Duben
ohodnotit

Děcka jsou v pohodě

The Kids Are All Right

Další název:
Decká sú v pohode (SK)
Rok:
2010
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
6.1.2011
„Dvě mámy lesbičky, jeden dárce spermatu a dvě děti, které se rozhodly začlenit 'tátu' do svého života.“

Obsah filmu Děcka jsou v pohodě

 
Sezdaný lesbický pár, rázná lékařka Nic a její partnerka Jules, mají dvě dospívající děti od stejného dárce spermatu. Rodina žije spokojeně v bungalovu na předměstí Los Angeles a děti dělají mámám radost, dokud osmnáctiletá Joni nevyhoví prosbě o tři roky mladšího Lasera a nezkontaktuje jejich otce ze spermobanky. Sympatický majitel restaurace se dostane „pod kůži“ nejen potomkům, ale i Jules a potažmo Nic, a život vzorně nekonvenční rodiny, která se snaží žít odpovědně a spořádaně, se málem ocitne v troskách. – Hořká komedie režisérky Lisy Cholodenkoové Děcka jsou v pohodě je postavena na chytrém scénáři, na oscilaci mezi melancholií,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Lisa CholodenkoLisa Cholodenko  
hraje:
Mia WasikowskaMia Wasikowska.....Joni [20]   
Julianne MooreJulianne Moore.....Jules [49]   
Mark RuffaloMark Ruffalo.....Paul [42]   
Josh HutchersonJosh Hutcherson.....Laser [17]   
Annette BeningAnnette Bening.....Nic [51]   
Yaya DaCostaYaya DaCosta.....Tanya [27]   
Kunal SharmaKunal Sharma.....Jai [22]   
Rebecca LawrenceRebecca Lawrence.....Brooke   
Joaquín GarridoJoaquín Garrido.....Luis Ramirez [57]   
Eddie HassellEddie Hassell.....Clay [19]   
Zosia MametZosia Mamet.....Sasha   
Amy GrabowAmy Grabow.....těhotná žena   
Joseph StephensJoseph Stephens.....pošťák   
Lisa EisnerLisa Eisner.....Stella [53]   
Eric EisnerEric Eisner.....Joel   
scénář:
Lisa CholodenkoLisa Cholodenko  
Stuart BlumbergStuart Blumberg  
hudba:
Carter BurwellCarter Burwell  
Exene CervenkaExene Cervenka....."The New World" [54]   
Liza RichardsonLiza Richardson.....supervize   
kamera:
Igor Jadue-LilloIgor Jadue-Lillo  
střih:
Jeffrey M. WernerJeffrey M. Werner  
Nancy RichardsonNancy Richardson  
trailer
Oficiální stránky:
www.aerofilms.cz/filmy...
filminfocus.com/film/t...
 
 
Distributor v ČR:
Aerofilms s.r.o.
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Děcka jsou v pohodě >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

