecké obsazení? No   přiznávám, že nejsem moc   fanda Timothée Chalamet, ani   Zendaya Coleman, ale nutno   říci, že do tohoto filmu se   hodili. Jason Momoa tam je   protože proč ne. Nemá tam   však moc prostoru, a ve   výsledku si pak asi řeknete,   byl tam vůbec nutný?

A co kulisy? No   tady mám trochu větší   problém. Nevím jak   ostatním, ale já si občas   díky kulisám a strojům   (hlavně v poušti) připadal,   jako kdybych koukal na další   Star Wars. Což není zrovna   na škodu, ale občas jsem si   prostě říkal, kdy vytáhnou   lightsaber.

Co   bude však pro hodně diváků   zabijákem je ta délka filmu.   Jako já viděl Snyder’s   Justice League, která má 4h   a to bez jediné pauzy. A   neřekl jsem, že to je moc   dlouhý. Ovšem tady to musím   říct, protože Duna je   rozdělena na části a tato   první část se místy   zbytečně vleče. Díky tomu   jsem občas ztratil pozornost,   protože to bylo na můj vkus   dost místy natahované. A jak   to hodnotím celkově? No   slušných 6/10 víc ne.   Pořád se jedná o slušný   film, který neurazí…
Gotham
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2020
Gotham (Netflix série)
Série ze štábu Netflix,   která se dle mého názoru   opravdu povedla. Filmů a   seriálů o netopýřím muži   bylo už spousty. Ovšem teď   tu máme trochu odlišné   zpracování. Tentokrát   neuvidíme dospělého Bruce   Wayne (David Mazouz), ale jeho   dětskou verzi, která právě   přijde o rodiče. Paradoxem   je, že hned v pilotním díle   zjistíte, že v tomto   seriálu není hlavní   postavou, ale vedlejší.   Hlavní postavou je zde   policista James Gordon (Ben   McKenzie), který právě   dorazil do Gotham city.

Pomocí svého   parťáka Harvey Bullock   (Donald Lougue) se snaží   zapadnout do tohoto   prohnilého města. Gordon má   neuvěřitelně vyvinutý   smysl pro právo,   spravedlnost, a proto, co je   dobré a co ne. Díky tomu   začne dělat razantní čisty   ve městě, a to ho přivede,   až na místo, kde byly   zavražděni Thomas a Martha   Wayne. Téměř okamžitě se   spřátelí s mladým Waynem a   příběh tak může začít.  

Vše má však   jak rub, tak i líc, což se   mu snaží ukázat hlavně   jeho kolega Bullock, který   takový smysl pro čest a   spravedlnost nemá. Gordon   díky tomu zjišťuje, že   nikdo v Gotham city není bez   viny a udržet si zde ruce   čisté je ve většině   případů až nadlidský   úkol.

I jeho   ruce se najednou zašpiní,   když se spolčí s Oswaldem   Cobblepotem (Robin Taylor),   který zpočátku pracuje pro   Fish Mooney (Jada Pinkett   Smith). Netrvá to dlouho, a   nenápadný Oswald se   dostává k moci pomocí   války dvou mafiánských   rodin. Mezitím se Bruce   Wayne seznámí se Selinou   Kyle (Carmen Bicondova) která   je pouliční zlodějkou a   postupem času ukazuje   mladému Bruce život na   ulici...

No, a   to by bylo tak nějak k   příběhu vše. Tedy ne   úplně, protože na rozdíl   od Titans, je zde příběh   více zamotaný a   propracovanější. (hold   lepší scénář) Zaměřme   se, ale na to, co tu funguje a   co ne. Hodně se mi líbí,   že tu Bruce Wayne není   hlavní postavou a je v hodně   mladém věku. To dává   příběhu větší   rozmanitost než u Titans.   Další věcí, která tady   funguje, je fakt, že každý   díl je zaměřený na jinou   postavu, a ostatní jsou v   daném díle zmíněny   okrajově. Díky tomu   můžeme vidět postupný   vývoj všech postav, které   jako puzzle skládají do kupy   celou část příběhu, než   se v Gothamu objevil právě   Batman.

