Duben
ohodnotit

Obsah filmu K zemi hleď!

 
Dva nepříliš uznávaní astronomové vyráží na tour, aby varovali lidstvo, že se blíží kometa.

Netflix

 
Související odkaz
 
RECENZE: Film K zemi hleď! proti sobě staví popírače a vítače komety

Spíše než standardním katastrofickým snímkem je K zemi hleď! vtipným i mrazivým zamyšlením nad tím, jak by současná společnosti zareagovala na smrtící hrozbu. číst dál

Hodnocení: 75 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Netflix
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu K zemi hleď! >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

lombard131
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2023
Tohle jsem nečekal
Tohle byla taková blbost, že jsem si ji   pouštěl snad už 10x. Reakce lidí na   blížící se katastrofu v podobě komety je   naprosto úžasná, at už obyčejných lidí,   nebo těch nahoře, kteří z toho chtějí   vytěžit čím jak nejvíce a po neúspěchu   prostě zdrhnou ze země. Nevím, jestli někdo   něco podobného natočil. Za mně skvělá   ukázka lidského myšlení, chování i reakci,   podle mého, přesně jako v tomhle filmu by se   zachovala spousta lidí at už v dobrém nebo v   tom špatném.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.8.2023
To byla slatanina ,sice jsem se párkrát zasmál   ale jinak nuda,ohlásí konec světa a mají z   toho prdel,nevím ale M.Streep to vůbec nesedlo   připadalo mi to trapný ty její hlášky,a ten   miliardář s tím mobilem ten byl jak robot bez   mozku,myslím že by to mohlo klidně být i   doopravdy kdyby k tomu došlo, vytěžit z toho co   přiletí co nejvíc ať se stane co chce.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2022
Strhující dílko, které po celou stopáž baví   a mrazí z něj zároveň. Ukažte mi druhý   takový, který by se za posledních pár let   natočil. Jako bych po celých 145 minut viděl   rozblikaný maják a slyšel "ku*va probuďme   se".
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.3.2022
Už po dvaceti minutách jsem držel v ruce mobil   a hrál Humbuk, protože jsem se nudil. +++ Avšak   dal jsem to do konce, ale spíše jsem čuměl do   mobilu než na film. Zasmál jsem se tuším snad   dva krát, dramatické mi to také nepřišlo a   ani herecké hvězdy té nudě nepomohly. Pár   hezkých obrázků z přírody a triků na konci   to rozhodně nezachránilo.  
  
