Duben
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Korunní princ [TV film]

Další název:
Korunný princ (SK)
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
92 minut
„Příběh o dvou princích, jedné princezně a čarovném nápoji.“

Komentáře k filmu Korunní princ

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Milicent
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2017
Tahle pohádka mě vždycky   spolehlivě pobaví, vtipné   dialogy, skvělé herecké   výkony, i v malých rolich   úžasné osobnosti..pan   Abrhám, pan Mrkvička, Hádek   a Pavel Kříž jsou   bezkonkurenční. Tak nějak   je znát, že je natáčení   asi všechny dost bavilo.   Trochu připomíná způsob   Troškovych nových pohádek,   které už tak zábavné   nejsou..
Standas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2015
Další pěkná česká   pohádka. Ftipné   zpracování, dobré herecké   obsazení. Celkové pojetí je   sice poměrně moderní, ale   celkovému dojmu to určitě   neuškodí.
JonnaDU87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Už párkrát jsem   přemýšlela nad tím, proč   tuhle věc tak totálně   žeru, i když je to vlastně   tak... přihlouplé? Já   nevím, jak jinak to   říct.
Pak mi to   došlo
Ono je to jako   Mrazík. Z jistého hlediska   je to vlastně katastrofa, ale   vy se na to prostě musíte   dívat. A stejně jako   Mrazíka, to buď milujete,   nebo nenávidíte.
Příběh je fajn, drak na   české poměry naprosto   parádní a postava mladšího   prince nemá chybu. Onou   mrazíkovskou katastrofou tak   budou rekvizity, které jsou   místy až komické. Závora s   plotem, který očividně   končí po třech metrech,   roztleskávačky ve   středověku, královské   páry sídlící na hradech,   které se sice ještě   nerozpadly, ale daleko k tomu   nemají.
I tak si to   příští rok pustím znova   a ten další taky, protože   švihlejší vánoční   pohádku byste pohledali. Pro   mě správně naměřená   dávka absurdity, ironie a   humoru, kde se neblekotá a   neječí. To je za mě velké   plus.
Dap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2015
nejpovedenější pohádka   poslední doby, svou   vtipností
předčí   ostatní - hláška   "Dobrý den" v   hlupáckém tónu již nyní   koluje Brnem :)
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Z pohádky mám velikou   radost, příběh je   pohádkově přitažený za   vlasy, ale baví, té legrace   zase letos o vánocích nebylo   tolik. Kdo mě bavil nejvíc,   Josef Abrhám v roli   čaroděje, Jaromír Hanzlík   si opět zahrál krále a   Pavel Kříž, jenž je   specialista na záporné role   a jenom s jedinou hlavou   drak...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Tak tahle pohádka o princi,   stiženém těžkou amnézií,   není sice žádný zázrak,   ale i tak se mi docela   líbila. Vtipně podaný   příběh bratské závisti,   slušná výprava a velice   pěkné obsazení   (přiznávám se, že např.   L. Mrkvičku jsem v první   chvíli ani nepoznala), tak   ode mne Korunnímu princi   vynesly po právu   zasloužených 7*.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2016
Loňská pohádka se slušným   dějem a hezkým princem a   princeznou, přesně takhle si   dokážu představit pohádku,   kdy se vymyslí zcela nový   příběh a dokáže se   povést. Inspirace Příběhem   rytíře mne taky napadla,   nicméně dokážu to   akceptovat. Josefíková   krásná princezna a Děrgel   dost mužný, aby se do něj   mohla zamilovat. Hádek   strašný, ale nemyslím tím   herecký výkon, jako spíš   tu jeho postavu s otřesnými   kudrnkami, kterou zahrál,   tak, že byl fakt   nesympatický. A jeho sluha   Pavel Kříž, to ještě   umocňoval. Oba královské   páry do počtu, na malém   prostoru Josef Abrhám strčil   všechny do kapsy. Trochu   více humoru by neškodilo,   ale v porovnání s   letošními pohádkami je   loňský Korunní prince   nadstandard.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2016
Pohádka, na kterou se dalo   dívat, což je v posledních   letech docela vzácnost. Děj   byl originální a vtipně   odlehčený, hlavní role   retardovaného prince přesně   sedla jinde obvykle   nevěrohodnému Patriku   Děrgelovi, a pobavil i   Kryštof Hádek blížící se   svým vzhledem a výkonem   Jacku Nicholsonovi.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Tož cajk. Pár solidních   hlášek, pravda a láska   zvítězila nad lží, kouzly,   závistí a nenávistí, tak   jak by to mělo být. A díky   pohádce za prevenci abusu   alkoholu - trochu přehnané,   že po kapce vína zapomeneš,   kdo seš, ale prevence je holt   prevence.
Baz78
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Další pohádka
Ono, o téhle pohádce se toho   nedá říct. Je hezká,   vtipná, s nápadem... Jen   opravdu nechápu, proč bylo   nutné vykrást (a to včetně   stylu hudby!) kus filmu   Příběh rytíře (2001)   připadá mi to trapné až   hloupé. Opravdu je na tom   česká pohádka tak špatně,   že musí vykrádat Béčkové   slátaniny? Nu což, snad to   byla výjimka, na kterou si   nebudeme muset zvykat.
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Scénář velmi slušný,   zápletka výborná. Pak si   ale asi někdo řekl, že   kdyby náhodou nevyšla ta   pohádková linie, tak tam   nasereme spoustu vtipných   (rozuměj směšných)   figurek, aby byla sranda. Což   úplně nebyla. Asi proti   plánu mi přišel směšnej i   drak. Lépe by bylo uchovat   tajemno, než tenhle   přerostlej pterodaktyl,   jehož lze snadno přeprat   klackem z Hvězdných válek.   Herecky dost zklamala starší   generace v obou královských   párech (Hanzlík,   Freimanová, Štěpánek,   Adamovská) plus Abrhámův   čaroděj. Naopak Patrik   Děrgel má potenciál a   působí velmi sympaticky. V   posledních letech je možno   pozorovat i růst Jaroslava   Plesla ve výborných   vedlejších rolích. Jako   celek na nedělní odpoledne   moc pompézní, na Štědrý   večer je to ale málo.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.12.2015
