Duben
ohodnotit

Snílek

Dreamer: Inspired by a True Story

Další název:
Splnený sen (SK)
Rok:
2005
Délka:
106 minut
„Podaří se malé Cale splnit velký sen?“

Komentáře k filmu Snílek

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Na to, že to má být podle   skutečnosti, to vypadá jako   tradiční průměrný   rodinný film, určitě je ale   místy upraven. Její drzost   při jednání s   "pohlaváry",   konečné vítězství až z   snad posledního místa...
E. Shue to i po   čtyřicítce sakra sluší...
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Taková pohádka,   nepravděpodobný příběh z   dostihové prostředí.   Vyniká Kurt Russell, v roli   zavrženého majitele stáje   Bena. Standartní americký   rodinný film.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2013
Jedna věc je jistá, kdyby   tady nebylo tak zvučné   herecké obsazení, tak by   tento romantický kousek   skončil v propadlišti   filmových dějin.
Já   osobně jsem se na to díval   jenom kvůli těm hercům,   jinak by mě to ani   nenapadlo.Ale musím uznat,   že to zaujalo i mě.
Dakota Fanning má   skutečně talent.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2013
SNÍLEK

Příjemný rodinný film   z dostihového prostředí, ve   kterém si dovedou najít to   své především děti, ale   kupodivu i dospělí.   Pohodový rodinný film   přinesl zejména příjemnou   atmosféru s příběhem více   rodinným než dramatickým.   Dreamer je vzdáleně   inspirován opravdovým   příběhem muže, který   zachraňuje svou rodinu a   svůj vztah s dcerou. Zejména   pro ni a možná i sám pro   sebe koupil koně odsouzeného   na smrt a to bez ohledu na   svou finanční situaci.   Rodina musí držet pohromadě   a naděje umírá poslední.   Sounáležitost celé rodiny   včetně dědečka je hlavním   posláním filmu. Dojemná   starost o nemocného koně   přinese citový návrat otce   ke své dceři a stmelení   celé rodiny. Trochu napětí   do příběhu odvíjejícím   se v poklidném tempu přinesl   až závěrečný dostih.   Příběh působí hodně   pohádkově, ale to mi nijak   nevadilo. Cesta Soñador k   úspěchu a vítězství   dokazuje, že ještě   existují zázraky.

Snílek je postaven na   příběhu o kráse a   majestátnosti koní a o   víře v zázraky. Dojímavý   scénář přináší   klasický sentimentální   příběh o cestě outsidera,   který jde čelem přes   všechny překážky za   těžko uvěřitelným cílem.   Děti, na rozdíl od nás   dospělých, dokážou věřit   ve své sny a jen tak lehce se   nevzdávají. Podpora rodičů   i dědečka byla příkladným   povzbuzením na cestě malého   děvčátka do života.   Bezhlavá cesta za snem   dodává někdy i dospělým   sílu k překonávání   každodenních překážek.   Kolikrát přitom jde jen o   drobnosti, na které člověk   už pomalu rezignoval...

K úspěchu filmu   přispělo i herecké   obsazení. Výkony Dakoty   Fanning, Kurta Russella i   Krise Kristoffersona určitě   stojí za povšimnutí.

Trochu okoukaný   příběh z krásného   prostředí sice nepřinesl   nic nového pod sluncem, ale   nenudil a posloužil jako   klidná oddychovka. Pěkný   film na příjemně strávené   odpoledne v rodinném kruhu.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Typický rodinný průměr o   tom, že rodina musí držet   pohromadě a naděje umírá   poslední. Ideální na   sobotní dopoledne trávené s   rodinou.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Pánové a dámy,musím   uznat,ten konec mě dostal.Je   to běžný příběh o   koních a lidech s velmi   dobrým hereckým obsazením.   Od začátku je to   průměrný a obyčejný   příběh,pěkně   vyprávěný,nic   víc.Postupně však nabírá   na zajímavosti a   dojemnosti.Nebýt film   natočen,dle skutečné   události,vadilo by mě   spousta věcí,které se   zdají být přehnané i   hapiend kdy všechny mraky   odplují a ani stín   nezůstane je až až.   Umělecky taky žádný   zázrak,avšak to vše zde   není důležité a konec kdy   jedno oko nezůstane suché   skorovše přebyje. Vřele   doporučuji pro celou rodinu a   milovníky zvířat.