Celý   seriál má celkem 5 řad,   takže zde budu hodnotit   celkem pětkrát, před   závěrečným hodnocením.  
Season 1 9/10
Season 2 8/10
Season 3 7/10
Season 4 9/10
Season 5 10/10

Tak jo, ale teď se   podíváme, co tu nefunguje.   Seriál má jeden problém, a   tím je „recyklace“   postav. Dost často se v   seriálu stvávalo, že   postavy byly předčasně   ukončeny, nebo jejich   příběh byl dosti upravený   oproti vývoji v komiksu.   Občas tu taky najdeme ne   zrovna kvalitní CGI, což je   vidět nejvíce v   závěrečné scéně celého   seriálu. No nic, pojďme se   zaměřit na to hlavní.   Gotham je seriál, který dle   mého názoru patří ke   špičce DC Universe. Ale i   tak má slabé stránky,   kterých není mnoho. Asi   nejvíce mi vadil občas moc   natahovaný děj, ale to je u   všech seriálů. Herecké   obsazení, scénář, i   příběh Vám zaručí dosti   pestrý zážitek. Dávám   celkové hodnocení 10/10.
Hitman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.8.2019
Tak tento film mne docela   zaujal. Jako ano hra je hra,   ale tohle mělo spád,   příběh a dobrou akci.   Timothy Olyphant zahrál tuto   roli na výbornou. Tedy   alespoň dle mého názoru.   Byla však Škoda, že už v   pokračování nebyl. Já   doporučuji tento díl.
Hitman: Agent 47 (Agent 47)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2019
Tak tohle pokračování mne   docela zklamalo. Nemyslím si,   že to je špatný film, ale s   hrou to nemá nic   společného. A hodně mi   vadil záporák, který mi   dost připomínal   nezničitelného Terminatora.   Efekty jsou tu pěkné,   stejně jako rvačky, ale   prostě jednička byla   jednoznačně lepší. Tohle   bylo jako směs Hitmana a   agenta Bourna. Akorát že v   horším provedení.
Hlavně nezávazně (No Strings Attached)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Film, který je typickou   romantickou komedii, na kterou   určitě kouknete se svoji   polovičkou. Film má   jednoduchý příběh a taky   zápletku. Přiznávám že   jsem na film Koukal hlavně   kvůli Natali Portman.   Herecké výkony jsou tu   dobré, avšak nejvíc tu   boduje humor a vývoj   kamarádství s benefity,   které se postupem času   proměňuje v něco víc.   Rozhodně doporučuji.
John Wick
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2019
Klasika jednou a navždy
Tak tento díl mám hodně   rád. Mísí totiž   originální příběh a akci.   Dle mého názoru se jedná o   nejlepší díl série. JW2 a   JW3 jsou pak už jenom   nastavované díly, které   jsou víc brutální na úkor   příběhu. Keanu tu je však   perfektní a do každého   dílu dal své postavě   nezapomenutelný styl a   charisma. Pokud máte rádi   akční filmy kde je i   příběh pak je JW1 film pro   vás.
John Wick 3 (John Wick: Chapter 3)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.10.2019
Prosím dalšího Wicka už ne!
JW1 se mi hodně líbil, a i   když jsem viděl všechny   díly, tak musím říct, že   JW3 mne zklamal víc jak   dvojka. Jako brutalita je tu   opravdu na vysoké úrovni,   ale to je asi tak vše.   Příběh je opravdu hodně   primitivní a hloupé   počínání Wicka je až k   smíchu. Vše je totiž   postaveno na střelbě a bitce   v bodě A a pak zase v bodě   B, takže si vlastně s   hlavním hrdinou nevytvoříte   vztah. Bral bych, kdyby měl   film silnější příběh.   Keanu mám rád, ale doufám,   že další pokračování už   odřekne. Pokud ale máte   rádi akční filmy, kde je   jenom akce a žádný dej, pak   je tento film pro vás jak   dělaný.
K zemi hleď! (Don't Look Up)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2022
Dont look this!
Dont look up!

