Duben
ohodnotit

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola

Friday the 13th: The Final Chapter

Další název:
Friday the 13th Part 4, Friday the 13th: Last Chapter
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
88 minut

Obsah filmu Pátek třináctého 4: Poslední kapitola

 
POZOR SPOILER

Na chatě u Crystal Lake se sbírají mrtvoly. Je jich deset. Je tu i mrtvola muže v brankářské masce a je zde i vražedný nástroj, totiž sekera. Jason je tedy jako mrtev naložen a odvážen. Ale on se v nemocnici probere a zabije dva zřízence. V městečku bydlí matka Jarvisová s dcerou Trishou a mladším bratrem Tommym, který je posedlý výrobou masek a videohrami. Naproti nim je dům, který si pronajalo šest mladých lidí. Ti zrovna hledají cestu sem a po cestě vidí trošku přitloustlou stopařku. Ta je hned poté co projedou probodnuta. Šestice zatím dorazí k domu. Jsou to Dag, Paul, Jimmy, Ted a dvě dívky Sára a Samantha. Druhý den...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Joseph ZitoJoseph Zito  
hraje:
Corey FeldmanCorey Feldman.....Tommy Jarvis [12]   
Kimberly BeckKimberly Beck.....Trisha 'Trish' Jarvis [28]   
Erich AndersonErich Anderson.....Rob Dier [26]   
Peter BartonPeter Barton.....Doug [27]   
Crispin GloverCrispin Glover.....Jimmy [20]   
Judie AronsonJudie Aronson.....Samantha [19]   
Lawrence MonosonLawrence Monoson.....Ted [19]   
Barbara HowardBarbara Howard.....Sara   
Joan FreemanJoan Freeman.....Mrs. Jarvis [42]   
Camilla MoreCamilla More.....Tina [21]   
Carey MoreCarey More.....Terri [21]   
Wayne GraceWayne Grace.....Officer Jamison [44]   
Bruce MahlerBruce Mahler.....Axel [33]   
Lisa FreemanLisa Freeman.....Nurse Morgan   
Paul LukatherPaul Lukather.....Doctor [57]   
Bonnie HellmanBonnie Hellman.....Hitchhiker [34]   
scénář:
Barney CohenBarney Cohen  
námět:
Martin KitrosserMartin Kitrosser  
Ron KurzRon Kurz  
Victor MillerVictor Miller  
Bruce Hidemi SakowBruce Hidemi Sakow  
Carol WatsonCarol Watson  
hudba:
Harry ManfrediniHarry Manfredini  
kamera:
João FernandesJoão Fernandes  
střih:
Joel GoodmanJoel Goodman  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pátek třináctého 4: Poslední kapitola >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2022
Tommy přichází...
Tenhle díl nám poprvé představuje postavu   Tommyho která se stane úhlavním nepřítelem   Jasona. A celkově se děj zlepšil od posledního   dílu. Takže dobrý průměr.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2018
Poté, co byl Jason Voorhees smrtelně zraněn a   přemístěn do márnice, spontánně oživí a   vyrazí do svého domova v Camp Crystal Lake. A   tam se opět začnou dít věci. Plánovitě to   měl být poslední snímek této série, ale jak   už dnes víme, nestalo se tak. Příběh je   tentokrát krapet jednodušší, takže chvála   tvůrcům za to, že události předchozích   třech snímků okrajově zrekapitulovali, neboť   z děje jinak není poznat o co vlastně jde.   Diváci neznající předchozí snímky by tak   vůbec nevěděli kde, co, jak a proč. Režisér   Joseph Zito tentokrát vsadil na větší   plynulost, což působí ve vývoji událostí   krapet reálněji. Máme tu opět partu mládeže   v pronajatém domě a diváci sledují, co tam   první noc dělají. A je to dlouhé a divák   nedočkavě očekávající útok Jasona se   pomaličku začíná nudit. Když už se konečně   objeví, k radosti to nijak nepřidá, neboť jeho   další nečekaný smrtící útok přijde zase   až za hodně dlouho. Je to zkrátka dlouhá noc,   jako domněle celý film. Příběh tak v   podstatě nemá žádný děj, což se může po   divácké stránce hodit a nemusí. Jestli se   jedná o nejlepší díl série je na diskuzi.   Dějově se do vražedných scén netlačí na   pilu, což zrovna u slesherů není zrovna   obvyklé. Divák toto očekávající se tak   spíše bude nudit. Film je tak vlivem toho   nebývale rozporuplný právě v otázkách   kvality, zájmu a působnosti jako takové.   ‘Závěrečná kapitola’ je v rámci žánru   stále zábavná, ale poněkud únavná. Takže   nic mimořádného raději neočekávat.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2017
Za konec s maskou dvacet plus, jinak se to ničím   neliší od předchozích filmů. Holky něco   předvedly, herci jakž takž, jen ten zoufalý   dabing byl děs. Ovšem to není věc originálu.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Pátek třináctého 4 je průměrná docela   zábavná vyvraždovačka. Hodně krve,   ucházející atmosféra, dementní scénář a   slabí herci, prostě lehce nadprůměrné   béčko.Z dnešního pohledu samozřejmě film   zestárnul a je poplatný roku svého vzniku.
Dexterman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2014
Teda nečekal jsem že se film zpamatuje hned po   kremaci pátku třináctého nu velmi dobrý díl   a děj byl taky skvělý
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Horor/thiller
