Duben
ohodnotit

Děti moje

The Descendants

Další název:
Deti moje
Rok:
2011
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
19.1.2012
„Manžel a otec dvou dcer je nucen přehodnotit svůj život. Místo děje: Havaj.“

Obsah filmu Děti moje

 
Ne každý, kdo bydlí na Havaji, má v životě havaj. Přesvědčí vás o tom George Clooney, který ve filmu Děti moje podává další ze svých životních výkonů. Jestliže dosud se říkalo, že jeho nejlepší rolí byl létající vlk samotář v komedii Lítám v tom, postava nedokonalého otce od rodiny ji může sesadit na druhé místo. Prsty v tom má samozřejmě i scenárista a režisér Alexander Payne (Bokovka), který má s příběhy o tápajících mužích bohaté zkušenosti.

Poklidný havajský život Matta Kinga (Clooney) se začne sypat ve chvíli, kdy jeho žena po nehodě skončí v kómatu. Otec dvou dcer, předčasně vyspělé desetileté Scottie a sedmnáctileté rebelky...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Děti moje s Clooneym žijí v ráji vypravěčské čistoty

Už Bokovkou dal Alexander Payne najevo, v čem tkví jeho síla: v nápadu, vkusu a citu pro míru. Navíc nemá zbytnělé ego filmaře, který sebeoslavné efekty staví nad příběh, a v žánru tragikomedie se cítí jako ryba ve vodě. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Alexander PayneAlexander Payne  
hraje:
George ClooneyGeorge Clooney..... Matt King [49]   
Shailene WoodleyShailene Woodley.....Alexandra Kingová [19]   
Matthew LillardMatthew Lillard.....Brian Speer [41]   
Judy GreerJudy Greer.....Julie Speerová [35]   
Beau BridgesBeau Bridges.....bratranec Hugh [69]   
Robert ForsterRobert Forster.....Scott Thorson [69]   
Michael OntkeanMichael Ontkean.....6tý bratranec [65]   
Rob HuebelRob Huebel..... Mark Mitchell [41]   
Sonya BalmoresSonya Balmores  
Mary BirdsongMary Birdsong.....Kai Mitchelová [43]   
Matt CorboyMatt Corboy.....bratranec Ralph [37]   
Nick KrauseNick Krause.....Sid [19]   
Amara MillerAmara Miller.....Scottie Kingová   
Milt KoganMilt Kogan.....doktor Johnston [75]   
Patricia HastiePatricia Hastie.....Elizabeth Kingová   
Laird HamiltonLaird Hamilton.....Troy Cook   
scénář:
Alexander PayneAlexander Payne  
Jim RashJim Rash  
Nat FaxonNat Faxon  
námět:
Kaui Hart HemmingsKaui Hart Hemmings.....kniha The Descendants (2007, Potomci)   
hudba:
Dondi BastoneDondi Bastone.....supervize   
kamera:
Phedon PapamichaelPhedon Papamichael  
střih:
Kevin TentKevin Tent  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Děti moje >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2017
Kde se skrývá aspoń náznak komedie mi uniklo,   protože já jsem se dívala na skoro komorní   příběh jedné rodiny, který se může   přihodit kdekomu z nás. Bylo to citlivé a   herecky pravdivé, podpořené příjemnou hudbou   a klidně se na tento film podívám znovu i s   tím dojemným koncem.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.6.2014
Film začíná špatným žánrem. Tragikomedie mi   rozhodně nedává smysl. Námět ujde, ale   rozhodně by mi zde líp sedělo, že by Clooney   hrál otce, který si se svými dětmi bude chtít   užívat na pravit svou pověst nedobrého otce,   ale místo toho se vlastně celý děj filmu   opírá o roli Matthew Lillarda, aby Clooney   zjistil, co provedl s jeho ženou.
Film tedy   není nějak vyjímačný, je v něm spostu nudy a   nezajímavých scén. Stejně tak Clooney mě   nějak neoslnil. Stále tohoto herce beru za   nejpřeceňovanějšího herce na světě. V   každém jeho filmu se mi jeho výkony nějak   nezdaj, zde to není žádná vyjímka.
Jediná   Shailene Woodley mi do své role dobře sedla.   Troufám si říct, že má před sebou hereckou   budoucnost.
Z filmu vlastně ani necítíte   žádný smutek a už rozhodně ne srandu.   Rodinný snímek se moc nepovedl. Film jsem   vydržel dokoukat díky Shailene.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2012
DĚTI MOJE