xxlch
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2014
"Manželství je těžké,strašně   těžké.Jsou to dva lidé,kteří se rok co rok   derou sračkama,stárnou a mění se.Je to jeden   velkej maraton,vítě?!A občas,když už jste   spolu tak strašně dlouho,tak se občas stane,že   toho druhého přestáváte vidět a vidíte jen   podivnou projekci svých vlastních problémů.A   místo toho,abyste si o těch problémech   promluvili,sejdete z cesty a děláte jednu   hloupost za druhou."-Asi takhle nějak je to   řečeno v závěru filmíku,který ve mně   zanechal velice nesourodé a chaotické   pocity.Tenhle monolog byl tak opravdový a sedí   na jakýkoliv vztah,že pokud už vícekrát   tendle filmík neskoukám,pak na tadle slova   nezapomenu.Naprosto perfektně zahráli A.Bening a   J.Moore a filmík je dost emotivně silný.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Takový mainstream v rámci americké nezávislé   produkce. Protimluv? Asi ano, ale čert to vem.   Mě je hlavně u tohohle druhu filmů příjemně   a sousloví "typicky americké" díky   nim pro mě získává i pozitivní zabarvení.   Nakolik jsou všechny situace a dialogy   věrohodné těžko posoudím. Co já vím, v   Americe nežiju, třeba se tam rodinné trable   opravdu řeší tímhle   "příručkovým" stylem. Koneckonců my   máme ironii, Američané patos, to je prostě   věc národní povahy. Pikantnost ohledně   sexuální orientace hrdinů je spíš   spouštěčem dějových zápletek, než objektem   nějakého moralizování, což je dobře. Ale   největším kladem filmu jsou luxusní herecké   kreace Julianne Moore, Annette Bening, Marka   Ruffala i obou mlaďasů. Civilní, srozumitelné,   sympatické.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Záměr je nabíledni - představit, v rámci   nového životního směru, gay rodinu a vnutit   nám představu, že funguje úplně stejně, jako   každá jiná - s krizemi, výčitkami o   obětování se rodině na úkor kariéry jednoho   z rodičů, dokonce i hetero nevěrou - jenže,   nefunguje, alespoň na mě to nezabralo, celé to   působí uměle a nepřirozeně, včetně dvou   hlavních ženských rolí i rádoby odlehčených   erotických intermezzí, se ctí tak vyváznul   hlavně Mark Ruffalo, ale i Mia Wasikowska a Josh   Hutcherson, zopakovat si tento experiment s   veřejným míněním však víckrát nehodlám,   ani kvůli nim.
Yahis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2012
The Kids Are All Right (2010)
Nic proti těmhle lidem když spolu chtěj bejt   ale když vychovávaj děti.. tak to je   špatný!
Na první pohled bylo jasný, že to   režírovala ženská, která k nim možná taky   bude mít nějakym způsobem blízko.
Musim   přiznat že od začátku jsem byl u toho dlouho   napjatej, moc se mi to líbilo a říkal jsem si   že tomu prostě musim dát 10 bludišťáků, ale   to jsem ještě doufal, že to bude mít nějakej   hezkej šťasnej konec (žádnej americkej   happyend, ale zkrátka něco stravitelnýho).
Ale   ten konec, ten to zabil.. ten tak neskutečně   zabil celej film, že jsem z toho byl fakt   znechucenej. Pořád jsem doufal, když ten   závěr tak protahovali, že se to   "nějak" vyvrbí a ono nic. Po tom všem   co se stalo jak toho "dárce spermatu"   (jak to tam tak "hezky" nazývaly)   odkoply.. odvezly tu dceru na vejšku..   protahovali ten konec a pak jenom bác a   titulky.
Neříkám, že to mělo dopadnout tak   aby se spolu rozešly a Jules byla s Paulem a já   nevim bůhví co ještě.. ale to mělo dopadnout   jinak! Nějaký usmíření, přátelství a   tak.
Konec zničil celej film! Průměr!
Pro ty   kdo o to maj zájem tak rozhodně v původním   znění.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2011
lepší lesbickou dvojici nemohli vybrat.   Lepšího dárce spermií-pohodáře nemohli   vybrat také. Horší děti vybrat také nemohli,   tak jako nemohli udělat horší konec nebo   horší minuty trapného sexu lesby s   heterákem... nápad dobrý, děj totálně   zašlapán do země... body za skvělé,   osvědčené herce, za nic víc... chvíle   zpovídání puberťáků byly trapné i pro mne a   jedinné, co ozařovalo film byl lesbický pár!   Nevím, proč do filmu vsunuli dárce spermobanky,   ještě známého herce, když jej sprostě na   konci zase vysunuli, tak jako nevím, proč jsme   na konci přes deset minut odprovázeli dcerušku   na kolej... aby hned nato promítli závěrečné   titulky-asi jim chyběly minuty-totálně   nedomyšleno!
