Duben
ohodnotit

Piráti na vlnách

Boat that Rocked

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
30.7.2009
„Vyplouváme. Vysíláme. A vy si trhněte!“

Obsah filmu Piráti na vlnách

 
V roce 1966 hrálo radio BBC rock`n`roll pouhé dvě hodiny týdně. Jenže pirátské rádio vyhrávalo rock a pop dvacet čtyři hodin denně každičký den… Carla právě vyhodili ze školy, a tak ho matka poslala k jeho kmotrovi, Quentinovi. Jenže Quentin není zrovna typickým mentorem, je šéfem pirátské stanice Radio Rock, jež vysílá z lodě zakotvené uprostřed Severního moře. A tak se Carl dostává do společnosti eklektických deejayů. Jenže pirátská stanice se brzy stane trnem v oku předsedy vlády Dormandyho, který dělá vše pro to, aby příval rocku ze Severního moře zastavil. Dormandy si zrušení Radia Rock stanoví jako svůj politický cíl a snaží se...
 
Související odkazy
 
RECENZE: Piráti šíří čirou radost stejně účinně jako loňsky letní hit Mamma Mia!

Nešťastný způsob léta přicházejí napravit Piráti na vlnách. Britská hudební komedie staví na kouzlu vtipu, herců a hudby 60. let. číst dál

Hodnocení: 80 %

 
 