Na vrcholu serie pátku třináctého se tenhle   film dobře umístní od předchzích dílu byl   takhle uspěšný pouze jednička ale je tu pár   zasadních vad na filmu není ani amaterský   sestříhaný ani obasazení nebylo špatné ani   zvuk jinak řečeno v natáčení chyba nebyla   chyba byla z koncem kde malý chlapec oddělal   masového skoro nesmrtelného vraha to je   absoultní blbost ani silnějším lidem než je   on se to nedařilo než ho uplně zlikvidovali a   tady i brutalitka to byla proto bude tenhle   kultovní film plný různých chyb a v každém   díle ať už v natáčení nebo v ději filmu a   má to cenu natáčet další a další filmy   někteří režiséři nepochopí že legenda je   prostě legenda a ta nejde překonat v žádném   směru ani remake a ani pokračování k růžným   legendám jako jsou třeba:Halloween (1978)   Texaský Masakr motorovou pilou (1974) Hra na   vraha (1980) a i na tenhle film pokračování   tedy Pátek Třináctého daly seri tu pravou   štávu kterou nahodil první díl ale to už je k   Pátku Třináctého 5 teenageři si vůbec   nedávali pozor chodili sami ven do lesa a bylo   jim uplně jedno že tu před něma zahinula kopa   teenagerů kteří byly podobní stejně se   chovali a taky si nedávali pozor na to co se   před němy v crystal lake stalo i to je v těch   slasherech blbé věčina lidí v normálním   světě by si teenageři dávali pozor   obvzlášťe když se tu před němi stalo něco   tak hrůzného možná by tam neměli lozit to by   jim taky došlo ale v hororech jsou nesmtelní   vrazi a teenageři co se ničeho nebojí jěště   že doba slasherů kde jsou takový teenageři už   končí a začínají brutálnější horory gore   hixplotation exploitation splattery ty už sice   existovali i v šedesátých letech ale nejvíc se   dali v sedmdesátých letech příklady takových   hororu je Krvavá Hostina (1963) Toxický mstitel   někdy je i horor nuda zvlášt když už je to   stou fantazii přehnané
Nikii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2013
Pátek třináctého 4? Nejlepší díl!
No, co k tomuto dílu dodat. Dokonalost!   Opravdu... podle mě je tento díl nejlepěím   dílem z celé této série. Film začíná velmi   dobře. Paul vypráví o Jasonovi a ukazují se   scény z minulých dílů. Pak bude Jason v   nemocnici, ale jak Jasona známe, nic ho   nezastaví a potřebje vraždit. Nejlepší díl!   Děj byl dobrej a ty triky! Úžas. Jne co mi už   na Pátku trošk vadí, je to, že v každým   díle vypadá Jason jinak. Ale co už i tak je to   dobrý díl, herecké výkony byly slušné a   neraději mám v tomto díle Trish (Kimberly Beck)   a Tommyho (Corey Feldman). Tento film měl být   posledním. Ukončením této série, jenže   "rozréjpali" to Novým začátkem!   Proč? Akorát to zkazili. První čtyři díly   jsou nejlepší.
261972
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2013
No co k tomu říct. to je těžké. Čtvrtej díl   a stále jsem se nebavila jako při jedničce.   Furt nová hrdinka. Z kluka udělali novýho   Jasona, který se objeví v pětce. Vraždy opět   jen na pár sekund byly vidět. Nic moc.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Friday the 13th: The Final Chapter
Začátek vypadal hodně dobře, ale nakonec jsem   byla trochu zklamaná, že jsme s Jasonem nemohli   být v nemocnici trochu déle, přece jen bychom   se mohli vymanit z toho stereotypu vraždění u   jezera, ale bohužel se tak nestalo, nicméně co   následovalo dál, z toho jsem byla nadšená.   Jason opět nemilosrdně usekává končetiny a   jde mu to na jedničku. V tomto čtvrtém díle mi   nevadila snad ani jedna postava a když vadila,   tak byla hodně rychle odklizena. Jinak co se   týče ostatních postav za zmínku jich stojí   hned několik třeba hrdinka Trish, která válela   a já jí musím přidat mezi nejlepší postavy   jaké jsem mohla zatím ve všech čtyřech   dílech vidět, stejně tak její bratr Tommy.  
Jinak bylo by pochopitelné kdyby díl s názvem   Poslední kapitola byl posledním dílem, přesně   tak jak bylo myšleno, protože konec to mělo a   řekla bych zdařilý, ale bohužel, natočilo se   dalších několik dílů a myslím, že kvalita   bude žalostná, ale uvidíme.
Poslední kapitola   je jeden z nejlepších dílů.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2011
Výborný díl, zřejmě jeden z nejlepších. K   dokonalosti mu však přece jen pořád něco   chybí. Když přehlídnu nesmyslnou nesmrtelnost   Jasona a to, že v každým díle vypadá úplně   jinak, trošku naivní a docela ohraný děj   (který mi sice vůbec nevadí, ale je to přece   jen pořád to samé) ... tak mi zde hlavně   chybí více vygradované finále, jaké mě   potěšilo v každé předchozí části. Jasonovu   cestu do Crystal Lake mohli také více   propracovat, a ne ukázat jen jednu scénu v   nemocnici. Ale jinak si nemám na co stěžovat,   herci jsou zábavní, zvlášť malej Tommy (Corey   Feldman) je fakt ďábel. Gore fajn, atmosféra   dobrá, nikde jsem se nenudil a můžu jenom   doporučit, pokud teda víte, co od slasheru   čekat.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih4172minih4172Bitva v Ardenách (1965) 
Battle of the Bulge n
minih126615minih126615John Wick (2014) [2k digital] 
John Wick n
minih148457minih148457Lék na život (2017) 
A Cure for Wellness n
minih75363minih75363Obviněný (2011) 
Présumé coupable n
minih76738minih76738Albino Farm (2009) 
Albino Farm n
minih13428minih13428Nad námi svítá (1952) 
Nad námi svítá n
minih24869minih24869Žízeň (1949) 
n
minih14209minih14209Nevíte o bytě? (1947) 
n
minih41021minih41021Pravda neroste na višni (1982) [TV hra] 
Pravda neroste na višni n
minih66940minih66940Strašáci (2011) 
Straw Dogs n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)

