Duben
ohodnotit

Chappie [DCP]

Žánr:
Rok:
2015
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
12.3.2015
„Příběh policejního robota Chappie.“

Komentáře k filmu Chappie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
Ilemas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.11.2015
Vynikající velmi zábavné   sci-fi z kterého jsem měl   tak trochu obavy, že to bude   moc dětské. Bylo a nebylo.   Když se to líbilo i   přítelkyni, která sci-fi   moc nemusí, tak to už je co   říct. Z kina jsme odcházeli   dojatí a ve velmi dobré   náladě do deštivého dne.   Vynikající hudba, opět   Johannesburg, roztomilý   robot, skvělý humor, prostě   parádní oddechový film,   který nechci v češtině ani   vidět. Nějak jsem si tu   angličtinu užíval. Těším   se na další Blomkampovy   sci-fi filmy z jihoafrického   neokoukaného prostředí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2015
Snímek vyjadřující citový   obraz a lidskost robota, o   kterém tento snímek je,   velmi připomíná známého a   legendárního robota č. 5.   Není od věci, že takovýto   námět je velmi přitahován,   neboť v této oblasti je mezi   vědci stále mnoho otázek. I   tady takovýto robot velmi   zkouší a prochází si   krutostmi života , ale i   radostmi a štěstím. Mnoho   humorných situací i   bolestivých momentů, kdy je   divák nucen s ním soucítit,   dává ohromný divácký   zážitek. Ano, citový útok   na divákovu mysl se tu   nachází, ale nakonec, proč   ne. Příznačné je, že se   to tu v akčních efektech   nepřehání, jak je poslední   dobou zvykem, a že to má   jistou reálnost. Na to, aby   měl takovýto robot tak   lehké a hlavně plynulé   pohyby však odteče ještě   hodně vody. Snímek je   takřka pro celou rodinu a dá   se říci, že má hlavně u   starších dětí šanci k   oblíbenosti jako tehdy onen   č.5. Jestli tomu tak   skutečně bude ukáže čas.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Z mý strany lepší než   District 9 a o hodně lepší   než Elysium. Neill Blomkamp   není pro tak talentovaný   tvůrce, jak si tu i jinde   někerý myslí. Ale tady mu   to trochu jde.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2015
Johannesburg je takové   poklidné městečko, kde si   gangy vyřizují svoje účty   na potkání, roboti kradou   auta, aby je vrátili   "tatínkům" a   maminky čtou pohádky o   černých ovečkách. Dle   komentářů jsem čekala   zklamání, ale kvůli Hughovi   jsem schopna podstoupit   leccos. Obdržela jsem   modernější verzi Čísla 5   žije! ve které Hugh hraje   zlouna G.W.Baileyho a Číslo   5 je akčnější a   vtipnější než jeho   tatínek před třiceti lety.   Technicky taky obstojné,   musím si zjistit, jak se   Chappie tvořil, když robot   Hugha trhá Ameriku, tak ve   mě zatrnulo, jak si to   užíval, Dev Patel mi celkem   nevadil a ty dva mimoně si   budu muset zjistit, co že to   vlastně je.
A do   Johannesburgu na dovolenou   nepojedu.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2016
Myšlenka dobrá a příběh   ucházející - fajn hlášky,   ale jako celek už to zas tak   top nebylo. Herecké obsazení   ne zcela povedené, ale za   podívání určitě stojí.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2015
Neměl jsem se moc těšit, to bývá ošidné...
