Duben
ohodnotit

Miluj souseda svého

St. Vincent

Další název:
Miluj suseda svojho; St. Vincent De Van Nuys; St. Vincent - Mein himmlischer Nachbar
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
8.1.2015
„Pokud máte sousedy jako on, nepotřebujete rodinu.“

Obsah filmu Miluj souseda svého

 
Vincent (Bill Murray (1)) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem.

zdroj: Forum Film CZ

 
Související odkazy
 
Recenze: Miluj souseda svého

Zvláště když je to … Bill Murray. Ale počkat, nesejmuli ho náhodou nedopatřením v Zombielandu? číst dál

 
 
RECENZE: Zpustlý, sprostý, zarytý, zpitý, nádherný Bill Murray

Návštěvníci americké komedie Miluj souseda svého, které vévodí Bill Murray a již Theodore Melfi režíroval jako svůj celovečerní autorský debut, mají o zážitku předem jasnou představu: mix filmů Kolja a Lepší už to nebude. Nespletou se. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Forum Film
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Miluj souseda svého >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.10.2018
Vlastně se jedná o citový příběh o tom, jak   dvanáctiletý Oliver dokázal změnit život   bručouna Vincenta a ještě v něm najít   životní vzor. Neuvěřitelný, avšak   fantastický příběh s kapkou nějakého toho   dramatu a úsměvných situací. Ano, i přes   smutný osud jednoho člověka dokáže být   vtipný, aniž by sklouzával do trapnosti a   vůbec neochvějnosti daných skutečností.   Charakter Vincenta má vlastně zcela reálné   základy a Bill Murray ho dokázal zahrát vskutku   přesvědčivě. Ani Jaeden Lieberher v roli   Olivera nezůstává pozadu. A jeho matka Meggie v   podání Melissy McCarthy? Prostě úžasná. A   aby toho nebylo málo, máme tu i ruskou a dokonce   těhotnou ´lehkou´ ženu Daku, která tu má   také své nezastupitelné místo. Dějově se   podařilo spojit nejnepravděpodobnější   skupinku lidí, mezi kterými to skutečně až   překvapivě funguje. Vrcholem všeho je však   scéna, ve které Oliver svým projevem   vyznamenává Vincenta. Tak tohle dokáže   přinést i slzy do očí. Scénář je velice   dobře propracovaný do nejmenšího detailu a je   také velice dobře natočený. Nic naplat,   krásný film.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2018
║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA   $44,137,712║Tržby Celosvetovo $54,837,234▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,454,543 //počet   predaných kusov 51,087║ Tržby za predaj DVD v   USA $4,917,998 //počet predaných kusov   205,230║ príjemné prekvapenie, Bill Murray to   vie stále pekne herecky natrieť a bravúrne   ovláda svoju postavu, ostatný herci mu výborne   sekundujú, dokonca aj nechutná otrava Melissa   McCarthy tento krát výstupom nič nekazí /80%/
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Suši zo sardiniek
Rodina doma nefungovala tak ako mala, tak sa malý   chlapec s mamou odsťahovali, no a za suseda majú   takého svojského deda. Je drzý, mrzutý, pije,   sazkuje na dostihoch, chodí po striptízových   baroch, dlhy kam sa podívaš, prosto užíva si   radosti života naplno. On sám to nemohol   pomenovať lepšie: "Môj život je môj   problém", keď si malý nechcel zapnúť   pás. Avšak pre niektorých grobian, pre chlapca   sa stane dievča na opatrovanie a postupne v ňom   začne vidieť aj kladné stránky, časom dokonca   svätca, pretože svätci môžu byť aj okolo   nás, nenápadní, nečakaní, nikým neobjavení.   Už omieľané filmové klišé, avšak podané   perfektne so super hercami, charaktermi a   drobnými dobrými fórkami a scénkami.   Fenomenálne bolo zaškoľovanie do života:   "Učím ho ako to na svete chodí. Pracuješ,   dostaneš zaplatené, piješ." Chalan sa s   takými radami určite nestratí. Jediné čo mi   vadilo, a to nechápem, že vadilo súdu, že   chlapcov babysitter chodil za striptérkami, ale   že jeho "podarený" ocino, čo ho chcel   naspäť zahýbal s každou, to už nie. Niekedy   nechápem tie myšlienkové pochody, čo je   morálne správne
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2016
Celkem pohodová černohumorně laděná komedie,   která nemá žádné scény nebo vtípky, které   byste si zapamatovali, přesto umí pobavit a   lehounce dojmout. Slušní herci, ale vyzvednu   Naomi Watts v roli prostitutky, hlavně její   angličtina s tím ruským přízvukem neměla   chybu:-))
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Sv. Vincent
No říkal jsem si, že když tomu dala mat.ilda   šestku, tak to musí být super ultra pecka, ale   byl to jenom obyčejnej film o klukovi co furt   chodí oblečenej jak jehovista, kravatu si bere   snad i do vany, chodí každý odpoledne k   nerudnýmu dědkovi, kterej ho krmí suši ze   sardinek, učí rozdávat přesdržky a chlastat a   za to ho prohlásí za svatýho..
Když to teď   čtu, tak to byla vlastně výborná komedie!
Máša13
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2015
Otřepané
téma v naprosto "klišé"   provedení.Žádná změna,žádné   překvapení,žádná odchylka od podobných   filmů,vše naprosto předvídatelné:-(Občas   jsem se usmál,ale to je asi tak vše.Pět hvězd   dávám jen na přímluvu manželky,sám bych to   viděl na nižší hodnocení:-)
movie-freak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2015
Bill Murray mě v této roli opravdu pobavil.   Slušný výkon předvedla také Naomi Watts,   kterou jsem si zařadil ke jménu až po   proběhnutí titulků. No a opomenout nesmím   také dětského hrdinu, který mě taky mile   překvapil. Prostě skvělá sranda.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.5.2015
Děděk Muryaovic (a to nemyslím pejorativně) se   snažil, seč mohl, ale ten film je tak stupidní,   že to prostě nepomohlo. Téma ohrané, kluk   protivný, jeho máti ještě víc. A Wats je tu   přímo hnusná. Pořád jsem čekal nějakou   „pecku“, prostě něco, co se v ději semele,   aby to konečně dostalo „šťávu“, ale kde   nic, tu nic. Až zhruba po hodině se z nudné   „komedie“ stane ještě nudnější   polodoják. Navíc ta stopáž byla přímo   nemožná. Ať se pan Murray nezlobí a jeho   fandové také ne, ale za takový klišoidní   scénář nemohu hodnotit než jako depresivní   koninu, na kterou podruhé ani omylem. /Pročpak   zase tak pitomý český distribuční název??   Asi aby se to více pletlo s názvy stejnými/. No   a úplně na závěr, za ten výkon si Bill Murray   přeci jen nezaslouží naprosto nulové   hodnocení. A tak mu dávám plusko a to, to   největší.201504269737/10041
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Miluj souseda svého
Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný   veterán, jenž nerad komunikuje se svým okolím.   A jeho okolí zase nekomunikuje s ním. Tedy až   na prostitutku Daku (Naomi Watts), která sem tam   dělá starému pánovi společnici. Kromě   lehkých žen se pak Vincent ještě věnuje   whisky, dostihům a neustálým kritizováním   všeho a všech. Jeho život se změní v   okamžiku, kdy se do vedlejšího domu   přistěhují noví sousedé. Dvanáctiletý   klučina (Jaeden Lieberher) z rozvrácené rodiny   má hned tendence se kamarádit.

