Duben
ohodnotit

Hranice zlomu

Beyond Borders

Rok:
2003
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
29.1.2004
„Romantické dobrodružství o lásce a humanitární pomoci“

Komentáře k filmu Hranice zlomu

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2007
Ráda bych napsala, že jsem   shlédla úžasný film, na   který budu dlouho   vzpomínat...to by ale nebyla   pravda. Spojení dvou   úžasných hlavních hrdinů   funguje na 100%, děj filmu se   točí kolem dost ostře   sledovaného tématu   humanitární pomoci a dokonce   se nevyhýbá ani zobrazení   lidského utrpení....toť   klady...
Bohužel mi   vše přišlo děsně   strojené. Sice ukážeme   uprchlický tábor, budeme se   bavit o choleře, ale všude   je spousta místa a krásně   čisťoučko - na tomto   obrázku něco nehraje. Díky   hlavním hrdinům si možná   někdo uvědomí, že se máme   velmi dobře, přesto však je   škoda, že film nakonec   vyznívá pouze jako omáčka,   aby se mohli ti dva předvést   a to (i přes jejich výborné   výkony) je docela málo.   Postrádám něco, čím by   film zaujal, vtáhl diváka a   oslovil ho - je jedním slovem   neosobní, i přes to, že   ústřední linií je poutavá   romance. prostě škoda, ale   nelituji, že jsem ho viděla.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Jako snažili se, oba dva, jak   Julia, tak Clive, ale nemůžu   si pomoct, přišlo mi to   všechno strašně   stylizovaný a vypočítavý.   Silně pochybuji, že by se   žena, která nějak x-let   žije najednou ustrnula nad   jedním vyhladovělým   černouškem, že by opustila   novomanžela a jela je   zachraňovat do Etiopie. A na   konci? Že by nechala doma   děti a jela milence hledat do   Čečny?Chemie mezi hlavními   postavami funguje lépe než v   některých romantických   filmech, snímek je řemeslně   velmi kvalitní, ale jinak je   to taková pohádka pro   Američany, skutečnost je   daleko ošklivější. O co   víc je pravdivější Hotel   Rwanda nebo další podobné   filmy.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Tenhle film je naprostá   směsice dramatu a   příšerného života v   utečeneckých táborech v   Africe atd. Tenhle snímek   dokonale vystihl problémy,   které mají dokoři, kteří   nasazují svoje životy a   snaží se zachraňovat jiné   vážně nemocné lidi.   Angelina do toho prostředí   zapadá a tak jí všechno co   se tam odehrává věříte.   Nejen proto, že má sama   adoptované děti z podobných   zemí. Jiskra mezi Angie a   Owenem se nedá zapřít, moc   jim to slušelo. A ta pouť na   kterou se Angie vydávvá aby   nalezla svojí lásku bez   ohledu na ztrátu svého   života je obdivuhodná. Film   který vás rozhodně nenechá   v klidu.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2012
Slušné propletení   žánrů:Romantika,drama,vále   čný a drsné nahlédnutí do   míst,kam by se většina z   nás nechtěla podívat,natož   dostat.Smutné a drsné,rok   2012 a stále je to co ve   filmu"X"let   starším a bohužel vždy se   najdou místa,která jsou   semeništěm špíny,zmaru a   beznaděje:-((Angelina Jolie i   Clive Owen hrály dobře a   chemie mezi nima   fungovala.Dobré...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2013
Tohle je výpověď o   mnohaletých problémech,   které všichni moc dobře   známe. Bezmoc a nezájem o   dění v zemích, které je   napospas hladu, nemocem a   umíráním. Snímek ukazuje   tvrdou realitu o zoufalém   boji za nápravu světa,   kterou hatí naprostý   nezájem těch, kteří aspoň   trochu můžou pomoci.   Představitelé hlavních   postav jsou velice   uvěřitelní. Příběh je   natolik drsný, že je   odlehčován romantismem a   řekl bych, že to funguje.   Trochu mi vadí absence   větší kritiky   představitelů vlád a   organizací kteří mohou   pomoc, ale bohužel nemají   zájem. Asi by to zkazilo onen   romantismus. Vynikající   scénář je zpracován na   výtečnou. Hluchého místa   není, zato dojemných a   hlavně šokujících scén je   tu přemíra. A převážně   ta poslední. Ano, závěr   filmu je opravdu nečekaný.   Snímek je zpracován s velkou   vážností a diváka nutí k   zamyšlení. A to nedokáže   lecjaký film. Ohodnotil bych   to větším číslem než je   10, ale limit je zkrátka   limit.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.10.2009
Tak u tohoto já osobně   klidně 20 ale máme jen 10 je   to skvěle natočeno.Obsazení   také velmi pomohlo to je bez   komentáře.Místy nám tento   film skvěle až velmi   brutálním pohledem ukazuje   reální pohled na svět hladu   a nemoci.To co nám film   předvedl je pravda a je   škoda že je to   pravdivé.Film je skvělí A   DOPORUČUJI VŠEM .
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2016
Jenom jsem začala psát   komentář a mám oči ve   studánkách. Tohle je drsná   realita současného světa a   můžete klidně namítat, že   je to jenom film...
Film, který by nevznikl,   kdyby svět nebyl takový,   jaký je.
Clive Owen   byl vždycky skvělý, ale že   vezmu na milost Angelinu   Jolie, to jsem si vážně   nemyslela.
Charlie35
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Dobře zpracované válečné   drama ze současnosti, jehož   drsnou realitu jemně   vyvažuje příjemná porce   romantiky. Rozhodně velmi   stravitelné filmové sousto.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Beyond Borders (2003)
Tenhle film mě naprosto   unesl. Doporučoval bych   každýmu aby se na něj   podíval. Není to uměle   udělaný aby vás to dojalo,   není to americká slátanina.   Po shlédnutí vás naplní   pocit, že můžete děkovat   bohu za to, že jste se   narodili v Čecháh a můžete   řešit "trapný   problémy" typu krize   eurozóny.
