Duben
ohodnotit

Sissi - osudová léta císařovny

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin

Další název:
Sissi: The Fateful Years of an Empress / Sissi - Osudové roky cisárovnej (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1957
Délka:
109 minut
„Velká říše plná bouřlivých emocí.“

Obsah filmu Sissi - osudová léta císařovny

 
Sissi tráví hodně času v Uhrách, kde se cítí šťastná, nesvazována etiketou vídeňského dvora. Poté, co jí hrabě Andrassy vyzná lásku, odjíždí zpět do Rakouska. Cestou se setká s císařem a spolu odjedou do Bad Ischlu, kde se naplno projeví její onemocnění, které započalo již v Uhrách. Lékaři doporučují změnit podnebí, Sissi se proto vydává na jih. Z prohlubujících se depresí ji vytrhne teprve návštěva její matky, která jí dodá novou chuť do života a Sissi se nakonec zcela uzdraví. Při jejím návratu uskuteční císařský pár v rámci zlepšení napjatých vztahů oficiální návštěvu italských provincií, kde Sissi okouzlí šlechtu i prostý lid svým...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
německá, italská, portugalská, italská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sissi - osudová léta císařovny >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Izzy8635
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2018
U třetího dílu bylo trochu vidět, že už   tvůrci neměli moc nápadů. Nejlepší scénou v   celém filmu byla asi císařská návštěva   Milána a přijetí aristokracie po opeře. Jinak   to bylo nic moc, ale šaty byly nádherné stále.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2017
První a druhá část má co nabídnout, masové   scény, krásné toalety, neobvyklost pro   rakouskou filmografii, výborné herecké výkony   i český dabing. Sissi, kdysi dávno byla i   naší císařovnou a přímo nádherná Romy   Schneiderová. Často se alespoň na kousek   podívám, k tomu to mám videu i na CD. Třetí   díl, ať dělám co dělám, nějak u mě   neboduje, Sissi i Romy měli svůj tragický   osud...
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2013
Hodnotím stejně jako předchozí díly, i když   bych mohl dát deset bodů dolů, ale kdybych   postupoval stejně u ostatních filmů, některé   by nedostaly nic. Prostě dáváme filmům podle   hereček, ne podle věrohodnosti. Moc filmů s   R.Schneiderovou jsem neviděl, zajímaly by mne   jiné filmy, těžko se pak srovnává. Film   zachycuje osudy Sissi v Uhersku, její začátek   nemoci (tuberkolóza) a návštěvu Sissi a Franze   Josefa v Itálii.
toaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2013
Poslední a podle mě nejslabší díl z celé   trilogie o Sissi. Dějově moc neodpovídá   skutečné historii. Zcela pominul Sissiny další   děti : Giselu, Rudolfa a Marii Valerii.   Nejstarší dceruška už má být v době, kdy   se tento díl odehrává bohužel mrtvá. Film lze   rozdělit do jakýchsi tří částí. V první   sledujeme císařovnin pobyt v Maďarsku, kde jí   dělá společnost hrabě Andrassy. Další část   se věnuje její těžké nemoci a léčení ve   Středomoří. Nakonec Sissi doprovází svého   muže do Itálie. Její šarm nakonec zvítězí a   Benátčané císařský pár přivítají. Opět   krásné kostýmy, bohatá výprava, přitažlivé   záběry na krajinu.
Angelika2808
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2011
I závěrečný díl je plný překrásných rób,..
...ale historie je v tomto díle   "fackována" skoro pořád- největším   a velmi morbidním přehmatem je přítomnost   princezničky Žofie (zde ji hraje asi 5-ti letá   dívenka), která bohužel zemřela ve dvou   letech. Ve filmu se Sissi pohybovala zřejmě v   jakémsi časoprostoru (měsíce na Madeiře,   měsíce v Řecku, státnické cesty po Itálii) a   přitom z historie víme, že už v r. 1856 se   císařskému páru narodila druhá dcera Gisela a   v r. 1858 následník Rudolf.
Alžběta byla   opravdu velmi nemocná (nejspíš trpěla i   mentální anorexií) a skutečně strávila   spoustu času cestováním (na řeckém Korfu si   nechala postavit zámek Achillion), ale až v   letech pozdějších, kdy děti povyrostly a ona   se s císařem odcizila.
Také zhrzená Nené,   starší sestra Sissi nedělala cavyky tak dlouho   a už v r. 1858 se za knížete Thurn-Taxise ráda   provdala, bohužel její štěstí po 9 letech   ukončila manželova smrt.
No a příběh   staršího Alžbětina bratra Ludvíka   Bavorského, který si jako v "červené   knihovně" vzal chudou herečku, je pravdivý   taky částečně- aby filmaři zachovali decórum   a zároveň poukázali na "lidovost"   bavorských šlechticů, poznali jsme Ludvíka   již ženatého a s dcerou- ve skutečnosti si   tento vévoda vzal herečku Henriettu Mendelovou   až v r. 1859, kdy měli již dvě nemanželské   děti. No ale to by Sissi už musela mít tři   děti a Nené po svatbě...
Zkrátka, skutečná   historie "dostala pořádně na frak",   ale budiž odpuštěno, protože i po několika   desetiletích patří tato výpravná podívaná   mezi oblíbené vánoční pořady mnoha   televizních stanic.
I mě (jako určitě   spoustu dalších) "dostala"   především nádherná Romy (jejíž osud byl   stejně tragický), úchvatné šaty a šperky,   zámecké interiéry - proto i přes výhrady   hodnotím tak vysoce.
K.I.T.T
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Třetí díl trilogie o Sissi. Dal jsem osm bodů,   protože na první dva díly tento už neměl. I   tak jsem dal ale vysoké hodnocení, hlavně díky   Romy Schneider.
Zdenek13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2009
A o další rok natočila třetí pokračování o   Rakouské císařovně Sissi.Opět skvělý výkon   představitelky hlavní role.V roli matky opět   její skutečná matka.Bezvadné i ostatní   herecké obsazení
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Celou trilogii o rakouské císařovně jsem asi   nejvíce hltal hned na počátku devadesátých   let, kdy jsem ji poprvé shlédl. Teď z odstupem   času ji musím označovat na naivní slátanínu.   Obsahuje takovej ten naivňoučkej humor u nás   typický ve třicátých letech. Avšak toto   vzniklo téměř o nějakých třicet let   později. Hrozně mne tam iritoval ten   uniformovaný "Lojza", co napřed Sissi   pronásledoval a pak ji miloval (ovšem   platonicky). Žádný div, že Rakousko ve světe   filmu neudělalo moc velkou díru do světa. A   pak, pod touhletou rodinkou náš národ dlouhá   léta úpěl. :-) Šest bodů jim musí stačit.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Naivní a nepřirozené, snad jen krásná výprava...
...a samozřejmě představitelka Sissi - Romy   Schneider - to byla nádherná okouzlující   bytost. Jinak tato trilogie není nic   světoborného. Tento poslední díl je vyložená   slabota. Já vím, že dějinné události   bývají filmaři různě měněny a upravovány,   nakonec - proč ne, když je to s citem, ale   vyloženě si vypůjčit z historie jen jména   Sissi a Franze Josefa a natočit selanku, která   nemá s jejich skutečným osudem nic   společného, to už je trošku moc. První díl -   řekněme - docela ujde, snad mládí na   Possenhofenu a "namlouvání" císařem   tak nějak mohlo i vypadat. Druhý díl - Sissi je   již maminka - také budiž, i když ve   skutečnosti byl vliv arcivévodkyně Žofie na   jejího syna ještě větší a snaše vůbec   ústupky nedělala. Za vlasy je totálně   přitažený třetí díl, kde je vpálená   korunovace v Uhrách, k níž došlo až po více   než 10ti letech od sňatku Sissi a Franze, navíc   se vše odehrává asi 2 až 3 roky od událostí   prvníhod dílu, mají stále jen jednu   dcerku...víme však, že malá Žofinka zemřela   v necelých dvou letech, mezitím přišla na   svět Gisela a pak ještě Rudolf, až po   korunovaci v Uhrách se s odstupem více let   narodila Marie Valérie. Zpřeházení událostí   v životě císařovny tak, jak se to filmařům   hodilo, naivita a velká vymyšlenost, né, nemohu   dát hodně bodů. Oceňuji krásné kostýmy, na   nich si skutečně dali záležet, taktéž   účesy a celá výprava je precizní, Karlheinz   Böhm byl šarmantním a okouzlujícím mladý   Franzem Josefem (podle dochovaných portrétů byl   skutečně pozdější šedý morous císař v   mládí opravdu podobným švihákem), Romy   vypadala zcela stejně jako pravá Sissi a byla   překrásná, jen bohužel ten scénář, ten se   prostě nepovedl...
clara.bow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2006
Sissi
Tento třídílný seriál o počátku mládí,   panování i životních peripetiích mladé   císařovny - jinak Elisabethy Bavorské, která   byla rodem jak jinak princezna, trochu překrucuje   dějiny i jisté skutečnosti, ale už k vůli mé   oblíbené Rommy Schneider, která se pozděju   ukázala být skutečnou umělkyní a velkou   herečkou musím pochválit za snahu vytvořit   souhrnné dílo o životě jedné z   nejkrásnějších panovnic všech dob....

