Duben
ohodnotit

Soukromé pasti [TV cyklus]

Další název:
Soukromé pasti 2; Súkromné pasce
Rok:
2008
Délka:
60 minut, 16 dílů
„Cyklus televizních příběhů“

Komentáře k filmu Soukromé pasti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Příběhy opravdu povedené.   Viděla jsem sice jenom tři,   ale i tak můžu říct, že   se to povedlo. nejvíc se mi   líbil díĺ Tatínkova   holčička. Úplně mě to   dostalo. Herci to opravdu   uměli zahrát. Kdybych byla v   situaci jako Veronika, asi   bych se zachovala stejně
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2011
stálo by to za pokračování...
po dlouhé době dobrý nápad   z továrny českého mozku.   Opravdu naturalistické   životní příběhy, které   by beze sporu v bývalém   režimu byly uzamčeny na dně   truhly a nikdo by o nich   nemohl na veřejnosti   hovořit. I dnes je docela   tabu, hovořit o holce, která   si sexem vydělává na   školu, o otčímovi, co mě   znásilňuje nebo o tom, že   spím s ženatým mužem, že   chci být až fanaticky teď   hned matka a půjdu si za tím   i přes mrtvoly nebo naopak   chci kariéru nebo dítě s   ženatým mužem? apod...   Skvělé herecké výkony,   zajímavá vsuvka, kdy sám   hlavní hrdina povídá do   kamery, co od toho všeho   očekával... Dobrá série s   dobrým nápadem, opravdu k   zamyšlení...
aurora45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.10.2012
Příběhy,
které odmítla   veřejnoprávní Česká   televize! Výborné   zpracování, velmi dobré   herecké výkony, všichni   režiséři vlastní pojetí,   prostě dobrej biják. A vzkaz   pro ČT: na takovýto projekt   klidně budu přispívat   povinnou částkou, kterou ČT   utrácí za shity typu   Vyprávěj a Ententýky:-(
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2008
První dva díly na mě   udělali opravdový dojem.   Obzvláště díl "Fajn   brigáda". Žaneta se   dostala do situace, kterou by   jí žádná jiná holka   nezáviděla. Ale bohužel, je   to tak. Pokud jednou do toho   spadnete, bude vás to   pronásledovat všude.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Výborný nápad natočit   tenhle cyklus soukromých   pastí nás, obyčejných   smrtelníků. Většina z nás   se v životě dostane do   nějaké té své soukromé   pasti. Z mého pohledu   nejlepší díl série je DNA   jako důkaz ( vynikající   Tomáš Hanák, skvělá   atmosféra ) a Tátova   holčička ( Etzler zahrál   chlípného otčíma   skutečně skvěle slizce ),   ostatní díly ovšem taky   nejsou vůbec špatné.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Zatím hodnotím pouze díl   „Fajn brigáda“, ten   úvodní jsem neviděl. A   musím říct: velmi dobré.   Po řemeslné stránce v   porovnání s naší ostatní   televizní produkcí daleký   nadprůměr, v hlavní roli   překvapuje Sandra Nováková,   která vlastně táhne celý   film sama (ostatní, včetně   propagovaného Langoše, jsou   hodně upozaděni), a   chytlavé kolísání na   hranici humoru a tragiky. Z   jednoduchého a ne zrovna   originálního scénáře zde   bylo vytřískáno maximum,   až se člověk diví, že se   při té stopáži (!!! cca 70   minut !!!) vůbec nenudí.   Veškerou hudbu tvoří sice   asi jen jeden motiv, který se   opakuje, ale náramně se sem   hodí. No, jestli bude takhle   vyvedený i další díl,   vůbec se nebudu zlobit.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2008
Příběhy cyklu je třeba   hodnotit jednotlivě a tak to   také udělám:

Něžný vetřelec   (7/10)
Pěkný   aktuální příběh, ale sám   by musel dostat nanejvýš   7/10. Ničím zvlášť   nezaujme, ani obsazení herci   jej příliš nepovyšují;   klasická postava pro Tatianu   Vilhelmovou - takovéhle ženy   umí dobře, ale taky by mohla   hrát něco jiného. Celý   příběh nejvíc shazuje   nejasný závěr; celý   problém je navíc zaviněn   čistou hloupostí postavy.

Fajn brigáda   (10/10)
Tak to byl   naopak úžasný příběh,   tomu dávám 10/10! Sandra   Nováková je pro mě taková   herečka, které se jen tak   někdo nemůže rovnat.   Žasnul jsem už jen nad tím,   jak dovede v každé scéně   vypadat úplně jinak. Jedná   se o výborný psychologický   příběh, nádherně   natočený; kromě Novákové   se krásně kouká i na   Jiřího Langmajera. Monology   S. Novákové podtrhovaly   děj, závěr byl tentokrát   jasný, v souladu s   předchozím dějem.

