Duben
ohodnotit

Ruiny

The Ruins

Další název:
Ruinen
Žánr:
Rok:
2008
Délka:
91 minut
„Ruiny vás donutí strachy křičet, svíjet se a kousat si nehty.“

Komentáře k filmu Ruiny

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 31
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Viděl jsem to nejméňe 100x   a až nedavno jsem si   všiml,že ta hrůzná   květina mluví na Stacy   "vyřízni to" a že   je dokonce vidět,jak se jí   to plazí po mozku.Hodně   dobrá ruinovská   podívaná,úplně jiný   děj,který každou vteřinou   překvapí.
Joaha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Rozhodně velké překvapení.   Originální námět,   neokoukaní herci a   nepředvídatelné rozuzlení   příběhu. Potěšila i   absence   "provařené"   duchařiny, obvykle   přítomné v tomto žánru.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2010
V Americe důchodový systém   stojí zřejmě za nic. A tak   v amerických hororech   nejčastěji umírají   teenageři. Buď jsou   zavražděni, sežráni,   záhadně zmizeni,   rozpáráni, spáleni apod.   Fantazie filmařů nezná   hranic.
Ve velké   přehršli krvavých   teenagerovských hororů se   občas objeví něco, co se   vymyká průměru. Plátí to   i o hororu Ruiny. Zde je   hrdinou zase skupina   teenagerů na výletě. Jsou   na výletě kdesi v Mexiku   (nebo v jiné   latinskoamerické zemi) a jdou   se v rámci prázdninového   výletu podívat na jedno   záhadné místo. A tím   základní příběh končí.   Nastupují umělci   zvláštních efektů, kteří   řídí jednotlivé stonky   jedné masožravé liánovité   rostliny. Proč to všechno je   není vůbec vysvětleno.   Důležité je, že stříká   krev. Přesto všechno má   film má však svoji   originalitu.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2009
Pomerne celkom slušný horor   s napínavým a dramatickým   dejom. Sledovanie tohto filmu   má celkom bavilo.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Ruiny jsou pro mě velice   kvalitním snímkem. Nejde zde   jen o brutalitu, krev,   vnitřnosti a obrácený   žaludek, ale tvůrci se   snažili taky o trochu té   dramatičnosti, což bylo   velkým plusem. Knihu jsem   bohužel nečetla ač bych   velice chtěla, jenomže není   k dostání. Když se vrátím   k filmu. Nejvíce se mi   líbily ty nádherné   vykopávky sloučené s   trpícími oběťmi, které   zjišťují, že jsou opravdu   v pr*eli a na pokraji svých   sil. Jonathan Tucker, který   si zahrál v remaku Texaský   masakr motorovou pilou z roku   2003, zde předvedl opět   skvělý výkon jako student   medicíny a stejně jako v   masakru mu scénárista napsal   smrt. Ruiny jsou skvělým   příkladem toho jak natočit   poutavý příběh spojený se   smutkem, hladem, žízní a   smrtí a vůbec není potřeba   5 litrů krve, ale stačí jen   trocha šetrnosti a fantazie.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2009
Tak přátelé, z tohohle   filmu jsme měl obavy, aby to   naspadlo do hororovejch kravin   posledních let, ale kupodivu   jsem se náramně bavil. Už   jenom, že se filmařům z   jedné jednoduché myšlenky   povedlo udělat opravdu   povedený, napínavý, místy   i vtipný, ale každopádně   výborný horůrek. Všechno   spočívá v podstatě v   kytce, která roste na Mayské   pyramidě, která neni   zakreslená na žádné   mapě...a proč tomu tak je,   zjistí všichni během   chvilky. :-)
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2010
Na první pohled vypadá jako   neškodná rostlinka, ale na   druhý, a to si prostě   nemůžu odpustit je to   taková rychle se pnoucí a   plazící Adéla. I když je   tahle réva daleko víc   záludnější a láká své   oběti na lahodné   vyzvánění mobilu, jako   lákají sirény krásným   zpěvem mořeplavce, aby se   poté jejich   loď´roztříštila o útesy.   Tato réva taky dlouho   vyčkává a pak zaútočí na   své oběti, které stejně   nemají možnost úniku. A tak   z nich je nakonec hnojivo pro   tyto rychle se rozrůstající   rostliny. A to prý nám na   přírodě nezáleží.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Žádné Bčko lidi! Teda   alespoň podle mého názoru   :) Je přiměřeně děsivý,   pořádně nechutný a   napínavý až do posledního   možného okamžiku.   Samozřejmě s otevřeným   koncem :) Jestli si chcete   udělat pěkný filmový   večer, můžete tenhle film   klidně považovat za jednu z   alternativ ;)