Podivný příběh nabízí vcelku   nové, nepříliš okoukané téma. Nabízí   nepříjemné nahlédnutí do rodinných vztahů   mezi otcem a jeho dcerami. Pohled do pocitů z   nečekaného odhalení nepříjemné pravdy,   které ovlivní jejich loučení s umírající   matkou. Nabízí trochu dojetí, trochu   upřímnosti, trochu humoru. Všechno je decentně   a citlivě podáno. Snímek nabízí hladivé   ždímání slziček i prosté zamyšlení nad   důležitými životními hodnotami. V příběhu   bylo možná až moc neskrývaných emocí, které   ovšem potlačily tolik neoblíbený patos. Takto   se film stal důstojným zpracováním dané   látky. Závěr byl ovšem hodně neuvěřitelný.   Nemyslím si, že by Julie Speerová do nemocnice   skutečně přišla. To se mi zdálo být   příliš moc scénáristicky vypočítavé. Celý   snímek byl přesně dávkovanou směsí   humorného nadhledu a dojetí. Konec sice   vyšuměl do prázdna a skoro zabil hutné,   původně hořké a realistické pocity, které   film tolik odlišovaly od jiných podobných.  

Několik výtek mám k prostředí. Pokud mám   silný příběh, je zbytečné jej umístit do   prostředí Havaje. Zdůrazňované obrazové   zaměření na krásné exteriéry Havaje   narušovaly citlivost příběhu. Sladké až   medové havajské odrhovačky mně postupně   vadily víc a víc.

