Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Inferno

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2021
Vzhledem k pandemické situaci   ve světě si raději   odpustím pro tentokrát   podrobnější komentář a   omezím se na konstatování,   že je to sice působivá a   technicky dobře udělaná   podívaná ale z mého pohledu   má celá tahle filmová   trilogie ne sice strmě ale   přesto jednoznačně   sestupnou tendenci (co se   kvality týče). I tak je to   ale pořád alepoň trochu   nadprůměrný film.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Standardní pokračování   symbolologa Langdona, z   kterého pořád crčí krev a   věčně omdlívá,   naštěstí mu hlava přes ty   rány ještě docela funguje.   Dá se poměrně jednoduše   odhadnout, kdo mu vrazí kudlu   do zad, plusem jsou exteriéry   a navštívené památky a kdo   zná Danta, ten si může   přidat hvězdu navíc. Až na   Omara a Felicity neznámé   ksichtíky.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2020
Dnes jsem viděla poprve. A   budu muset vidět ještě   aspoň 2x až 3x, abych   pochopila všechny souvislosti   a indície...
Bráním   se srovnánání se Šifrou   nebo s Anděly, jistěže to   už není TAK dobré. Ale jako   samostatné   "mystery" docela   fajn. Zpočátku trochu   komické Langdonovo "Chci   konzulát, nechci konzulát,   chci konzulát... " Pak   solidní honička a nakonec   napětí jak sviňa. :) A sovy   nebyly, co se zdály být.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.12.2019
Oproti dvěma předchozím   filmům natočených podle   D.Browna mně tento přijde,   že se veze na jejich vlně a   popularitě. Nezdá se mně   už tak precizně natočený   jako ty dva předchozí a mám   takový pocit, i když je   jenom můj, že tady ani nebyl   tak velký rozpočet.
Přesto jsem jisté   napětí cítil a byl jsem   zvědavý, jak se to celé   rozmotá.
Takový malý   sáček a vymýtil by celé   lidstvo - zajímavá pointa.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2018
║Rozpočet   $75miliónov║Tržby USA   $34,343,574║Tržby   Celosvetovo $220,021,259▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ tak opäť len taká   ľahšia detektívka o   neustálom naháňaní,   zauzleného len minimum nemá   to moc veľké grády,   prevedením pripominajúca   skôr TV prevedenie, dalo sa   to pozrieť ale viac než   priemer to nedá /60%/
whack
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.5.2018
Ďalší z filmov, ktorý si   (podľa anotácie aj podľa   rečí hlavných hrdinov)   zamieňa protichodné pojmy   „zachrániť svet“ a   „zachrániť ľudstvo“.   Pretože zachrániť ľudstvo   znamená zničiť svet, a tu   sa zachraňuje ľudstvo.   Svojim spôsobom bol Bertrand   Zobrist fascinujúci, hoci   jeho finálne riešenie   nepovažujem za   akceptovateľné (aspoň vo   filmovej podobe nie - v   knižnej to bolo inak). Jeho   prvšie, menej radikálne   návrhy sa spomenú len   okrajovo a zapadnú v deji. Vo   výsledku je to len také   strašenie depopulačnou   agendou, ktorá v skutočnosti   neexistuje.
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.7.2021
Hodně
slabý počin. Od hereckých   výkonů, tak po námět,   scénář a režii. Strašně   přitažené za vlasy,   přehnané, nereálné a   nevěrohodné. Celkem slušná   kamera...
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2018
Protože i knihy Dana Browna   jsou si velmi podobné s   mírně klesající kvalitou   příběhu, tak i filmy podle   jeho knih jsou na to stejně.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 31.12.2016
Peklo na plátně i v nás
Milovník Italské historie,   památek a nejrůznějších   záhad či kryptogramů Dan   Brown nám zde   prostřednictvím Rona Howarda   a jeho ekipy vypráví další   příběh z volné trilogie s   profesorem Langdonem.   Tentokrát příběh   jednoznačně nejslabší.Jako   bedkr po Itálii a kousku   Turecka to není špatné ale   jinak celý snímek jako   mystery/thriller velmi   skřípe .Nesourodost a   překotnost děje je zde   podstatně větší než u   snímku Andělé a démoni   nebo Šifra mistra   Leonarda.Konzistentní je   pouze herecké obsazení   titulní role Tomem   Hanksem.Snímek je patrně   určen jen pro jednodušší   americké publikum , kdy v   nemocnici bývají naprosto   běžně jen tři lidé, hovor   na ambasádu v životně   důležité věci svěří   někomu koho hrdina ani nezná   a nepohovoří s úředníkem   velvylanectví osobně ale   šaty jak na míru jsou mu   poskytnuty rovnou ze   skříně. Mátožné   vnímaní reality se však   geniálně mění po nálezu   jakési kapsle která se v USA   běžně nosí na   ÁRU...Okamžitě nastupuje   snímek do roviny záhadologie   a pak se posouvá už   více-méně samospádem.O   akčnost a zároveň dějové   zvraty se mají starat   příslušníci Světová   zdravotnická organizace (WHO)   soupeřící spolu i proti   jakési spiklenecké(TAJNÉ!!)   organizaci v honbě za   pekelným vynálezem   šíleného   miliardáře.Neamerického   diváky jistě záhy napadne   jak je možné , že se   profesor dostane kamkoliv jen   díky tomu, že vezme za kliku   a otevře dveře,my kteří   jsme alespoň občas v Evropě   pobyli na nějakém zámku   nebo v galerii víme, že to   tak není, ale neberme   Amíkům iluze.Vyustění   příběhu je tradičně   fraškovité a odfláknuté.   Poselství pokud ho tedy máme   vnímat aspoň trochu   racionálně zní: Pozor na   diletanty nejen ve filmové   branži a ne každý kdo je   bohatý je i normální.   Howgh.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2017
Jednou za čas prostě   potkáte film, který Vás   nechytne. Jediné, co mě u   Inferna drželo byly občasné   osvěžující zvraty a   očekávání toho, jak to   všechno dopadne. I když jsem   to věděl.. Prostě tomu   chyběla trochu větší   hloubka, kouzlo, živý   záporák, nevímco, ale   prostě nebavilo.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2016
Inferno
Nové dobrodružstvo Roberta   Langdona sa nesie v o niečo   tajomnejšom duchu ako   predchodcovia... inak ide ale   o rovnako napäťový thriller   tentokrát s troškou   väčšiou porciou akcie a so   slabším scenárom (Naozaj   jediná scénka, ktorá má   vytrhla a prinútila ma   postaviť sa zo sedadla boli   posledná 6 minútová scéna   s vírusom) ale inak sa v   podstate nič nezmenilo a ide   teda o omielanie toho istého   po tretí krát. Samozrejme   nemyslím tým, že film je   zlý ale všetko je v ňom   rovnaké (Napäťové scény   sú opäť napínavé len   vďaka Zimmerovej hudbe) bez   väčších inovácií a   tentokrát len s jedným   mind-twistom. Ak by to bol   samostatný film išiel by som   možno s hodnotením o niečo   vyššie (Ale len s   prižmúrením oboch očí)   ale ako člen trilógie ide o   slabší kus (Preto mu teda   patrí pomyselná tretia   priečka).