Tak se nám sešla pěkná   cháska: Wolverín,   Ryplejová, Milionář z   chatrče, dva mimoni z Dáj   Antvůrd, velkej robot,   Chappie, pár negrů z AK-47 a   nějaká ta vata kolem. No a   celé se to odehrává někde   v JAR, kam by normální   člověk asi neměl chodit,   jinak je po něm! Nápad   dobrej, vizuál OK, hudba   solidní, teda né když   hrajou písně těch dvou   pošuků z Dáj Antvůrd, akce   natočena slušně. Na druhou   stranu, nesympatičtí herci,   hlavně to ústřední   raperské duo, nebo kýho   čerta jsou i když na druhou   stranu sem seděj dobře do   tohodle mišmaše, scénář a   dramaturgie selhává, občas   nuda a chyběl mě lepší   příběh, koncept, něco   víc. Zkrátka rozporuplné   pocity. District 9 bylo Super,   Elysium už slabší, ale   porád slušné a Chappie je   ještě o něco níže.   Blůmkamp by zas mohl pro   příště laťku nastavit   výše, malinko to upadá tak   uvidíme s čím se vytasí do   budoucna,,, malinko odřených   60%...
RM
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2015
Mno, upřímně, nechápu to   vysoké hodnocení. Až na   konec mě celý film dost   štval. Už vůbec to nesnese   srovnání s "číslem   5". Divný.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2017
Chappie-mal si skoncit v šrote...
Talentovany reziser N.   Blomkamp zaziaril skvelym   District 9 Dalsie filmy   Elysium a Chappie maju   klesajucu uroven.Namiesto   netradicneho sci-fi a   zaujimaveho prostredia,zacina   reziser riesit zlozite   filozoficke otazky,co smrdi   sentimentom.Skvele herecke   obsadenie ostro kontrastuje s   hercami vo vedlajsich   ulohach,ktori su priserni.
Pre mna obrovske   sklamanie.Film nedoporucujem.
jentak
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.3.2015
Hloupé, povrchní, přeslazené, ale občas vtipné
Víc asi k tomu nemá cenu   psát. Snad je geniální   Chappie na konci, nemohl být   po vložení šemu takový   trouba po narození. Není   Golem jako Golem.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.6.2016
Co toto sakra bylo?
Nápad na film byl výborný -   "dáme robotovi umělou   inteligenci a uvidíme".   Těšil jsem se, že to bude   velká paráda.
No,   nebyla. Někde se očividně   stala chyba. Chvílemi jsem   přemýšlel nad tím, jaký   žánr si tvůrci filmu   vlastně zvolili. Dodnes jsem   na to nepřišel.
Osobně se divím, že   tady hráli herecké hvězdy   jako S.Weaver a H.Jackman.   Nevím, jak pro ostatní, ale   mně osobně to stačilo   vidět jen jednou a už se k   tomu nikdy nebudu vracet.   Ovšem je to jenom můj   názor.
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.8.2015
Tohle je paskvil, já bych   tomu dal žánr sci-fi komedie   ,sice tam trochu akce bylo ale   víc než mě, to bavilo moje   děti,příběhově to je   hrozný v budoucnosti kde u   policie dohlíží na   pořádek roboti se rozhodne   banda padouchů jednoho robota   dostat aby pro ně něco   ukradl,jenže k jejich smůle   se dostanou k robotovi   kterého musí všechno   naučit jako malé dítě a   začne to být pohádka pro   děti ,pak se objeví sem tam   dobrá scéna a ke konci   trocha akce ,celkově je to   směs sci-fi snímků ale moc   se to nepovedlo.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.5.2015
Režisér Blomkamp má možná   řadu fanoušků milující   žánr sci-fi, pro mě však   tento Afričan zůstává   spalovačem potencionálně   silných snímků, jako   Chappie. Pokud jste viděli   film Číslo 5 žije, pak pro   vás bude tento film totální   s*ačkou, kde za pochvalu   stojí jedině ty efekty,   které film zachránily od   odpadu. Film má potenciál,   ale jeho zpracování a   herecké podání je naprosto   ubohý. Zvlášť ta partička   gangsterů a ta otravná   holka, která mě vytáčela   už pouhou svou   přítomností. Nepochopil   jsem, proč Hugh Jackman   dostal roli takového   záporáka, zde by se mi hodil   někdo jiný, někdo, kdo se   musí v herectví teprve   otrkat. Scénář je totální   blábol a holý nesmysl s   nepřesvědčivými zvraty a   velkou předvídavostí. Opět   zde zavladné nelogické   chování