Duben
ohodnotit

Obecná škola

Žánr:
Rok:
1991
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1991
„Poetická komedie o nezvládnutelné chlapecké třídě, kterou zkrotí nečekanými metodami svérázný učitel.“

Komentáře k filmu Obecná škola

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 53
Angelika2808
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2010
A pane učiteli-rozsaďte je!
Dnes jsem po několika letech   opět viděla tento skvost   pánů Svěráků-úžasný   film, právem umístěný v   TOP. Životní role J.Třísky   (učitel Hnízdo) a jeho   hláška, břitká stejně   jako rákoska "Nebál   jsem se fašistů-nevím,   proč bych si neměl poradit s   vámi!" dokresluje   poválečná školní léta na   malém městě- poněkud   unavený ředitel (skvělý   R.Hrušínský) se svými   školními hlášeními   "Kdo chce vidět IDIOTA,   ať přijde do   ředitelny", záletná   paní tramvajáková   (překvapující   I.Pavlásková), starostlivá   Edova maminka (půvabná a   okouzlující   L.Šafránková), neustále   umírající Plíhal   (B.Polívka),pochopitelně   rozšafný tatínek bez   blatníků (úžasný   Z.Svěrák) a především   banda neposlušných,drzých   kluků, kteří hltají s   otevřenou pusou válečné   zážitky svého statečného   učitele... Natočeno v r.1991   a přece už klasika!
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Výborná komedie snad pro   všechny.Kvalitní   obsazení,retro   nálada,hlášky pro mě   100%!A taky jedna z   posledních rolí pana   Čepka,,,
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.11.2013
Přál bych si, aby tento   snímek byl ceněn stejně   jako třeba 'Vesničko má   středisková'. Poválečný   příběh očima chlapců   podtrhuje realitu jednoduchou,   laskavou a jednoznačně   krutou. Vynikající scénář   plný nezapomenutelných   hlášek a absurdních, byť   zcela reálných situací   ukazuje život jaký je, a ne   jak bychom si přáli aby byl.   Srdcervoucí scéna zklamání   chlapce, který dostal k   narozeninám stojan na noty.   Humor je laskavý a opět po   Svěrákovsku typicky český.   Jan Tříska, Rudolf   Hrušinský a další legendy   tu vyobrazili své postavy s   plnou důvěrou a   zodpovědností. Snímek si   drží tempo a není hluchých   míst. Svěrákovská   dokonalost je zcela   nezpochybnitelná.
petrusmev
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2006
Přemýšlím, proč tento   film vlastně nezískal   Oscara? No, nic mne nenapadá.   Viděl jsem jej už   několikrát, pokaždé v něm   našel nové zajímavé scény   nebo souvislosti, a když jsem   si jej pustil na DVD s   komentářem Zdeňka a Jana   Svěráků, dozvěděl jsem se   ještě další. Velice   osobní film.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2015
Klasika
Film, který za dobu od svého   vzniku zdomácněl na našich   obrazovkách a právem se tak   nominoval do zlatého fondu   české kinematografie.   Přitom je to obyčejný film   o obyčejných lidech,   obyčejných osudech a   vlastně i obyčejné   době.... a v tom právě   tkví jeho kouzlo.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2017
Naprosto jedinečná   podívaná, která neomrzí. A   mimochodem, Igor Hnízdo   občas schází školství i v   dnešní době.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2019
Výborný film Jana Svěráka.   Ústrednou postavou bol   svojrázny učiteľ Igor   Hnízdo, ktorý prevzal po   vojne triedu mladých   nezbedných grázlikov, ktorí   svojim správaním dostávali   do úzkych svoju predošlú   učiteľku. Hneď od začiatku   im dal najavo svoju prísnosť   a dokázal si získať   rešpekt.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Ač nejni film ani tak starej,   myslim že už je to též   klasika.Svěráci prostě   umí...spousta   nezapomenutelnejch hlášek a   poeticky vyprávěný   příběh na pozadí našeho   poválečného   státu...prostě super
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Nádherný český film.   Nejvíc na mě zapůsobil   rozhovor učitele(Tříska) a   otce jednoho z žáků   (Svěrák) v pohraničním   bunkru a následné odpálení   pancéřové pěsti. Každý   může být hrdina. Patří   mezi moje TOP.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Skvělý český film z   poválečných let.   Nezaměnitelný Jan Tříska,   Zdeněk Svěrák a dětští   herci jsou taky super.
