Duben
ohodnotit

Obsah filmu Slzy, které svět nevidí

 
Film byl v kinech promítán pod názvem Večer s Janem Werichem spolu s dlouhým filmem Kočár nejsvětější svátosti.
Bartošková Šárka/Československé filmy

Krátký televizní film podle povídky A.P. Čechova vypráví manželskou historku z konce minulého století o jednom podplukovníkovi, který si nevhod domů přivedl své podnapilé kamarády. Mezi manžely došlo proto k prudké hádce, navenek však předstírali dokonalý soulad.

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Martin FričMartin Frič  
hraje:
Jan WerichJan Werich.....podplukovník [57]   
Jiřina ŠejbalováJiřina Šejbalová.....podplukovníkova žena [56]   
Jiří SovákJiří Sovák.....Dvojetočijev [41]   
Vlastimil BrodskýVlastimil Brodský.....Pružina Pružinskij [41]   
scénář:
Martin FričMartin Frič  
námět:
Anton Pavlovič ČechovAnton Pavlovič Čechov.....povídka   
Vasilij DorofevVasilij Dorofev.....upravil   
kamera:
Miloslav HarvanMiloslav Harvan  
střih:
Jan KohoutJan Kohout  
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
ČT Praha
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Slzy, které svět nevidí >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.3.2021
Nádherný černobílý televzní bonbónek. Mac   Frič si pozval čtyři skvělé herce na čele s   Janem Werichem a brilantně si zpracovali povídku   klasika světově literatury Antona Pavloviče   Čechova. To nemá smysl popisovat, to se prostě   musí vidět! Nezapomenutelná dvacetiminutovka!
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2020
V mém osobním žebříčku nejpovedenější z   krátkých filmových komedií natočených pro   Českou televizi s účastí Jana Wericha. Jeho   herecký koncert s dalšími představiteli   (Vlastimil Brodský, Jiřina Šejbalová, Jiří   Sovák) je pro mě pokaždé takovým osvěžením   v rámci ostatních paběrků na našich   televizích. Martinu Fričovi se v tomto žánru   málokdo dovedl přiblížit, možná tak Zdeněk   Podskalský.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2019
Tady je krásně vidět, že všichni herci byli   především divadelníci, takže první záběr,   kdy se Werich, Sovák a Brodský v hodně opojné   náladě vrací v noci z hospody a před domem   jednoho z nich se domlouvají, že k němu skočí   ještě na skleničku a na něco k snědku, tak je   vše točeno snad v pětiminutovém záběru bez   jediného střihu. Všichni herci měli svoje   dialogy perfektně naučené a je opravdu radost   sledovat jejich herecké umění. Když se k nim   potom v bytě přidá ještě Jiřina Šejbalová,   dílo dokonalého herectví je dokonáno. Čechova   naši režiséři točit uměli a když se režie   ujal ostřílený frajer Martin Frič, není   absolutně co vytknout. Parádní Čechovův   humor, vytříbené charaktery, geniální herci.   A pití, pití a zase pití. Skvost naší   televizní tvorby šedesátých let!!!
Misantrop
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Žena je navenek anděl, ale doma satanáš. Muž   je venku plukovníkem, ale doma jen ožralým   dobytkem, který dostane nafackováno, až mu   "slzy dojetí" vyhrknou; to všecko jsou   právě ty slzy, které svět nevidí - a nesmí   vidět. Pánské herecké obsazení je stejné   jako v Uspořené libře, ale ta byla mnohem   lepší.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2014
Když herec Jan Werich, nedostával mnoho   filmových rolí, natočil v televizi výborné   inscenace, které i dnes mají svému divákovi co   říci. Především bláznivá komédie   Uspořená libra, o dvou přátelích, kteří   mají společný koníček, vysedávání v   hospodě a když dojdou peníze, je potřeba   vybrat z účtu, ale nesmí narazit na protivnou   ženskou, která spěchá poslat telegram do   Tararingapatamu. Zde Jan Werich má herce,   kamarády, Jiřího Sováka a Stellu   Zázvorkovou.
Kočár nejsvětější svátosti,   je konverzačka na nejvyšší úrovni mezi   místokrálem Peru a herečkou Kamilou   Pericholovou, kde se své role bezvadně zhostila   Jaroslava Adamová.
Že si se Zázvorkovou spolu   rozuměli, dokládá další televizní klenot,   Medvěd. Jsme v Rusku, Jan Werich přijíždí   jako statkář do zapadlé vísky, aby se domohl   svých peněz a narazí na pořádný kus   ženské, kterou požádá o ruku.
V slzách,   které svět nevidí je také komedie, ale velice   hořká. Muž, podplukovník ve výslužbě, se   vrací v noci z hospody, žena už spí a on si   dotáhne sebou ještě kumpány, se kterými by v   pití chtěl pokračovat doma. Žena navenek se   chová, že má radost z návštěvy, připraví   občerstvení ale muže by nejraději   "zabila".
Drahý zesnulý, je film,   který se moc na obrazovky nedostává, Jan Werich   v roli dědečka, který je nalezen v pozici   mrtvého a už jeho děti si parcelují jeho   majetek a jaké je jejich zděšení, když je   všechno úplně jinak.
V povídce Král a žena   se Werich stal Jindřichem VIII. a Jana Brejchová   jako jeho žena Kateřina Paarová s ním laškuje   a konverzuje a při tom jí může jít i o   krk.
Z těchto televizních rolí, kdo má okno a   absenci, jako by nebyl. Werich zemřel v roce 1980   a má hrob s přítelem Jiřím Voskovcem na   Olšanském hřbitově...
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Opět krásná televizní věc,Čechov v podání   Jana Wericha , to je prostě zážitek.Je   úžasné, že na tak vynikající věc je třeba   tak málo herců, Brodský a Sovák si to   užívali, to partnerství s Werichem a paní   Jiřina Šejbalová hrála přesně tu paní domu   s pevnou rukou. Herecký koncert!
pravo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Koncert troch hereckých géniov na malom   priestore a v relatívne kratučkej minutáži.   Scénka ako zo života, keď trojica pod vplyvom   alkoholu zavíta do obydlia jedného z nich a   začína sa boj o povesť dobrého hostiteľa.   Manželovo zdôvodňovanie svojho sebaobetovanie v   prospech rodiny a manželkina nechuť ísť   otvoriť komoru a uvítať “spoločensky   unavených“ hostí patrí medzi veľmi vtipné a   zároveň veľmi vypovedajúce o ľudskej povahe.   Zaujímavé zrovnanie mi prichádza na um v   stvárnení napitého človeka Werichom a   Polívkom a treba povedať, že i opilosť može   byť stvárnená bez oplzlostí a vulgárneho   slovníka, ale pravdepodobne väčšina namietne,   že sa jedná o inú dobu. Čerešničkou na torte   je záverečné veľmi milé nedorozumenie, na   ktoré si všetci pripijú.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.8.2007
... „ A nejvíc nenávidím, když člověk se   napije a pak to nemá čím zapít. Totiž zajíst   a zapít taky ... teda.“ Tři kumpáni v   podroušeném stavu, jedna probuzená manželka a   naprosto skvělá herecká sestava.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11512minih11512Liška pouště (1951) 
The Desert Fox n
minih47158minih47158Poloprofesionál (2008) 
Semi-pro n
minih16032minih16032Pod vlivem úplňku (1987) 
Moonstruck n
minih144973minih144973Zoologie (2016) 
Zoologiya n
minih147704minih147704Jdi svou cestou (2016) 
Be Somebody n
minih79101minih79101Look (2007) 
Look n
minih41956minih41956Jak ukrást bizona (1996) 
American Buffalo n
minih57936minih57936Rango (2011) 
Rango n
minih44843minih44843Tlustý Albert (2004) 
Fat Albert n
minih10479minih10479Komu tančí Havana (1962) 
Komu tančí Havana n