Tak tu máme novinku z   dílny Netflix. Asi nemusím   dlouze představovat, protože   pokud máte tuto platformu pak   jste určitě viděli lákavé   trailery. Jedná se o   katastrofický film, v jehož   hlavní roli je Leonardo   DiCaprio. To Vám toho asi   oč neřekne, takže se na to   podíváme blíže.

Děj filmu je velice   jednoduchý. Jennifer Lawrence   objeví rychle padající   těleso, které míří   přímo k zemi. Podle   výpočtu dojde k závěru, ze   je příliš velké na to, aby   život na planetě přežil.   Její nadřízený Dicaprio   tyto výpočty potvrdí a   společně se rozhodnou o   této skutečnosti informovat   svět.

Ovšem   prezidentka ( ano protože   Netflix) v podání Meryl   Streep nemá pro jejich objev   příliš velké pochopení.   Proto se rozhodnou jít s   tímto objevem do médií a na   sociální sítě. Avšak ani   zde nemají příliš   štěstí. No a to je pro   začátek vše.

Pojďme se podívat, co tu   funguje a co zase ne. No   rozhodně tu nefunguje   Dicaprio a Streep. Což je   divný, protože oba mám ve   filmech rád. Ovšem Dicaprio   je zde fyzikem, který trpí   na úzkosti a tudíž je jeho   postava taková jaká je. Což   mi celkově do příběhu oč   nesedělo. No a co Streep jako   prezidentka?
No   otřesný. Chápu, že měla   ztvárnit povrchní do sebe   zahleděnou feministku, ale   ona svoji roli dosti   přehrává, a v reálu by   určitě dostala už pár   facek.

Naopak   Jennifer Lawrence tu je   přijatelná a podává docela   přijatelný výkon. Dále se   mi tu líbil i Jonah Hill,   kterému role docela sedla.   Vlastně hodně čerpal z   filmu Vlk z Wall Street. To je   asi vs z hlavního obsazení,   na které si vzpomenu.

No a co tu tedy   nefunguje? Vlastně to je   celý příběh. Ono je hezké   udělat katastrofický film,   který kombinuje problematiku   příchozí katastrofy a   neschopnost akceptovat   příchozí nebezpečí díky   přehlcení informací ze   sociálních sítí, ale musí   autoři vědět, jestli to má   být drama, nebo černá   komedie. A to je největší   problém filmu. Chvílemi   opravdu nevíte a tápete,   mezi těmito žánry. Dost   často však budete i ztrácet   pozornost, protože film je v   dosti místech nezáživný.   Já osobně dávám 2/10.
Klub rváčů (Fight Club)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2020
Klub rváču aneb legenda na plátně
Tento film je jedním z mých   nejoblíbenějších filmů   vůbec. Ponurá atmosféra a   děj zde podtrhuje skvělé   herecké obsazení. Pitt a   Norton jsou opravdu skvělá   dvojka, díky které má film   ten správný spád.

Tak ale teď o   čem je. Film se zaobírá   problémy dnešní doby.   Především o dopad konzumní   společnosti na jedince.   Norton je tu dobře   zaměstnaným analytikem   jedné automobilky, avšak   život se mu změní, až   když potká právě Pitta.   Jeho názory a pohled na svět   ho hned pohltí a společně s   ním založí Klub Rváčů.  

