Duben
ohodnotit

Není čas zemřít

No Time to Die

Další název:
Bond 25
Rok:
2021
Délka:
163 minut
Premiéra v ČR:
30.9.2021

Obsah filmu Není čas zemřít

 
James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií.

Forum Film

 
Související odkazy
 
Recenze: Není čas zemřít

Po rok a půl trvajícím odkládání premiéry jde pětadvacátá Bondovka konečně do kin.  číst dál

 
 
RECENZE: Miluji tě a budu milovat. Nejkýčovitější James Bond

Kdyby se smělo prozradit, co tvůrci provedli Jamesi Bondovi v nejnovějším filmu Není čas zemřít, postačila by pouhá dvě slova, aby si divák udělal jasný obrázek i názor. číst dál

Hodnocení: 65 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Forum Film Czech
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, italská, španělská, ruská, německá, francouzská
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Není čas zemřít >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2022
V pořadí dvacátápátá a s Dnielem Craigem   pátá a poslední bondovka. Hlavní melodii   nazpívala Billie Eilish, kterou moc rád nemám   (můj problém). Především díky postavě   Safina je děj poněkud zvláštní. Nicméně   nám odhaluje mnohé, dosud skryté vazby mezi   jednotlivými aktéry. Ale jinak má všechny   předchozí prvky bondovek, bohužel pro   vlastního hlavního hrdinu – Jamese Bonda,   končí tragicky. Ale film mě pobavil a rád se k   němu vracím.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2022
Tato bondovka vybočuje v mnoha směrech ze svých   obvyklých kolejí. Na začátku žádná akce,   Bond je v důchodu, jeho označení 007 převzala   černá žena... a jde to dál až k trochu   srdcervoucí poloze. Rodina nadevše.
Něco   málo jsem o filmu četla, takže jsem byla   připravená a nic, co se na plátně odehrálo,   mne nerozhořčilo. Naopak, vítám ono vybočení   jako příjemnou změnu. Neboť změna, to je   heslo dnešní doby. V tomto případě to není   nic proti ničemu, tak proč ne.
Jen snad ta   neprůstřelnost... a když, tak až řekne pan   režisér.
Líbí se ti typický jemný britský   humor. A Q nám vyzrává v muže.
RwlBem
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.2.2022
První
co mě rozladilo, byla ukníkaná melodie v   titulcích. To byl hodně slabý odvar toho, co si   představuji pod "Bondovskou muzikou".   Bohužel, odpovídal úrovni filmu. Bondovky   odjakživa vnímám coby druh rodokapsů;   příběhy o elegantním, šarmantním a   originálním pánovi, který svou noblesou láme   ženská srdce jak kombajn obilné pole a při tom   jen tak mimochodem zachraňuje svět před   padouchy co ho chtějí zničit. Tohle byl ale   prapodivný mix, který nevěděl zda se má   tvářit jako sociální drama, krimi nebo akční   fantasmagorie. Tlusté mínus u mě má výběr   pro roli nové 007. Takže pokud bych byl na   místě originální nulanulasedmičky a viděl,   kam se svět řítí, asi bych se taky nechal   sestřelit raketou, než se na tom dál   podílet...
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2022
James Bond už není co býval a bohužel to v   budoucnu bude ještě horší. Ne. Při   sledování tohoto posledního bondovského   snímku Daniela Craiga se nesmí myslet na ty   předchozí, obzvlášť s jinými hereckými   představiteli, neboť v ústech může také   vzniknout hořká pachuť nelibosti. Tohle prostě   není James Bond, jakého jsme kdysi znali.   Jasně, dějově není svou vůlí v aktivní   službě, čímž je vysvětleno, proč má jeho   číslo agenta někdo jiný, ale prostě zanikl   jeho osobitý šarm a dámským okem sexappeal   typického gentlemana. To je tak, když se   několika psychopatickým aktivistům najednou   zdá být Bond sexistický. Původní kořeny   Jamese Bonda jsou prostě pryč a je to ke škodě   jeho osobnosti. To je jakoby jedinci trpící   anorexií vybojovali zákaz svalů u Johna Ramba.   Dle současných měřítek je však celý koncept   ke cti, jakým impozantním stylem se dokázalo   zabalit celou bondovskou sérii. Po dějové   stránce to byl docela oříšek, avšak přes   různé kýče a hanebné nesmyslnosti, kdy se   především vytrácí motiv, co je vlastně v   sázce, se může zdát, coby velkolepý akční   blockbuster, vcelku povedený. Dojde tedy k pocitu   diváckého uspokojení z této filmové epizody   poslední bondovské éry? Ano i ne. Přijde na   to, z jaké divácké barikády, politického   myšlení či fanouškovského literárního díla   Iana Fleminga, který divák je.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2022
Je neuvěřitelné jaký kus cesty ušel James   Bond od svých počátků až po dnešní díl. Je   neuvěřitelné jakým vývojem prošel od roku   2006 i Daniel Craig. Bylo ta dlouhá cesta a   závěr této mini série 5 dílů byl opravdu   velkolepý. Proti srsti mně je vnucená   genderová vyváženost, ale co naděláme. Svět   zažil katolickou inkvizici, komunistickou   ideologii, americký Mccarthismus, tak snad film   přežijeme i tohle.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2022
Poslední návrat
Myslím velice dústojné rozloučení, s   kariérou 007 Daniela Craiga. Na co jsme si za   jeho éry filmů zvykly, tedy úžasně   nasnímané, parádní lokace, skvělý zvuk a   střih nám už přijde jako standart.Nepovažuji   poslední díl za nejlepší, ale v žádném   případě špatný. Pouze to je na mě bylo po   úžasném vstupu trochu moc nostalgie, a   závěrečná hodina je obsahově lehce sterilní.   Ale hledám na chyby na bezvadném zážitku, jen   pouze ta laťka třeba ve Skyfallu byla nastaveno   proklatě vysoko. Díky za posun série k   současné typologii filmu, nečekal bych že   někdy budu fanouškem 007. 75%
AtemuLukas
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2022
Uz dost!!
No time to die