Justik66
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2009
hriller podle knihy   amerického autora Scotta   Smithe, který sám napsal i   scénář.
Parta   Američanů tráví dovolenou   v mexickém letovisku. Po   několika nudných dnech   strávených především na   pláži popíjením tequily se   seznámí s Němcem   Heinrichem, jehož bratr se   vydal do džungle na   archeologickou výpravu a od   té doby o sobě nedal   vědět. Dostanou nápad a   vypraví se do džungle   zjistit, co se stalo. Zde se   dostanou až k tajemnému   pahorku, střeženému   obyvateli nedaleké mayské   vesnice. Jakmile na pahorek   porostlý divnými liánami   vstoupí, Mayové je pod   hrozbou zabití odmítnou z   pahorku pustit. Zdá se, že   na pahorku je přítomno cosi   starobylého, tajemného,   toužícího po krvi...   Netrvá to dlouho a první z   nich zemře... Zachrání se   zbytek ze spárů podivné   kletby?
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Je dobře, že se ještě   občas najde slušný a   originální horor. Přesně   toto je ten případ a i když   se nejedná o nic závratného   překvapilo mě to. Konečně   se objevil horor, který   přinesl neokoukané téma a   místo nějakýho psychouše s   kudlou nebo přerostlé   potvory zde postavy masakruje   sama příroda. Parta   Američanů najde jakousi   pyramidu a poté co na ní   vstoupí je nechtějí   obyvatelé místní džungle   pustit zpátky. To by možná   nebylo nic hrozného avšak   pyramidu obydluje jákasi   rostlina, která začne partu   masakrovat. Film má celkem   podařené triky a   převážně scény   útočících rostlin jsou   opravdu působivé. Pro   příznivce hororů je také   dobrá zpráva to, že se   tvůrci nebáli krve a divák   si užije slušnou řádku   brutálních scének kde   jasně vítězí amputace   nohou nožem a kamenem. Herci   předvádí hororový standard   takže nikdo nevyčnívá ale   ani neotravuje. Po dlouhé   době kvalitní hororová   podívaná.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2010
Ale, no tak! Strachy jsem   rozhodně nekřičela,   nesvíjela se ani nehty si   nekousala, nicméně při   scéně lámání kostí jsem   musela zavřít oči. Film   nepovažuju až tak za horor,   i když má hororovou   koncepci, ale mluvící   květinky – nebo, co to   vlastně dělalo, působily   spíš srandovně než   hrůzostrašně. Hrůzu zde   nejvíce budí nebývale   vyřáděný sadismus –   lámání kostiček, amputace,   řezání do lidského   těla... A vše se   pochopitelně týká partičky   přiblblých puberťáků.
Dodat tomu zajímavější   postavy, odmazat počáteční   – naprosto zbytečnou   ožírací scénu, kdy by   člověk zmíněnou partičku   puberťáků zabil nejradši   sám ještě, než by se   vůbec někam dostala a   vyhrát si ještě víc s   roztomilou Adélkou, šla by   úroveň výš, protože je to   celé slušně napínavé.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2011
Ruiny
Docela dobrý horor, jehož   podstata rozhodně není v   lekacích scénách a   navozené děsivé   atmosféře, nicméně na   druhou stranu předvede   několik působivých   situací, kdy není o krev   zrovna nouze, a pŕináší   takové hororové bonbónky   jako je třeba amputace noh   nebo vyřezávání kusů   masa. Konec filmu už tak moc   nepřekvapí.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2014
Adéla se už navečeřela.
Pozor! Komentářem se plazí   masožravé S_P_O_I_L_E_R_Y !   Ty se vám můžou zavrtat pod   kůži.