Ovšem ten se   postupem času začne vyvíjet   v něco víc. Něco, co bude   mít rychlý vzestup, ale taky   pád. Norton s Pittem tu zde   tvoří jakési protiklady.   Něco, jako když koukáte na   odraz v zrcadle, ale   nepoznáváte ho. A v tom je   právě to kouzlo. Film má   sice pomalejší rozjezd, ale   to se následně změní v   psychologický thriller,   který nebudete chtít   opustit...
Kruh (The Ring)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2020
Klasika
Dalo by se říct, že se   jedná o klasiku hrorové   kinematografie. Oproti jeho   konkurentům tu děsivou   atmosféru vytváří   příběh nikoliv krev a   mučeni, jako například v   sérii Saw.

Co   se týká hereckého   obsazení, tak Naomi Watts je   pro tuto roli jako stvořená.   Její herecký výkon mne mile   překvapil a musím uznat, že   to platilo i o státním   komparzu. O však podtrhuje   děsivou atmosféru je hudba.   Ta tu není nijak výrazná,   ale když už je, tak   podtrhuje děs, který u   takového filmu jako divák   očekáváte.

Za mne 9/10
Liga spravedlnosti (Justice League)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2019
To jako vážně??
JL je film, na který jsem se   opravdu hodně těšil. A   musím uznat, že jsem po   shlédnutí byl dosti   rozčarovaný. Začneme ale   tím co se mi líbilo. Kladné   body dostává obsazení WW,   S,B dokonce i Alfréda a Lois.   Tim ale asi končíme. Jako   Jason Momoa, není zrovna můj   oblíbený herec, ale tahle   role mu sedla. Co ale   nefungovalo byl Cyborg, který   mě nezkutečně iritoval.

Rady Fisher to   sice nehrál špatně ale CGI,   který použili na jeho   kostým prostě nefungovalo. V   dosti scénách je vidět,   jeho počítačová grafika a   nejvíce na jeho obličeji. A   takhle můžeme pokračovat u   celého filmu. Všude je   cítit CGI a to znatelně   víc, než BVS. Také je   znát, že Snyder po tragédii   v rodině od projektu   odešel.

Díky   tomu působí cely film, jako   nedodělaný projekt než   celovečerní film. Ovšem na   rozdíl od Avengers tu ne i to   klasické klišé, že se cely   tým rozhádá a nakonec se   usmíří, aby zachránili   svět. (No alespoň ne tak   okatě.)

Hodně   pěkný je tu i Soundtrack,   který stejně jako u BVS   budete milovat. Trochu mne   mrzí, že po JL se roztrhla   vlna za odvolání Afflecka z   role Batmana, protože ten do   této role prostě sedí.   Ovšem trochu mínus má u mne   i film díky tomu, že trochu   kopíruje Joela Sumachera.   Opět má Batman dva kostými,   z nichž jeden používá na   závěrečný boss fight. To   mi připadá už dochuťte   ohrané.

Ovšem   i to zachraňuje Gal Gadot v   sexy kostymku WW. No ale teď   k hodnocení. Tady budu muset   dát, i když nerad horší   hodnocení jak u BVS. Hodně   mi vadí Cyborg,Flash, CGI a   nedodělanost filmu. Proto   dávám 7/10
Liga spravedlnosti Zacka Snydera (Zack Snyder's Justice League)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2021
masterpiece!
Tak konečně jsem se dočkal   a mohl jsem shlédnout   Snyderovu verzi Justice   League, která byla   speciálně natočena pro HBO   Max. Od původní verze   uběhly už dlouhé čtyři   roky, ale přesto jsme se   dočkali. Otázkou však je,   jestli se jedná o posun k   lepšímu. No ale vezmeme to   od začátku.

Upozorňuji, že tato   recenze obsahuje spoilery!!
Už od uplynutí pár   minut filmu je jasné, že tu   budou značné rozdíly.   Základ však zůstává   stejný. Bruce Wayne si   uvědomí příchozí hrozbu a   snaží se svolat tým   hrdinů.

