Duben
ohodnotit

Krotitelé duchů

Ghostbusters

Další název:
Ghostbusters; Krotitelia duchov (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
28.7.2016

Komentáře k filmu Krotitelé duchů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
klasifikátor
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.6.2021
Nevadí mi, že hlavní role   přepsali tvůrci pro ženy   ale osobně mám velký   problém s herectvím Melissy   McCarthy. V porovnání s   originálem je obsazení   vysloveně druholigové. To by   nemuselo až tak vadit, kdyby   tomu neodpovídaly i   předvedené výkony. Humor,   který v originálu jiskřil a   sršel jen tak rozpačitě   pobublává a tak se to v   tomhle filmu víceméně se   vším. Nevím jestli   tvůrčím záměrem bylo   inovovat, parodovat,   feminizovat nebo já nevím co   ale z mého pohledu se tenhle   remake moc nepovedl. Chápu   ale, že ženy ho ocení   výše.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2017
Promarněná příležitost   natočit kvalitní remake   populární komedie. Příběh   nepřináší nic nového,   obehrané triky, stejné   nápady. Myslím, že   obsazení hlavních rolí   muži by bylo filmu   prospěšnější. Tím, že   jsou nyní krotitelkami   čtyři ženy, navíc nijak ve   filmu vyhraněné typy,   určitě ději dobře   neposloužilo. I výběr   hereček, jsem si vědom, že   se jedná o populární   americké týpky, mě   nepřesvědčil. Tím, že se   ve filmu v malých rolích   objeví hrdinové z   původního filmu, je jenom   malým bonusem pro diváka.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.11.2016
PRVNÍ DOJEM: Opravdu nešlo   vymyslet něco nového? I toho   "zelenáče" jen   okopírovali. Tři děsně   nesympatické baby v hlavních   rolích, snad jen ta čtvrtá   blondýna to trošičku   zachraňovala. Zatím dávám   20 kusů za některé efekty.   Odvážně mrknu podruhé,   protože jsem u toho poprvé   pospával, a tak jsem mohl   něco přehlédnout. Na můj   vkus to bylo dosti statické,   dost hluchých pasáží,   které jen sporadicky oživila   nějaká hláška. Nu,   uvidím, snad, podruhé...
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.6.2021
Krotitelé? Snad krotitelky, když už
Film, od kterého jsem nic moc   nečekala a přesto mě   dokázal zklamat - aneb   značně nepovedená   vykrádačka Reitmanova   legendárního trháku. Tohle   dámské antiparanormální   komando sice má k dispozici   plno digitálních   vychytávek, naprosto ale   postrádá lehkost, vtip a   grácii původního díla.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.8.2017
Byla jsem varována,   několikrát a velmi   důrazně. Proto jsem nějakou   dobu odolávala, jak se   naloží s mým, v podstatě   kultem.Cíleně jsem se   vyhnula i čtení kritik,   které film strhaly, téměř   ještě před premiérou.   Hrajou tam samý ženský, no   a co, to dokážu rozkousat,   kopie zeleného Slimíka, s   tím tak nemám problém, logo   a hudba, vždyť se vzalo to   nejlepší, co vůbec mohlo z   předešlých dvou filmů být   vzato. Chris "Bůh"   Hemsworth je tak tupý, až to   bolí, ale souhlasím s   Kristen, stačí když se   svlékne a nebude zvedat   telefony. Potěšila camea   všech, co mohli přijít. A   víte co, nakonec to šlo.
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.8.2016
Dvakrát nevstoupíš do   téže řeky, aneb další   zbytečný film na scéně. V   osmdesátých letech minulého   století přišel na svět   velký hit - akční a   fantastická komedie   Krotitelé duchů. Přinesla s   sebou i huební trhák. Ale   teď vznikl už jen velký   shit. Gagy nejsou originální   a je zde silná přítomnost   amerického primitivismu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2017