Film na který jsem se cely rok   těšil se dostal konečně do kin. Jestli se   však nový Bond povedl nebo ne, se podíváme v   teto recenzi. Daniel Craig se tu naposledy vrací   do role Jakeše Bonda a musím uznat, že vzhledem   k jeho věku se toho zhostil bravurně.

Bond   je tentokrát na odpočinku a užívá si svoji   love story s Madeleine (Léa Seydoux). Vše to   docela i zapadá a navazuje na předchozí díly,   dokonce i vzpomínka na Vesper byla docela fajn.   Nebyla by to však bondovka, kdyby tento happy end   nenarušil nazvaný host.

Ten se představí   hned ve flashbacku v úvodu filmu. Díky kterému   máme možnost nahlédnout do minulosti Madeleine.   A právě o její minulosti je cely tento film.   Nezvaní hosté naruší jejich “líbánky” a   díky tomu ji oddělí od Bonda a nový příběh   tak může začít.

Musím však uznat, že   oproti například Matrixu IV. má tato bondovka   pěkné akční scény, které se ukáží už na   začátku filmu a postupně provází celý film.   Co však trochu zamrzelo, možná můj dojem byla   scéna, kde Bond rybaří. Nevím, ale oproti   předchozím filmům se mi zdálo, že pro tento   film trénoval spíše pivní mozol, než svaly.   (Možná jen můj dojem.)

Co mne ale více   štvalo bylo obsazení Lashana Lynch, která se mi   sem prostě nehodila. Jako chápu rasovou   vyrovnanost ve filmech, i nutnost feminismu, ale   boha jeho! Je tolik krásných Afroameričanek, a   oni musí vybrat p*delatou ne zrovna charismem   výraznou herečku, kterou si občas můžete   splést s chlapem. Což kazí i flirt s Bondem v   jedné scéně.

Naopak potěšila přítomnost   Moneypenny v podání Naomie Harris, kterou jsem   si oblíbil už ve filmu Skyfall. Co se týká   dalších postav z předchozích dílů, tak tu   najdeme většinu herců od Skyfall po Spectre. A   to mají tvůrci u mně k dobru. Díky tomu i v   jistých místech funguje jistý druh humoru,   který pochopí jenom fanoušci teto “Craig”   série.

Humor tu je však o dost   vážnější, než u předchozích dílů a   místy mi připadalo, že už je Craig z role   dosti unavený a z Eso si opravdu už přeje   konec. To však na jeho výkonu nijak neubralo,   spíše naopak se mi zdálo, že do toho šel na   110% ne jako u filmu Spectre.

Co mi však   hodně kazilo celou bondovku byl hlavní záporák   a ta zápletka.
Jako Rami Malek je skvělý   herec, ale v roli Safin. Jako já nevím, ale   prohlášení Maleka, že jeho Safin vyděsí   moderní svět byla dost zcestná. Jeho postava   nepůsobí zrovna děsivě. Vlastně působí   spíše jako že tam prostě je. Jako kdyby tam   byl jen kvůli tomu, že bez záporáka to prostě   nejde. Safin se snaží trochu působit, jako Dr.   NO, ale i tak to prostě nefunguje.

