Duben
ohodnotit

Blbec k večeři

Dinner for Schmucks

Další název:
Blbec na večeru (SK); Dinner für Spinner
Žánr:
Rok:
2010
Délka:
114 minut
„Získá Tim vytoužené povýšení, když přivede na večeři, kde zaměstnanci před svým šéfem soutěží, svého "dokonalého idiota"?“

Komentáře k filmu Blbec k večeři

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2016
Blbec k večeři
Popravdě řečeno, čekal   jsem nudně okopírovaný a   vykradený remake vynikající   francouzské komediální   klasiky, byl jsem však mile   překvapen. Tvůrci si z   francouzského originálu   vzali jen základní námět a   dokázali na něm vystavit   hodně vtipnou a ujetou   komedii s vlastním dějem.   Barry byl vskutku blbec,   který svým počínáním   spouštěl jednu katastrofu za   druhou a ukázkově   komplikoval svému novému   kamarádovi život. Mnoho   scén včetně záverečné   večeře díky neomalenému   počínání hlavního trouby   a jeho konkurentů výborně   pobaví.
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.4.2011
Francouzký originál mě   příliš nezaujal a popravdě   si z něj nepamatuju zhola   nic, kromě základní   zápletky, totiž že hlavní   hrdina zásluhou svého   "úlovku" přijde   postupně úplně o všechno.   Z téhle verze si toho budu   pamatovat podstatně víc,   neboť je daleko pestřejší.   Tak například Barryho   "Myštrovské   kousky", Keiranova   odstrašující umělecká   díla nebo "mind   control" úředníka z   berňáku...zkrátka   přehlídka blbců zdaleka   nečítá jen ty, kteří   nakonec dorazí na večeři.   Výsledkem je překvapivě   inteligentní americká   "slátanina" (v   pozitivním smyslu :-)),   obsahující spoustu dobrých   gagů.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2011
K tomuto filmu, jdem se dostal   coby velký fanda amerického   břichomluvce Jeffa Dunhamma,   který si zde trochu   "štěknul"
Po shlédnutí musím   říci, že mne velmi udivuje   hodnocení pouhých 45%, neb z   mého pohledu je to krásný   film naplněný zajímavými   situacemi, pěknou hudbou,   nevtíravými a přeci ne   příliš čekanými zvraty a   hlavně spoustou smíchu   :-)
Je to jeden z   filmů, který má mé   doporučení :-)
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.10.2011
Americkému remaku Jay Roache   chybí lehkost originálu,   francouzský esprit, jemný   humor bez zbytečných   vulgarit a přehánění.   První půlhodina filmu je   nudná, jenom nás zavádí do   děje. Právě na rozdíl od   filmu Francise Vebera, kdy   proběhlo setkání ve vlaku a   už nebyl čas na nic jiného,   než na výbornou zábavu.   Děj byl sevřenější, herci   vynikající. I když Steve   Carell patří mezi mé   nejoblíbenější herce, v   tomhle snímku v mých očích   neuspěl. V některých   záběrech dokonce vypadá   jako ministr práce a   sociálních věcí Jaromír   Drábek, toho by měli zvát   na večeře každý týden.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2011
Snaha o vtip za kazdu cenu
Na original to samozrejme   nema, ale aj napriek tomu sa   jedna o slusnu komediu.K   nadpriemeru vsak chyba velky   krok.Herecke vykony su slusne,   len Steve Carell ma mierne
sklamal.Byt vtipny za   kazdu cenu a vsetko   "prehravat" bolo   chybou.Niektore scenu su   vtipne,niektore hranicia s   trapnostou.Film doporucujem s   vyhradami.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2012
Dinner for Schmucks
Americký snímek, který si   hraje na komedii, já osobně   jsem se na něj koukala   hlavně kvůli Paulu Ruddovi a   Steve Carell byl pro mne jen   bonus, nicméně nejedná se   tak docela o komedii, i když   se tak sama tituluje, film   čerpající z francouzského   filmu, který jsem shledla až   po tomhle filmu. Nebudu   tvrdit, že se zde nenašlo   pár dobrých vtipů, ale bylo   jich opravdu málo, nakonec   film působil trapně než-li   vtipně. Jinak tomuhle filmu   samozřejmě nechybí   půlhodinová předehra o   ničem, což diváka   připravuje na další hodinu,   která by měla stát za to,   ale jak říkám bohužel.   Amerického Blbce k večeři   bych zařadila k naprosto   zbytečným filmům, protože   tento film by ani nemusel   být.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.7.2013
Francouzská komedie z roku   1998 nemá chybu a patří   mezi ty opravdu   vydařené(můj názor   pouze)Americký remake z roku   2010 už tak vydařený není   a ani se nedivím.Film nutí   člověka tále srovnávat a   prostě tady ten humor nemá   tu"vejšku".Steve   Carell je celkem   obstojnej"BLBEC" a   některé scénky a momenty   zabaví,ale jako celek to   vidím na 50%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2014
Remake francouzského velice   povedeného snímku nedopadl   zase úplně nejhůř, jak po   většinou bylo zvykem.   Američtí tvůrci   neokopírovali vše a v mnoha   ohledech si šli svou cestou.   Pochopitelně to už celkově   není ono, ale to se dalo   předpokládat. Přesto,   kdybych neznal originál,   považoval bych to taktéž za   vcelku zajímavý počin.   Francouzský humor je však   nenahraditelný a tak přeci   jen celkově vyznívá slabě.   Proti gustu žádný disputant   a tak se spokojuji s   průměrem.
