Duben
ohodnotit

Labyrint: Útěk [2k digital]

The Maze Runner

Další název:
Labyrint: Útek; Maze Runner - Die Auserwählten im Labyrinth
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
18.9.2014
„Zásady běžců: Nikdy se nezastavuj, vždy buď ve střehu, vrať se s nadějí.“

Komentáře k filmu Labyrint: Útěk

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
monita333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.9.2014
Run! Run!
Před chvílí jsem se   vrátila z kina a ještě teď   valím oči.Napínavé od   začátku do konce.Bohužel   jsem neměla čas před kinem   přečíst knihu,ale co   nevidět si ji přečtu.Jak   jsem říkala   napínavé,splnilo to mé   očekávání.Další   úžasná trilogie.Nechyběly   ani vtipné momenty, o ty se   samozřejmě postaral Dylan   O'Brian,ale i   jiní.Samozřejmě jich tam   tolik není,protože jste   převážně napnutí,někdy   až k prasknutí.Moc se mi   líbilo zpracování labyrintu   a rmutů.Nemůžu se dočkat   druhého dílu,jestli teda   někdy bude,ale doufám,že   ano.
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2014
ještě že mám 17 ti letou dceru
jinak by mi utekl tak   napínavý a zajímavý film.   Ze všech těch   "běhacích" filmů   chrabré mládeže se mi tento   líbil nejvíc, ač mi   začátek silně připomněl   Útěk z Absolomu, kde byli   taky jen kucí nedobrovolně v   přírodě a každý měl   nějakou funkci. taky ten   jeden zlobivej chtěl pryč.   Víc nemá cenu prozrazovat,   ani rozebírat. Je to první   film ze tří, takže zůstane   hromada otázek a nemá cenu   hledat nelogičnosti,   věřím, že vše bude   vysvětleno. Rozhodně stojí   za to to vidět a už se   těším na další film.
Centy009
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2014
Jako fanoušek YA filmů a   literatury jsem byl mile   překvapen. Po přečtení   knižní předlohy od Jamesa   Dashnera, jsem jen s napětím   čekal na film, který jsem   viděl v rámci   předpremiéry. Pokud jste na   tom stejně jako já, že jste   si přečetli nejprve knihu a   až pak jste se podívali na   film, tak bude mírně   zaskočeni v několik   změnách jak v rozmístění   Placu, tak i ve způsobu   vyřešení labyrintu. Avšak   tyto změny jdou do pozadí   tehdy, kdy se na place začne   dít tolik akce, že ani   nevíte co se děje. Herecké   výkony Dylana O'Briana (Teen   Wolf), Willa Pourtera   (Millerovi na tripu) a Kayy   Scodelario (Souboj Titánů)   mě také velmi překvapily.   Musím také pochválit   filmové tvůrce za jejich   grafické zpodobnění rmutů   (příšer z labyrintu),   které byly skutečně tak   děsivé, jak při čtení v   knize. Děj vás vtáhne a   někdy máte skutečně pocit,   že jste v labyrintu a musíte   utíkat. Utíkat. A utíkat...
Pitryx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2016
Pro mne naprostá pecka. Ano,   podobalo se to kostce, ale   mělo to „šmrnc“, sem tam   i překvapení a hlavně   efektní labyrint. Hlavní   hrdina byl pro mne, bohužel,   ne moc sympatický, a tu babu   tam také cpát nemuseli.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2015
Ze začátku člověk co   nečetl knihu hodně tápe o   co jako jde? Avšak to bylo   právě to co mě drželo   pořád v napětí co se z   toho vyklube.Je pravda že   rmuti mohli býti trochu více   strašidelnější ale pro mě   zase jeden film co mě dost   pobavil.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2015
Běžec bludišťák
Miluju labyrinty, čím   větší a strašidelnější,   tím líp. A tenhle byl teda   masitej! Celý to kazila   jenom ta parta tajtrlíků,   kterým bylo v průměru tak   18, ale dialogy měli jak   profesoři češtiny.   Scénárista by se měl na   tři roky zavřít s partou   mladých lidí, aby je   příště napsal o něco   reálnější, včetně jejich   chování. Hudba mohla být   taky nápaditější. Fanfáry   už trochu smrdí zatuchlinou.   Jinak bezva film. Doufám že   bude pokračování, jinak   bych musel zkritizovat i ten   konec.
Merkava
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2014
Nejasnosti
Když je labyrint umístěn v   poušti, jak je možný že   se nad ním na obloze honí   mraky a prší stejně jako v   mírném klimatu? Jak tam   může růst břečťan a   ostatní vegetace když je to   někde uprostřed pouště?   Jak tam může být teplota   jako v mírném klimatu když   kolem labyrintu je poušť a   nebe je otevřené? Jak se   Gally dostal z labyrintu když   neznal cestu k východu,   otevřená byla pouze v ten   den jedna sekce a to sekce 7   ke které neměl elektronický   klíč?