Mezitím přichází na   scénu Stephenwolf, který se   snaží ukrást ukrást   kostku, která je ukryta ve   svatyni amazonek. Ovšem svět   netuší hrozící   nebezpečí, protože se   ještě nevzpamatoval z   padlého “boha”.

No a zde se   objeví na scéně Diana   Price, která ihned v úvodu   zachrání děti v muzeu,   před šílenými teroristy a   následně uvidí ve   zprávách plápolající   oheň v chrámu amazonek,   který zapálila její matka,   jako varovný signál před   blížícím se   nebezpečím.
Samozřejmě signál   pochopí a proto se vydá   hledat Bruce Wayna, který se   snaží naverbovat Aquamana a   Flashe. Což se mu   samozřejmě nakonec povede.   Jediný kde je však klid je   Metropolis, kde Lois stále   truchlí za zesnulého   Supermana.

No   to je asi k úvodu vše.   Vlastně se to moc neliší od   verze z roku 2017. No drobné   rozdíly tu jsou.
Hlavním rozdílem už od   začátku je hudba. Ta je tu   dost ponurejší, než v   předchozí verzi. Dalším   odlišným znakem tu je fakt,   že každá z hlavních postav   tu dostala větší prostor,   který občas doplňuje a   vysvětluje hluchá místa   která měla právě   předchozí verze.

No buďme zcela   transparentní, jediné co mne   iritovalo bylo jak Lois   truchlí za Supermana. Dle   mého názoru moc natahované,   ale chápu chtěli ukázat   důležitost této postavy.

Co však potěší   je, že příběh Cyborga a   Flashe tu má větší prostor   stejně tak jako vysvětlení   krychlí, po kterých prahne   Stephenwolf.

No   ale teď se mrkneme spíš na   to, co tu funguje a taky na   to, co tu pokulhává. Tak   jdeme na to.
1. Hodně   se mi líbí, že postavy   dostaly větší prostor,   díky čemuž se vysvětlili   některé otázky z   předchozí verze.

2. Celý příběh je   temnější, což podtrhuje i   hudba, která zde dostala dost   velký upgrade. Tohle se   někomu muže líbit někomu   ne. Já osobně jsem za to   rád, alespoň se to odlišilo   od načinčané předchozí   verze, která kopírovala   Avengers. Některé charaktery   postav dostaly taky změny. A   právě tady budu asi poprvé   kritizovat.

3.   Nejlépe to je vidět ve   chvíli, kdy Bruce se svoji   skupinou uvažuji o oživení   Supermana. V původní verzi   byla Diana proti a šla proti   němu. Právě to se mi   líbilo, protože to mělo   docela dobrý protiklad   názorů ve skupině. V nové   verzi mu jde prostě na   ruku.
4. Další změnu   prodělaly i kostýmy. Batman   už nemá takový lehce   namodralý tón, ale má   klasickou černou což mu   sedí mnohem víc. Superman   má naopak kontroverzní   černou, což jako fanoušek   asi pochopíte. ( v komiksu   má při znovuzrození také   černou)
5. Změna   zasáhla i souboj při   oživení Supermana, která je   teď víc cool a Batman u ní   nemá vtípky, které se k   němu nehodily.

6. No a tím se   dostáváme k tomu, co tu   nefunguje. Co mne hodně   irituje ve filmu je právě   Cyborg. Opravdu tu jsou   pasáže, kde to nízké CGI   je na něm vidět. Což je   obdivuhodné když vezmeme v   potaz ten rozpočet. Další   věcí která mi tu moc   nesedí je Stephenwolf, který   má dle mého názoru lepší   zbroj v původní verzi.   Hodně mi taky vadila Lois,   která měla v původní verzi   lepší vývoj. V této verzi   jenom chodí s kávou a   truchlí, nebo alespoň   většinu filmu.

