Duben

Komentáře uživatele Tnegad

Tnegad

Tnegad zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 37
Adam a Otka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2011
Mě osobně se film líbí,je   to takový pohodový   film,hlavně pro děti.Navíc   ozvučen báječnou hudbou   mistra Zdenka Lišky.
Baron Prášil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2009
hudebni složka
Kdo má rád hudbu našeho   nejlepšího skladatele   filmové hudby Zdeňka Lišky   tak ten si v tomhle filmu   příjde na své.
Čierne ovce
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2013
Ta hudba nemá chybu....
Mám strašně rád různé   polozapomenuté   filmy,inscenanace hlavně   československé   provinience.Obzvlášť je li   autorem jejich hudebního   doprovodu Zdeněk Liška.Tu   ačkoliv je to slovenský film   je zajímavé sledovat   J.Bartošku jako filmového   novice.
Dým bramborové natě
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2010
mě se líbí
tento film i přes jeho   pochmurnou   atmosféru.Depresivně smutná   hudba Z.Lišky,bezchybný   výkon R.Hrušínského,ale i   dalších herců   např.:odporně nervově   labilní zlá baba   představována zde Ninou   Popelíkovou(která často   takové hrávala),V.Lohniský   coby bodrý hrobník,V.Jandák   jako mladý saniťák,J.Somr   jako správce rybníku,a   hlavně M.Logojdová jako   Markéta která nedá na   ničí ani lékařovi rady a   skončí tragicky.
Et Cetera
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2009
dobrá psychárna
O hudební doprovod se   samozřejmě postaral   tehdejší Švankmajerův   dvorní skladatel Zdeněk   Liška.Lze vidět na   youtube:http://www.youtube.com   /watch?v=Jq6a5ys-jc8&featu   re=channel_page
Ferda v cizích službách
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2009
hudebni složka
Kdo je fanda hudby Zdeňka   Lišky,tak si musí dát i   tento film.Zajímavé jsou   např.ty basové linky   použité i třeba v   zemanovi,a titulní motiv   podobný jáchymovi hoď ho do   stroje.
Chlapci a chlapi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2014
kyslík vstávat!osobní poplach pro bonzáky!
Jeden z mála či dokonce snad   jediný seroš který se   odehrává na vojně.Pro mě   osobně je to dobrý seriál   na který se rád podívám i   dnes i když některé postavy   mě velmi iritovali.např. ta   "zelená guma" co ho   hrál Zounar s tou jeho   sádrovou princeznou   Vejmělkovou,nebo ten   žiarlivý slovačisko nervák   a psychouš Vlatko Rutkay nebo   jak se jmenoval.Ale na druhou   stranu se mi líbily role   třeba toho fešného playboye   toho boxera kterého vydírá   a nutí ke krádeži samopalu   největší gauner   J.Krampol,šikanovatel   Hassmann který si vzal do   parády V.Javorského kterému   už od těch dob přezdívku   "kyslík" nikdo   neodpáře.
Indiáni z Větrova
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Dežo
Jak jsem byl malý tak mě   mimojiné zaujala hudba k   filmu.Byla takova zvláštní   a nekonvenční.No to jsem   ještě nevěděl kdo to byl   Dežo Ursíny.Tak teď už to   vím a vzdávám hold této   legendě slovenského neboli   československého rocku.
Inspirace
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2012
naprostý úžas
Velmi kvalitní film ze   začatků tvorby Karla Zemana   a skladatele filmové hudby   Zdeňka Lišky.Na to že je   ten film tak starý tak se mi   líbí že už v té době je   barevný.Tvůrci si dali   těžkou práci když si   vybrali skleněné figurky   jako materiál do filmu.A co   se týče hudby našeho   nejlepšího skladatele všech   dob?Tak ten už tady na   sklonku čtyřicátých let   ukázal co v něm je,protože   tento jeho doprovod řadím do   desítky jeho nejlepších   muzik.
Kamenný řád
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2013
výtečný seriál
Výtečný seriál z   Ostravské TV u kterého mi   nevadí ani že je   ČB,podobně jako jiný   seriál z těch dob   "nejmladší z rodu   Hamrů" zhudebnil   fenomén filmových   skladatelů Zdeněk Liška.A   to je důvod k udělení   hodně bodů.
Klauni
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2012
"Tak co skončíme s tou komedií včas?"