Nejlepší hláška:   Jmenuji se-e ! Igor Hnízdo!   Ale to se musí vidět, takhle   to nevyzní.
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2007
Vypravi o tom co se dělo v   male vesničce a v nemale   rodině po 2.světové valce   kluk Eda děla se svymi   kamarady nemale lemparny   klubovnu maji v tanku ktery   zde nechala armada ktery   stejně na ke konci filmu   odtahnou vojací.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Jednoznačně Svěrákův   nejlepší film. Má tak   dobrý scénář, že v   podstatě bylo třeba jen   natočit perfektní situace, v   nichž excelují výborně   zvolení herci.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Skvělej, výbornej film.   Dobře herecky obsazenej,   vtipnej... co víc dodat :)   Líbila se mi hláška, jak na   konci děti hrajou divadlo a   jeden hraje nacistu a jeho   maminka povídá: "Ale on   ho hrát nechtěl..." :)   Moc dobrej film.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Obecná škola pro mě klasika   natočená po pádu   komunistů.Velmi zajímavý   vztah žáky mezi učiteli   opravdu musím říc,že se m   to hodně líbylo.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Tady je vidět, když se   český film vydá svým   směrem a nesnaží se   napodobit cizí styl.   Kvalitní scénář spolou s   kamerou a hudbou a skvělou   českou hereckou elitou daly   dohromady nádherný film,   který neztratil ze svého   kouzla ani po 15letech.
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Pro tento film navždy   zůstane českou filmovou   nenahraditelnou   klasikou.Rudolf   Hrušínský,Jan   Tříska,Libuše   Šafránková...... tranďák   :-))
Venom_TomHardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2019
Obecná škola pobaví, dojme,   poučí, přinutí k   zamyšlení nad politickými   otázkami, a jak už to tak u   Svěrákovských filmů   bývá, především také   pohladí! Vždyť kdo by   neocenil jedinečnost těch   legendárních scén (za   všechny jmenujme tu, ve   které se seznámíme s Igorem   Hnízdem) či hlášek (za   všechny jmenujme: „Kde sou   moje blatníky?“). Kdepak, v   žádném případě není   náhoda, že hned tři   scénáře Zdeňka Svěráka   (Vesničko má středisková,   Obecná škola, Kolja) byly   nominovány na Oscara,   přičemž třetí zmíněný   jej i získal. To značí, že   jeho tvorba je výjimečná i   v celosvětovém měřítku.   Příští návrat do jeho   dětství bude k vidění ve   filmu Po strništi bos, který   se začne natáčet ještě   letos. Těšíme se a   oslavenci zároveň přejeme   všechno nejlepší.
Masoks
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2019
"Kdo chce vidět Idiota,   dostaví se do ředitelny„.   Hláškový film Jana   Svěráka už několik let   dokazuje, že i Češi   dokáží být nominováni na   Oscara. Moc se mi líbil děj   zasazen do poválečné doby.   Herecké výkony byly   důvěryhodné, a to mluvím i   o těch dětských. Na Obecné   škole se mi nejvíce líbila   kamera Brabce, který je podle   mého nás nejlepší   kameraman.
Nalimex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2007
Jeden z najlepších filmov   českej kinematografie.   Skvelá réžia aj scenár.   Výborné výkony Třísku,   Svěráka ale aj malého   ,,Edu,,. Obzvlášť   školské scény ma   rozosmievali ale tých scén   bolo úžasne veľa. Pre mňa   ešte lepšie ako   ,,Vesnička...,,
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Typická česká klasika,   kterou musel vidět jž snad   každý. Scény a dialogy,   které jsou legendární   dodnes a k tomu hraje mistrná   hudba Dvořáka, Z nového   světa.
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2010
Tati? Pan Chroust je lidovec?   Pan Chroust je blbec!
Další skvělý film s   typickým Svěrákovským   humorem, který vás i po   letech odzbrojí a proto   nemůžu hodnotit jinak.
Necker3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Skvele,skvele,skvele.Super   cesky film.,,Jmenuji se Igor   Hnizdo´´hlaska,ktora dala   asi do pozoru vsetkych,co to   pozerali,pretoze kazdy vie,o   co ide.Niet co dodat,super   herecke vykony,sceny a   hlasky.Bodaj by bolo viac   takychto filmov.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Jmenuji se Igor Hnízdo! To je   hláška, na kterou nemohu   dodnes zapomenout. Film   ukazuje, jak probíhaly   vyučovací hodiny na obecné   škole před několika   desítkami let.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2012