Snad nejdiskutovanější a   nejodmítanější film všech   dob. Hollywood přišel s   nápadem vzkřísit   duchařskou legendu a dav   fanoušků začal jásat.   Následovala však rána,   když režisér Paul Feig   přišel se zprávou, že   hrdinové budou hrdinky. Byly   někdy v minulosti už takové   protesty? Každopádně se   nápad stal skutečností a   coby producent si vzal nad   celým projektem dohled Ivan   Reitman, který je jak známo   režisérem obou původních   filmů. No a jak to dopadlo?   Překvapivě dobře. Každá   dáma má svůj osobitý   charakter a hlášky střílí   jako z kulometu.   Překvapením, v uvozovkách,   je vizuální a technická   stránka věci. U původních   snímků to byly ryze   technické triky a animace,   nyní se jedná o CGI. Je   vidět nějaký rozdíl? Co se   týče právě toho, tento   nový snímek tímto ty   klasické ještě daleko více   povýšil. A jsme u   příběhu. Vše, co je tu k   vidění tu už jednou prostě   bylo, což dokazuje, že se   jedná o remake. Na původní   snímek jsou místy i odkazy,   ale těch si skutečně   všimne jen opravdový   fanoušek. Děj je více   stavěn na akci, ale to je asi   tak všechno. Dámy srší   energií a ten ´sekretář´,   no, raději nic. Pro novou   generaci diváků naprosto   úžasný zábavný snímek.   Krotitelé, nebo spíše   přesněji krotitelky duchů   je snímek povedený   vezmeme-li to jako remake. A   co je remake snad není třeba   vysvětlovat. To jen k té   absenci originality.
beneva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2019
A mně se to líbilo. No a co,   že jsou tam samý ženský?   Bylo to vtipný, bylo to   akční, bylo to provázaný s   původními filmy,... dobře   odvedená práce. Občas není   na škodu podívat se na   neokoukané tváře. Akorát   Kevina bych asi brzo prohodila   oknem.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.2.2017
Nebýt některých hlášek   té černošky ani bych se   nezasmál. Film je vcelku o   ničem ale nevím jestli jsem   vůbec kdy viděl originál.   Některé scény apod znám,   ale celek si vůbec nepamatuju
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2018
║Rozpočet   $144miliónov║Tržby USA   $128,350,574║Tržby   Celosvetovo $229,147,509▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $21,772,223║ Tržby za   predaj DVD v USA   $16,414,466║ nie je to až   taká katastrofa ako by sa   dalo čakať ale jednoznačne   na Reitmanové diely sa to   nechytá a to ani z ďaleka,   proste táto kompilácia   nehrá to pravé orechové, aj   keď tu máme zopár fajn   frkov, ktoré troška pobavia   ale ako celok to ide skôr do   prázdna, miestami to príde   dosť zdĺhavé a na ten   slušný rozpočet tu moc toho   nie je čo by očarilo, čo   znamená že tu máme ďalší   zbytočný remake ale   nádstavbu /videl v kine: 40%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2017
Fajn komedia
Po zdrvujucej kritike,ktora sa   na pokracovanie legendarnych   Ghostbusters zosypala som   necakal nic dobre.Nakoniec   musim priznat,ze film ma   prijemne prekvapil.Netradicny   vyber zenskeho teamu ma   neurazil a vsetky   predstavitelky sa mi pacili s   vynimkou topornej Kate   McKinnon.Najlepsi komedialny   vykon podala Afroamericanka L.   Jones,ktora bola nepekne   dourazana na roznych   forach.Najviac sklamal Ch.   Hemsworth-trapas a ako postava   bol totalne zbytocny.Hudba   vyuzivala staru Ghostbusters   temu a kameo v podani byvalych   predstavitelov bolo fajn.
Co sa mna tyka,tak film   doporucujem.
satyr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.6.2021
Škoda, že nelze dát   záporné hodnocení. Nevím   koho. napadlo původní film   předělat, ale