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2014
Rmut nebo Vermut?...divná to stvůra!,,, název:-)
Zvažoval jsem zda mě bude   bavit parta teen kluků   zavřená někde v nějakým   komplexu, ze kterýho není   cesty ven. Nakonec   přesvědčilo mě, že film   měl zajímavé recenze, tak   jsem to zkusil. Myšlenka,   nápad, originalita - ale jo   to film celkem má, mladí   hrdinové mě nevadili a triky   a napětí to mělo. Nakonec   technická stránka je zde   velmi dobrá. Popravdě druhý   díl, který jistě bude by   mohl přitvrdit a zhrubnout,   přidat na akci a bude to   jistě lepší:-)) Jinak   samozřejmě konec není moc   věrohodný, nevím zda by se   tak v pohodě odtamtud   dostali, ale zde to tak   nevadí:-)
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.7.2016
Zajímavý film.
Zaujala mě pointa. Sice   občas tvůrci zacházeli až   do extrémů, ale dalo se to   zkousnout. Konec mě docela   dostal - to vysvětlení mělo   logiku. Líbilo se mmě to.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2014
V celku napínavé, zajímavé   a po technické stránce velmi   slušně natočené. Bohužel   co kazí dojem je přece jen   trochu slaboduchý děj a   hodně rozpačitý závěr.   Škoda.
Movie.Anonym
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2015
7* jen díky knížkám...
Jako první jsem četl knihu,   která je perfekní, čtivá a   je tam plno akce! Takto   navazují i dvě zbývající,   u kterých se zaručeně   nebudete nudit. Kdybych m3l   hodnotit jen podle toho, dám   s čistým svědomím 9-10*.   Proto vás prosím--   přečtěte si to a zaručeně   změníte názor na Labyrint   sérii!
Právě knihy   mě přiměly zhlédnout i   tento film, ale bylo to docela   zklamání. Dá se říct, že   75-80% je úplně jinak! Mohu   pochopit, že nemůže být   úplně vše přesné ( jako   třeba vyřešení kódu nebo   útok rmutů, což jsou docela   dlouhé části), ale nahradit   skoro celý film? To je trochu   přehnané...
Když o   tom přemýšlím z pohledu   někoho, kdo to vůbec nezná,   může to být lehce   nadprůměrný film, který se   snaží držet Hunger Games   nebo Divergence.
Obsazení filmu je   příjemně překvapení. Je   velmi dobré, až na pár   detailů.
thomaes
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Výborná atmosféra filmu.   Režisér něco ví o strachu   a úzkostech. Herecké výkony   průměrně až   nadprůměrné. Bohužel   závěr filmu a rozuzlení   bylo pro mne velkým   zklamáním. Knihu rozhodně   číst nebudu.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2014
Nebylo to špatný   ,prostředí a labyrit dobře   vymyšlené,nechybělo   napětí obludy byli taky   super,vadilo mi že tam hráli   samí teenagery sice jejich   herecké výkony nebyli vůbec   špatný ale přeci jen   chyběla mi tam známější   herecká s zkušenější   tvář,pak překvapil trochu   divný konec.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2014
Přes prvotně vydařené   prostředí i efekty film   pomalu ztrácel na   zajímavosti až ji ztratil   úplně. Konečné   vysvětlení vlastně   žádné. Nenasytní   robopavouko-štíři nás   párkrát vystrašili, ale   jejich účel zůstal utajen   stejně jako spousta dalších   věcí. Tak snad v druhém   dílu a nebo nikdy. Herci mě   také 2x neoslovili ještě   že ti nejhorší všichni   umřeli :)
Omnibus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.10.2014
Co je to Rmut?
To je něco jako slizká Odula   na baterky, s kovovýma nohama   ze stavebnice Merkur. Co je to   pakárna? Pakárna je ležet v   noci pod hvězdnatým nebem v   hamace, se zády zalomenými   jak hřídel a bát se usnout,   protože pak mě ta pitomá   houpací síť zaručeně   vyklopí na zem. A pokud i   člověk usne, po půlnoci ho   vzbudí strašidelné   skřehotání, jak se za zdí   labyrintu mezi sebou páří   Rmuti. Což nasere o to víc,   že chlapcům z Plácku   žádné páření nehrozí,   leda tak mezi sebou. Ostatně,   když jim jednou místo zásob   výtah přiveze samici,   stejně neví, co s ní. Smysl   jejich životů totiž   nespočívá v zakládání   rodin, ale jen v pěstování   mrkve a šprtání   základních pravidel   komunity, z nichž tři   nejdůležitější jsou:   Nelez do labyrintu, Nelez do   labyrintu, Nelez do labyrintu!  