7. Finální fight má   konečně spád a nádech   temnoty oproti dřívější   verzi a to je dobře. Vlastně   celkově ten poslední fight   působí lepším dojmem.   Samozřejmě nahypovaný   Superman zůstal i zde LUL,ale   ten ending je o poznání   lepší. No a to by byly   zásadní body, teď koukneme   na finále této   vyčerpávající recenze.

Stopáž má   čtyři hodiny! Musím ale   říct, že mi to ani tak   nepřišlo. Celý film plynule   plyne, takže vám ve   výsledku ani nepřipadá tak   dlouhý. Co však dost ve   filmu pokulhává je CGI. Ano   to je místy dost lidl. Těch   světlých chvilek ovšem   více. Hodně mě však mrzí   některé vynechané scény.   Například, když Diana   ošetřuje Brucovi rameno,   která byla podle mne pěkným   doplňkem toho, že i hrdina   je zranitelný.

Co ale ve filmu působí   dobře jsou prostě detaily. U   této verze prostě nemáte   pocit, že by byla nějaká   uspěchaná, ba naopak. Co mě   však hodně “rozsekalo”   byla scéna, kdy je Joker a   Batman proti sobě. Snyder si   zde opravdu pohrál s emocemi   a ten compare psychologie   těchto dvou postav je opravdu   neuvěřitelný. Za mě   skvělá scéna.

Ovšem poslední scéna s   Brucem ve mne nechala trochu   rozpolcené pocity. Scéna   působí dobře, ale Affleck v   ni působil trochu pohuble   oproti celému filmu a   předešlým dílům, možná   jenom můj pocit. Takže pokud   jste to dočetli až sem, tak   neváhejte a koukněte na   tento nebojím se říct   masterpiece!

Hodnocení: 90%
Matrix Resurrections
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2022
Vzkříšení do béčka
Matrix resurrections

Tak už jsem   konečně dokoukal tento ehm,   jak jen to nazvat počin.   Předem se omlouvám, ale bez   malých spoilerů se tento   film nedá popsat. Takže   pokud jste ještě neviděli,   tak dál nečtěte.

Neo je zpět a tentokrát   dělá programátora her a   pracuje jak jinak než na   Matrixu IV. (Velice   originální). Opět je   vyhledán Morpheusem a opět   mu jsou nabízeny tabletky.   (Měl jsem si dát taky jednu   před filmem…)

Když to vezmu bez   spoilerů, tak prvních 40min   je vlastně kopie Matrixu I. s   trochu jinak natočený s pár   detaily navíc, které   mimochodem moc nefungují.   Ovšem hned po   vyčerpávajícím úvodu se   však setkáme s nemesis Nea a   to s agentem Smithem.

A tady se hned   zastavíme a něco si k tomu   řekneme. Všechny postavy   hned od začátku filmu mají   flashback, abyste je poznali,   protože je hrají jiní   herci. Jsou chvíle, kdy to je   fajn, neříkám že ne, ale   třeba u Smitha a Morpheuse,   to je na škodu.

Nový Smith v podání   Jonathana Groffa vyvolává   smíšené pocity. Na jednu   stranu Vám nevadí, na tu   druhou ho srovnáváte s Hugo   Weavingem. A hned si pak   řeknete “Proč?” Nejhůř   je na tom však Morpheus,   který v podání Abdul Mateen   II působí spíše jako   teplý bratr (díky jeho   převlekům), než jako   legendární Laurence   Fishburne.

Hlavní postavy Nea a   Trinity už také nepůsobí   tak fresh a jejich love story   vás už v tomto díle ani   nenadchne, nedojme a vlastně   vás ani vůbec nezajímá.   Ono vlastně buďme kompletně   transparentní celkově ten   příběh dosti pokulhává a   to nejenom tato love story.  

SPOILER:   naopak hodně pěkně je   vysvětlený nové   využívání lidi pro matrix   a také znovuzrození Nea.

