Duben
ohodnotit

Sněhový dort

Snow Cake

Další název:
Snowcake
Rok:
2006
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„Příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícího své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla.“

Obsah filmu Sněhový dort

 
Drama britského režiséra Marka Evanse Sněhový dort začíná tragédií. Osamělý rezervovaný Angličan Alex právě vyšel z vězení. Na cestu do Winnipegu v severním Ontariu se vydává s touhou začít znovu. Téměř proti své vůli sveze upovídanou a zvídavou dívku Vivienne. Ta zahyne, když do jeho vozu narazí kamion. Alex nehodu nezavinil, ale přesto se cítí provinile. Vyhledá dívčinu matku Lindu, postiženou autismem. Kvůli psychické chorobě nevnímá žena dceřinu smrt jako tragédii. V zapadlém kanadském městečku Wawe prožije Alex několik nezapomenutelných dnů nejen v jejím domě, ale i s její smyslnou sousedkou Maggií. Pořádkumilovná, občas nečekaně...
 
Související odkaz
 
Recenze: Sněhový dort

Vivienne touží být spisovatelkou. Témata pro své příběhy sbírá během stopování. Vybírá si zásadně osamělé duše, které podle ní mají ty nejúžasnější příběhy.... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Marc EvansMarc Evans  
hraje:
Alan RickmanAlan Rickman.....Alex Hughes [60]   
Sigourney WeaverSigourney Weaver.....Linda Freeman [56]   
Carrie-Anne MossCarrie-Anne Moss.....Maggie [38]   
James AllodiJames Allodi.....Clyde [39]   
Jackie BrownJackie Brown.....servírka [40]   
Johnny GoltzJohnny Goltz.....Rookie policista   
Mark McKinneyMark McKinney.....soused [46]   
Callum Keith RennieCallum Keith Rennie.....John Neil [45]   
Selina CadellSelina Cadell.....Diane Wooton [52]   
Jayne EastwoodJayne Eastwood.....Ellen [59]   
David FoxDavid Fox.....Dirk [65]   
Emily HampshireEmily Hampshire.....Vivienne [24]   
Julie StewartJulie Stewart.....Florence [38]   
Scott WickwareScott Wickware.....policista   
Nia RobertsNia Roberts.....Janet the Vet [33]   
Susan CoyneSusan Coyne.....Deborah   
scénář:
Angela PellAngela Pell  
hudba:
 Broken-Social-Scene Broken-Social-Scene  
Liz GallacherLiz Gallacher.....supervize   
kamera:
Steve CosensSteve Cosens  
střih:
Mags ArnoldMags Arnold  
trailer
Distributor v ČR:
HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Sněhový dort >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2017
Velice silný a lidský příběh s vynikajícími   hereckými výkony, který nás zavede do malého   městečka v Kanadě, kde každý o každém   všechno ví. A právě tady prožije pár   nezapomenutelných dní Alex, v jehož autě   zahynula dcera Lindy, která trpí autismem.Víc   není nutné rozvádět, neboť tento film se   musí zažít na vlastní oči a vychutnat si k   tomu výbornou hudbu, protože bez ní by to   nebylo celé.
danymo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2014
Úžasný film, s dobrým námětem a   nápadem..musím říct, že Sigourney roli   autisty zahrála nadmíru dokonale. Věřila jsem   jí každý pohyb, každou tvář, věřila jsem   jí celou dobu že je autista, takže to účel   splnilo :)
Doporučuji a dávám 10 z 10..za   dokonalou Sigourney.
mumich.com
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Pěkný snímek se skvělými herci, kteří do   projektu šli už jen kvůli projektu samému. Je   vidět, že ač se tento snímek nestal hitem   roku, hit to rozhodně je.
Film určitě ocení   náročnější diváci i fanoušci Allana   Rickmana a Sigourney Weaver.
Vřele doporučuji.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2011
SNĚHOVÝ DORT