Myslím, že pohádky panu   Janákovi moc nejdou.   Kostýmově vynikající,   scénáristicky takové   ploché, málo nápadité.   Začátek vypadal slibně, ale   pak to nějak drhlo. Scéna s   drakem je na dnešní poměry   úplně trapná. Vybavila jsem   si Bajaju s Vašáryovou a   tamta dračí scéna ač   hodně loutková, byla mnohem   strašidelnější a lepší   než ta dnešní.
Eva   Josefíková je velmi hezká a   sympatická, ale do   Šafránkové jí chybí to   jiskření. Kdo si dnes   počkal na Popelku, mohl   porovnat.
Líbilo se   mi středověké pojetí   výpravy a potěšila mě   zavinutá střela na brnění   prince Jana.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Docela povedená pohádka   která některými scénami a   herci pobavila např.P.Kříž   jako sluha se směšným   účesem pak lektvar   zapomnění po kterém každý   zblbne a první co řekne   dobrýden a pořád dokola   což přišlo dost   vtipný,další vtipné scény   z lesa při střetu s   čarodějem,příběh v poho   vše nakonec skončí dobře,   podlí bratr prince skončí   ve vězení a princ zachrání   svou princeznu jak od draka   tak od svého podlého bratra.
K.I.T.T
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2015
Tahle pohádka se mi hodně   líbila. Měla povedený   námět, ale hlavně kvalitní   herecké obsazení (až na   Kryštofa Hádka), velmi se mi   líbil Josef Abrhám v roli   čaroděje, kterého ztvárnil   naprosto skvěle, velmi milým   a příjemným překvapením   pro mě byla také Eva   Josefíková, která zde   předvedla velký talent a   stává se pro mě jednou z   nejkrásnějších českých   princezen. Jinak, pohádka   měla spád, vtipné situace,   ale až moc zbytečně dlouhý   byl rytířský turnaj, začal   pak trochu nudit. Určitě to   není nejkrásnější česká   pohádka, ale řadí se k těm   lepším a v poslední době k   těm úplně nejlepším,   jelikož, co teď TV   produkují za pohádky se   nedá k této vůbec   přirovnat.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2017
Pohádka je vcelku   přijatelná, ale řekl bych,   že musí krapet dozrát.   Následník trůnu Jan (Patrik   Děrgel) vypadá jako   bohapustý naiva a mladší   princ Karel (Kryštof Hádek)   působí spíše jako pošuk   zralý na léčení. Režisér   Karel Janák natočil pohádku   zcela ve stejném stylu, jako   svůj předchozí seriál   ´Ať žijí rytíři!´.   Takže současná živost,   současný styl humoru, který   mnohdy ani nevyzní a   atmosféra všelijaká, jen ne   pohádková. Karel Janák má   prostě svůj nezaměnitelný   styl a je na diskusi, jestli   pro pohádku přijatelný a   nebo ne. Jen tak na okraj, za   pozornost jistojistě stojí   herecké výkony Pavla   Kříže a Ladislava   Mrkvičky. Jediné postavy,   které tu doslova vynikají.   A dále, když pominu fousy a   barvu kostýmu, proč mě   čaroděj v podání Josefa   Abrháma tak strašně   připomíná Mrakomora z   pohádky ´Princ a   Večernice´, kterého   ztvárnil Radek Brzobohatý?
Antoni
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Další v řadě
Další pohádka s super herci   kteří předvedli super   výkony. Opět ale námět a   scénář tragédie. K tomu   příšerná kamera a   přiblblé a časté moc   detailní záběry ve kterých   není pořádně co vidět.   Obzvlášť souboje
Marty999999
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.12.2020
Totální slátanina. Viděl   jsem to až po pěti letech od   vzniku a mohl jsem si to   zřejmě odpustit. Ti dva   špatně placení účastníci   levné šou - Děrgel a   Hádek, to mají být herci? K   tomu Josefíková, osoba   krajně nesympatická sama od   sebe už jen svou propagací   zabíjení zvířat a   nošením pravých kožešin.   Její tzv. herectví je   absolutní úpadek. No dobře,   Abrhám. Asi jo, sice je to   tak trochu dr. Blažej po   rozkvětu, ale zřejmě to   lepší, co v téhle hrůze   je. Vcelku se dají taky   Hanzlík a Kříž, to je   takovej ten záchvěv toho,   že jsme kdysi mívali i   kvalitní herce. Zbytek   navoněná bída v čele asi s   tou nejotřesnější   představitelkou princezny,   jakou mohli v současné době   vyhrabat.
SSandra
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.12.2015
Dobré herecké výkony,   otřesný scénář a   prakticky nulový příběh.   Přišlo mi, že to nemělo   hodinu a půl, ale tři hodiny   nudy.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25479minih25479Rebelové (2001) 
Rebelové n
minih47968minih47968Harvey (1950) 
Harvey n
minih46094minih46094Andělé Slunce (2006) 
Anjos do Sol n
minih74948minih74948Probudím se včera (2012) 
Probudím se včera n
minih15329minih15329Pan Novák (1949) 
n
minih13353minih13353Na ostří nože (1997) 
The Edge n
minih47571minih47571Nestyda (2008) 
Nestyda n
minih44971minih44971Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (1999) [TV seriál] 
Law & Order: Special Victims Unit n
minih43758minih43758Muž proti muži (2006) 
Seraphim Falls n
minih139223minih139223Korunní princ (2015) [TV film] 
Korunní princ n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190653
Osobností: 698110
Fotografií: 765024
Plakátů: 377242
Obsahů a biografií: 178462

