Duben
ohodnotit

Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy

Les riviéres pourpres 2: Les Anges de l´apocalypse

Další název:
Crimson Rivers 2: Angel sof the Apocalypse
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
21.10.2004
„Ještě temnější, ještě záhadnější…“

Komentáře k filmu Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2004
je to o přemýšlení-hlavně   zpočátku je film poněkud   zběsilý a nepřehledný, ale   v okamžiku, kdy se komisař a   Reda setkají, jde už jen o   vyřešení případu, není   potřeba žádných skoků na   jiná místa, k jiným   osobám. Myslím, že je to   natočeno akčně, velmi   dobře...po jedniččce   nedělá dvojka ostudu.
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Docela zajímavý thriller.   Možná i kriminálka. Jenže,   celé je to takové natočené   na efekt. Efektní vraždy,   snaha o mrazovou atmosféru,   pozoruhodné prostředí   kláštera. FIlm jsem nakonec   nepochopil. Asi jsem nedával   pozor.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Les riviéres pourpres 2: Les Anges de l´apocalypse
První díl jsem viděla pouze   jednou a upřímně už si ho   moc nepamatuji, ale z druhým   dílem má společné   především účast Jeana   Rena. Jean Reno jako inspektor   Niemans se vrací, aby   vyřešil smrt v klášteře.   Purpurové řeky mají dobrý   scénář i když místy   trochu pokulhávají, ale   přesto se tam nenajde jediné   místečko nudy a přesto, že   je to thriller s náboženskou   tématikou přiznám se, že   jsem lepší neviděla nebo   alespoň si nevzpomínám.   Herecká trojice policistů je   víc jak sympatická. Film má   dobrý soundtrack mimochodem a   i herecké výkony, přesto,   že nejsem velký příznivec   francouzských filmů tak Rena   můžu a zde opět válel.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Pokud to člověk bude brát   vážně,tak zde oproti   1.dílu to logiku moc   nemá,pokud se to veme bez   velkého přemýšlení,tak   akce,napětí i temné   ladění funguje.60%
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2019
Toto volné pokračování se   už veze v daleko   akčnějším hávu a na   škodu to vůbec není.   Naopak. Tvůrci se alespoň   posunuli dál a neopakují se,   byť používají stejné   motivy. A tak máme opět   možnost sledovat komisaře   Niemanse ve vyšetřování   mystických vražd. A opět   čím hlouběji se noří k   jádru věci, tím   složitější se případ   stává. Temná atmosféra   zůstala, ale přeci jen to   má daleko větší švih.   Režisér Olivier dahan vše   pojal nádherně. Klášter,   mniši a temná noc,   dodávají filmu přirozený   gotický vzhled, čímž   vyniká ta správná   atmosféra veškerého   tajemna. I Christopher Lee v   záporné roli je doslova   nezaměnitelný. Akční   scény mají drive.   Především ty delší scény   pronásledování fascinují.   Oproti tomu je ve snímku   méně humoru a snad i méně   chemie mezi postavami.   Vzájemný vztah mezi   Niemansem a Redou už není   tak zajímavý, jako posledně   mezi ně Niemansem a   Kerkerianem. Na druhou stranu,   proč by mělo. Každý je   charakterově úplně někde   jinde a tvůrci přece nebudou   vykrádat sami sebe. Tento   snímek v jádru věci umí   oslovit, pokud se neočekává   jedno a to samé. Příběhy s   biblickými motivy jsou vždy   přitažlivé a jak se mezi   filmovými fajnšmekry   říká, nyní se jedná o   francouzský hollywoodský   akční thriller se vším   všudy.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2008
Nechci se vyjadřovat ke   kvalitám samotného   příběhu, či děje.   Zločin, vyšetřování,   nějaké to mystérium, akce,   pár mrtvol a spravedlnost   nakonec zvítězí. Typická   šablona pro filmy tohoto   žánru. Za zmínku však   stojí výtvarné zpracování   snímku, jenž je, nenápadně   a rozhodně ne na efekt,   sladěno, až na pár   pochopitelných výjimek, do   tónů jedné barvy, což   dodává filmu patřičnou   atmosféru. Zdařilá   výtvarné stránka, jeho   kvalita, dokáže, při mém   hodnocení, posunout film o   kategorii výše.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.9.2009