PS   : Dantovo peklo je spracované   naozaj luxusne.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2017
Krásné italské exteriéry   plus historie zaujme.   Příběh už tolik ne asi   nejvíce akční z těch tří   filmů. O něco lepší než   ten vatikánská blbost.Co   bude příště ? Doporučuji   se zaměřit na teď tak   populární islám.
fuchsdal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2016
Že jsem musel shlédnout film   s titulky neboť jiná   možnost nebyla a to bylo v   projekci Atmos rušivé. Či   spíše naopak zvuk nedal dost   "času" na čtení,   teda pokud si ho   vychutnáváte. No jsem   přesto schopen tolerovat   danou realitu, obzvláště s   ohledem na kvalitu filmu.   Ohromný zážitek jak po   vizuální či akustický   stránce mne uchvátil i když   jako 3 díl trilogie by v   některých ohledech měl na   víc a byl nejslabší. Ovšem   co mi zásadně vadí a   nemůžu skousnout je kvalita   adaptace předlohy.   Vypuštění některých více   či méně důležitých   pasáží není nic proti   tomu, že byla brutálně   změněna pointa/závěr   filmu, to fakt   nevydýchám.
Pro ty   neznalé zmíním jak to autor   napsal.
Lidstvo je   nakaženo, tudíž jeho   plodnost díky viru je cca   1/3, Sienna přežívá, s   pomocí Roberta uniká policii   a mizí v davu.
JendaV29
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.1.2017
velké zklamání
pár měsíců před uvedením   filmu do kin jsem četl   knížku, která mě naprosto   uchvátila a tím pádem se   nemohu ubránit porovnání.   Měl jsem ale pocit, že se   dívám na úplně jiný film   - děj byl cca jen z poloviny   podobný knize, postavy ve   filmu měly úplně jiné   osudy, velká část, která   byla pro příběh   důležitá, byla ve filmu   vypuštěna a hlavně -   naprosto jiný závěr filmu,   který totálně pohřbil   celý film. Hlavní myšlenkou   příběhu mělo přeci být   vypuštění viru, který   nakazí 1/3 populace   neplodností a tím pádem se   planeta uzdraví. V knize byl   vir vypuštěn, hlavní   myšlenka příběhu   naplněna, to bylo na tom   všem zajímavé. To ve filmu   měl být jako "happy   and" nebo co??? Obrovská   škoda. Film měl podle mě   velký potenciál, ale tohle   je pro mě opravdu velké   zklamání...
MiChlu
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.1.2017
nema smysl se tady buhvi jak   rozepisovat...jen jedno velke   doporuceni...bud si precti   knizku, nebo se podivej na   film. Udelat oboji je obrovska   chyba a zklamani.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih143726minih143726Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 
Deepwater Horizon n
minih23105minih23105Výstraha (1953) 
Výstraha n
minih10233minih10233King Kong (1976) 
King Kong n
minih10086minih10086Kdo hledá zlaté dno (1974) 
Kdo hledá zlaté dno n
minih159624minih159624Robin Hood (2018) 
Robin Hood n
minih64691minih64691Inkognito (1995) 
I.D. n
minih29779minih29779Posádka v ohrožení (1979) 
Ekipaž n
minih19336minih19336Somrák z Beverly Hills (1986) 
Down and Out in Beverly Hills n
minih13200minih13200Muž z Londýna (1974) 
n
minih183174minih183174Dobru, pravdě, kráse (2017) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Andělé a démoni (2009)

 Andělé a démoni (2009)
Andělé a démoni n
Angels & Demons
Žánr: thriller / mysteriózní / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ron Howard

(pokračování)

Šifra mistra Leonarda (2006)

 Šifra mistra Leonarda (2006)
Šifra mistra Leonarda n
The Da Vinci Code
Žánr: drama / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Malta / Francie / Velká Británie
Režie: Ron Howard

(pokračování)

TV Program

ČT1 - --

13:00 - 13:05

1 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon

12:40 - 13:10

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Yes Man (2008)

13:00 - 15:15

1 minut již uběhlo
134 minut zbývá do konce

Prima - Česko na grilu

11:55 - 13:25

66 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190607
Osobností: 697955
Fotografií: 764424
Plakátů: 376859
Obsahů a biografií: 178362

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10