Evoluce vítězí.   Zatímco Adéla byla   náročná pokojová   květinka, které jste k   aktivaci žaludečních   šťáv museli hrát na housle   (a kdo z nás to umí?), tahle   její mexická sestřenice jde   s dobou – spokojí se s   vyzváněcím tónem mobilu a   šikovně ho i imituje, když   má hlad. Pěkný nápad s   pyramidou porostlou Hedera   Kanibalis (© Omnibus), česky   břečťanem lidožravým,   sympatičtí byli i domorodci,   držící kolem stráž, aby   měla rostlinka klid na   konzumaci turistů a na   trávení, aby si snad   chudinka neuhnala žaludeční   vředy. JENŽE. Je dost nuda   koukat na to, jak se   břečťan vilně vine po   lýtkách mládežníků,   kteří mě ničím nezaujali   (krom toho, že neumí   chlastat a pak potupně blijou   do klozetu) a jsou mi tudíž   naprosto buřt. Pižlání   nepižlání, pánev nepánev.   Tedy ne pánev holčičí, ale   ta železná, rozpálená. I   když operace křečových   rostlinných žil a zejména   pak to sebepižlání, to bylo   výživné a úspěšně mi to   zkazilo chuť k jídlu.

Trochu mě   znechutil i odfláknutý   scénář. Vynervovaná Amy   mrskla trsem kytky a trefila   domorodého klučinu. Paráda!   Takže stařešina i s   lučištníky toho   kontaminovaného hned začali   zahánět na pyramidu.   Pochopitelně, to si snad   měli kluka doma zasadit do   květináče? Kdo by ho pak   furt zaléval a lapal pro něj   mouchy k snídani, že. Už   jsem se těšil, jak našim   americkým turistům bude   chlapec svými znalostmi o   nenažrané Adéle pomáhat v   boji s tou kytkou... jenže   prd. Klukovi jednu kulku mezi   oči a nazdar bazar! WTF? Toho   scenáristu bez invence bych s   chutí pohodil ke kytce na   kompost.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.8.2014
The Ruins
Kvalitný hororík.Nič   strašidelné ale krvavých   scénok je veľa a   nenudia.Jednoducho som sa   zabával a bavilo ma to.
Steve997
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Na jednu stranu nejde o nic   závratného, na druhou stranu   jeden z nejlepších hororů   posledních let (těch opravdu   dobrých bylo totiž hodně   málo). I když hororových   scén tam zas tolik nebylo, o   tísnivou atmosféru a pár   opravdu dobrých scén nouze   nebyla. Plusem bylo také to,   že konečně hlavním   záporákem není opět   nějaký ten sadistický vrah,   ale něco docela jiného, i   když tím veškerá   originalita končí. Navíc   docela sympatická partička   hlavních hrdinů.
J-CoB
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Zajímavý námět s poutavým   dějem ovšem něco málo tomu   chybělo možná trochu víc   tajmná téměř od začátku   jsem tušil o co půjde což   mě trochu zklamalo, ale v   souhrunu mě film nenudil.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Velmi dobře zpracované téma   s občasným zpomalením tempa   vyprávění. Gore efekty na   dobré úrovni, herci   rovněž.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2013
The Ruins
Horor Ruiny by nemusel být   vůbec špatný, kdyby se   nedopouštěl zásadních   chyb, kterých by se žádný   horor, který chce u diváka   zabodoval, neměl dopouštět   a podobné tradiční věci,   které ději nijak   nepomáhají.
Vezmu to   popořadě. 45 minutová   předehra v tomto žánru je   zásadním problémem, proč   máme sledovat bandu mladých   lidí, kteří si na pláži   vypíjejí mozky do   bezvědomí, následně   sledovat jejich ranní   nevolnosti (hlava v záchodě)   a další věci, které   diváka pouze otráví. Když   přijde na řadu rostlinka, to   si nějakou tu dobu počkáte   a nakonec, když už tam je,   tak si jí moc neužijete,   což jsem moc dobře   nepochopila, kdo chce sledovat   bandu ufňukaných exotů,   když se může příběh   točit okolo rostlinky, která   dovede zaujmout. Tohle jsou   asi zásadní chyby, jinak jak   říkám když přišlo na   věc, tak tam bylo pár   dobrých scének.