V celku dobre natocena   dvojka.
Je takova hodne   mysteriozne a nabozensky   zalozena,bych teda rekl aspon   ja.
Jean Reno opet   skvely.......drzi ten film   tam,kde ho tvurci chteli   mit.
A Ch.Lee je tady   take pekne prekvapeni.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Samozrejme, že prvá časť   bola lepšia, ale ani tento   film až tak nezaostáva. Dej   je stupňujúci, pútavý a   napínavý od začiatku až   dokonca filmu. Jean Reno   tomuto filmu pridal trocha   šťavu.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Druhý díl naprostá senzace   obsazení skvělé děj bomba   lokace skvělé scénář   senzace opět se potvrzuje že   hodně dělá obsazení filmu
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
No, z thrilleru se stal   spíše akční film a   naprosto zmizela atmosféra a   vlastně to vypadá, že i   scénář se asi při   natáčení jaksi vytratil.   Nedokážu si totiž jinak   vysvětlit řadu   nelogičností, kteých je   film plný.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy
Povedený thriller, kterému   rozhodně nechybělo napětí.   Chválím za výborně   vykreslenou atmosféru, která   byla mrazivá a velmi   záhadná. Líbily se mi   vraždy, které vrah dobředu   přesně naplánoval. Ocenil   jsem také zajimavé akční   scény, kterých tu je   dostatek. Děj mě ale nijak   zvlášť nazaujal. Je sice   pravda, že byl promyšlený a   věci na sebe navazovaly, ale   celý ten náboženský   podtext v čele se   zakuklenými mnichy mě moc   nepřesvědčil. Příběh mi   místy dokonce připomínal   spíše dobrodružný film.   Ač je závěr překvapivý,   tak mě trochu zklamalo to,   kdo za těmi všemi vraždami   stál a jaký měl vůbec   motiv.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.12.2019
O kousek slabší než   výborná jednička. Akce a   spád slušný, ale bylo ta   tak trošku zmatené, celkem   ani nevím o co šlo. Co se   týká tajemná, tak slušný,   ale opravdu tomu chybí   nějaký hlubší motiv.
Cash89
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Jelikož jsem neviděl   jedničku, hodnotím toto   dílo kladně...první půlka   filmu byla docela temná a   dost slibně utíkala,   efektní kamera která by   mohla konkurovat svým   americkým kolegům, ale   úplný opak mi přišel   scénář ten byl opravdu   obyčejný a hraničil i s   kýčem, je to docela škoda,   kdyby si tvůrci dali načas a   přepracovali scénář do   uvěřitelnější podoby,   mohl z toho být hezky   mrazivý thriller...Snaha o   udržení atmosféry začala   pokulhávat když jste viděli   neprůstřelný mnichy který   skákají ze střechy na   střechu jako nějací   cirkusový artisti...Docela se   mi líbilo bitky na Bourna to   sice nemá ale taky to není k   zahození...Konec se mi ale   moc nelíbil, byl takový   klišoidní a americký a   ulítla jim tam atmosféra   kdovíkam... A ruku na srdce,   i ty herecké výkony jsou   průměr, nezachrání to ani   Renův a Leeův charismatický   přednes   francouzštiny...Celkově se z   Purpurových Řek stala jen a   pouze obyčejná akční   kriminálka!
Nasudr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Rovnako pôsobivý film ako   prvý diel. To čo sa   odohrávalo v tajomnom   kláštore i inde muselo   zaujať každého. Niektoré   scény sa síce opakovali,   resp. boli zbytočne   naťahované, avšak filmu   nechýbalo napätie a   nečakané rozuzlenie. Hoci   som oba filmy ohodnotil   rovnako, prvý diel bol o   máličko lepší.