Vynikající poválečný   snímek s parádní   atmosférou a herci,kteří se   parádně vžili do rolí   lidí,kteří díky   nejkrutější válce všech   dob donedávna ani   nevěděli,jaký osud je   čeká. Parádně natočeno i   zahráno,parádní Igor   Hnízdo a jeho příběhy,můj   oblíbenec Petr Čepek v malé   roli kouzelníka,klasicky   bezchybný Ruda Hrušínský a   chlapci v klučíčích   rolích taky   nezklamali--->kovové   předměty se následkem mrazu   stávají lepkavými,hlavně   neolizovat :-D --->90%
red.mann
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2019
Zdeněk Svěrák napsal   výborný scénář a jeho syn   ho perfektně převedl na   filmový pásek. Film nemá   žádné slabiny, skvělý   herci v hlavních i   vedlejších rolích, humorné   scénky na obraze i v textu a   především vše lidské a ze   života.
hlavsa5
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2012
Krásný až místy poetický   film, který málokoho nechá   v klidu. Jak scénář tak   režie Svěráků je   perfektní. A navíc je tu   herecká elita.
Tatule
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Zdeněk Svěrák je prostě   klasik scénáře. Devítku   dávám jen proto, že Cimrman   je lepší :)
Věta   "Jmenuji se (pomlka) IGOR   HNÍZDO!" je už   oprávněně stejně   populární jako stěhování   Hliníka do Humpolce.   Třískův comeback do   českého filmu tady vyšel na   jedničku s hvězdičkou a   herecké výkony malých   kluků jsou svojí   věrohodností chvílemi   prostě neuvěřitelné.
chipushit
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Obecná škola.. Každý z   nás si pod tím představí   něco jiného. Je to doba, kdy   hledáme vzory pro další   život. Je větší hrdina   tatínek nebo pan učitel?   Děj se odehrává těsně po   skončení druhé světové   války před volbami, které   změnily chod našich   dějin.
V té době   ještě nebyla feminizace   školství jako v nynější   době,přesto je vidět, že   učitel - muž dokázal se   třídou uličníků přímo   zázrak. Věděl, jak je   upoutat.
Tarik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Klasika a všech klasik a asi   nejlepší film se   základoškolskou   temetikou...
Film   nepostrádá vtipné scény a   má také vnitřní   poselství...
Tento   film by asi vidět každý,   kdo se o filmy zajímá...
jozko69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Skvost
Tento film nemám vo svojej   filmotéke a už sa teším,   že si ho zakúpim v rámci   filmotéky jedného   nemenovaného slovenského   denníku. Dnes v rámci tzv.   demokracie, by metódy   učiteľa Igora Hnízda   určite v školách pomohli,   žiaľ nie je to v súčasnej   dobe možné.
DUFIX78
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2014
Česká klasika s legendarnimi   hlaskami, pan Tříska a pan   Svěrák exelentni výkony,   co dodat, určitě stojí za   shlédnutí!!!
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2019
Je to smutné ale je to jeden   z lepších filmů, které se   Svěrákům povedl, a i když   Kolja dostal Oskara, stále   nevím za co. Ostatní   filmové pokusy jsou jenom   šunt, za kterými zejí jenom   dluhy. Není přece   normální, točit v malé   zemičce 30 filmů za rok, kdy   polovina národa ani neví,   že již film má zvuk a je   barevný, režisér nemůže   chrlit každý rok film pro   kina ale musí více   zapracovat...
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2016
Klasické a poetické. Dobrá   Brabcova kamera (až na ten   mikrofon v záběru), velmi   dobrý scénář a   vynikající režie. Pomineme   li technické prohřešky,   bezvadně natočený film,   který mi spoustu věcí   připomenul. Na tento film se   mohu dívat třeba sto krát.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2020
Kdo to leze ze své skrýše?
Skvěle vypointovaný   příběh jednoho   autoritativního tlučhuby,   který se stal idolem třídy   zlobivých grázlíků.   Svěráci se vytáhli, tohle   jejich dílko dodnes umí jak   pobavit, tak i přimět k   zamyšlení.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2019