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Rozhovory s adolescentími dětmi v kuchyni mi   připomínali konverzaci, která se odehrává   denně u nás doma, bez ohledu na to, že ve   snímku jsou dvě mámy a ne klasická rodina.   Stejně je jasné, kdo u nich doma ty kalhoty   nosí.
Ruffalova proměna z užívajícího si   týpka v zodpovědného (a stále si   užívajícího) otce je výborná, A. Bening a J.   Moore snímek herecky táhnou, Bening (ové) bych   toho Oscara přála, adolescenti herecky   nezaostávají.
V konečném efektu stejný   příběh, který se odehrává ve spoustě rodin,   akorát rodičovský pár je trošku jiný.
cora22
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Výborný Mark Ruffalo, trošku afektovaná   Julianne Moore a dosť dobrá Annette Bening v   zaujimavej zápletke dvoch matiek a jedného otca.   Nad čím sa zamyslieť, či nad výchovou dvoch   adolescentov v trochu "inej" rodine, či   nad "úletom" jednej z matiek.   Každopádne film pobaví - keby si bol gay, bol   by si citlivejší -, zaujme civilným výkonom   všetkých zúčastnených a ak už nie film   samotný, tak soundtrack za to určite stojí.   Počkáme si na Oscarov..:)))
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Na IMDb píší Comedy/Drama. A já s tímhle   označením plně souhlasím, protože film je   dokonalým propojením obojího. Především   chválím scénaristy (Lisa Cholodenko, Stuart   Blumberg) za vyplnění mezery na trhu, protože   takhle originální film týkající se lesbiček   a jejich dárce spermatu tu ještě nebyl. Děcka   jsou v pohodě působí velmi věrohodně, aby   taky ne, když v čele stanuly herecké megastar   Moore a Bening.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2011
Děcka jsou v pohodě
Film, který byl pro mě celkem překvapením.   Úžasný Mark Ruffalo, s jeho nehynoucím   výrazem idiota mě opravdu dostal. Příběh o   dvouch ženách - lesbičkách, které   vychovávají dvě dospívající děti.Takový   film jsem dosud neviděla a opravdu se mi líbil,   jen ze začátku to bylo o dětech, ale spíš se   film zaměřoval na obě ženy a dárce spermatu,   takže jsem moc nepobrala název. Ale film s   hvězdným obsazením a navíc se u něj chvílemi   zasmějete a rozhodně stojí za shlédnutí.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2011
Bráno jako komedie je to velmi povedené. Opravdu   jsem se několikrát od srdce zasmála. Škoda   jen, že v poslední části se jim žánr malinko   vymknul a rázem jsme byli málem v   dramatu.
Přesto se jedná o snímek s hvězdným   obsazením a musím vyzdvihnout i režii -   ženská se prostě pozná. Nejenže se   "citové" scény drží na hraně   únosnosti an ikdy neskloznou k patosu či   trapnosti, ale i znázornění hlavních hrdinek   je na americký film dost neobyčejné. Obě ženy   totiž opravdu vypadají na svůj věk - žádný   přehnaný make-up, vyhlazování a   retuše...jsou to prostě skoro padesátnice s   dospělými dětmi. ...tleskám!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46931minih46931Já jsem ty a ty jsi já (2006) 
It's a Boy Girl Thing n
minih81391minih81391Dokonalý smysl (2010) [DVD kinodistribuce] 
Perfect Sense n
minih151920minih151920Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 
Jumanji: Welcome to the Jungle n
minih49989minih49989Pryč od minulosti (1947) 
Out of the Past n
minih43396minih43396Želvy Ninja (2007) 
TMNT n
minih154254minih154254Manžel na zkoušku (2018) 
Overboard n
minih8494minih8494Hordubalové (1937) 
Hordubalové n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih61018minih61018Tady Reed Fish (2006) 
I'm Reed Fish n
minih107505minih107505Neposlušný zajíček (1944) 
Neposlušný zajíček n


Hodnocení:n12345678910
Děcka jsou v pohodě (2010)Děcka jsou v pohodě (2010)Děcka jsou v pohodě (2010)Děcka jsou v pohodě (2010)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10