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2022
Úvodní
sekvence s mamutím zrcadlákem (navíc ještě s   laserovou korekcí), co zapomenut světem čeká,   až přijde nějaká mladá výzkumnice s   ocvočkovaným nosíkem a zapne ho, hned naznačí   o jakou kategorii filmu půjde. Ale pozor, ne tak   zcela! Střelená, situačními vtípky ochucená,   zjevnými i méně zřejmými narážkami   prosycená, brutálně sociálně kritická   komedie mě opravdu pobavila. Dalším kladem je   zajímavý vizuální konstrukt dle mě se   opírající o big data (nestává se nám z toho   pomalu nový standard?), ale především přesný   zásah do svědomí části lidstva, a hlavně   osob a mocenských systémů, odtržených od   reality ve jménu vlastní bezbřehé   nenažranosti a syndromu božího velikášství.   Divím se, že film prošel; ale možná podobně,   jako u Hvězdné pěchoty, cenzura nedohlédla pod   komediální slupku. Navzdory slabšímu   předzávěru si myslím, že se časem stane   kultovní.
Bonusy za mobil který sám kupuje   populární album, mobil hlásající konec diety,   letící půlky plejtváka, a za dvě úsměvné   tečky v titulcích.
m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.1.2022
:-/
Tedy…, tak po všech těch nadšených   komentářích…, docela mě zaskočilo, jaká je   to blbost. Téma asteroidu, (respektive v tomto   filmu komety), blížících se k Zemi a hrozící   jí po srážce zánikem života, to už bylo   filmově zpracováno několikrát. Žádný z nich   jsem neviděl, protože se na podobné s…   ...edačky nekoukám. V „této verzi“ již   několikrát vyluhovaného příběhu je tedy   přidáno „aktuální“ téma prezidentky   populistky, (inspirováno Trumpem), ovládané   vyšinutým miliardářem techno-geekem,   (inspirováno Eonem Muskem). Do toho ještě   aktuálně přikápnuta trocha těch   konspiračních teorií, fake news a jiných   manipulací s fakty + povrchnost médií. To by   jistě mohlo být zajímavé, kdyby to ale film   nepodával tak zoufale povrchně. A kdyby se   dokázal rozhodnout jestli to ve filmu   předváděné je myšleno na vážno, nebo jako   satira, či snad groteska. Takto   „pejsko-kočičkovsky“ se to strašně tluče.   Já jsem tedy při sledování trpěl a to nejen   pro tradičně špatné herectví Leo DiKapříka.   I když v této roli by nezahvězdil ani Marlon   Brando. Nuda, nuda, šeď, šeď. Navíc z   hlediska logiky je ten film taky hodně   „kostrbatej“. Ve filmu je jen jediný vtípek,   (týkající se skonu prezidentky), kterému jsem   se upřimně zasmál. Jinak herecký výkon Meryl   Streep(ové) v roli prezidentky byl   koukatelnější, i když její role byla také   velmi pitomá. V závěrečné „nudistické“   scéně mě taky příjemně překvapilo v jaké   kondici je její 72-leté tělo, (zezadu). Při   pohledu z boku mě také překvapila velikost   jejího prsu. Meryl se sice myslím moc obnažená   ve filmech neukazuje, ale vybavuju si film   Silkwoodová, kde se její ňadro mihne a tam mi   přišlo mnohem menší. Napadlo mě tedy jestli v   tomto filmu nemá na ty nahé scény   „dublérku“. Ovšem v tetě Wiki jsem se   dočetl, že má čtyři děti, tak jestli   odkojila čtyři děti, tak možná… To je asi   tak nejzajímavější otázka, kterou ve mně   film vyvolal
whack
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2022
Výstižné nahliadnutie na reakcie rôznych typov   ľudí na blížiacu sa pohromu. Dezinformácie,   konšpirácie, krátkozrakosť, politický   populizmus a ekonomické postoje ako príčiny   nečinnosti a popierania dokázateľného   nebezpečenstva, sú trefne zobrazené v tejto   sarkastickej alegórii na to, ako ľudia berú   svetové problémy – meteorit môžeme nahradiť   najmä klimatickou krízou a máme rovnaký   scenár. Leonardo zaťahal za nitky, vďaka nemu   môžeme vidieť veci aj z takejto perspektívy,   hoci viem, že mnohí pointu prehliadajú a   nestarajú sa. Herecké obsadenie sa skvelo hodí,   ale keby bol film o pol hodinu kratší, tak by to   nevadilo. Toto sci-fi práve reálne prebieha.
AtemuLukas
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.1.2022
Dont look this!
Dont look up!

Tak tu máme novinku z dílny   Netflix. Asi nemusím dlouze představovat,   protože pokud máte tuto platformu pak jste   určitě viděli lákavé trailery. Jedná se o   katastrofický film, v jehož hlavní roli je   Leonardo DiCaprio. To Vám toho asi oč neřekne,   takže se na to podíváme blíže.

Děj filmu   je velice jednoduchý. Jennifer Lawrence objeví   rychle padající těleso, které míří přímo   k zemi. Podle výpočtu dojde k závěru, ze je   příliš velké na to, aby život na planetě   přežil. Její nadřízený Dicaprio tyto   výpočty potvrdí a společně se rozhodnou o   této skutečnosti informovat svět.