V podstatě jednoduchá   vzpomínková záležitost,   ale povedla se tu taková   poetika, kterou jsem kdysi   vídávala u Kachyni, kterému   se to povedlo vícekrát,   zatímco Svěrákovi   mladšímu jen jednou. Ale i   to stačí.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Ja bych rekl,ze Obecna skola   je vyborny filmek pro celou   rodinu.Jan Triska si tady   strihl vybornou roli   ucitele.Stoji za to se na nej   podivat.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Výborný film který si budu   muset někdy zase shlédnout a   připomenout si některé   hlášky, nezapomenutelná je   ta Rudolfa Hrušínského, kdo   chce vidět idiota ať se   dostaví do ředitelny :-D
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Určitě Česká klasika   kterou musí každý   vidět,skvělé herecké   výkony Tříska jako   vysloužilý voják a   učitel,Svěrák se skvělými   hláškami(kde jsou moje   blatníky)a spousta dalších   Polívka,Hrušínský a   samozřejmě výborné   dětské herecké výkony.
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Obecná
obecná škola se povedla    
je skvěle natočená   herecké obsazení je také   skvělé tento film se stal   snad legendou už při vzniku   jo Svěrák jak mladý tak   starý umí
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Obecná škola
Povedená česká komedie,   která líči situaci v ČSR   těsně po druhé světové   válce. Film nabídne řadu   usměvných situací a   nezapomenutelných hlášek.   Nesmím také opomenout   výborné herecké výkony. Z   postav mě zvlášť zaujal   učitel Igor Hnízdo, jehož   charakter působil podle mě   poněkud záhadně. Zato děj   se mi nezdál nikterak   výjimečný a strhující.   Prostě taková pohodová   oddychovka.
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Film, který se oběma   Svěrákům skutečně   podařil. Příběh kluků z   poválečné Prahy, školní i   mimoškolní zážitky   včetně
postavy   učitele Hnízda ve   vynikajícím podání Jana   Třísky - to vše dohromady   dává filmu punc i   opakovaného   "pokoukání".
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Docela jsem si tento film   vychutnal,protože škol o   dobovou věc. Ti kluci byli   skvělí, jejich nápady   vtipný. Pan učil Hnízdo   výborný a co potom tatínek   Souček... Jeden by   nevěřil,že šlo o dobu   těsně po válce, jak z toho   čišel klid a zvláštní   pohoda, tím nemyslím   jednoduchý život, ale ti   lidé k sobě měli blíž.   Já se tedy moc dobře bavil.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2019
Dnes již dá se říct   kultovní český film. Líbí   se mi, že děj je zasazen   těsně po válce. I herecké   výkony se velice povedly.
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2019
Minimálně o stupeň lepší   než po Strništi bos. Jen mi   tam vadilo přiznaní Edova   otce, že před válkou volil   komunisty. V rámci výchovy   nekomunistické voličské   mládeže to není dobré.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Jmenuji se Igor Hnízdo!
Milý film ve kterém se   zpátky do českého filmu   vrací po dlouhých letech Jan   Tříska.
Nostalgická   vzpomínka na léta minulá.   To je přesně to co Janu   Svěrákovi jde nejlépe a v   Obecné škole si toho   užijete měrou vrchovatou.   Nenechte si to ujít.
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2007
výborně napsaný scénář   na laskavý a moudrý   příběh námětu,
jablko nepadá daleko od   stromu a syn to   dokázal,výborných herců   tam hraje velká sposta,a pod   vedením svěráků září ve   svých rolích,přirozený   humor dává tento filn do   kategorie českých   evergrínů
anetaaneta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2011
K tomuhle filmu není co   dodávat, patří mezi zlato   českého polistopadového   režimu a české   kinematografie vůbec. Je to   úsměvný zpola   autobiografický film   známého režiséra a herce   Zdeńka Svěráka. Některé   scénky mi nejsou po chuti,   ale to je dáno generačním   zráním pro jiné věci. Film   zkrátka nezapomenutelná   klasika
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Ja to hovorím, s kúzelníkmi opatrne
Pekný film, z povojnových   čias. Pekne pestrá paleta   postáv a mnoho malých   čertov, ktorí dovedú   učiteľku do blázninca.   Potom musí nastúpiť   charizmatický (a treba   zdôrazniť, poviem to   slangovo, jednoducho borec)   Igor Hnízdo, s malým   hendikepom a tým je silná   slabosť pre nežnejšie   pohlavie. Jeho výchovné   metódy zaberajú, i keď sú   troška ostrejšie. Plus   niektoré skvelé hlášky,   ako kto chce vidieť Idiota,   nech príde do riaditeľne. Za   čo musím strašne   pochváliť tvorcov filmu, že   sa vo filme nejako veľmi   postavy neoháňali politikou   (ako to už najmä v českých   komédiách býva zvykom).   Česká filmová klasika