Jiná láska   (9/10)
Opět je pěkný   pohled na obě hlavní   herečky i na další   účinkující; tomuto dílu   dávám 9/10. Film by mohl   být i o aféře s   mužem-milencem, prvek   lesbického vztahu pouze   přidává další, nižší,   myšlenky. Na konci je   krásně shrnut dopad   takového krátkodobého   vztahu (ať už s mužem či   ženou) na rodinu a další   život aktérky.

DNA jako důkaz (8/10)
Pravda je svatá, ale   nezaslouží si ji znát ten,   kdo s ní neumí naložit. Asi   tolik říká příběh o   pravdě, ale jinak se jedná o   docela příjemnou komedii.   Dávám mu známku 8/10 -   nezaujme ani hlubokou   psychologickou myšlenkou, ani   hereckými výkony.

Láska v moll (8/10)
Velmi pesimistický   příběh. Už název je pro   mě (hudba nepatří mezi mé   obory) nejasný, ale ani celý   příběh mě do sebe   nepustil; žiju trochu někde   jinde a jinak. Příběhu dám   8/10 a doufám, že další   díly se opět vyhoupnou nad   šedý průměr.

Malý terorista (10/10)
Tento díl byl poněkud   zvláštně prezentován, což   začíná už u názvu; Romana   rozhodně nelze nazvat   teroristou, on se pouze v   rámci svých možností   brání teroru otcovy nové   přítelkyně, která vlastně   vedle něj terorizuje celé   okolí včetně Romanova otce.   Příběh má krásný konec,   když (zmíněná   přítekyně) Helena pochopí,   že musí brát ohled na   ostatní, jinak s nimi prostě   nebude moct žít. I výběr   herců byl dobrý. Tento díl   si právem zaslouží   10/10.

Tatínkova holčička   (10/10)
Další   příběh za 10/10. Je velmi   silný, bohužel ve   skutečnosti častý; nejvíc   člověka dostane závěr a   zaslepenost matky, která   věří svému muži i přes   spoustu jasných signálů   proti němu - proč by se   třeba věšel, kdyby to   nebyla pravda? Můžeme si   jenom přát, aby se   podobných příběhů dělo   co nejmíň a když už k   něčemu takovému dojde, aby   násilník byl zaslouženě   potrestán.

Ukradená spermie   (8/10)
Tak to tedy byla   pořádná kráva; ještě se   k ní mohl vrátit a to by pro   ni teda byla výhra...   Příběh byl dost hezky   napsán i natočen, dám mu   tak 8/10.

Smím   prosit o lásku (9/10)
Pěkný realistický   příběh, nemám co dodat;   9/10.

Tři do   páru (9/10)
asi že   zase bez komentáře; 9/10

Riskantní   interview (10/10)
Příběh velmi silný,   úžasné obsazení, prostě   10/10. Z hereček bych se   zmínil o Veronice Žilkové -   ne že by byla lepší než   ostatní, ale ač vím, že je   výborná, skoro jsem ji   nepoznával; je dobře, že   aspoň jednou za čas dostane   méně ztřeštěnou roli.