Jedním z překvapení   filmu byla především Laura   Ramsey, kterou většinou   zaregistruji v nezajímavých   rolích, ale zde byla opravdu   skvělá, opravdu jsem měla   pocit, že jí kytička   pojídá.
Jak   říkám, Ruiny měli   potenciál a to ne malý, ale   bohužel byl promarněn,   řekněme ničím, a je to   opravdu škoda.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Pomerne slusny horror so   zaujimavym prostredim   mexickych pyramid.Bohuzial   rolu exekutora v tomto filme   plni akasi krvilacna   rastlina,co je skor smiesne   ako hrozostrasne,ale par scen   bolo dost neprijemnych/hlavne   amputacia dolnych koncatin s   pomocou noza a kamena   :)/.Celkovo mal film slusnu   ponuru atmosferu.Vzhladom k   rozpoctu solidny kusok,ktory   mozem doporucit len fanusikom   zanru.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Slušné, nenudící. Klišé   (mládežnická parta určená   k likvidaci) se tu potkává s   neokoukanými nápady (jejich   popínavý protivník), něco   je docela působivé, jinde se   dost přestřelilo. Průměr.
ValaMalDoran
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2008
Tak jsem s né příliš   velkým zájmem sledovala, jak   partičku mladých lidí   požírá masožravka, která   roste na jednom malém kopci   nebo spíš pyramidě. Ty   ruinu hlídají nějací   domorodci, který zabijí   každého, kdo se nějakým   způsobem dostane do kontaktu   s tou masožravou potvůrkou.   Konec zajímavý a   předvídatelný.
Mesany
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Tak po dlouhé době jsem si u   hororu odpočinul.Film má   dobrej spád a děj jen sem   čekal,že dopadne lépe.Ale   za podívání film stojí.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Na to, že nejsem zrovna   fanoušek hororů, to docela   šlo. Jen mi bylo líto tý   blondýny, líbila se mi víc   než tmavovláska.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Tak nebyl to špatný   nápad:kytička co leze a   požírá tělo   zevnitř:-)Bylo to i dost   chvilkama nechutné,ale jako   celek průměrný horor na   jedno shlédnutí.
Robinson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2010
"Čtyři američané na   prázdninách se přece   nemůžou jen tak   ztratit!"
No tak   tahle hláška mě opravdu   rozesmála. Ruiny mi totiž   připadají jen jako   obyčejný a průměrný   naturalistický horůrek. Mám   takový filmy rád, ale tohle   bylo i na mě dost ujetý.   Fakt nevím, nakolik   originální mám považovat   krvelačnou kytičku   vydávající zvuky. Příběh   je klišovitý, ale na druhou   stranu to nevidím ani jako   průser. Zvlášť za scénu s   amputací :)
TILL.87
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.9.2008
no tak horor nic moc, nečekal   bych, že partu amerických   cestovatelů, který narazí   na starou májskou pyramidu,   bude zabíjet ňákej plevel.   film mi přišel ze začátku   docela nudný na horor, ale i   tak tam bylo pár dobrej   scén. třeba řezání nohou   toho albína, nebo   vyřezávání kusů rostlin z   těla.
Flekoun
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2021
Blbost