Film jsem si vybrala výhradně   kvůli hereckému obsazení. V hlavních rolích   účinkují Alan Rickman a Sigourney Weaver. Film   je komorním příběhem o tragické nehodě, o   pocitu viny, o setkání s podivnými lidmi.   Nejpodivněji působí matka mrtvé dívky. Do   chvíle, než se dovídáme o její nemoci. Matka   trpí lehkou formu autismu. Muž, který byl v   autě při smrti její dcery, se snaží osamělé   ženě pomáhat a přitom se i sám vyrovnává se   svými starými nočními můrami. Film byl velice   zvláštní, takové komorní drama. Zanechalo ve   mně dost námětů na přemýšlení. Líbilo se   mi to. A herecké výkony jak S.Weaver tak   A.Rickman byly vážně excelentní. To se jen tak   nevidí. To byl zase jednou úžasný zážitek.   Nelze než doporučit.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2010
Velmi zajímav příběh, který opět ukázal   excelení možnosti herectví Sigourney Weaver i   Allana Parkera. Každý z nich je jiným způsobem   vykořistěná osobnost, přesto a nebo právě   proto jsou schopni najít společnou řeč a   koexistovat lépe než jiní.
Silný příběh je   podepřen kvalitním scénářem a brilatním   obsazením. Díky naprosté neformálnosti a   obyčejnosti vystoupí na povrch lidskost, kterou   podle mne tento film hlásá. Lidskost a také   čistotu duše.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.12.2009
Není to světoborný film, ale má v sobě   skryté kouzlo. Je pravda, že mi tu Rickman v   roli Alexe občas neseděl, ale od toho tu je   ženský princip, aby výsledek dotáhl k   dokonalosti. Sigourney Weaver je v roli autistky   skutečně nepřekonatelná. Asi to pro ni nebyl   žádný med, ale tohle ztvárnění autistické   ženy mě chytlo. Ve scénáři se neobjevovaly   žádné prvoplánové akce (no, i když zrovna to   Alexovo zabití řidiče "uhodil jsem ho,   spadl, rozbil si lebku o kamennou zem..." by   se za něj označit dalo - ale na druhou stranu   chápu, že ho scénáristi chtěli mít prostě   jako klaďase). Takže s filmem celkem spokojenost
roza3
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.9.2009
ano
Je krásné vidět jak velké a opravdové STARs v   podstatě ve třech lidech na úplné vesnici   dokáží za pár korun rozehrát takovou   krásu...jednoduché, čisté, dojemné. Emoce   jsou tady doopravdy. Koukněte se.Signourey W. mne   překvapila. Alan R. se nebál nechat se navléct   do růžového svetru a není to   prvoplánové...pohladí dušičku.Tohle je   opravdovej nízkorozpočťák a herci do toho šli   jen pro ty role...to potěší.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2009
Paní Herečka
..film s celkem jednoduchým dějem, ale   ohromujícím hereckým výkonem S. Weaver,   ostatně i vidět Alana Rickmana je vždycky   svátek, na někoho může působit jeho anglicky   ironický škleb negativně , jak jsem se dočetla   někde dole..no booože, tak ať si pustí Brada   Pitta. Škoda, že právě tihle dva hlavní   představitelé tak málo točí..
kamicek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.3.2009
docela jako drama, to bylo, zase Alan Rickman jako   strašně protivný, ve kterým filmu on není?   Teda tady moc nebyl, ale stejně... jako... mě se   ten film moc nelíbil, byl to děj docela o   ničem... takže moje hodnocení tohoto filmu je:   příšerná katastrofa..
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Ze začátku slušně rozehraná drama s   výborným ale trochu odtažitým výkonem Alana   Rickmana. Ten si zde zahrál Alexe muže, který   se snaží zařídit pohřeb pro dívku, která   zemřela když s ní havaroval v autě. Když se   jde omluvit její matce Lindě netuší, že je   autistka a zdrží se u ní doma déle než by   sám chtěl. Celý film je o tom jak se snaží   zařídit pohřeb a o sbližování s autistickou   ženou. Sice se zde ještě odehrává příběh   kdy Alex prožívá milostný vztah s Lindininou   sousedkou ale dalo by se řící, že tento   příběh zde nehraje větší roli stejně jako   naznáky Alexova tajemství spojeného se smrtí   jeho syna. Alan Rickam je v roli Alexe velice   dobrý a rozhodně se nesnaží nějak přehrávat   ostatní herce. To se však nedá říct o   autistce v podání Sigourney Weaver, která se   snaží o nějaký "velký" výkon ale   nezdála se mi moc přesvědčivá. Ale i tak se   jedná o zajímavý snímek u kterého jsem občas   uvažoval o vyšším hodnocení. Nakonec se však   jedná o snímek, který zaujme, neurazí ale   rychle se na něj zapomene.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39455minih39455Auta (2005) 
Cars n
minih43369minih43369Vdáš se, a basta! (2006) 
Because I Said So n
minih9348minih9348Jáma a kyvadlo (1991) 
The Pit and the Pendulum n
minih37173minih37173Sametoví vrazi (2005) 
Sametoví vrazi n
minih39754minih39754Čtyři bratři (2005) 
Four Brothers n
minih45789minih45789Dostaňte agenta Smarta (2008) 
Get Smart n
minih19343minih19343Sopka (1997) 
Volcano n
minih25895minih25895Život brouka (1998) 
A Bug's Life n
minih125275minih125275Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 
Mortdecai n
minih40846minih40846Rocky Balboa (2006) 
Rocky Balboa / Rocky VI n


Hodnocení:n12345678910
Sněhový dort (2006)Sněhový dort (2006)Sněhový dort (2006)Sněhový dort (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10