P.S.Než bude na   stránce popis filmu,který   jsem již asi poslal před   14dny ...,přidám info sem   ,film si to zaslouží,aby se   o něm vědělo.
Ben   Crane (Kurt Russell) kdysi   býval skvělý žokej, dnes   však svůj talent marní   trénováním jiných.
Sonador – zvaný Sonya -   byl skvělý kůň, jehož   slibnou kariéru na závodní   dráze zastavila zlomená   noha. Pro svého majitele se   rázem stává úplně   přebytečný, a tak ho jako   odchodné dostává Ben,   který byl shodou okolností   zaměstnancem stejného muže.   Teď bude záležet na   nezměrné trpělivosti a   odhodlání Benovy dcerky Cale   - Dakota Fanning – jestli se   podaří tyhle dvě zlomené   duše dát dohromady při   honbě za zdánlivě   neuskutečnitelným cílem:   vyhrát dostih Breeders’ Cup   Classic. Pomoc nemocnému koni   se tak ve skutečnosti stává   pokusem o uzdravení vlastní   rodiny. Podaří se takový   obrovský zázrak uskutečnit?
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Taková americká obdoba   seriálu Dobrá voda. Pěkný   romantický film, navíc podle   skutečných událostí o tom,   jak jeden outsider na odpis to   všem nakonec nandal a malá   holčička (jeho majitelka),   která v něj od samého   začátku věřila může   slavit úspěch a vysmívat se   elitě.
katty.cz
Hodnocení:
Přidáno: 11.6.2007
Ano, klasický příběh o   cestě outsidera přes   všechny překážky za   neuvěřitelným cílem. Ale   taky metafora snů, kterými   děti na rozdíl dospělých   dokážou žít a při prvním   stínu pochybností všechno   hned nevzdávají. Tahle   dětská snivost ve většině   dospěláků vyhasla a třeba   právě takovýhle film ji   může trochu rozdmýchat. A   nemusí to být sen o   vítězství na dostihu, jde o   drobnosti, na které člověk   rezignoval a přestal se o ně   snažit...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih75814minih75814Ninja Faktor (1997) [TV pořad] 
Sasuke n
minih78418minih78418Jízda o život (2007) 
Dangerous Parking n
minih57095minih57095Extrakt (2009) 
Extract n
minih36250minih36250Pasáček Jirka (1975) [TV inscenace] 
Pasáček Jirka n
minih3575minih3575Barb Wire (1995) 
Barb Wire n
minih39396minih39396Trestná lavice (2005) 
The Longest Yard n
minih67274minih67274Le café du pont (2009) 
Le café du pont n
minih124994minih124994Franta Nebojsa (2002) 
Franta Nebojsa n
minih25968minih25968Súdim ťa láskou (1981) 
n
minih27634minih27634Mission: Impossible II (2000) 
Mission: Impossible II n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190691
Osobností: 698201
Fotografií: 765204
Plakátů: 377361
Obsahů a biografií: 178512

Poslední komentáře

Recept na rozloučenou (1989) [TV...

Recept na rozloučenou
Klasické staršie spracovanie   kriminálky. Scenár bol   trochu komplikovaný, avšak   film bol herecky kvalitne   obsadený. Záver filmu bol   neočakávaný.

Autor: Nasudr | Hodnocení: 7 / 10

Kam letíš, letadlo? (1989) [TV i...

Kam letíš, letadlo?
Ve své době jistě žhavě   současná a adresná věc,   jako většina všeho, co kdy   napsal Josef Klíma, ale dnes   už to obsahově hodně   vyvanulo více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Jackie balí Hyda (2000) [TV epiz...

Jackie balí Hyda
Velmi slušnej díl, Bob   Pinciotti dělá grilovačku,   ale na rozloučenou se svým   obchodem. Grilovačku dělá i   Red Forman a tak spolu   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

The Invisible Man Returns (1940)

The Invisible Man Returns
Místy zbytečně   komplikované, ale efekty jsou   zde na svůj rok výroby na   jedničku. Dějově to také   ujde, moc hluchoty tu není.   Většinu více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Vedlejší produkt (2024) [TV mini...

Vedlejší produkt
Peter Bebjak pro TV umí, ale   filmy má slabší, kdoví   proč? Vedlejší Produkt je   solidní mini série, která   ukazuje práci kriminalistů   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10