Duben
ohodnotit

Firewall

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
13.4.2006
„Udělá cokoli, aby zachránil rodinu z rukou bezohledných únosců.“

Komentáře k filmu Firewall

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Thrillerů, kde někdo   vydírá otce rodiny, jsou   desítky. Zvrácení důvěry   k šéfovi vyděračů v   nedůvěru je základem k   jejich poražení.
H.   Ford film sice pozvedává o   něco výš, ale k absolutním   výšinám v mém hodnocení   ne.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.1.2011
Na to, že jsem nic nečekal   film celkem ušel. Harison   dobrej, děj jakž takž,   koukat se na to dalo. Ale jsou   i lepší.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Firewall
Harrison Ford je pan herec, to   víme od dob Indiana Jonese a   s každým jeho filmem to   dokazuje stále víc a víc, i   když se neodchyluje od svých   typických rolí a to ani v   případě Firewallu. Asi   největší potíž filmu je v   jeho předvídatelnosti, je to   totiž takový ten klasický   americký akční film ve   kterém hlavní hrdina musí   ochránit rodinu a ještě   ukrást peníze, to všechno   pod dohledem únosců, kteří   se jim nastěhovali do domu,   nic inovativního, bez   nápadu, navíc silně   nepravděpodobné. Bohužel i   takové filmy se v Hollywoodu   točí. Hlavní záporák byl   docela slaboučký, což bylo   šokující vzhledem k tomu,   že Paul Bettany je   vynikající herec, kterému   jdou jak záporné tak kladné   postavy, přesto se plně   neprojevil. On celý ten film   působí hrozně nevýrazně,   jednak se tam toho děje   zatraceně málo. Harrison   buď běhá po kanceláři   nebo mu jezdí prsty po   klávesnici, v zásadě nic   převratného se tam nekoná,   možná až posledních 20   minut, kdy se Ford rozhodne,   že toho lelkování má dost   a rozpráší to tam. Firewall   bohužel příliš nezaujal,   navíc to podstatné jsme již   viděli v traileru.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2009
Firewall
Děj lehce předvídatelný,   nepravděpodobný, a jak to   dopadne, můžeme lehce   odhadnout už na začátku.   Přesto mě dokázal Herrison   Ford udržet v napětí od   začátku do konce. Pokud jste   viděli nějakou Fordovku,   víte asi o čem tak film   může být.
P.S.
V Americe mají pěkně   ostrý krumpáče;-)
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2020
Pokud to budete brát bez   přemýšlení, tak je to   slušný akční thriller s   dobrým záporným šmejdem a   jeho bandou proti rodině, kde   tatínek pracuje v nějakém   zabezpečení pro banku(y) a   dáte tomu klidně 80%. Jenže   když to promyslíte je to   nereálné, systém oblbnou a   peníze převedou divným   způsobem, Hary Ford je   úředník, ale v pohodě   seřeže cvičený grázly   atd. Dobře to odsejpá, má   to šťávu, ale nakonec budu   hodnější, mám takové   filmy rád, kde to dobře   dopadne a hlavní hrdina si to   se šmejdy vyřídí. Viděl   jsem to už asi potřetí a   porád mě to bavilo tak 70%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2013
Harrison Ford v další   akční roli. No, krapet to   přeháním. Pořádné   rvačky se dočkáme až na   konci snímku. Unesení rodiny   zaměstnance banky ve vysoké   pozici a následné nucení k   převodu vysoké částky   peněz není nic nového pod   sluncem. A tak zbývá jen   sledovat, jaké zpracování   přinesli tvůrci tentokrát.   Po počátečním   představení všech postav,   se rozjede drama, které   nezvykle na žánr netlačí   na pilu a po dramatické   stránce dává všemu   potřebný čas se rozvinout.   Atmosféra ale postupně   zvyšuje svoji intenzitu, a to   až do zmíněného závěru.   Opět se tu naskytá několik   nelogičností, ale to jsem   lehce přehlédl a nekazil se   thrillerový zážitek, který   není zas tak špatný, jak   vypadá. Snímek si drží   tempo a snaží se neztratit   napětí stůj co stůj. A   vcelku se to daří. Zcela   neškodný příběh, který   rozhodně má co říct.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Celkom slušný film,   jednoduchý, zaujímavý a   ľahko predvídateľný dej,   špeciálne a zvukové efekty   sú na priemernej úrovni.   Harrisonovi Fordovi rola   sadla, čo sa aj odzrkadlilo   na úrovni tohto akčného   filmu.
georginaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
I když je H.Ford staršího   ročníku a na honičky už   moc nemá, pořád hraje   skvěle i když už jen   používá svou inteligenci .
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2013
Šéf bezpečnosti banky Jack   Stanfield (H.Ford) se stane se   svými členy rodiny cílem   vyděračů, kteří chtějí   získat 100 miliónů dolarů.   Vyděrači jdou nelítostně   za svým cílem, ale netuší,   že Jack je pro své blízké   udělat cokoliv a že se   rozhodl za ně bojovat ze   všech sil. Film stojí a   padá s H.Fordem v hlavní   roli.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2007
Solidní, rutinně odvedený   thriller, ale nic víc.   Napětí, akce, sem tam i   nějaké ty výbuchy a taky   spousta počítačových dat,   konektorů, mp3, a tak dále,   aby to šlo prostě s dobou, i   když počítačoví   odborníci by pravděpodobně   obracely oči v sloup. Navíc,   co bychom si povídali,   Harrison Ford už není   žádný mladík pro   pořádnoé akční honičky.   Na druhé straně byl ovšem   Paul Bettany jako hlavní   záporák skvostný. Firewall   byla slušně odvedená   řemeslná práce, ale nic   víc.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Slušný krimi akční   thriller s zajímavou   zápletku. Jsou tam   samozřejmě slabší momenty,   ale je ta taková ta klasická   oddechovka, kde statečný   Harrison Ford musí čelit   nelítostným padouchům,   kteří si chtějí   přivlastnit nějaký ten   dolárek z banky.