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Pokracovani prvni dilu, uz   neni tak dobre a opira se opet   vrazdy podle bible. Stoji to   za shlednuti, ale stejne dobre   jako jednicka to neni.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Taky solidní krimi nebo už   spíš thriller, kterej ale   staví o poznání víc na   akci a dost se odchyluje od   reality, což je trošku   škoda, scénář je mnohem   slabší než u jedničky, ale   samotný zpracování je na   jedničku, ani chvilku sem se   nenudil...Škoda jen absence   Cassela.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Těžko, velmi těžko   hodnotitelný film. Na jedné   straně výtečná atmosféra   (minimálně v první půlce)   a excelentní práce kamery,   na té druhé opravdu podivný   scénář a Reno zatažený do   pozadí. Výsledek pak není   ani tak detektivkou ve stylu   Sedmičky s občasnou akční   vsuvkou, jak tomu bylo u   jedničky, ale mysteriózní   akční thriller, což je   změna celkem podstatná a   trošičku obtížně   stravitelná. Veliká škoda,   že tvůrci uvěřili tomu,   že Reno utáhne postavu,   která se akorát tváří   zamyšleně a ptá se na   důkazní materiál, zatímco   hlášek má pomálu. Reno má   charisma, ale kde nic není...
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2015
Mniši - terminátoři
Už úvodní rvačka s   drogovým dealerem, za kterou   by se mimochodem nemusel   stydět žádný špičkový   akční film, naznačí, že   film má svižné tempo,   dobrou kameru i nasvícení a   profesionální režii. Co je   to všechno platné, když   scénář je blboučký, jako   kdyby šlo o společnou práci   chovanců ústavu pro   slabomyslné v nejhorší   možné kondici, navíc   povzbuzených alkoholem.   Vážně se to brát nedá, na   druhou stranu, pokud si   odmyslím absentující logiku   děje, tak při jednotlivých   scénách jsem se díky výše   uvedené technické   dokonalosti slušně bavil. O   čem to je, přesně   vypovědět neumím, neb jsem   Bessona opravdu nepochopil   (aspoň doufám), ale na   pozdní večer při unavené   mysli docela slušná   relaxace, která vás nenutí   přemýšlet. Navíc se   člověk může v některých   momentech i nasmát - to když   se z německého vysoce   postaveného úředníka   vyklube šéf neonacistické   organizace nebo když naši   hrdinové bojují se   zakukleným černým mnichem v   samoobsluze. Celkový dojem:   35 %.
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Zdaleka nedosahuje dvojka   kvalit jedničky, ale opět   velmi dobře provedené. Na   jedničku jsem se díval bez   dechu a stále jsem čekal co   bude následovat. U dvojky   jsem se jen díval. Průměr,   ale lepší.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy
Myslel som si,že   pokračovanie Purpurových   riek bude hrozný   prepadák.Chvála bohu mýlil   som sa.Pestrá akcia a   zaujímavý dej to sú veľké   plusy tohto filmu.Keby nebola   zápletka predvídateľná dal   by som možno aj 7 hviezd ale   takto je to slušných 6.
AcidBurn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Zatímco původní The Crimson   Rivers byl dobrý   odpočinkový film s trochou   mrazení v zádech, toto je   naprostý brak. Tváří se to   jako pokračování, ale   bohužel, překombinovaný   scénář a naprosto šílená   zápletka spolu s   neprůstřelnými mnichy   dělá z tohoto filmu   propadák, který nezachrání   ani Jean Reno v hlavní   roli...neztrácejte s tímto   "pokračováním"   čas a podívejte se raději   na Jason X...
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Purpurové řeky 2 pro mě   lepší než první díl je to   můj osobní názor.Snímek   byl že detektivové pracovali   spolu od začátku což beru   jako plus takže člověk to   měl lechčí než v 1 kde   potřeboval 100 procent   soustředění.Herecké   výkony super méně krve   lechčí příběh hrál tam i   CH.Lee.Pro mě o 2 body   lepší než 1 díl čili 9   vytknul bych akorát zase by   se to dalo o 10 min skrátit   jako první díl jinak fakt   dobrý.
ancaz
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.6.2011
K smrti nerada kritizuji filmy   s Renem, ale tohle se nedá   nekritizovat. Samé logické   chyby, hodně slabý scénář   a celková zápletka na bodu   mrazu. Děs běs.
cynik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Bez Jeana Rena by šlo   zřejmě o béčkový   thriller, který by   nezchránil ani stárnoucí   ale stále charismatický   Christopher Lee. Atmosféra   prvního dílu vskrze nikde a   děj je trošku chaotický,   ale pořád to je ještě   stravitelné.
mirhasik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.4.2007