"Ne!!..Bude se   pokračovat!" Můj   oblíbený díl který jsem   znal i ze stejnojmenné   knížky.Případ začíná   být předzvěstí pražského   jara 68´Výborná atmosféra   Villonských poetických   večerů v malostranské   vinárně   konírna,podmalovaná chansony   které složil Zdeněk Liška.
Kočičí princ
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2011
naprosto super pohádka!
Já musím konstatovat že   málokterý pohádkový film z   těch dob se mi tak krásně   vryl do vzpomínek na   dětství.A ještě k tomu ta   parádní hudba mistra Sluky   zní mým uším skoro jako   John Williams.Fakt paráda,je   to za 10 bodů bez okolků   :-))
Krakonoš a lyžníci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.12.2009
opravdu
pěkný film pro děcka z   takovou zimní atmosférou z   hudbou Petra Hapky.Tento milý   film má bohužel jednu   smutnou skvrnu na své kráse   a tou je poslední role   Václava Lohniského který   údajně přímo při   natáčení zemřel.,
Malá mořská víla
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2009
dal bych i 10bodů
ale dám devět za tu   melancholii.Mě osobně se   tento film líbí a dokonce   získal i ceny v   zahraničí.Dokonce jmenovitě   za hudbu Zdeňka Lišky na   film.festivalu v   egyptě(zlatý koptský   kříž)který nám opět   předvedl dokonalý hudební   doprovod,při kterém by mohl   mít citlivý posluchač až   slzy na krajíčku.
Marketa Lazarová
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2010
nejdelší
tohle je asi jistě nejdelší   film české kinematografie.Na   toto dílo se nedá dívat moc   často,na to musí být   nálada a dost času.Je to   film pro skutečné   fajnšmejkry.Pro mě je film   hlavně významný tím že   pro něj hudbu napsal Zdeněk   Liška který sám dokonce   udával že je to pro něj   samotného vrchol jeho   tvorby.Mě osobně se nejvíc   líbí hudební pasáž z   incestních scén Alexandry a   jejího bratra na pohanském   obětišti jak se kolem nich   plazí had.Ta hudba opravdu   evokuje pohanství.Ale i   ostatní muzika ve filmu je   samozřejmě perfektní.
Mědirytina
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2012
miluji tento díl.
Jan Zeman se tu seznámí se   svou první krásnou   manželkou ve svém novém   působišti v Praze a odbyde   si tu svou pražskou premiéru   vyřešením případu   padělání potravinových   kuponů.Jiří Sequens   natočil odlehčenější díl   ve kterém nechyběla ani   špetka humoru(S.Amortová)a   kupodivu i Hana Hegerová   která nám náramně   zazpívá krásný barový   chanson od Z.Lišky.
Modrá zástěrka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2011
Jakoby temná až hororová   atmosféra filmu,který je   určen náročnému   divákovi,ale né moc   dětem.Filmu velice vévodí   Liškova chvílemi   smutná,chvílemi až   psychedelická hudba,která v   duši diváka zanechává až   nepříjemný pocit.A o to   tvůrcům hlavně šlo.
Muž z Londýna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2009
méně známý film
Je to taková trochu nudná   krimikomedie,ale hrají tam   samí známí dobří   herci.Ale hlavně že jsem si   poslechl Liškovu hudbu,kterou   jsem z důvodů méně   častých repríz v TV slyšel   prvně.
Okružní jízda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2012
velmi milý filmeček
okružní jízda tří   sněhuláků okořeňuje velmi   experimentální hudba mistra   Zd.Lišky (ostatně jak   bývalo jeho dobrým zvykem)s   vokálním výkonem Kühnova   vokálního sboru   "_" A ještě   musíme připomenout hezkou   baravnost filmu který je z   roku-1968.
Pražské noci
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2014
hudba
Je to hezký film-snad bych   jen dodal že ke všem   povídkám složil hudbu   Zdeněk Liška kromě povídky   prostřední"chlebové   střevíčky" k niž   složil hudbu Jan Klusák   který si zahrál v povídce o   golemovi toho žida co oživil   golema.
Princezna se zlatou hvězdou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2011
naprosto úžasná pohádka!
Tenhle film nemá prostě   žádnou chybu,fenomenální   hudba a   zpěv,tanec,kostýmy,barvy,her   ci a rýmy.Natočeno králem   českých rejžů-Mac.Fričem.   1O bodů to jistí :)
Rakvičkárna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2009