Piráti na vlnách: Když se z moře line rock‘n‘roll

Začátkem šedesátých let nedostávala moderní hudba v Británii téměř žádný prostor na vlnách veřejnoprávního rozhlasu. Vznikla proto scéna pirátských stanic vysílajících z oceánu. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Richard CurtisRichard Curtis  
hraje:
Philip Seymour HoffmanPhilip Seymour Hoffman.....Hrabě [41]   
Bill NighyBill Nighy.....Quentin [59]   
Emma ThompsonEmma Thompson.....Charlotte [50]   
Gemma ArtertonGemma Arterton.....Desiree [23]   
Kenneth BranaghKenneth Branagh.....Sir Alistair Dormandy [48]   
January JonesJanuary Jones.....Eleonore [31]   
Rhys DarbyRhys Darby.....Angus [35]   
Nick FrostNick Frost.....Dave [37]   
Jack DavenportJack Davenport.....Trottl [36]   
Tom WisdomTom Wisdom.....Mark [36]   
Rhys IfansRhys Ifans.....Gavin [40]   
Talulah RileyTalulah Riley.....Marianne [23]   
Chris O'DowdChris O'Dowd.....Simon [29]   
Katherine ParkinsonKatherine Parkinson.....Felicity [30]   
Tom SturridgeTom Sturridge.....Carl [23]   
Ralph BrownRalph Brown.....Bob [51]   
scénář:
Richard CurtisRichard Curtis  
hudba:
Steven PriceSteven Price.....dodatečná [32]   
Nick AngelNick Angel.....supervize   
Simon GershonSimon Gershon.....design   
 The Who The Who  
Leonard CohenLeonard Cohen....."So Long Marianne" (1967)" [74]   
kamera:
Danny CohenDanny Cohen  
střih:
Emma E. HickoxEmma E. Hickox  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Piráti na vlnách >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2021
Moc rozjuchané a na konci natahované jak dlouhá   nudle. Ale pobavení celkem dobré. Kdo by to   řek, že v 60. letech vzniklo tolik báječných   písniček...?
Mackaku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2021
Pohoda a nostalgie
Vzpomínka na dobu, kdy rebelie měla na rozdíl   od dneška fazonu, a také společenský   prospěch. Doba se měnila klepšímu, což se o   dnešní říci nedá.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Film pojednává o osudu jedné pirátské   rozhlasové stanice, její posádky a tak trochu o   celkovém společenském hnutí té doby.   Pirátské stanice byl fenomén především   60tých let, kdy rocková hudba, a pop obecně,   začaly hledat své místo na slunci. Jednalo se o   přestavěné vysloužilé lodě na rozhlasové   stanice, které byly zakotveny v mezinárodních   vodách poblíž pobřeží Velké Británie a   Západní Evropy. K tomu vedlo především   ignorování nových proudů v hudbě ze strany   oficiálních autorit a jejich nástrojů (BBC), a   také ekonomické zájmy – ignorování   vysílacích licencí, neplacení autorských   práv a daní (inu piráti). Protože se tyto   stanice vymkly kontrole, nepodléhaly cenzuře,   byly docela vlivné. Velmi známými bylo např.   Radio Rinse, Radio Caroline aj. Ke své existenci   samozřejmě tato radia potřebovala provozní   kapitál, který pocházel především z   nezdaněných reklam a sponzorských darů   „zlaté mládeže“, stýkající se v řadě   proslulých londýnských klubů (řada   příslušníků této vrstvy byla i provozovateli   těchto stanic).
Ve filmu je celkem dobře   znázorněno celkové uvolnění vztahů ve   společnosti (byť silně zjednodušeně) a   podmalované skvělou muzikou. DJ-ové a posádka   jsou vykresleni docela optimisticky a přes   občasné neshody jako jednolitá parta. Film sice   existenci a provoz takových stanic značně   zjednodušuje a idealizuje, ale protože si   evidentně nedělá čáku na historicky věrný   popis událostí, lze mu ledacos prominout a   pobaví.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Vážně povedená komedie. Jak mohla tak dlouho   unikat mojí pozornosti? Napraveno a rozhodně   nelituji. Výborná kombinace humoru, hudby,   dobrého scénáře a super hereckých výkonů.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2015
Vždycky, když už se v té záplavě   nejrůznější muziky, co poslouchám, začínám   tak nějak ztrácet, a smysl toho všeho se   zamlžuje, je to přesně tenhle druh filmu, co   mě dokáže nasadit zpátky na správnou kolej a   připomenout, o čem to vlastně celé je.   Podobně na mě funguje snímek Na pokraji slávy,   i když tam se najdou i hořké tóny. Piráti na   vlnách jsou naproti tomu čirá nostalgie, humor,   lehkost a nadsázka. V žádném případě si   nekladou za cíl být realističtí. Branaghův   upjatý vládní fašoun je jasná a záměrná   karikatura a více či méně idealizované jsou i   všechny ty rozkošné figurky na palubě Radia   Rock. A nesedí to ani chronologicky: lecjaká   skladba, která ve filmu zazní nebo je   zmíněná, je pozdějšího data, než se děj   odehrává. Ale to je všechno, aspoň pro mě,   irelevantní. Ten film je potřeba brát   především jako poctu těm pro rock'n'roll   požehnaným časům a lidem, kteří mu   zasvětili život. Poctu nesentimentální,   napěchovanou vypečenými vtípky a příhodami   (dlouho jsem se u filmu tak často nesmál   nahlas). Tohle mě fakt nakopává.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2013