"Jakou   hodnotu má lidskej   život..?"
Happyend, který se   nekoná.. v hlavních rolích   Clive Owen sympaťák a   Angelina Jolie jako vždy   půvabná tvoří spolu   špičkovou dvojici a jejich   herecký výkony jsou   brilantní.
Beyond   Borders doporučuju každýmu   koho čas od času napadne,   že život stojí za kulový..   protože my tady,   "žijeme v   ráji"...
--->   rozhodně v původním   znění.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2009
..
Skvěle natočené, skvělé   zahrané, výborné typy,   úžasné exteriéry..\Tomuhle   se říká   "biják"..přišlo   mi to jako návrat ke starým   hollywoodským filmům v tom   ještě kladném smyslu   slova..Jinak si na   hollywoodské monstrspektákly   moc nepotrpím. Velice   působivý příběh a poklona   všem humanitárním   pracovníkům , kteří   dělají pro ty chudé z   nejchudších co mohou, což   my, co považujeme za trauma,   když nám ujede autobus nebo   hodinu nejde elektřina, nikdy   nemůžeme pochopit...Měl by   oslovit hlavně tím-potřebou   a nutností pomáhat, i když   příběh je jistě   strhující..Jsme sobecká   civilizace...
Jarda1420
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2011
Film se mi moc líbil a je moc   dobře, že se točí   takovéto snímky. Spousta z   nás si ani neuvědomuje, že   standart, který kolem sebe   mají je v podstatě   nadstandart.Máme co jíst,   pít žádné války. Snímek   je o světě, kda tato   "privilegia" lidé   nemají.
Mmj. se mi   také líbilo, že se postavy   vyvíjely a stárly
Honey0105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2010
Moc jsem Angelinu Jolie   nemusela, ale když jsem   prvně viděla tento film, tak   jsem si jí zamilovala. Musím   říct, že tenhle snímek mě   opravdu dostal do kolen. Ano,   bylo to docela zdlouhavé, ale   mě osobně to vůbec   nevadilo. Myslím si, že to k   takovým filmům patří. Byla   jsem trochu menší, než teď   když jsem to viděla a teď   to chápu o trochu víc.   Tenhle kousek mě chytil na   srdce a hlavně konec, díky   kterému jsem brečela ještě   další dvě hodiny, si velice   dobře vybavuji. Myslím si   ale, že aby se tento snímek   líbil, tak člověk musí   mít s takovými filmy   zkušenosti a musí se mu   daný žánr líbit.
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Snímek velmi působivý a   fascinující. Jsem velkým   zastáncem americké produkce,   jelikož jsem přesvědčen o   tom, že američtí tvůrci   dokáží natočit a to   komerčně velmi úspěšně,   jakékoliv téma. A to   navzdory všem těm   odpůrcům, kteří americkou   kinematografii haní.   Nezklamal mě v žádném   případě ani tento film. Je   jen dalším důkazem toho,   že jeho tvůrci dokáží   divákovi "nalít"   do duše tu spoustu bolesti a   utrpení, bídy, nemoci a   strádání a to v dnešním   "našem"   civilizovaném světě, kdy   drtivá většina z nás   neumí najít a docenit   lidské a životní hodnoty.   Jak málo z nás si dokáže   představit každodenní   život například bez   internetu, zatímco milióny   "jiných" si   dokáží představit   každodenní život bez jídla   a pomoci...
jezecek123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2007
Film se mi líbil-byl v   některých místech až   krutě realistický, ale i   takových filmů je   zapotřebí, abychom si jako   společnost uvědomili   určitá fakta a snažili se s   nimi něco dělat.
pavelboro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Vinikající film s výborným   obsazuením. Angelína   zahrála skvěle. Výborně   vybrané aktuální téma,   které by nemělo nikoho   nechat v klidu. Právě proto,   že ještě pořád jsou   miliardy dolarů určené   především na zbrojení.Jako   radary, základny atd.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13922minih13922Někdo se dívá (1993) 
Sliver n
minih49889minih49889Sabrina - mladá čarodějnice (1996) [TV seriál] 
Sabrina, the teenage witch n
minih155022minih155022Inhumans (2017) [TV seriál] 
Inhumans n
minih148861minih148861Vinnetou (2016) [TV minisérie] 
Winnetou n
minih32678minih32678Ta třetí (2001) [TV film] 
n
minih165059minih165059Psi nenosí kalhoty (2019) 
Koirat eivät käytä housuja n
minih36788minih36788Kruh 2 (2005) 
The Ring Two n
minih31543minih31543V pasti (2001) 
n
minih47244minih47244Ďáblova lest (2009) [TV minisérie] 
Ďáblova lest n
minih97791minih97791Kde je Albert? (2012) 
Fun Size n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

11:45 - 12:40

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

3 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190643
Osobností: 698069
Fotografií: 764724
Plakátů: 377098
Obsahů a biografií: 178429

Poslední komentáře

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Zvony z rákosu (1950)

Zvony z rákosu
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Žízeň (1949)

Žízeň
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10

Rande (2000) [TV epizoda]

Rande
Taky slušný díl, několik   scének a hlášek   výborných. Stěžejní téma   dílu je, že Kitty chce s   Ericem trávit více času,   zdá se ji, že se více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Den poté (2000) [TV epizoda]

Den poté
Eric se konečně dočká a   má sex s Donnou, ale každej   kvalitu sexu vidí jinak a   různě o ní mluví. Celkově   slušný díl, vícero   vtipných seků a hlášek -   70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10