Duben
ohodnotit

Hlídka v Ardenách

A Midnight Clear

Další název:
Půlnoční přepadení
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
104 minut
„V zasněžených ardenských lesích rozehrávají dvě průzkumnické jednotky, nacistická a americká, hru na kočku a myš. Otázka ale zní, kdo je kdo?“

Obsah filmu Hlídka v Ardenách

 
Je prosinec 1944, a ve francouzských Ardenách dostává elitní skupina šesti průzkumníků pod vedením rotmistra Knotta úkol zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů wehrmachtu. Nestřílí po nich ale, a když se nakonec bitva rozpoutá, jsou municí sněhové koule. Němci už mají války dost, a tak obě jednotky oslaví společně Vánoce. Němci se chtějí vzdát, ale dohodnutá strategie nakonec selže, a obě strany jsou nuceny proti sobě bojovat. A přežijí...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Keith GordonKeith Gordon  
hraje:
Peter BergPeter Berg.....Bud Miller [29]   
Kevin DillonKevin Dillon.....Mel Avakian [25]   
Arye GrossArye Gross.....Stan Shutzer [31]   
Ethan HawkeEthan Hawke.....Will Knott [20]   
Gary SiniseGary Sinise.....´máma´ Vince Wilkins [36]   
Frank WhaleyFrank Whaley.....´táta´ Paul Mundy [27]   
John C. McGinleyJohn C. McGinley.....major Griffin [31]   
Larry JoshuaLarry Joshua.....nadporučík Ware [39]   
David JensenDavid Jensen.....seržant Hunt [43]   
Curt LowensCurt Lowens.....německý voják [65]   
Andre LamalAndre Lamal.....německý voják   
Rachel GriffinRachel Griffin.....Janice   
Tim ShoemakerTim Shoemaker.....Eddie   
Bill OsbornBill Osborn.....americká hlídka   
John EnglishJohn English.....americký voják (neuveden) [17]   
scénář:
Keith GordonKeith Gordon  
námět:
William WhartonWilliam Wharton.....román (1982) [65]   
hudba:
Mark IshamMark Isham  
kamera:
Tom RichmondTom Richmond  
střih:
Don BrochuDon Brochu  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
hi-fi stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Hlídka v Ardenách >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2013
Pro mě je to průměrný válečný snímek s   dobrým hereckým obsazením a přinejmenším   zajímavou zápletkou.
Hlavním důvodem, proč   jsem si to pustil byl Gary Sinise.
Zápletka - no   ono se říká, že by se o Vánocích nemělo   válčit :-).
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Snahy o usmíření, vzájemnou spolupráci,   jedinců, či malých skupin vojáků, stojících   ve válce proti sobě, zejména pak v období   Vánočních svátků, jsou účastníky těchto   událostí historicky potvrzené a ve filmu   mnohokráte zpracované. Tento příběh se mně   však zdál až příliš vykonstruovaný.   Varováním, že nepůjde o nějaký filmový   zázrak, byla již jedna z úvodních scén, ve   kterém vypravěč, hlasem mimo obraz, popisuje   namáhavou cestu jeepem na určené stanoviště,   mluví o zasněžených lesních cestách a   všemožných potížích. A co jsem jsme viděli,   my diváci, na obrazovce? Kvalitní, pluhem   upravené, lesní cesty, a to v úseku mezi dvěma   bojovými liniemi. Válka neválka, zřejmě   slušní silničáři, tam někde v Ardenách.   Nemluvě o spoustě dalších scén, od naivních,   přes nelogické a přes trapné, až po typicky   americké (což je vyšší stupeň trapnosti).   Proč prostě němečtí vojáci nevzali bílý   prapor, a se zdviženýma rukama se nevzdali. To   bylo nějakých štráchů. Stejně jim to nebylo   nic platné, protože nějaký ten pošahanec se   vždycky najde. A pak, že jednotka složená z   vojáků s nadprůměrným IQ. Bych nechtěl   vědět jakou hodnotu vzali jako průměrnou.   Hlavním důvodem pro zinscenování přestřelky   byla obava německých vojáků z obvinění ze   zbabělosti a následné persekuce rodinných   příslušníků. Asi by Feldgendarmerie složila   vyšetřovací tým, který by hledal nábojnice v   metrových závějích někde v zapadákově, v   prosinci 1944. Ach jo. Jediné, čemuž bych v   tomto příběhu byl ochoten uvěřit, bylo   chování nadřízených důstojníků, jejich   aroganci a konání za účelem uspokojení   vlastních ambicí. Před několika dny jsem   viděl film „Kříž cti“ zpracovávající   obdobné téma, a který svou kvalitou,   dramatičností, uvěřitelností a poselstvím   „Hlídku v Ardenách“ hravě překonává.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Trochu netradiční válečný film   lyričtějšího charakteru. Zápletka mě   zaujala, ale to bylo asi tak všechno. Zničení,   válkou degradovaní Němci, kteří chtějí   nahrát boj, aby se mohli v klidu vzdát a   přežít tak zbytek války.
Tak do poloviny se   film tváří jako jakýsi mysteriózní thriller,   objevují se tajemné postavy, naaranžované   mrtvoly, loutky... to už bylo horší. Ještě   méně mě pak zaujalo obsazení. Herecké výkony   se mi jevily takové prázdné a placaté.


Hodnocení:n12345678910
Hlídka v Ardenách (1991)Hlídka v Ardenách (1991)Hlídka v Ardenách (1991)Hlídka v Ardenách (1991)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10