svěrací kazajka by byla   vhodná odměna
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2017
Krotitelé duchů 2016 jsou vynikající !!!
Už jsem zkoušel Stilnox,   Neospan, Hypnotix a další   prášky na spaní, ale   spolehlivě mě dokážou   uspat jen Krotitelé duchů   r.v.2016.
Kdo ví,   který čerchmant nakukal   scénáristickému duu, aby   napsali pokračování (nebo   remake, to nikdo neví),   starého dobrého filmového   hitu z roku 1984. Ať to byl   kdokoliv, nikdo z tvůrců   nepochopil, čím byli   původní   "Krotitelé"   výjimeční.
Původní   snímek (jeho pokračování   už hodně slevilo ze svých   kvalit) stavěl , krom   neotřelého nápadu, na   vybroušených dialozích   hlavních hrdinů. Na   scénáři plném jemného   humoru a sarkastických   hlášek.
Co nabízí   nové zpracování ? No, krom   toho, že scénáristé   vyměnili partu chlápků za   partu holek (ó jaká   invence), už v podstatě jen   pár desítek duchů a hromadu   bezduchého tlachání. A to   je všechno.
Na jednu   stranu jsem rád, že   scénáristická zoufalost   není výsadou jen českého   filmu, na druhou stranu, kdo   se na to má furt koukat.
Krotitelé duchů 2016   jsou opravdu, opravdu zcela   zbytečný film. Vidět a   rychle zapomenout.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.1.2018
Ghosttrageds
Sakra !! Velká škoda, že   jsem tyhle   "odborníky" neznal   dřív. To jsem jednou takhle   pojedl dobrého zelí s   fazolemi a česnekem, zapil to   52% slivovicí a to by jste   nevěřili jaké duchy ve   střevech to vyvolalo.Opravdu   věčná škoda, že jsem   tyhle krotitele neznal , mohl   jsem je oblažit včetně   režiséra i scénaristy svým   uměním jak duchy vypudit. To   by si určitě libovali   víc,než já u toho průjmu   co hodili na filmové plátno.   Není všem dnům konec a tak   pokud budou mít zájem, rád   se hlasím do dalšího   pokračování jako   spolupracovník .Taková   humorná zápletka mě napadá   už teď a rád ji tvůrcům   poskytnu jako vklad pro   budoucí angažmá. Sestrojit   přístroj(nazývejme ho   pracovně náprdelník) nedá   až tolik práce ani   diletantům z produkce aby to   nebylo horší než jejich   poslední výtvor.Vezmete   respirátor který   utěsníte,nejlépe použitou   žvýkačkou,k tomu   připevníte hadičku kterou   vyvedete do prázdné   plastové láhve.Výtvor této   činnosti z přirozených   lidských procesů tak   dostanete do uzavřené   nádoby kterou samozřejmě   nevyhodíte ale vezmete třeba   na pouť kde můžete plnit   dětem balonky.To bude   komických situací! Pánové   Feig a Dippold by se   evidentně měli věnovat   něčemu jinému , než je   rádobyvtipná duchařina   .Čistička odpadních vod v   každém městě určitě   uvítá dva zdatné   fekálisty. Tam by se jistě   realizovali daleko lépe.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2017
Pár vtípků, ale jinak to   působí až tak nějak   sterilně a nezáživně. Nic   proti tom, že muže nahradili   ženy, ale to by nesměly   působit tak nesympaticky a   křečovitě. Suma sumárum   zbytečný film kalkulující   s tím, že se na něj lidi   stejně ze zvědavosti   podívají. Ale to by jsme tu   už nakousávali téma   filmové etiky a peněz.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.8.2016
HRŮZA
Tak jako drtivá většino   kopií slavných a   úspěšných předloh je toto   hrůzou ve všech směrech.   Dál raději komentovat   nebudu, protže bych jen   těžko nalézal slušná   slova pro tento dilmový   paskvil.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.10.2018
Genderově vyvážit Krotitele   duchů byl poslední   hřebíček do rakve. Navíc   málokterý film je zábavný,   když je hlavní hrdinka   žena. Tím méně čtyři   ženy. Ženy si totiž neumí   dělat srandu samy ze sebe a   tak to musí být buďto   drama, nebo to stojí za   pendrek. Tohle je druhý   případ.