A slavná   zápletka s nano virusem? Ale no ták. To už bylo   snad v každém špionážních filmu a tady   tvůrci mohli vymyslet opravdu něco lepšího.   Jako kdyby utekl Bloefeld (Christoph Waltz) a   chtěl opět zničit svět, tak bych to bral jako   lepší volbu, než nano virus.

No co říct   všeobecně na závěr? No time to die je   povedená bondovka, která funguje, jako   zakončení série. Jako samostatné dílo dosti   pokulhává. Nejvíc je však povedený závěr   filmu u kterého jsem si říkal, že po   titulkách nechci vidět větu “James Bond se   vrátí.” Bohužel tam byla. Tím se dostávám   k tomu, čeho se bojím. Toto dílo není jen   bravurní zakončení Craigovi série ale vlastně   i celé série s 007. A díky tomu mám dojem, že   další restart série 007 už jen uškodí, nebo   jen zabije skvělé zakončení nějakým   béčkem…
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2021
Popravdě podle toho jak oddalovali premiéru   ,čekal jsem to o trochu lepší ale i tak   skvělá podívaná ,začátek úžasný nabitý   akcí ,obsazení záporáka mi moc nesedlo,zrovna   tak mi nesedla jeho nástupkyně snad to bylo jen   na pár scén,chyběla mi tam pořádná Bond girl   a hlavně mi tam chyběla nějaká vtipná   hláška od Bonda ,bylo vidět že to bude jeho   poslední díl,akční scény povedený.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2021
PROCESOR!
Už jsme si zvykli, že bondovky v podání Craiga   jsou většinou kvalitní a žádný velký   průšvih se nekoná. To splňuje i jeho   poslední, a tedy i důstojné rozloučení s   Bondem. Jenom si nejsem jistý, zda tvůrci   zvolili dobře v pokračování jeho role a   svěřit jí prdelatý černošce co vypadá, jako   chlap.
rommel88
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.11.2021
Konečná
Pro mě druhý nejhorší Bond, hned po QOS. A   vzhledem k dalšímu představiteli, paní   BONDové, pro mě i poslední bondovka.Tohle se   klidně mohlo jmenovat Smrtonosná past, zbraň,   díl xy a nikdo by nřekl ani ň...
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8748minih8748Hroch (1973) 
Hroch n
minih8870minih8870Charley Varrick (1973) 
Charley Varrick n
minih76784minih76784Vraždící anděl (2009) 
Angel of Death n
minih157975minih157975Poslední bohatýr (2017) 
Poslednij bogatyr n
minih67778minih67778Projekt A 2 (1987) 
'A' gai wak juk jap n
minih2588minih2588Afrika expres (1975) 
Africa Express / Africa Expres - Ein Teufelskerl in Africa n
minih39641minih39641Mistři hazardu (2005) 
The Dukes of Hazzard n
minih23788minih23788Zemětřesení (1974) 
Earthquake n
minih64452minih64452Zmrtvýchvstalý (1991) 
The Resurrected n
minih148587minih148587Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra (1988) [TV film] 
Stařeček vavříny vídeňské slávy ověnčený aneb Zpronevěra n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Spectre (2015)

 Spectre (2015)
Spectre n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Skyfall (2012)

 Skyfall (2012)
Skyfall n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Sam Mendes

(pokračování)

Quantum of Solace (2008)

 Quantum of Solace (2008)
Quantum of Solace n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Marc Forster

(pokračování)

Casino Royale (2006)

 Casino Royale (2006)
Casino Royale n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller / komedie
Země: Velká Británie / Česká republika / Spolková republika Německo / Spojené státy americké
Režie: Martin Campbell

(pokračování)

Dnes neumírej (2002)

 Dnes neumírej (2002)
Dnes neumírej n
Die Another Day
Žánr: akční / thriller / dobrodružný
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: Lee Tamahori

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697951
Fotografií: 764381
Plakátů: 376832
Obsahů a biografií: 178350

Poslední komentáře

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Svatyně (2022) [TV epizoda]

Svatyně
Pustil jsem se do sledování   druhé série seriálu HALO,   ačkoliv první řada byla pro   mně spíš lehký   nadprůměr. První díl   druhé série se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Školní ples (1999) [TV epizoda]

Školní ples
Tenhle díl byl dle mého   spíše méně vtipný a o   něco vážnější. Blíží   se školní ples, Eric jde s   Donnou, Fez plánuje tanečky   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10