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.9.2011
Francouzský originál pro mě   byl před časem skvělej   zážitek, u kterýho jsem se   smál téměř od začátku do   konce. Američani ho ale asi   nepochopili, tudíž se někdo   rozhodl natočit remake.   Samozřejmě patřičně po   americku. Do režisérské   sesle usedl, podle mých   dosavadních zkušeností   průměrný Jay Roach a ten,   společně s matným   scénářem nemůže ani   zdaleka konkurovat mistrovi   francouzské komedie Francisi   Veberovi. Což je vlastně   jeden z nejzásadnějších   problémů tohoto dílka.   Roach využil pouze hrubou   kostru z předlohy a   narouboval na ní typicky   klišovitý příběh made in   america a přidal k tomu pár   svých nepříliš dobrých   nápadů. Do hlavních rolí   dosadil známé tváře (a   ,mé velké oblíbence),   ale… Steve Carell je sice   pro tuhle roli jako dělaný a   snaží se, seč mu síly   stačí, ovšem když mu   scénáristi cpou do držky ty   zoufale blbý kecy a   přivádějí ho do těch   „bláznivých“ situací,   bylo mi ho většinu času   spíše líto. Na něco   takovýho ho je vážně   škoda. Stejně jako Paula   Rudda v další pohříchu   normální roli, navíc mě   nejvíc tankovalo, že jeho   postava je vlastně dobrák od   začátku, jenom udělal   chybu. Asi aby méně   chápaví pochopili, že jemu   mají držet   palce…Přítomnost Zacha   Galifianakise považuji za   zcela zbytečnou až   otravující, což je též   škoda, protože jeho xycht   považuju za dosti zajímavej   pro nějakou konečně   zábavnou roli. O existenci   jménem „Darla“ se snad   ani nemá cenu zmiňovat. To   je ztělesněná trapnost, i   když její zásluhou se   objeví jedna z malého počtu   povedených situací. Dalším   problémem je opravdu   přemrštěná délka. Koukat   téměř dvě hodiny na   komedii? Proč ne, pokud   tvůrcům nedojde v půlce   dech…Jenže tady je to dost   velká bída od samotného   začátku, s občasnými   záchvaty geniality (Morgan   Freeman, I’m wet, některé   Kieranovi kecy). Jenže potom   je tu ta poslední půlhodina.   Totiž ta samotná večeře   blbců. Komplet novej nápad,   v předloze nefigurující a   přitom opravdu skvěle   (alespoň tedy při vzpomínce   na ten zbytek) proveden. Tady   je to konečně komedie hodná   zapamatování. Nejvíce mě   tedy dostal slepý šermíř:   „tak vy chcete boj, jo?!“   Úžasné. Hezké je i   „dovyprávění   příběhu“ poněkud   nezvyklou formou.   Nejoblíbenější prst mé   ženy u mě fakt zabodoval .   Mohl bych tudíž končit   veskrze pozitivně, ale….   Čtvrtina skvělá, zbytek   bída, to je trochu málo…
movie-freak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Jeden bod dávám tvůrcům za   nápad pokusit se natočit   remake slavné francouzké   komedie v americkém stylu.   Druhý bod dávám za to, že   mě jejich výtvor udržel u   obrazovky do poloviny děje.   Pardon, ale pak jsem to musel   vypnout. Originál je prostě   originál. A vzhledem k tomu   jaký měl úspěch, bude   každý pokus o napodobení   podrobem těžké kritice.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.9.2013
Tak jsem si hned po skončení   tohoto paskvilu musel pustit   originál, abych si napravil   chuť. Tohle prostě amíkům   nejde. Nechci srovnávat pana   Villereta s panem Carellem   (ono se to ani nedá), ale   chtěl bych srovnat film jako   takový. Ten francouzský   nebyl žádná bomba, ale   pobavil a dost jsem se u něj   smál. U americké   napodobeniny jsem se nebavil a   občas se jen pousmál. To je   zásadní rozdíl. Další   jsou ve špatně   rozpracovaném americkém   scénáři, dlouhá stopáž,   oproti původnímu filmu,   zbytečné prasárničky atd.   atd. Pro mne nudný filmový   odpad. 2013031610937/11406
vikTvor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.1.2022
Hnus
Neskutečně odporný remake s   neskutečně odpornými   postavami a neskutečně   odporným "humorem".   Urážka originálu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36722minih36722Král Artuš (2004) 
King Arthur n
minih38625minih38625Donnie Darko (2001) 
Donnie Darko n
minih28197minih28197Z pekla (2001) 
From Hell n
minih49224minih49224Prokletý ostrov (2010) 
Shutter Island n
minih27128minih27128Sbal prachy a vypadni (1998) 
Lock, Stock and Two Smoking Barrels n
minih32624minih32624Červený drak (2002) 
Red Dragon n
minih36994minih36994Na Větrné hůrce (1939) 
Wuthering Heights n
minih65039minih65039Šefové na zabití (2011) 
Horrible Bosses n
minih56801minih56801Fotři jsou lotři (2010) 
Meet the Fockers Sequel n
minih51352minih51352Švédská trojka (2006) 
Kiss Me Again n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Láska je láska (2012)

20:10 - 21:55

29 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

ČT2 - Skandální příběh rodiny Boleyn...

20:00 - 21:00

39 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:35

19 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

24 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190690
Osobností: 698200
Fotografií: 765204
Plakátů: 377359
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10