Přitom   bludiště je to jediné,   kvůli čemu má smysl lézt   na to do kina. Na jeho stavbu   bylo spotřebováno víc   betonu, než na   Gabčíkovo-Nagymaros a po   dokončení museli filmaři   ještě půl roku počkat,   než jim to celé poroste   břečťanem. Ovšem na   finální zdůvodnění kdo   labyrint postavil a proč v   něm nechal jinochy běhat jak   laboratorní krysy, na to bylo   spotřebováno víc   scenáristické demence, než   na leckterý majstrštyk od   Asylum. Nejvíc mě v závěru   vystrašila šéfka ústavu   (to je ta baba, co se ani   neumí pořádně zastřelit)   svým: "Je čas na fázi   dvě". Úplně to vidím.   V Labyrintu 2 naše   přeživší mládežníky   zavřou do repliky labyrintu v   Knóssos a tam budou mít za   úkol odchytit a rozdojit   býka Mínotaura.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2018
První díl může sledovat i   ten kdo nezná knihy a bude se   dobře bavit. Jen se musí   smířit s tím, že je to   první část a tak nebude   žádné vysvětlení na   konci. Jinak je to jen   průměrný scifi film pro   puberťáky. Ve všech   ohledech. Nelze čekat, že   další díly budou lepší.   Příběh není nijak   originální, podobná   zápletka stylu "jsem   někde zavřený a nevím kde   ani proč" tady už byla   mnohokrát. Taková scifi   Shymalanova Vesnice, anebo   kratší (naštěstí) Lost.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2015
The Maze Runner
Ja osobne mám rád filmy   v,ktorých je mnoho   nezodpovedaných otázok a aj   isté tajomno.Obe tieto   vlastnosti tento film   má.Akčné sekvencie sú   dobré zostrihané a po dlhej   dobe nejaký film v,ktorom je   aj akcia prehľadná.Uvidíme   aká bude dvojka.
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2018
Film s novým nápadem jsem   uvítala. Sám o sobě mi   nevadil a hodně mě zaujal.   Příběh byl dobře   zpracovaný a emoce se   podařilo velmi dobře   zahrát. Je tam dost napětí   a hlavně tajemno. Takže   vlastně ani na konci nevíte,   o co jde. Jinak jsem se často   nudila. Nevím, prostě mě   bavily jen scény v bludišti   a rmuti (teda jestli se tak   jmenovali).Určitě je na   filmu dost k vylepšení, ale   už se těším na   pokračování.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.7.2015
Nic moc
Labyrintový běžec na mě   působí jako narychlo   spíchnutý a ledabyle   sepsaný projekt, který se   chce svézt na vlně   komerčního úspěchu Hunger   Games. Pryč je ta originalita   a brutální svěžest filmů   typu Saw 1 nebo Kostka, tahle   pubertální kravina není   schopna ani stanovit   smysluplná pravidla, natož   umístit do nich postavy,   které by smysluplně a   logicky jednaly. V Labyrintu   se dějí věci podle toho, co   zrovna potřebuje scenárista,   přičemž většina   zajímavých otázek   zůstává nezodpovězena.   Akční scény jsou při   nejlepším průměrné,   samozřejmě jsou chaoticky   natočené a atmosféra také   trpí, neboť při takto   nejasném ději se divák   nemůže do situace a   charakterů řádně vcítit