První polovina filmu ve mě   vzbudila velké očekávání,   druhá polovina velké   zklamání. Tudíž horší   průměr. Oproti jedničce mě   hodně vadilo zatlačení   Jeana Reno do pozadí a   straaašně slabě zvládnutý   závěr, který byl vlastně   bez akce, bez logiky a bez   napětí.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Tak tohle je fakt úplná   bomba. Jean Reno se zase   vytáhl, dvojka se mi líbila   mnohem víc než jednička.   Setkala jsem se s názorem,   že to bylo celé   okopírované, ale nemyslím   si to… A i kdyby, i kopie   mohou být bezkonkurenční   – Andělé apokalypsy jsou   dobrý příklad.
Emzak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.10.2004
Film na téma konce světa a   možnosti zvratu pokud se   podaří zastavit stoupence   zla. No je to poněkud   přehnané. Těžko mohu   souhlasit, že by se to dalo   vidět zrovna takto. Spíš mi   to příjde úsměvné, najít   v budoucnosti Ježíše a 12   apoštolů, po kterých jdou   patrně ti andělé   apokalipsy. Taktéž výskyt   svatých relikvií je dost   zavádějící. Pokud se   někomu nezdál film Lovec   démonů, pak zde mu to   příjde mnohem   úsměvnější. Nezdálo se   mi to možné.
Mirlub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Myslím si,že tento film je   lepš,než Purpurové řeky   1.Je propracovanější.Má   napětí,spád a vše co   správná krimi má mít
kcobain
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2008
No pripominalo me to   "americke   velkofilmy" a souhlasim   ze s jednickou to nema uz nic   spolecnyho, jenze...Ta   atmosfera se me zda prave u   dvojky lepsi,nektere sceny me   opravdu braly dech, jine zas   svou stupiditou az rozesmaly,a   az na ten slabsi scenar jde o   vcelku vynikajici   podivanou.Samozrejme ze J.Reno   na tom ma zasluhu,ac se podle   me tak neprojevuje, jako v   1.dile.
djkoma
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2004
Slabé pokračování.   Jednoznačné zklamání.   Slušná kamera. Scénář   mistra Bessona je ujetý,   bohužel to není ku   prospěchu jako např. u taxi   taxi .
biba
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2005
Jednička se mi o něco   líbila víc, ale i dvojka je   dobrá. Skvělí je opět   Reno, který vždy přidá   filmu nějaký ten bodík   navíc. Film se odehrává   většinou v ponurém   prostředí. Akce a nápětí   nebudete v tomto filmu   postrádat.
jirka72
Hodnocení:
Přidáno: 7.10.2007
Nic moc
Kdyby nebylo J.Rena nestál by   ten film za nic.Velká   škoda,jednička byla naprosto   skvělá,tenhle film   postrádá logiku,navíc je to   až moc ponurý...Jedničku   sem zhlídl desetkrát,po   dvojce už nesáhnu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45049minih45049Přepadení vlaku z Pelhamu (1974) 
The Taking of Pelham One Two Three n
minih36876minih36876Absolon (2003) 
Absolon n
minih22935minih22935Vřískot (1996) 
Scream n
minih40038minih40038Hněv duší (2004) 
Dead Birds n
minih41759minih41759Super náhradník (2005) 
She's the Man n
minih23778minih23778Země nikoho (2001) 
Ničija zemlja n
minih25532minih25532Přístav naděje (1998) 
Hope Floats n
minih66672minih66672Rodina je základ státu (2011) 
Rodina je základ státu n
minih116688minih116688Případy 1. oddělení (2014) [TV seriál] 
Případy 1. oddělení n
minih53638minih53638The Pacific (2010) [TV minisérie] 
The Pacific n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Purpurové řeky (2000)

 Purpurové řeky (2000)
Purpurové řeky n
Les riviéres pourpres
Žánr: krimi / thriller
Země: Francie
Režie: Mathieu Kassovitz

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Pomsta Růžového pantera (1978)

14:05 - 15:45

97 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

15:30 - 16:25

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

12 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

7 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190686
Osobností: 698199
Fotografií: 765198
Plakátů: 377355
Obsahů a biografií: 178509

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10