 Freddy vs. Jason vs. Ash (2011)
Freddy vs. Jason vs. Ash n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

Pátek třináctého (2009)

 Pátek třináctého (2009)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcus Nispel

(remake)

Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)

 Friday the 31st : Michael vs Jason (2004)
Friday the 31st : Michael vs Jason n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Michael Vs. Jason (2004)

 Michael Vs. Jason (2004)
Michael Vs. Jason n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Spease

(spin-off)

Freddy vs. Jason (2003)

 Freddy vs. Jason (2003)
Freddy vs. Jason n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké / Itálie / Kanada
Režie: Ronny Yu Yan-Tai

(pokračování)

Jason vs. Sadako (2003)

 Jason vs. Sadako (2003)
Jason vs. Sadako n
 
Žánr: animovaný / komedie / romantický
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Jason X (2001)

 Jason X (2001)
Jason X n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Isaac

(pokračování)

Pátek třináctého 9 (1993)

 Pátek třináctého 9 (1993)
Pátek třináctého 9 n
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Adam Marcus

(pokračování)

Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)

 Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (1989)
Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu n
Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Rob Hedden

(pokračování)

Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)

 Pátek třináctého 7: Nová krev (1988)
Pátek třináctého 7: Nová krev n
Friday the 13th Part VII: The New Blood
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: John Carl Buechler

(pokračování)

Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)

 Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
Pátek třináctého 6: Jason žije n
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Tom McLoughlin

(pokračování)

Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)

 Pátek třináctého 5: Nový začátek (1985)
Pátek třináctého 5: Nový začátek n
Friday the 13th: A New Beginning
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Danny Steinmann

(pokračování)

Pátek třináctého 3 (1982)

 Pátek třináctého 3 (1982)
Pátek třináctého 3 n
Friday the 13th Part 3
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého 2 (1981)

 Pátek třináctého 2 (1981)
Pátek třináctého 2 n
Friday the 13th Part 2
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Miner

(pokračování)

Pátek třináctého (1980)

 Pátek třináctého (1980)
Pátek třináctého n
Friday the 13th
Žánr: horor / thriller / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sean S. Cunningham

(pokračování)

Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190622
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376933
Obsahů a biografií: 178392

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10