Tohle s horor to snad ne o tom   jak nějaká masožravá kytka   požírá lidi ze vnitř to je   výtvor absolutního blbba   spíše s dětskou fantazií,   jelikož normální dospělí   jedinec toto nemůže   vytvořit. A nechápu tady ty   komentáře, že je to super   horor a podobně. To asi   ještě neviděli pořádný   horor, horor má vyvolat   mrazení v zádech, strach   apod. Horor není o tom kolik   je tam krve a jaký masakr je   ve filmu, ale právě o   strachu, napětí a různé   záhady či tajemství, které   tě nenechají spát. což   tento film vůbec nemá a   jediný důvod proč jsem   hodnotil 4 body je ta   příroda či džungle jinak   by hodnocení bylo podstatně   nižší. Spíše než horor   to byl trošku drsnější   dobrodružný film. Horory   jsou můj nejoblíbenější   žánr, ale toto s hororem moc   společného až na tu krev   nemělo.
marci22
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2009
byl to dobrý nápad vymyslet   vraždící   rostliny,alechtělo by to víc   obětí...
myslím že   alespon 30min se nic   neděje...
PROCESOR
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Adéla co ještě nevečeřela   úřaduje v mayský pyramidě.   Jako horor bych to   nebral...Spíš jako takovou   recesi...
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.4.2017
Mexické dobrodružství...
The Ruins se mi nelíbilo už   od samého začátku.   Scénaristé sázeli dost na   originálnost, která mě v   tomto případě moc   nenadchla, mluvící kytky mě   teda nikdy moc nebraly.   Nevím, jestli to tady není   trochu přeceňované. Osobně   mě snímek nepřesvědčil   ani z herecké stránky, i   když jednání postav tu   patří spíše ke kladům.   Plusové body dávám taky asi   za dvě scény (hlavně tu s   amputací). Herci byli   šíleně nesympatičtí a   námět přehnaný. Klidně   bych to mohla pomalu   srovnávat s Primal, ke   kterému toto nemá příliš   daleko.
demon.cz
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.6.2009
2/10
Bída a utrpení.Ubohost   největšího kalibru.
Horor? To snad ne.
Naprosto trapně   natočenej film kterej fakt   není děsivej.
Příšernej   nápad,květena která imituje   zvuky mobilu a žere lidi.
Fak zase jeden úlet   kterej za to fakt   nestojí.Efekty bídné.
Příběh je také   divnej.Filmu nepřidá na   zajímavosti ani zasazení do   Mayské civilizace.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih130998minih130998Salamandr (2012) [TV seriál] 
Salamander n
minih100152minih100152Chuckyho kletba (2013) 
Curse of Chucky n
minih16284minih16284Policajt v Africe (1977) 
Piedone l´africano n
minih29012minih29012Tajemství proutěného košíku (1977) [TV seriál] 
Tajemství proutěného košíku n
minih34746minih34746Zrůda (2003) 
Monster n
minih28705minih28705Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001) 
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring n
minih8215minih8215Heroin (1970) 
La Horse n
minih10212minih10212Kickboxer 2 - Cesta zpět (1991) 
Kickboxer 2 n
minih20014minih20014Svět patří nám (1937) 
Svět patří nám n
minih164200minih164200Sebelum Iblis Menjemput (2018) 
Sebelum Iblis Menjemput n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Zavolejte porodní sestřičky (2...

09:25 - 10:25

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Egypt

09:20 - 10:15

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:45 - 09:45

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

08:10 - 09:30

77 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190693
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377363
Obsahů a biografií: 178513

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10