twinko
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.12.2014
Mne osobne sa celkom pačil   film film ma zaujal od   začiatku,tešim sa na   pokračovanie,čo sa tyka   hereckych vykonov
nietkore casti slabe ale   pohoda film doporučujem.
Natyka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.4.2015
Upřímně jsem od tohoto   filmu čekala víc... Četla   jsem knížku a film mi   chvílemi připadal úplně   jiný. Jinak knížka je   určitě mnohem lepší.   Možná kdybych nečetla   knihu, tak by se mi to líbilo   mnohem víc, ale takhle sj   prostě myslím, že podle   knihy film moc nezabodoval...
Wez
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.12.2014
Nic moc
čekal jsem od toho teda   víc,pořád se v tom jen   kecalo a ani dějově mě to   tedy nezaujalo,triky nebyli   až zas tak špatný,ale   vůbec jsem nepochopil smysl   tohoto filmu,můj šálek   čaje to tedy rozhodně   nebyl,ve filmu nebylo   prakticky nic,co by mě nějak   zaujalo
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.12.2016
Už mě ty multikulti dětské   filmy docela nudí. Posádka   Labyrintu připomíná   partičku Petra Pana z filmu   Hook. Napětí je tu   zastoupené biomechanickými   zabijáky a je celkem   nulové-nelekl jsem se ani   jednou. Baba jen jedna a hraje   jí stejná herečka jako v   jiných stejných filmech. No   a "vyvrcholení"?   Naprosto chybí. Proč byli v   labyrintu? K čemu je   obrovská a nákladná stavba?   Kam letí na další zkoušku?   Co na to Jan Tleskač?   Žádné odpovědi. Fakt   filmová krize. Jediný smysl   filmu je předvést souhru   různých ras, případně,   že běloši jsou hajzlové.   Chuj na to.
brizaa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Po homodlacích a buzpírech   tu máme další sérii, z   níž si budou teenky rvát   svoje čerstvě objevená   rodidla. Ikdyž asi ani to ne,   jelikož herci vizáží plně   korespondují s monstry.   Chlapec z Lásky nebeské nám   pěkně dospěl do hnusoty a   zbytek osazenstva   připomíná křížence   prasete, případně krysy s   libovolnou hrůzou. Příběh   samozřejmě nemá cenu   popisovat, žádný to nemá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih94286minih94286Donšajni (2013) 
Donšajni n
minih131067minih131067Osm hrozných (2015) 
The Hateful Eight n
minih17807minih17807Gauneři (1991) 
Reservoir Dogs n
minih112826minih112826Nepřítel (2013) 
Enemy n
minih82235minih82235Příběh Kmotra (2013) 
Příběh Kmotra n
minih79995minih7999547 Róninů (2013) [2k digital] 
47 Ronin n
minih43375minih43375Prokletí domu slunečnic (2007) 
The Messengers n
minih36696minih36696Krev zmizelého (2005) 
Krev zmizelého n
minih145019minih145019Pustina (2016) [TV minisérie] 
Pustina n
minih79909minih79909Jack a obři (2013) 
Jack the Giant Slayer n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Labyrint: Vražedná léčba (2018)