Ovšem   prezidentka ( ano protože Netflix) v podání   Meryl Streep nemá pro jejich objev příliš   velké pochopení. Proto se rozhodnou jít s   tímto objevem do médií a na sociální sítě.   Avšak ani zde nemají příliš štěstí. No a   to je pro začátek vše.

Pojďme se podívat,   co tu funguje a co zase ne. No rozhodně tu   nefunguje Dicaprio a Streep. Což je divný,   protože oba mám ve filmech rád. Ovšem Dicaprio   je zde fyzikem, který trpí na úzkosti a tudíž   je jeho postava taková jaká je. Což mi celkově   do příběhu oč nesedělo. No a co Streep jako   prezidentka?
No otřesný. Chápu, že měla   ztvárnit povrchní do sebe zahleděnou   feministku, ale ona svoji roli dosti přehrává,   a v reálu by určitě dostala už pár   facek.

Naopak Jennifer Lawrence tu je   přijatelná a podává docela přijatelný   výkon. Dále se mi tu líbil i Jonah Hill,   kterému role docela sedla. Vlastně hodně   čerpal z filmu Vlk z Wall Street. To je asi vs z   hlavního obsazení, na které si vzpomenu.

No   a co tu tedy nefunguje? Vlastně to je celý   příběh. Ono je hezké udělat katastrofický   film, který kombinuje problematiku příchozí   katastrofy a neschopnost akceptovat příchozí   nebezpečí díky přehlcení informací ze   sociálních sítí, ale musí autoři vědět,   jestli to má být drama, nebo černá komedie. A   to je největší problém filmu. Chvílemi   opravdu nevíte a tápete, mezi těmito žánry.   Dost často však budete i ztrácet pozornost,   protože film je v dosti místech nezáživný.   Já osobně dávám 2/10.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Popravdě jsem zhruba do poloviny filmu   nevěděla, jak příběh uchopit. Většinu času   jsem kroutila hlavou, občas se zasmála vtipu   nebo situaci, kterou jsem už tak nějak zažila   nebo mi něco připomněla. Až zhruba od druhého   pytle mi došlo, na co se to vlastně dívám.
A   bohužel je to tak. Film je o nás, o lidech a je   to pravda krutá, protože tenhle film je sakra   pravdivý. A předpokládám, že v USA ještě   víc, tady u nás máme ještě nějaké záblesky   normálnosti (v politice nemyslím). Hlupák   tenhle film nepochopí a pro chytrého je to   spíš horor. Malé brambory a lahev červeného   doma najdu.
VykoukalL
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Takhle by to bylo nejpíš ve skutečnosti
Tohle mě dost pobavilo. Myslím, že pokud by se   na nás řítila kometa,tak myslím že takhle by   to ve skutečnosti opravdu bylo.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24283minih24283Železný stisk (1977) 
The Gauntlet n
minih51059minih51059Podezřelá (1998) 
I Know What You Did n
minih12378minih12378Mezi nebem a zemí (1958) 
Mezi nebem a zemí n
minih15998minih15998Počestné paní pardubické (1944) 
Počestné paní pardubické n
minih3724minih3724Beetlejuice (1988) 
Beetle Juice n
minih33331minih33331Nuda v Brně (2003) 
Nuda v Brně n
minih25216minih25216Predčasné leto (1982) 
n
minih62141minih62141Dívka, která kopla do vosího hnízda (2009) 
Luftslottet som sprängdes n
minih13189minih13189Muž z bulváru Kapucínů (1987) 
Человек с бульвара Капуцинов n
minih109041minih109041Blutgletscher (2013) 
Blutgletscher n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

K zemi hleď! (2021)K zemi hleď! (2021)K zemi hleď! (2021)K zemi hleď! (2021)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178356

Poslední komentáře

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Babiččina smrt (1999) [TV epizod...

Babiččina smrt
Babiččina smrt je opět   spíš průměrný díl,   který vylepšují některé   scénky a hlášky. Dobrá je   Kitty, pobaví Kelso,   legrační je bitka v baru a   to okolo, ale celkově jak   jsem psal na začátku.

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10