Co se však dále   povedlo je obsazení Neil   Patrick Harrise do do role   Architekta! Musím říct, že   NPH byl pro tuto roli jako   stvořený a dle mého názoru   se jedná o nejlepší   herecký výkon v celém   filmu. Tím nechci říct, že   by byl bývalý Helmut   Bakaitis byl špatný, to ne.   Ale NPH to obohacuje svoji   elegancí a dodává tomu   jistý ujm, díky kterému ta   postava nepůsobí tak suše,   jako v M. Reloaded.

Co se týká těch   akčních scén, tak Ty tu   opravdu nefungují. Není tu   nic, co byste už neviděli v   předchozí trilogii. Nová   moc Trinity a Nea je něco co   působí jako kombinace Thai   Chi a Pottera. Celkově když   vše sečtu, tak film působí   spíše jako paroidie na   původní trilogii. A díky   tomu jsem si říkal, “byl   tento film opravdu nutný?”   Odpověď na to si budete   muset najít sami podle svého   názoru. Já dávám filmu cca   40%.
Muži, kteří nenávidí ženy (The Girl with the Dragon Tattoo)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Tento film překvapil. Je to z   toho důvodu, že podtrhuje   ponurost příběhu, která   byla i v knize. Ovšem první   verze filmu byla možná v   tomhle ohledu lepší. Já   ovšem preferuji tuto verzi,   protože Daniel Craig tu byl   fakt skvělý. Film má   originální příběh a   dobrou zápletku. Film je   poutavý od začátku až do   konce. Herecké výkony jsou   skvěle a celkově se jedná o   velice povedený triller.
My (Us)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2021
My? už ne prosím!
Jako už jsem viděl hodně   filmů a hororů, ale tohle je   fakt stupidní. Námět fakt   dobrý a dalo by se říct,   že by z toho mohl být   slušný horor, jenže to má   několik ALE.

Tak první problém je   rodina. Ta mi už od počátku   připadala opravdu   nezajímavá a nedokázala si   mě upoutat, abych jim   fandil.

Další   problém je ta nelogičnost.   Rodina je ze začátku jak ta   nejvíc svatoušská parta a   během chvilky likvidují   červeňáky jak na   běžícím pásu.

No a to poslední ale je u   rozuzlení, které pokud jste   pozorný divák uhodnete už v   první půlce filmu. Dávám   tři hvězdy a to jen za ten   nápad.
Need for Speed
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2019
Takže asi takto. Na to, že   je předlohou počítačová   hra to dopadlo dobře. Film si   tu na nic nehraje a je   koukatelný. Velké plus má   Dakota, která se mi tu   líbila. Co mi však trochu   vadilo byl fakt, že kdysi   prohlásili, že tu nejsou   počítačové triky s auty a   hned během cca 30 minut je   scéna jak mustang letí   vzduchem s velmi nekvalitním   CGI. No tak, to jako vážně?   Druhá věc, která mi vadí   je fakt, že i počítačová   hra má silnější příběh,   jak v tomto filmu. Jako   příběh není nejhorší,   ale stejně je to dost   pohádka, bez nějaké   zápletky. Ale i tak jsem si   tento film oblíbil. Pokud   mate rádi auta a FF vás už   nudí, pak je toto správná   volba.
Není čas zemřít (No Time to Die)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2022
Uz dost!!
No time to die

Film na který jsem se   cely rok těšil se dostal   konečně do kin. Jestli se   však nový Bond povedl nebo   ne, se podíváme v teto   recenzi. Daniel Craig se tu   naposledy vrací do role   Jakeše Bonda a musím uznat,   že vzhledem k jeho věku se   toho zhostil bravurně.

Bond je tentokrát   na odpočinku a užívá si   svoji love story s Madeleine   (Léa Seydoux). Vše to docela   i zapadá a navazuje na   předchozí díly, dokonce i   vzpomínka na Vesper byla   docela fajn. Nebyla by to   však bondovka, kdyby tento   happy end nenarušil nazvaný   host.