postav, kterým se   musíte jenom smát. Akce   téměř žádná, za to   hromada trapných keců +   robotí dítě číslo 5,   maminka jako gangsterka, Dev   Patel jako stvořitel, který   čistě náhodou vynalezne   program, kterým robotům   umožní "volnou" AI   a čistě náhodou to   vyzkouší na porouchaném   robotovi, který se čistě   náhodou porouchal při   střelbě s gangstery a   čistě náhodou ho cestou   domů přepadnou onen   gangsteři, kteří po něm   budou považovat   "vypínač" proti   robotům a samozřejmě, že   jeho robota najdou v autě a   už to začíná. Jedno   trapný klišé vedle   druhého. Z relativně   očekávaného filmu roku se   stala trapárna propadák.   Jestli Blomkamp tímto   způsobem natočí Vetřelce,   tak to pohřbí celou   úspěšnou sérii podobně,   jako hra Stronghold 3.
Hakamiah
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Strašný
Čekal jsem hodně, District 9   miluji a hodně se mi líbilo   i jinak opovrhované Elysium.   Ale tohle? Celé to budí   dojem, že si Neill Blomkamp   natočil takovou hovadinku pro   radost, protože se zná s Die   Antwoord a chtěl je nechat si   zahrát ve filmu. Mno budiž,   ale celé to pak působí jako   fakt neskutečně dlouhý a   špatný videoklip pro Die   Antwoord.
A já jako   divák jsem u toho vyloženě   trpěl. Postavy jsou   povrchní, chovají se často   nelogicky až retardovaně,   ale on celý příběh je dost   tupý. Závěr to pak   korunuje, je sladký až k   poblití. Rozhodně   nedoporučuji.
adam75
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.10.2015
...nechápu, proč se do   téhle kraviny nechali uvrtat   jackman a s.weaver...byly tu   nějaký negativní   komentáře, ale říkal jsem   si, že to snad nemůže být   tak strašný, ale   bylo...vlastně jsem   nepochopil smysl toho celýho,   to poselství, jestli tam   nějaký bylo...kruci, jsem z   toho tak zdeptanej, za   poslední dobu určitě   nejhorší zážitek...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih159616minih159616První člověk (2018) 
First Man n
minih24705minih24705Stupně poražených (1988) 
Stupně poražených n
minih131765minih131765Piráti (2014) 
Haejeok: badaro gan sanjeok n
minih145167minih145167Já, pomsta (2016) 
I Am Wrath n
minih25053minih25053Střelci na útěku (1998) 
The Replacement Killers n
minih85017minih85017Bunny Lake Is Missing (1965) 
Bunny Lake Is Missing n
minih6129minih6129Detektiv Shaft (1971) 
Shaft n
minih86177minih86177Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 
Pacific Rim n
minih18056minih18056Rozhovor (1973) 
The Conversation n
minih17891minih17891Robocop 3 (1992) 
RoboCop 3 n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178402

Poslední komentáře

Alien Intruder (1993) [Video]

Alien Intruder
I na vysloveně béčkovou   záležitost určenou do   videodistibuce počátku   90.let, na kterou se dokážu   dívat s nostalgickou   shovívavostí, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona
Spíš holčičí filmeček s   lehkou španělskou   prázdninovou atmosférou. Ze   začátku poněkud bez   šťávy, od vstupu Penelope   Cruz se šťávou.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 7 / 10

Laurie se stěhuje (1999) [TV epi...

Laurie se stěhuje
Laurie se stěhuje, ale Red je   trochu nesvůj, je to jeho   "holčička" když jí jdou s   Ericem navštívit je s ní v   bytě novej chlap a to Reda více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Cigareta (1999) [TV epizoda]

Cigareta
Dobre díl celkem, Donna si   zapálí u školy, ale cígo   podrží Eric, kterej dostane   vyhazov. Bojí se aby to   nevěděl Red, ale tomu to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10