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2010
Film, co nikdy neomrzí.   Výborné herecké výkony   spolu s nezapomenutelnými   hláškami patří k tomu   nejlepšímu z české   kinematografie. Ještě že ty   svěrákovce máme.
sokeres777
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2019
"Vy tady ale máte dneska zahulíno!"
Česká filmová klasika. Na   obecnou školu jsem s oblibou   koukal už jako malý capart a   pořád jí mám rád. Snad   každý správný Čech musel   vidět tento snímek alespoň   jednou. Nevím co víc k tomu   napsat, zkrátka naprostá   klasika.
Misantrop
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Stejně jako u mnoha jiných   komedií ze školního   prostředí, klenou se nad   veškerou tou legrací temné   znepokojující stíny.   Učitel Hnízdo (alias Igor   Bezbolestný) je sprosťák   chlap, který využívá k   výchově dětí (byť   nezvedených, sám však   nezvedený) účelových lží   a tělesných trestů, a   vymýšlí si (aby prý měly   vzor). "Vychovává"   (správněji: drezúruje) tedy   děti ke lži a k násilí,   využívaje jich pro své   vlastní poklesky (milostné   pletky) a nejasnou minulost. A   to tak nepokrytě, že mu   skoro nevěříme už ani tu   tklivou výuku o mistru Janu   Husovi, která žáky   konečně zaujme jako dosud   máloco. Pokračovat by teď   měla úvaha nad tím, jak by   lidstvo asi vypadalo, kdyby   lidé neprocházeli vůbec   žádným školstvím, vůbec   žádnou drezúrou a vůbec   žádným výchovným   násilím nebo donucováním -   ale to už by sem nepatřilo a   nadto bylo by to příliš   dlouhé pojednání.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2015
Zajímavý film, ale lehce   předvídatelný. Scénář je   jednoduchý, postavy   nezajímavé, kromě role Jana   Třísky, který do filmu   vložil nejlepší atmosféru   a styl učení, jaký   prosazoval on bych rozhodně   uvítal. Snímek se dá   dokoukat, ale o žádný   zázrak se nejedná, spíše o   čistý průměr.
Petr1984
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Obecnou školu jsem viděl   dvakrát. Napoprvé mě   ještě celkem bavila, byl   jsem zvědav, o čem to je.   Napodruhé už jsem ji   nedokoukal. Vcelku jsem se   nudil. Jan Tříska je   výborný herec, ale chyba je   asi v tom svěrákovském   jakoby humoru, který mi nikdy   nesedl. Za Třískovu roli   uděluju tři bodíky, jinak   nemám nic moc co oceňovat.   Hodně rychle mi totiž tento   nezajímavý film vypadl z   paměti.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih108862minih108862Pozdravy ze spermabanky (2013) [2k digital] 
Delivery Man n
minih82647minih82647Project X (2012) 
Project X n
minih19053minih19053Sliz (1988) 
The Blob n
minih71834minih71834Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 
American Reunion n
minih167998minih167998Avanpost (2019) 
Avanpost n
minih46253minih46253Reportér v ringu (2007) 
Resurrecting the Champ n
minih9428minih9428Jdi na to (1983) 
Nati con la camicia n
minih150387minih150387Nekonečná cesta (2017) 
Ikitie n
minih20593minih20593Tanec s vlky (1990) 
Dances With Wolves n
minih22026minih22026Válečníci (1979) 
The Warriors n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Po strništi bos (2017)

 Po strništi bos (2017)
Po strništi bos n
 
Žánr: příběh
Země: Česká republika / Slovenská republika / Dánsko
Režie: Jan Svěrák

(neoficiální pokračování)

TV Program

ČT1 - Dynastie Nováků (1982) [TV ser...

10:40 - 11:30

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství s kamerou ve Stř...

10:35 - 11:30

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

09:45 - 10:55

66 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190695
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377365
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Děti zítřků (1980)

Děti zítřků
Ani evidentně štědrý   rozpočet (na tu dobu), ani   velmi kvalitní obsazení s s   pány Menšíkem, Prachařem,   Kostelkou, Kratinou a   předními více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10