Yontalcar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2012
Filmy s Harrisonem Fordem   nejsou vůbec špatné.   Troufám si říct, že   drtivá většina snímků s   ním je zárukou víc než jen   dobré kvality. Firewall je   toho koneckonců (svým   způsobem) důkazem. Sice   námět není nijak   originální, zápletka se dá   předvídat, pár hluchých   míst se taky najde a konec je   od začátku jasný, ale i tak   je zde patřičné napětí a   pár zajímavých momentů,   které dokážou vše lehce   vyzdvihnout z průměru.
K3
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2006
Taková klasika co nenadchne   ani neurazí, s Fordem sem už   podobnejch filmů viděl   dost..
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2017
Thriller
Tento film je vcelku   dobrý,ale spíše   průměr.Ford zde hraje   počítačového   experta,který je sledován   zločinci.Tento thriller je   napínavý a také je zde akce   a zajímavé okamžiky...
Rendys
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Na Harison Forda se určítě   podívejte pokud dostanu   nabídku na jeho film nikdy   neváhám ,a zhlédnu to je to   film plný napětí ,a akce.Ve   filmu Fordovi drží jeho   rodinu jako rukojmí,musí se   nabourat do systému a on   udělá vše aby svou rodinu   zachránil doporučuji se   podívat
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Přestože souhlasím s mými   komentujícími kolegy v tom,   že H. Ford je už poněkud   starší ročník a už není   zdaleka tak mladý, jako v   dobách, kdy coby Han Solo ve   Star Wars pilotoval   raketoplán, přesto hodnotím   snímek velmi nadprůměrně.   Má pointu, kvalitní,   propracovaný děj, logiku,   zápletku a a nepostrádá ani   vzrušující napětí. Dle   mého názoru je to skutečně   napínavý thriller i když   přiznávám, že si dokážu   představit počítačového   experta v mladším vydání.   Když ale pominu tuhletu   mírnou dějovou nesourodost,   Harrisonu Fordovi rozhodně   nelze upřít jeho snahu   dokázat všem, že i když by   měl zákonitě přenechat   role tohoto typu mladším   kolegům, do starého železa   ještě rozhodně nepatří a   na odpis ještě zdaleka   není.
DejnaDee
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Díky Harrisonu Fordovi bylo   velké očekávání, ale   musím přiznat, že mě to   nijak zvlášť nenadchlo, i   když ani až tak moc   nezklamalo. Dávám za tři   hvězdičky, takový průměr   nic víc nic míň.
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Firewall dobře funguje a   diváka nenudí,čekal jsem   mnohem větší hrůzu. Zcela   rutinní, stokrát viděný   příběh má však docela   svižné tempo a vůbec jsem   se u něj nenudil.Jediné co   mě již trochu straší je   Starý vetchý Harrison.   Technice počítačové   bankovní loupeže jsem vůbec   nerozuměl, ale to asi   málokterý divák dokáže.
yakub
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Na film jsem se celkem tesil,   protoze recenze vypala   (posudte sami) celkem dobre.   Tesil jsem se na ruzne sceny z   pocitacove branze, ale to jsem   se seredne spletl. To ze je to   odbornik na pocitacovou   bezpecnost tam bylo tak   dulezite asi jako jestli ma na   nohou tenisky nebo sandale.   Celej film je placani o tom,   ze se snazi zachranit svou   rodinu, ktera je drzena jako   rukojmi. Docela me film   zklamal, protoze je to   obycejny film se starým   Fordem, který přepere mladé   zabijáky ://
miken
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Harrison Ford je už starý   chlap, v počítačové   branži už se mu taky nedá   věřit, že přečůrá   všechny hackery, takže   zklamání. Film jsem měl   uložený delší dobu,   šetřil jsem si ho, abych si   ho vychutnal, ale bohužel   nějak zplesnivěl. Správně   "vychytaný" to měl   jeho soupeř, skoro celý film   vedl 5:0, ani nevím, kde se   stala taková chyba, která   Harrisonovi pomohla zvrátit   výsledek a otočit skóre. Na   Indianu nebo Jacka Ryana se   kouknu klidně znova, ale   tenhle film s Fordem už   nemusím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33391minih33391Snowboarďáci (2004) 
Snowboarďáci n
minih68578minih68578Revue za šest korun (1985) [TV film] 
Revue za šest korun n
minih56233minih56233Volejte Novu (2003) [TV pořad] 
Volejte Novu n
minih47818minih47818Chapadla (1977) 
Tentacoli n
minih28572minih28572Pan účetní jde do důchodu (1988) 
Fantozzi va in pensione n
minih24704minih24704Stud (1967) 
n
minih12621minih12621Mladá léta (1952) 
Mladá léta n
minih20966minih20966Osvícení (1980) 
The Shining n
minih64190minih64190Medailónek (1981) [TV inscenace] 
Medailónek n
minih32049minih32049Ti druzí (2001) 
The Others; Los otros n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

02:05 - 03:00

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Designtrend

02:45 - 03:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Superlov

02:40 - 03:45

14 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Skrýš (2010)

02:00 - 04:30

54 minut již uběhlo
96 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190634
Osobností: 698067
Fotografií: 764724
Plakátů: 377092
Obsahů a biografií: 178419

Poslední komentáře

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michele Matheson

Matheson Michele

Naposled navštívené:
Michele Matheson

Matheson Michele