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7003minih7003Dům, ve kterém žiji (1957) 
Dom, v kotorom ja živu n
minih71003minih71003Odchody a návraty (1983) [TV inscenace] 
Odchody a návraty n
minih50604minih50604Sága rodu Forsytů (1967) [TV seriál] 
The Forsyte Saga n
minih10065minih10065Kde alibi nestačí (1961) 
n
minih21953minih21953V proudech (1957) 
V proudech n
minih21463minih21463Tucet špinavců IV: Osudná mise (1988) [TV film] 
The Dirty Dozen - The Fatal Mission n
minih17985minih17985Romance pro křídlovku (1966) 
Romance pro křídlovku n
minih19561minih19561Stahující se smyčka (1984) 
Tightrope n
minih46080minih46080Ďáblové v oblacích (1955) 
The Dam Busters n
minih37013minih37013Strašáci (1971) 
Straw Dogs n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sissi, mladá císařovna (1956)

 Sissi, mladá císařovna (1956)
Sissi, mladá císařovna n
Sissi, die junge Kaiserin
Žánr: romantický / drama
Země: Rakousko
Režie: Ernst Marischka

(pokračování)

Sissi (1955)

 Sissi (1955)
Sissi n
 
Žánr: romantický
Země: Rakousko
Režie: Ernst Marischka

(pokračování)

Sissi - osudová léta císařovny (1957)Sissi - osudová léta císařovny (1957)Sissi - osudová léta císařovny (1957)Sissi - osudová léta císařovny (1957)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190621
Osobností: 698000
Fotografií: 764509
Plakátů: 376916
Obsahů a biografií: 178381

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10