Duben
ohodnotit

Sexuální rekonstrukce

The Shape of Things

Další název:
Podoba věcí
Rok:
2002
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
24.7.2003
„Co ze sebe nechá muž udělat, když miluje. Láska – sex – umění.“

Obsah filmu Sexuální rekonstrukce

 
Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, když si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu. V příběhu o lásce, sexu a umění chladnokrevnou Evelyn ztvárnila Oscarem oceněná Rachel Weisz.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 19.12.2014 CX

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Neil LaButeNeil LaBute  
hraje:
Rachel WeiszRachel Weisz.....Evelyn [32]   
Paul RuddPaul Rudd.....Adam [33]   
Fred WellerFred Weller.....Philip [35]   
Gretchen MolGretchen Mol.....Jenny [29]   
scénář:
Neil LaButeNeil LaBute  
námět:
Neil LaButeNeil LaBute.....stejnojmenná hra (2001) [39]   
hudba:
Elvis CostelloElvis Costello  
kamera:
James L. CarterJames L. Carter  
střih:
Joel PlotchJoel Plotch  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sexuální rekonstrukce >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

lucymat
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Toto je přesně ten typ filmu, ve kterém hraje   obrovskou roli fakt, zda divák četl recenze a   ví, o čem film je, nebo se před obrazovkou   usadí v naprosté nevědomosti a prostě se   nechá unášet příběhem. Já patřím do   první skupiny, což znamená, že už od   začátku se na vše dívám jinak. Připadá mi,   že potenciál, se kterým The Shape of Things   měl možnost nakládat, nebyl využit ani z   poloviny. Možná to je nevýraznou hereckou   dvojicí, ale cíl snímku, možné vyvolání   diskuse, co umění je a co už je za hranicí (a   kdo má právo to soudit), by si zasloužilo   údernější zpracování. Takhle se hodinu a   půl plahočíme, závěr toho, kdo recenzi   nečetl, překvapí, možná i šokuje, ale také   se bez výraznější stopy z myšlenek vytratí.
x-gill
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.10.2010
Na tento film jsem se podívala hlavně z důvodu   naprosto odlišných recenzí...na jedné straně   negativní kritika, na straně druhé ódy   publika...Už samotné reakce naznačují, že se   bude jednat o film dosti specifický... velmi   závisí na individuálním pohledu a hlavně na   tom, zda se ztotožňujete s hlavní hrdinkou,   jinými slovy "umělkyní" .... Musím   přiznat, že tento film je bizardním způsobem   zajímavý, nadruhou stranu však nemohu říct,   že by mě děj filmu nějak pohltil,   zaujal...Většinou jsem měla na věc naprosto   odlišné názory...nebo jen nerozumím   "umění" (v podání R. Weisz...:)))? V   každém případě je herecký (dábelsky   manipulační!) výkon Rachel Weisz opravdu   přesvědčivý.
Brikca
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2009
Asi tak do půl filmu neskutečná nuda. Koukat   jen na kluka jak se kvůli holce mění, postupně   odstřihne kamarády a dokonce si nechá udělat   plastiku nosu. Ale konec mě šokoval. Takové   pojetí umění. Až si říkám, jestli tohle   ještě umění je.


Hodnocení:n12345678910
Sexuální rekonstrukce (2002)Sexuální rekonstrukce (2002)Sexuální rekonstrukce (2002)Sexuální rekonstrukce (2002)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190600
Osobností: 697904
Fotografií: 764333
Plakátů: 376772
Obsahů a biografií: 178332

Poslední komentáře

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10