Celý film samozřejmě   táhne George Clooney, ale nemyslím si, že by   ostatní hráli nějak zle. Naopak zejména obě   dcery podle mě zahrály hodně dobře, zejména   Shailene Woodley. Hlavní uznání bezesporu   patří George Clooneymu. Clooney svou rolí   šitou přímo na tělo vytahuje film minimálně   o jednu příčku výše. Clooney nejenom, že   naprosto lidsky předvádí ty nejtěžší   možné psychické stavy lidí, on je předvádí   se vší ctí. Věřím mu jakýkoliv pohled a   vím, co tím zamýšlí. Svou postavu v tomhle   filmu pořádně vnitřně vykuchal, až ji   nakonec nechal s přehledem zvítězit sám nad   sebou. Dokázal, jak nádherně se nad vším dá   povznést. A mně se to líbilo. Možná to bylo   prvoplánové, ale mně se to líbilo. Kdyby to   tak fungovalo na celém světě, nebylo by mezi   lidmi tolik zloby.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Nuda na Havaji
Psychologicky film,ktory ma sklamal,pretoze nesiel   dost do hlbky a nudil.Medzi svetle momenty   povazujem slusny vykon Georga Clooneyho a nadherne   havajske scenerie.
Film nedoporucujem.Pre podobny   zaner by som skor siahol medzi americke nezavisle   filmy.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.5.2012
Tento film byl natočen snad jen proto, aby svět   zvěděl, jak George Clooney sešel, překvapením   je jeho nenadálá proměna v Gregory Pecka v   časech, kdy ho v Karlsbadu chytil slepák.   Snímek samotný je plytký až běda, přestože   námětově by měl skýtat rozsáhlou emoční   stupnici a řadu témat k zamyšlení, dovede   však nabídnout pouze další z mnoha vzorků   nevychovaných spratků, kterým v těžkých   časech musí otec lézt do zadku víc, než   jindy, přestože matka, čekající v komatu na   odpojení, chybí víc přátelům, než   nejbližším, což svědčí o úpadku rodiny a   jejím opomíjeném významu dneška, rozhodně   však není pointou, kterou jsem očekávala, už   pro název českého distributora. SPOJLER!   Takže, když v rychlosti shrnu celou rodinnou   patálii (příběhem bych to nenazývala),   právník George, který se doposud staral o   byznys, teď musí spolu s chodem domácnosti   obstarat i své dvě dcery, neboť žena se mu   přizabila při nebezpečném sportu. Aniž by ho   to rozrušilo víc, než dal znát, dozvídá se o   nevratnosti jejího stavu a odpojení od   přístrojů. Chladně to oznámí přátelům,   přičemž se provalí její nevěra, tu však   George promptně vyřeší v rámci rodinného   výletu (vlastně ne tak docela rodinného,   bůhví proč se vetřel ještě přítel starší   dcery, který však svým příšerným chováním   vlastně ani nenarušoval smutek, jelikož ten se   nepřipouštěl), pak už jen šup s popelem do   moře a zalézt pod deku mlsat zmrzku u tv. A aby   toho nebylo málo, celým filmem zaznívají   otřesné havajské popěvky. Tak, a po   přečtení mojí zkrácené verze si klidně   můžete pustit nějaký jiný a mnohem lepší   film :-). NEJTRAPNĚJŠÍ SCÉNA: Proslov   manželky nevěrníka nad lůžkem umírající.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2012
Tak jsem tak nějak po všech těch oslavných   článcích čekala více. Je pravda, že kladů   je hodně - velmi dobrý Clonney, který odložil   toho svého hezounka, minimalizoval svoje pohledy   (hlavně ten co momentálně používá v reklamě   na kávovar) a dá se mu věřit, že život na   Havaji rozhodně není havaj. S dětmi, se   kterými to ze začátku vypadalo, že budou   problémy, si v podstatě rozumí dost dobře a   profklánutá nevěra ženy je v mnoha filmech   dost běžná záležitost. Trochu víc dramatu by   rozhodně neškodilo, třeba kdyby se žena po   odpojení probrala a on s ní žil s tím, že na   ní věděl, to co věděl. O co víc na dřeň   šel např. z poslední doby film Černobílý   svět, o to Děti moje zůstávají na povrchu. I   přes dobrou Shailene Woodley v roli Clonneyho   dcery.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Drama o rodině, kterou postihne tragédie. Matka   rodiny je při jízdě na lodi zraněna a skončí   v kómatu v nemocnici. Ortel lékařů je jasný.   Brzy přijde úplný konec. Rodinu doplňuje otec,   živící se jako právník Matt King (George   Clooney) a jeho dvě dcery sedmnáctiletá   Alexandra (Shailene Woodley) a desetiletá Scottie   (Amara Miller).
Rodina ne úplně dobře   fungovala. Matt na rodinu nikdy neměl moc času.   Úplnou prioritou se stala až po zmíněné   tragédii. Dozvídá se i o manželčině   nevěře.
Film vypráví příběh o jedné   rodině. Otec se snaží sblížit se svými   dcerami. S tou mladší nemá tolik problémů.   Horší je to u té sedmnáctileté, která se   dosti brzy s rozjívené dívenky stane rozumně   uvažující ženou.
Příběh se odehrává v   exotickém prostředí Havajských ostrovů. Vedle   hlavního hrdiny ztělesněného Georgem Clooneyem   skvělé herectví předvádí i Shailene   Woodleyová.
U filmu jsem ocenil i jistou   odchylku od běžných hollywoodských klišé   situací.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Výborná tragikomedie,ačkoliv Clooney nepatří   mezi mé oblíbené herce tady se své role   zhostil na jedničku.Jako vypravěč a pruvodce   děje kde komentuje všechny události které   sledujeme ve filmu to fakt nemělo chybu.Moc se mi   libíly i jeho dcery,hlavně malá Scottie v   podání Ammary Miller ta pro mě bude   nezapomenutelná.Za mě 8:)
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Moc hezké---vcelku komorní film, jehož   ústřední postavou je George Clooney. Nemá cenu   rozebírat jeho přednosti, jako jedinou bych   zmínila emocionální vyváženost, film je pro   mě kvalitní...
Pojdme k nedostatkůM: malý   nedostatek vidím v zaměření filmu - nevím,   jestli byl primárně zaměřený na postavu   Cloonyho, otce rodiny + podváděného muže +   muže, který neví jak jednat s vlastními   dcerami... a nebo na dcery...a nebo snad na vztahy   všech k matce??
Při sledování filmu jsem si   to tolik neuvědomovala, až po jeho skončení mi   přijde, že film rádoby rozebírá Mattův   život, ale když párkrát zabrousí pod povrch,   tak se hned rychle stáhne do bezpečných   vod....škoda! I když se v Mattově životě   objeví problémy, a ne malé, všechno mu nakonec   strašně lehce vychází - najde Briana, rozumí   si s dcerami, obhájí svůj názor na prodej   pozemků....prostě trochu pohádka..
A až   nejlepší herecký výkon předvádí Shailene   Woodley...

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13420minih13420Nabitá zbraň 1 (1993) 
National Lampoon's Loaded Weapon 1 n
minih78110minih78110Vzpomínky slečny Austenové (2008) [TV film] 
Miss Austen Regrets n
minih151897minih151897Zrodila se hvězda (2018) 
A Star is Born n
minih24837minih24837Zatykač na královnu (1973) 
Zatykač na královnu n
minih34096minih34096Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) 
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl n
minih173407minih173407Vyproštění (2020) 
Extraction n
minih48489minih48489Strážci - Watchmen (2009) 
Watchmen n
minih119545minih119545Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014) 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 n
minih20209minih20209Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975) 
Simone e Matteo: Un gioco da ragazzi n
minih21909minih21909V měsíčním svitu (1991) 
The Man in the Moon n


Hodnocení:n12345678910
Děti moje (2011)Děti moje (2011)Děti moje (2011)Děti moje (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10