 Labyrint: Vražedná léčba (2018)
Labyrint: Vražedná léčba n
Maze Runner: The Death Cure
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Ball

(pokračování)

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)

 Labyrint: Zkoušky ohněm (2015)
Labyrint: Zkoušky ohněm n
Maze Runner: Scorch Trials
Žánr: akční / thriller / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Wes Ball

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Svatá

20:10 - 21:35

36 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Sabaty (1971)

20:00 - 21:50

46 minut již uběhlo
64 minut zbývá do konce

NOVA - Odznak Vysočina (2022) [TV ser...

20:20 - 21:40

26 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Zakleté pírko (2019)

20:15 - 22:30

31 minut již uběhlo
104 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190670
Osobností: 698181
Fotografií: 765168
Plakátů: 377328
Obsahů a biografií: 178495

Poslední komentáře

Kokosové ořechy (1929)

Kokosové ořechy
Prvních dvacet minut je na   odpad. Pak ovšem přijdou ti   dva a hned to začne. Ti   vlastně oživí celý film.   Až na zbytečné hudební   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Stíny Manhattanu (2016)

Překvapení

Stíny Manhattanu
Film se mi líbil, jen mi   nějak ušlo, proč ta   Crowleyová po novináři   vlastně chtěla, aby se   dobral pravdy, když ji jako   jediná znala a více >

Autor: Falco11 | Hodnocení: 8 / 10

Mrtví neumírají (1990)

Jako by

Mrtví neumírají
na člověka dýchla   atmosféra lehce plynoucích   devadesátek, do níž se u   nás tak výtečně obtisklo   duo Vorlíček-Macourek.   Víceméně více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 6 / 10

Ze Země na Měsíc (1998) [TV mini...

Ze Země na Měsíc
Parádní hraný dokument o   dobývaní měsíce. HBO   umělo vždy udělat kvalitní   seriály, navíc ve   spolupráci s Tomem Hanksem.   Každý fanoušek kosmonautiky   musí zajásat.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Odvážná Vaiana: Legenda o konci ...

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Tradiční schéma pohádky   vůbec není na škodu. Dětem   se určitě bude líbit   netradiční prostředí a   příběh. Pohádka, která   moje vnoučky bavila.

Autor: red.mann | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brandon Brady

Brady Brandon

Wonder Woman 1984 (Wonder Woman 2)

Wonder Woman 1984
Wonder Woman 2

Idyla na konci léta

Idyla na konci léta
Idyla na konci léta

100 + 1 princezna

100 + 1 princezna
100 + 1 princezna

Spojení přes Kodaň

Spojení přes Kodaň
Spojení přes Kodaň

Wildfire

Wildfire
Wildfire

Ron Rifkin

Rifkin Ron

Kit Fraser

Fraser Kit

Deran Sarafian

Sarafian Deran

Sol Goode

Sol Goode
Sol Goode

Naposled navštívené:
Brandon Brady

Brady Brandon

Wonder Woman 1984 (Wonder Woman 2)

Wonder Woman 1984
Wonder Woman 2

Idyla na konci léta

Idyla na konci léta
Idyla na konci léta

100 + 1 princezna

100 + 1 princezna
100 + 1 princezna

Spojení přes Kodaň

Spojení přes Kodaň
Spojení přes Kodaň

Wildfire

Wildfire
Wildfire

Ron Rifkin

Rifkin Ron

Kit Fraser

Fraser Kit

Deran Sarafian

Sarafian Deran

Sol Goode

Sol Goode
Sol Goode