Že jsme něco   podobného už viděli? Témat kde je dítko   konfrontováno s bručounem, kterého postupně   začne měnit, je nespočet. Ať už je to   knižní adaptace s Hugh Grantem Jak na věc,   reality show Jackass: Děda Mizera, nebo i český   Kolja. Příběhem nás tedy filmaři překvapit   nemohou a proto nezbývá než vsadit na styl   vyprávění. Dát vše do rukou Billa Murraye se   ukázalo jako výborný nápad. Tento minimalista   hraní si dokáže získat naše srdce, ať už   ztvárňuje jakoukoliv roli. Krotí duchy, hravě   zvládne prožít Na Hromnice o den více a nebo   se Ztratí v překladu. Vincent nedobrovolně   vychovávajíc sousedovic kluka mu sedl také   perfektně.
A aby vše nebylo jen na ramenou   jednoho muže, podařilo se do snímku obsadit   také Naomi Watts (není to tak dávno co se nám   představila jako ctnostná princezna Diana, aby   teď zazářila jako lehká děva z východu),   Melissu McCarthy (Sookie z Gilmorových děvčat),   Chrise O'Dowda (Roye z Ajťáků) a hlavně pak   nově vycházející dětskou hvězdu Jaedena   Lieberhera.

Miluj svého souseda je tedy   pohodová komedie, která na začátku roku   rozhodně neurazí. Herecké výkony jsou   špičkové a v komediálních situacích se   nepřestanete smát. Když se přejde na vážnou   notu, vytrácí se i veškerá soudržnost.   Možná by neuškodil nějaký zkušenější   režisér než Theodore Melfi, přesto si ale Bill   Murray zaslouží 60 %.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2015
Sakra, svatořečením se prohnaly nějaké   novelizace, minimálně od Anežky České :-O...   No ale kde je napsáno, že svatými se mohou   stát jen střízliví sluníčkoví lidičkové,   že? Takhle - Bill Murray nezkazí žádnou   zábavu, a to ani v případech, které zábavné   být nemají, přemoudřelost jeho malého   svěřence nepřekračovala únosnou mez a Naomi   Watts už dlouho nebyla ve své roli tak fajn fajn   fajnová. V podstatě jen další model z řady   okoralých srdcí, do jejichž přízně není   lehké se vloudit, pokud ta vaše nejsou ještě   více potřebná... A díky tomu, že i přes   kanonizaci zůstal sv. Vincent, až na malé   úlitby zdravotnímu stavu, tím, kým vždycky   byl, ukážu i já svou lepší tvář a   protentokrát nebudu hrotit pachuť, kterou   obyčejně zanechává dojetí proti mé vůli.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41079minih41079Perníkářka a Větrný mládenec (1990) [TV inscenace] 
Perníkářka a Větrný mládenec n
minih151616minih151616Smrtelné stroje (2018) 
Mortal Engines n
minih61503minih61503L'étrange désir de Monsieur Bard (1953) 
L'étrange désir de Monsieur Bard n
minih70792minih70792Šišanje (2010) 
Šišanje n
minih7553minih7553Fantom Morrisvillu (1966) 
Fantom Morrisvillu n
minih6422minih6422Divoká stvoření (1997) 
Fierce Creatures n
minih133979minih133979N.H 10 (2015) 
N.H 10 n
minih103749minih103749Den končí ráno (1965) [TV film] 
n
minih139157minih139157Zvláštní schopnosti (1993) [TV film] 
Zvláštní schopnosti n
minih77148minih77148Run! Bitch Run! (2009) 
Run! Bitch Run! n


Hodnocení:n12345678910
Miluj souseda svého (2014)Miluj souseda svého (2014)Miluj souseda svého (2014)Miluj souseda svého (2014)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178298

Poslední komentáře

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10