Hodnocení:n12345678910
Jan Werich, Jiřina Šejbalová
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190631
Osobností: 698034
Fotografií: 764590
Plakátů: 377028
Obsahů a biografií: 178412

Poslední komentáře

Ulice New Yorku (2001)

Ulice New Yorku
Když člověk vezme v potaz,   že jde o nezávislý biják   natočený s naprosto   zanedbatelným rozpočtem, je   nutné považovat ho určitě   za více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Pokrevní pouto (2013)

Pokrevní pouto
Průměrná krimi o dvou   bratrech jeden padouch druhý   polda ,padouch vyleze z basy a   začne dělat problémy   nejdřív nájemná vražda   pak více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Sabata (1969)

Sabata
Povedený western jak jinak   když v hlavní roli   westernoví profík L.V.Cleef   ,s pistolí to umí jako málo   kdo a nemluví   zbytečně,přijel více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Red má práci (2000) [TV epizoda]

Red má práci
Zas dle mého spíš obyč.   díl, ale pár hlášek a   scének je slušných. Třeba   Red jak čeká na telefon z   budoucí práce, tam jsou   silný více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Dlouhé horké léto (1985) [TV fil...

Dlouhé horké léto
Toto remake z roku 1985 se mi   líbilo více než původní   film z roku 1958.Film má   lépe a zajímavěji   propracovaný   scénář,herecké výkony více >

Autor: Pala