GeorgeB
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.10.2016
Proč?
Nemám právo kritizovat. Film   má určitě i plusy, ale v   celku mne film zklamal hlavně   tím, že jakoby tvůrci   nevěděli, zda mají natočit   pokračování, remake, nebo   zcela nový film. Pokud to   měl být film nový, pak by   bylo dobré nijak neodkazovat   na původní zpracování, ale   nejenže jsme každých deset   vteřin viděli některého z   herců z původní řady,   logo, hasičárnu, stejné   duchy, ale stejná i když   remixovaná hudba. V takovém   případě nechápu jak to že   samotné krotitelky duchů   neznaly původní krotitele   duchů?
Film mi   připadal, jako by se to samé   dělo v nějakém paralelním   vesmíru, stejná místa   stejní duchové v   přibližně stejné době.   Příběh rozhodně netrpí   originalitou - to už jsme   také viděli. A okořenění   bloňďákem s IQ NULA bylo   neuvěřitelně trapné.   Herecký výkon krotitelek byl   dobrý, jedná se o současné   největší komičky ameriky,   ale film jako takový to   nezachránilo. Vizuální   efekty v hojné míře, ale   tak nějak jsme si na to už   zvykli a nebylo v nich nic   šokujícího. A chyběly mi   opravdové lekačky po vzoru   původní verze. Jednu hvězdu   dolů dávám za úvodní   scénu blití slizu. Nechápu   proč američané musejí do   každého filmu vetřít   zvracení, močení,   případně vykonávání   velké potřeby. To už je   americký humor skutečně tak   na dně ?
ph33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2016
Za mě nic moc ,co se tice   efektu tak naprostá paráda   ale ostatní !Děj ,on je zlej   a má technologií na   stvoření duchu a chce   zničit svět ,krotitelka ho   musí porazit ,humor ,nevím   nak pokulhává .A obsazení   ,nak mi tam nesedí !5/10 a to   jen kuli efektů.Starsi   (Krotitelé duchu ) o dost   lepší .!A co ještě stojí   za to Doprovodná hudba !Humor   dodává snad jen Thor.
d.p.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.4.2017
Cílová skupina je   pravděpodobně dětské   publikum kolem 12-13 let.   Dokážu si představit, že   téhle skupině by se to mohlo   líbit, ale pokud je ale   člověk mimo cílovku, no,   není to to pravé ořechové.   Charaktery jsou poměrně   nesympatické, působí to   hodně naivním dojmem, se   zaměřením na efekty a snahu   být cool. Pár odkazů na   původní díl je   příjemných, ale jako film   na hlavní večerní čas   určitě ne, vyjma případu,   kdy má člověk uvedené   věkové kategorie doma.
katydyky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2016
Nechápu negativní   komentáře, skvěle jsem se   bavila, lehký letní   pohodový film. Bavili mě i   úryvky původní hudby.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih63324minih63324Masakr v kopcích (2009) 
Staunton Hill n
minih41312minih41312Pýcha a vášeň (1957) 
The Pride and the Passion n
minih148857minih148857Slečna Marplová: Karibské tajemství (2013) [TV film] 
A Caribbean Mystery n
minih40677minih40677Někdo tam nahoře mě má rád (1956) 
Somebody Up There Likes Me n
minih60194minih60194Sledge Hammer, policajt s.r.o. (1986) [TV seriál] 
Sledge Hammer! n
minih55737minih55737Dobyvatelé rudé planety (2005) [TV film] 
Crimson Force n
minih46128minih46128O rodičích a dětech (2008) 
O rodičích a dětech n
minih43490minih43490Démon pomsty II: Krvavá odplata (1993) [Video] 
Pumpkinhead II: Blood Wings n
minih24275minih24275Železný orel (1986) 
Iron Eagle n
minih3186minih3186Apollo 13 (1995) 
Apollo 13 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024)

