Duben
ohodnotit

Milenky starého kriminálníka

Žánr:
Rok:
1927
Délka:
108 minut, virážovaný
Premiéra v ČR:
7.10.1927
„Továrník a jeho svérázný strýc, který je podobný hledanému zločinci, najdou své vyvolené“

Obsah filmu Milenky starého kriminálníka

 
Továrník Pardon se na plese seznámí s 0lgou, dcerou jasnovidky Štefanie Lesczynské. Známost je však přerušena, protože matka s dcerou odjíždějí. 0 sňatek s Pardonem má zájem Fifi Hrazánková. Pardon poprosí svého strýce Cyrila Pondělíčka, aby dívku přijal místo něho a její úmysl jí rozmluvil. Fifi Pondělíčka svede. Pardon se mezitím náhodou setká s 0lgou a Stefanií a nabídne jim přístřeší u Pondělíčka, který se za něj vydává. Pondělíček pozná ve Štefanii svou někdejší lásku, 0lga je jeho dcera. Štefanie ho také pozná, Pondělíček však tvrdí, že je lupič Kanibal, o němž se píše v novinách.

Pardona, Štefanii a 0lgu zavře do sklepa a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2021
Trochu jsem se obával, zda nezahlodal zub času.   Ano náhodou! Takhle svižnou jízdu jsem teda   nečekal ani omylem. Vlasta Burian v dvojroli   Cyrila Pondělíčka a lupiče přezdívaného   Kanibal je prostě bůh a pravý Král Komiků.   Neskutečná smršť gagů a vtipných scén   frčí jedna za druhou a přitom vůbec nepůsobí   jakkoliv suše, naopak, je to nadčasová zábava   s dynamickým tempem, po technické stránce s   naprosto do té doby nevídanými triky, která   místy přebíhá do americké grotesky. Takhle by   měla vypadat zběsilá crazy komedie v dnešní   době! Bavil jsem se stejně jako třeba u   burianovky U pokladny stál. Luxusní prča!   "Tys mne lakoval, ty babo, fuj, styď   se!" "Milá holka, tak blbej zloděj   přece nejsem. To bych musel krást jenom na   tebe." "Konec bláznění, vezmeš si   toho továrníka, co vyrábí ty šestákové   automaty a který ti stále píše! Když chceš   zloděje, tak pořádného!" :D. Je radost   sledovat v dalších rolích Jindřicha Plachtu   jako komorníka Kristiána, nebo Jarku Pižlu   (známý jako Pepek Vyskoč ze Švejka) v roli   zahradníkova pomocníka. Co mě doslova   fascinovalo, byla krása Anny Ondrákové (Fifi,   nápadnice továrníka Pardona). Ona byla top mezi   prvorepublikovými herečkami, škoda že až   nastoupil zvukový film, moc rolí už   nedostávala (její hlasový projev přeci jen   nebyl nejlepší), ale tady zdobí svým půvabem   každou scénu. Rovněž je škoda Věry Hlavaté   (Olga), která se již zvukovému filmu dále   nevěnovala, její grácie mohla každopádně   ještě zazářit. Nechápal jsem, jak má snímek   akční spád a když se Fifi řítí autem za   svým nápadníkem, je to doslova nářez! Scéna   přejezdu přes koleje sekundu před lokomotivou   mě vyrazila dech! Kameraman Otto Heller byl   skutečně frajer a režisér Svatopluk Innemann   výrazná osobnost němého filmu. Mám moc rád   herečku Betty Kysilkovou, zde hraje korpulentní   dámu, jasnovidkyni Štefanii, která devatenáct   let nahání Cyrila, protože jí utekl od   ženění a když se mu ve snu zjevovala jako   čarodějnice, to jsem šel do kolen! Filmu   určitě hodně prospělo i jeho zrestaurování v   roce 2014, dále nová viráž z roku 2018 a v   neposlední řadě i zvukový doprovod hudebního   seskupení Neuvěřitelno, který obstaral nejen   hudbu, ale i všelijaké ruchy a zvukové efekty.   Výrazný kousek v dějinách československé   kinematografie, s přehledem konkurující   zahraniční produkci ve dvacátých létech.   Zajímavostí je jistě i to, že na scénáři se   podílel tehdy teprve sedmnáctiletý Elmar Klos!   PECKA!!!!!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2020