Srabe!
Nemám moc rád tyhle rozjuchaný veselohry, ale   nemůžu prostě hodnotit jinak. Coby účastník   Czechteku 2005 vím moc dobře jaký to je, když   se vás politici snaží zlikvidovat jenom proto,   že nejste stejní přizdisráči jako oni a   posloucháte hudbu "co se nedá   poslouchat". BBC vysílala rock´n´roll   pouhé dvě hodiny týdně.. Český rozhlas pro   jistotu nevysílá progresivní hudbu skoro   vůbec. Ještě že máme to internetový moře..
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Hudebně reminiscenční sentiment jako zakázka   pro osamělé domácí pijany, co zrovna   potřebují veselou společnost pracovního   kolektivu snů (který hraje pro miliony, ale sám   nemá co hrát) a v sílícím finálním   napětí, hodném zkázy Titaniku, i v euforii   konce jsou nuceni dát pause a ještě jednou   odskočit do kuchyně pro vývrtku... nu a mně se   zrovna nechtělo zpít do nálady britských   šedesátých.
Naki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Kdo má rád rock bude film přímo milovat.   Doporučuji zhlédnout a zároveň sehnat hudbu,   která byla přímo skvostná. Herecké obsazení   nemusí působit až tak na první dojem   sympatický, ale když si vše spojíte s hudbou   tak vám vše najednou do sebe zapadá a jste v   neskutečné pohodě.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2012
Boat that Rocked
Pirátům jsem se vyhýbala a vlastně ani nevím   proč, a po jeho zkouknutí jsem si klepala na   čelo, proč, že jsem tenhle film už dávno   neviděla. Film má přes dvě hodiny a musím   říct, že jsem tam snad nenašla ani minuty, kdy   bych se nudila. Filmu vévodí nejen originální   příběh, ale také vynikající ne spíše   geniální herecké obsazení a ještě skvělá   hudba. Piráti na vlnách mají co nabídnout a   zklamaní z tohohle filmu nebudete, v posledních   cca 14dnech jsem měla možnost film vidět   dvakrát a stále se směji a skvěle bavím a   věřím, že tak tomu bude i kdybych film viděla   100x.
Skvěle vykreslené charaktery, které si   musíte zamilovat a musím říct, že všechny   stejně, každý dostal svůj vlastní prostor,   který plně využil.
Já nemám filmu vůbec co   vytknout a tak se to odrazí i na celkovém   hodnocení a samozřejmě není potřeba   zmiňovat, že k filmu se vrátím a to s velkou   radostí.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2011
Je rock mŕtvy?
Troška moc vysoko hodnotený, ale hej, dá sa.   Oddychovka, komédia, kde sa zasmejete, pobavíte   a nič veľké ani iné za tým nehľadajte.   Jednoducho mainstream diktuje čo sa bude v   rádiach v 60s hrať a partia nadšencov riadi   vlastné rádio s big beatovými hitmi na lodi v   mori. Celkom dobrý nápad. Dosť hviezdna   zostava. No a ešte nedá mi, vtedy diktovalo čo   sa bude hrať monopólne rádio, no odvtedy sa   toho moc teda nezmenilo, dnes zasa diktuje   komerčný vkus, či to zarobí a hlavne   počúvanosť a obľúbenosť u divákov, diktát   reklamy
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20203minih20203Šílený Max 2 (1981) 
Mad Max 2: The Road Warrior n
minih45409minih45409Horší než smrt (2007) 
Death at a Funeral n
minih16963minih16963Princezna ze mlejna 2 (2000) 
Princezna ze mlejna 2 n
minih26484minih26484Druhá nebo první (1998) 
Stepmom n
minih20987minih20987Thelma a Louise (1991) 
Thelma and Louise n
minih47564minih47564Vražedná čísla (2005) [TV seriál] 
Numb3rs n
minih70463minih70463Dámičky v sekáči (2011) 
From Prada to Nada n
minih39998minih39998Miami Vice (2006) 
Miami Vice n
minih47148minih47148Kopačky (2008) 
Forgetting Sarah Marshall n
minih40651minih40651Malá černá skříňka (2004) 
Little Black Book n


Hodnocení:n12345678910
Piráti na vlnách (2009)Piráti na vlnách (2009)Piráti na vlnách (2009)Piráti na vlnách (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764412
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178361

Poslední komentáře

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10

Hodný, zlý a mrtvý (2015)

Hodný, zlý a mrtvý
Sice docela obstojné   obsazení ale to je tak   vše,akce mizérie a už od   začátku bylo vidět v   hereckých výkonech Lundgrena   a Treja že to nebude žádná   hitparáda další zbytečný   film.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

Smůla (1972)

Smůla
Trochu slabá gangsterka bez   drsnější scény ,sice tam   pár scén se střelbou bylo   ale jen hodně krátkých a   přehlédnutelných,hodně se   tam více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Megažralok vs. Crocosaurus (2010...

Megažralok vs. Crocosaurus
Kdysi se ve filmech o   příšerách používaly   nekvalitní loutky a šlo   většinou o   vysokorozpočtové filmy,   nyní se používá   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 1 / 10

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10