Poslední komentáře

Harry Potter a Princ dvojí krve ...

Harry Potter a Princ dvojí krve
Ze všech dílů patří   někam do průměru. Ani   nejhorší, ale ani   nejlepší. Děj strhne,   vizuálně výborné, herecké   výkony dobré.

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Tankový prapor (1991)

Tankový prapor
Lehce přes průměr,   přílišné tlačení na   pilu, jak řvaním Skameneho   nebo Donutila, tak hloupými   vůlgarismy.

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Chlípník (1995) [TV film]

Chlípník
Podle mého názoru se   Zdeňkovi Svěrákovi tahle   úprava Maupassantova méně   známého dílka opravdu   hodně povedla i s   převedením děje do více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Slzy slunce (2003)

Slzy slunce
Válečný akční snímek se   skutečně hvězdným   obsazením a navíc s   výrazným přesahem v ději,   který se dotýká tak   zásadních věcí jako je více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Kočičí rvačka (2000) [TV epizoda...

Kočičí rvačka
Díl se rozjíždí   normálně, ale docela to   nabere spád. Red nechce aby   Blbso chodil s Laurie, i Kitty   je proti, ale Kelso to   nevzdává. více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (Alfred Hitchcock Presents)

Zadáno pro Alfreda Hitchcocka
Alfred Hitchcock Presents

Lars von Trier

von Trier Lars

Edan Gross

Gross Edan

Candace Bushnell

Bushnell Candace

Jedna bílá růže pro smrt (One White Rose for Death)

Jedna bílá růže pro smrt
One White Rose for Death

Mladší bratr (Brother's Keeper)

Mladší bratr
Brother's Keeper

A co když je to pravda? (Just Like Heaven)

A co když je to pravda?
Just Like Heaven

Christian Oliver

Oliver Christian

Mozart v Praze

Mozart v Praze

Rade Šerbedžija

Šerbedžija Rade

Naposled navštívené:
Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (Alfred Hitchcock Presents)

Zadáno pro Alfreda Hitchcocka
Alfred Hitchcock Presents

Lars von Trier

von Trier Lars

Edan Gross

Gross Edan

Candace Bushnell

Bushnell Candace

Jedna bílá růže pro smrt (One White Rose for Death)

Jedna bílá růže pro smrt
One White Rose for Death

Mladší bratr (Brother's Keeper)

Mladší bratr
Brother's Keeper

A co když je to pravda? (Just Like Heaven)

A co když je to pravda?
Just Like Heaven

Christian Oliver

Oliver Christian

Mozart v Praze

Mozart v Praze

Rade Šerbedžija

Šerbedžija Rade