Ten se   představí hned ve flashbacku   v úvodu filmu. Díky kterému   máme možnost nahlédnout do   minulosti Madeleine. A právě   o její minulosti je cely   tento film. Nezvaní hosté   naruší jejich   “líbánky” a díky tomu   ji oddělí od Bonda a nový   příběh tak může začít.  

Musím však   uznat, že oproti například   Matrixu IV. má tato bondovka   pěkné akční scény, které   se ukáží už na začátku   filmu a postupně provází   celý film. Co však trochu   zamrzelo, možná můj dojem   byla scéna, kde Bond   rybaří. Nevím, ale oproti   předchozím filmům se mi   zdálo, že pro tento film   trénoval spíše pivní   mozol, než svaly. (Možná   jen můj dojem.)

Co mne ale více štvalo   bylo obsazení Lashana Lynch,   která se mi sem prostě   nehodila. Jako chápu rasovou   vyrovnanost ve filmech, i   nutnost feminismu, ale boha   jeho! Je tolik krásných   Afroameričanek, a oni musí   vybrat p*delatou ne zrovna   charismem výraznou herečku,   kterou si občas můžete   splést s chlapem. Což kazí   i flirt s Bondem v jedné   scéně.

Naopak   potěšila přítomnost   Moneypenny v podání Naomie   Harris, kterou jsem si   oblíbil už ve filmu Skyfall.   Co se týká dalších postav   z předchozích dílů, tak tu   najdeme většinu herců od   Skyfall po Spectre. A to mají   tvůrci u mně k dobru. Díky   tomu i v jistých místech   funguje jistý druh humoru,   který pochopí jenom   fanoušci teto “Craig”   série.

Humor   tu je však o dost   vážnější, než u   předchozích dílů a místy   mi připadalo, že už je   Craig z role dosti unavený a   z Eso si opravdu už přeje   konec. To však na jeho   výkonu nijak neubralo,   spíše naopak se mi zdálo,   že do toho šel na 110% ne   jako u filmu Spectre.

Co mi však hodně   kazilo celou bondovku byl   hlavní záporák a ta   zápletka.
Jako Rami   Malek je skvělý herec, ale v   roli Safin. Jako já nevím,   ale prohlášení Maleka, že   jeho Safin vyděsí moderní   svět byla dost zcestná. Jeho   postava nepůsobí zrovna   děsivě. Vlastně působí   spíše jako že tam prostě   je. Jako kdyby tam byl jen   kvůli tomu, že bez   záporáka to prostě nejde.   Safin se snaží trochu   působit, jako Dr. NO, ale i   tak to prostě nefunguje.

A slavná   zápletka s nano virusem? Ale   no ták. To už bylo snad v   každém špionážních filmu   a tady tvůrci mohli vymyslet   opravdu něco lepšího. Jako   kdyby utekl Bloefeld   (Christoph Waltz) a chtěl   opět zničit svět, tak bych   to bral jako lepší volbu,   než nano virus.

No co říct všeobecně   na závěr? No time to die je   povedená bondovka, která   funguje, jako zakončení   série. Jako samostatné dílo   dosti pokulhává. Nejvíc je   však povedený závěr filmu   u kterého jsem si říkal,   že po titulkách nechci   vidět větu “James Bond se   vrátí.” Bohužel tam byla.   Tím se dostávám k tomu,   čeho se bojím. Toto dílo   není jen bravurní   zakončení Craigovi série   ale vlastně i celé série s   007. A díky tomu mám dojem,   že další restart série 007   už jen uškodí, nebo jen   zabije skvělé zakončení   nějakým béčkem…

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

01:55 - 03:30

7 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

ČT2 - Vigil

01:30 - 02:30

32 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:30 - 02:10

32 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Strážci relikvie (2017)

01:30 - 03:30

32 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190576
Osobností: 697871
Fotografií: 764035
Plakátů: 376670
Obsahů a biografií: 178302
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10