 Krotitelé duchů: Říše ledu (2024)
Krotitelé duchů: Říše ledu n
Ghostbusters: Frozen Empire
Žánr: dobrodružný / fantasy / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Gil Kenan

(pokračování)

Return of the Ghostbusters (2007)

 Return of the Ghostbusters (2007)
Return of the Ghostbusters n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hank Braxtan

(spin-off)

Freddy VS Ghostbusters (2004)

 Freddy VS Ghostbusters (2004)
Freddy VS Ghostbusters n
 
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Hank Braxtan

(spin-off)

Extreme Ghostbusters (1997) [TV seriál]

 Extreme Ghostbusters (1997) [TV seriál]
Extreme Ghostbusters n
 
Žánr: animovaný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Rafael Rosado, Gloria Jenkins, Sam Liu

(spin-off)

Krotitelé duchů II (1989)

 Krotitelé duchů II (1989)
Krotitelé duchů II n
Ghostbusters II
Žánr: komedie / dobrodružný / akční / sci-fi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Ivan Reitman

(pokračování)

Krotitelé duchů (1984)

 Krotitelé duchů (1984)
Krotitelé duchů n
Ghostbusters
Žánr: komedie / sci-fi / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Ivan Reitman

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Pět malých prasátek (2003) [TV...

16:20 - 17:55

82 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Volejbal: Zlatá Evropská liga ...

16:50 - 19:10

52 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

NOVA - Jumanji (1995)

17:15 - 19:30

27 minut již uběhlo
108 minut zbývá do konce

Prima - Fantom Morrisvillu (1966)

17:15 - 18:52

27 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190659
Osobností: 698126
Fotografií: 765089
Plakátů: 377266
Obsahů a biografií: 178473

Poslední komentáře

Táta Hyda (2000) [TV epizoda]

Táta Hyda
Hyde najde svého otce, ale   ten se k němu zprvu moc nemá   a ještě lundá. Fez se   snaží okouzlit ženy   poblíž sebe, ale moc to   nejde a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Ať žijí duchové! (1977)

Ať žijí duchové!
Tady je skoro zbytečné něco   komentovat, protože tahle   sedmdesatková klasika mluví   dosti jasně sama za sebe.   Chytrý základní dějový   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Trable prcka Binka (1994)

Trable prcka Binka
Tak tohle bylo za mě hodně   špatný. Nelogický,   patetický, přehnané a   přeplácané. Za celý film   dva okamžiky, kdy jsem se   zasmál (s více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 3 / 10

Siréna od Mississippi (1969)

Siréna od Mississippi
Pro mě neobvyklí snímek z   Belmondem žádná vtipná   scéna,žádna bitka   ,akce,humor prostě nic jen   romantika a nudné pasáže na   druhou více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Michael Strogoff (1975) [TV seri...

Michael Strogoff
Hodně povedená historická   televizní minisérie   natočená v nezvykle široké   koprodukci podle verneovky,   která u nás není možná   tolik více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Martina Vančíková

Vančíková Martina

Sullivan Stapleton

Stapleton Sullivan

Norman T. Hatch

Hatch Norman T.

Ann Truong

Truong Ann

Estelle Skornik

Skornik Estelle

Mrakodrap (Skyscraper)

Mrakodrap
Skyscraper

Paul Hörbiger

Hörbiger Paul

Kevin J. O'Connor

O'Connor Kevin J.

 Studio C

Studio C

Erin Moriarty

Moriarty Erin

Naposled navštívené:
Martina Vančíková

Vančíková Martina

Sullivan Stapleton

Stapleton Sullivan

Norman T. Hatch

Hatch Norman T.

Ann Truong

Truong Ann

Estelle Skornik

Skornik Estelle

Mrakodrap (Skyscraper)

Mrakodrap
Skyscraper

Paul Hörbiger

Hörbiger Paul

Kevin J. O'Connor

O'Connor Kevin J.

 Studio C

Studio C

Erin Moriarty

Moriarty Erin