Čtvrtá bláznivá groteskní komedie z němé   éry s excelentním Vlastou Burianem, ve kterém   se v roli továrníka Bardona snaží uniknout   domluvenému sňatku s energickou Fifi   Hrazánkovou s tváří Anny Ondrákové. A aby   toho nebylo málo, Vlasta Burian tu má roli   ještě jednu, charakterově zcela odlišnou. Ano,   první film Vlasty Buriana, kde má přímo   dvojroli. A pokud by někdo očekával scénu, ve   které se sejdou oba dva, dočká se. Nejvíce   zaujme jedna jediná, ve které obtloustlá   feministka drží za ramena oba Vlasty Buriany   najednou. Na to, že se psal rok 1927, se jedná   skutečně o naprosto dokonalý, po technické   stránce, filmový trik. Tady skutečně klobouk   dolů. Vlasta Burian neúprosně srší energií a   předvádí komiku u něj moc dobře známou,   kterou později neopustil ani ve zvukovém filmu.   Nad příběhem nemá cenu nijak přemýšlet.   Snímek jen měl za cíl diváky pobavit. Stejně   jako u předchozích snímků si lze všimnout,   že Vlasta Burian opět občas napodoboval grimasy   a pohyby Charlieho Chaplina. A nakonec, proč ne.   Když diváky  pobavit, tak pobavit. Je to také   prozatím jediný němý film s Vlastou Burianem,   který byl rekonstruován. Snad dojde i na zbylé   předchozí dva. Český král komiků si to   skutečně zaslouží. P.S. Byla by škoda   opomenout Jindřicha Plachtu, který to má také   jednu výraznou roli. Bylo by zajímavé zjistit,   kolik diváků ho pozná.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2016
Rozhodně slabší film nežli Kačenka Strnad.   Chybělo mi zde více hraných gagů. Hudba   provozovaná jakousi podivnou kapelou sice do   filmu zapadá, ale mi se tento styl nelíbí a mi   osobně nesedl. Se stopáží je to stejné jako u   Kačenky, Zbytečně dlouhá, umělé natahování   snímku a konce filmu vůbec neprospělo. Měl   jsem zmatek ve jménech, ale podruhé, abych si je   upřesnil, tento film raději neeeee.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2016
Jeden z nejlepších českých němých filmů s   excelentním výkonem, jak jinak, Vlasty Buriana.   Taneční "rockenrollová" scéna by se   neztratila ani v normalizačních Silvestrech z   Kavčích hor v sedmdesátých a osmdesátých   letech. Viděl jsem film na CS filmu s moderním   hudebním doprovodem. Nevím, zda je film uváděn   tak i jinde. Zprvu jsem byl zaražen, ale potom   jsem hudbu docenil. Lepší než klasický   klavírní doprovod. Anny Ondráková jako Fifi,   neskutečná krasavice. Není divu, že její   kariéra nabrala později takové obrátky.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih166149minih166149Přebytečná zátěž (2018) 
Beast of Burden n
minih119067minih119067L.H. (2013) 
L.H. n
minih62308minih62308Žabákova dobrodružství (2006) [TV film] 
The Wind in the Willows n
minih40760minih40760Mission: Impossible III (2006) 
Mission: Impossible III n
minih47042minih47042Rodina podle plánu (2005) [TV film] 
Family Plan n
minih41275minih412755 dětí a To (2004) 
Five Children and It n
minih136569minih136569All Hallows' Eve (2013) 
All Hallows' Eve n
minih9743minih9743Johnny Mnemonic (1995) 
Johnny Mnemonic n
minih28280minih28280Romulus a Remus (1961) 
Romolo e Remo n
minih55720minih55720Rozhlédni se, člověče (1998) [TV seriál] 
Rozhlédni se, člověče n


Hodnocení:n12345678910
Milenky starého kriminálníka (1927)Milenky starého kriminálníka (1927)Milenky starého kriminálníka (1927)Milenky starého kriminálníka (1927)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10