další výborný film z   Liškovou hudbou kde se to jen   hemží ťukáním,klepáním   různých   činelů,zvonců,bubínků,a   mnoha dalších nejen bicích   nástrojů ale i vokálních   zvukových elementů.Však   také Švankmajer na Lišku   vzpomíná v jednom dokumentu   že lepšího skladatele po   jeho smrti už nikdy nesehnal.
Silnější než strach
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2011
dá se na to dívat
není to zase tak špatný   film,škoda ale že je   černobílý.mě se hlavně   líbila hudba Zd.Lišky která   je ke káždé povídce   odlišná,tak jako doba ve   které se odehrává.mě   osobně se nejvíc zamlouvala   poslední povídka o   uprchlých trestancích   kteří se chtěli   prostřílet na západ.na   druhé místo bych dal   příběh první o   neúspěšném úniku špiona   ze spárů gestapa.no a   poslední místo náleží   povídce druhé o nebezpečí   které hrozí předsedkyni JZD   kvůli společnému ustájení   dobytka.
Sirius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2012
Tak konečně se mi podařilo   zhlédnout tento poměrně   krátký film.A stálo to za   to.Je to velice dojemné   tragické drama z období   2.světové války.Velmi   kvalitní hudbu samozřejmě   zkomponoval opět Zd.liška   coby Vláčilův dvorní   skladatel.
Slávnosť v botanickej záhrade
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2016
úlet
Tohle je prostě filmový   úlet entého rangu,to museli   snad točit zplcaní jak   zákon káže.Ale já prostě   musím dát vysoké hodnocení   za Zdenka Lišku který   tenkrát na sklonku 60 let   neodmítal komponovat ani pro   tehdy začínající   avantgardní režiséry.
Smrt si říká Engelchen (Smrť sa volá Engelchen)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2010
řekl bych
že je to asi nejlepší film   dua Kadár-Klos.Pochmurné   černobílé scény z   válečného období   partyzánského hnutí v   Beskydech,a jakoby v   halucinacích vzpomínání   raněného partizána v   nemocnici umocňuje dokonalá   až místy psychodelická   hudba Zdeňka Lišky.Opravdu   dobrý film který sotva dnes   někdo natočí.
Strach
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.11.2012
"Každej má strach kdo se kouká do flinty!!"
Jeden z nej dílů,škoda je   že není delší.Nervák a   psychopat Jula skvěle   zahraný Josefem   Vinklářem.Příběh natočen   dle motivu případu bratří   Mašínů.
Stroskotanie Danubia
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2011
jeden z nej
Jeden z nejkrásnějších   slovenských filmů určených   pro děti.Super herci v   dospělých rolích   V.Müller,I.Mistrík,J.Vašek   a další. Perfektní hudbu i   z dokonce dětskou písničkou   na kytaru nesložil opět   nikdo jiný než Zdeněk   Liška.
Synové a dcery Jakuba Skláře
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Vinikající seriál,skvělí   dnes již klasičtí   herci-Munzar,Lukavský,Štěp?   ?nková,Sloup,Moučka a mnozí   další.A samozřejmě Petr   Haničinec a jeho neskutečný   záporák a typický   převlékač kabátů jakých   měla naše historie dost.A   výborný byl i Boris Rösner   coby sudetský nacista a jeho   čechoněmčina.
Šťastný a veselý
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2012
Ne zas tak špatný....
Jak se všeobecně   tvrdí.Případ   odlehčenějšího žánru se   odehrává v poslední tehdy   ještě těžce pracovní den   v roce.Pouštím si vždy   tento díl na uvolnění když   v tv nic není jednou za rok   na Silvestra.

TV Program

ČT1 - Vražda v Mezopotámii (2001) [T...

16:15 - 17:55

70 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Zvon zvonů

17:00 - 17:30

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Dovolená za trest (2014)

17:00 - 19:30

25 minut již uběhlo
125 minut zbývá do konce

Prima - Obušku, z pytle ven! (1955)

17:10 - 18:52

15 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190630
Osobností: 698022
Fotografií: 764553
Plakátů: 376975
Obsahů a biografií: 178410
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala

David Copperfield (1974) [TV min...

David Copperfield
Romány Charlese Dickense jsou   svým obsahem a atmosférou   velmi "anglické" a asi nikdo   je nedokáže pro film či   televizi lépe adaptovat, než více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10