Exmanželkou   snadno a rychle (10/10)
Další výborný   příběh, který musí dostat   10/10. Zaujme už obsazením -   Tereza Brodská a Michal   Dlouhý jako rozvádějící   se manželé a Miroslav   Táborský jako psycholog...
fred.appl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Souhlasím s Ondrou
Optravdu by bylo lepší   hodnotit příběhy   jednotlivě, ale když to   nejde, vyšlo mi to mezi   sedmičkou a osmičkou. A   přiklonil jsem se výš,   abych ocenil celkový projekt   a to, že i TV N@VA se v   poslední době úspěšně   pustila do nových   smysluplných projektů.   Stojí za zopakování!
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2011
Výborně zpracovaná témata,   kterým snad škodí jedině   jejich zkratkovitost a   krátká stopáž.
Bohužel výběr   příběhů je skutečně tak   rozsáhlý, že dobré   hodnocení získají pouze ty   filmy od diváků, v nichž se   sami poznají. Ostatní budou   hodnotit hůře, protože   tématům nerozumějí a budou   je považovat za přitažené   za vlasy nebo jinak   nereálné. Například až   budete mluvit s kolegyní a   ona se bude rozplývat nad   dílem Manželství nebo   život, pozor, manžel ji doma   týrá.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2011
Velice vážné a někdy až   bolestivě skutečné   (bohužel) příběhy. I když   - který detektiv by věc   vyřešil jako V. Kratina v   dílu "Nezabiješ"?  
Nelze považovat za   chybu, protože i to je   bohužel realita: v autě   skoro nikdy nemají bezp.   pásy.
Přiznávám,   že jako divák jsem   konzumní, komerční, takže   ani tohle není vyloženě   můj šálek, ale neupírám   tomu objektivní kvality a   klidně se na to kouknu.
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Soukromé pasti.Líbyli se mi   jenom nějaké díly a   některé zase ne.Seriál   zpracovaný do TV filmů.
Hortensie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2009
Očekávala jsem víc a tak   zklamání bylo dost veliké.   Náměty rodinných dramat   určitě zajímavé, ale   zpracování ve formě   nepřirozených hereckých   výkonů odrazovalo od   sledování. Naprosto   bezbarvý výkon odvedla   např. Marta Issová, jíž   jsem roli podváděné   manželky nevěřila vůbec.   Stejně strojená mi přišla   Sanda Nováková v jinak   tématicky zajímavém díle o   prostituci, nicméně umělé   dialogy opět udělaly svůj   negativní podíl. Svých 40   procent z celého seriálu   dávám jedinému hereckému   výkonu, který považuji za   velmi dobrý - Miroslavu   Etzlerovi v díle   "Tatínkova   holčička". Jedná se   patrně o nejzdařilejší a   současně i   nejzávažnější příběh   celé jinak dost chabé   série.
Naomi21
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Jsem celkem překvapena   ohlasem na tenhle novácký   projekt. Mám-li být   upřímná, myslela jsem si   tak trošku něco jiného už   po prvním díle, který jsem   viděla. Jako podklad pro   luštění křížovek to   celkem ujde, ale samostatně   by to u mě neuspělo. Každý   díl se snaží zabývat se   aktuálními problémy, které   mají normální lidé. Nu   což, snaha by tu byla, ale   nějak to tu skřípe.   Herecké výkony jsou často   shazovány scénářem, který   není vypilovaný. Jestli si   většina národa myslí, že   takhle vypadá kvalita, no tě   pic…
Každý díl je   jinačí, takže je teďka   rozeberu postupně - každý   zvlášť a na konci uvidím,   jakou známku mi to   vyhodí...

Něžný vetřelec
Hrůza. Téma nechtěného   dítěte je jistě velmi   zajímavé, ale to   zpracování! Neustálé   rušivé komentáře hrdinky   přímo do kamery, které   vyznívaly trapně. 1

Fajn brigáda
Asi nejlepší ze   soukromých pastí. Příběh   holky, která se postupně   propadala, a ze začátku si   vůbec neuvědomila, že   minulost se s ní potáhne   dál a neuteče před ní.   Dokonce tu jsou i nějaké   herecké výkony. 8

Jiná láska
Mno…   Taky nic moc. Nevím, celý   ten příběh vyzněl divně.   Moc rozvláčné, nikam   nevedoucí, nic   neříkající, nic   neřešící. 2

DNA jako důkaz
Bodrý Hanák, super   Bydžovská, dobrá   Voříšková a celkem   snesitelný Budař. 6

Láska v moll
Poetika? A sakriš.   Bartoška, Cibulková a   Vašáryová. Láska, nevěra,   přátelství, smrt. Silné   pouto, mytí nohou? Při   sledování jsem měla takový   divný pocit, že buď já,   nebo někdo ze štábu si   pořádně přihnul a v   kocovině tohle natočil.   Velmi slabá 2

Malý terorista
Tak   tohle jsem moc nesledovala -   křížovka byla   zajímavější a prostě to   vyhrála.

Tatínkova holčička
Nejdiskutovanější díl.   Téma je to jistě velmi   ožehavé a bolestivé pro   každou, která si tímto   peklem prošla, i pro její   nejbližší. Mám ale pocit,   že kvůli tématu se úplně   zapomíná na zpracování.   Klípkovitost je možná   namístě, ale ne taková,   jaká byla předvedena zde.   Herci se snaží, ale nějak   mi to celé nehraje, něco je   tu rušivé, něco, co by tu   nemělo být a něco naopak   schází. Začátek je moc   rozvážný, děj nijaký,   závěr příliž urychlený.   Ale co, všem se to líbí,   tak ať. Dávám 6

Ukradená spermie
Velké oči Kláry Issové   – to je asi to jediné, co   si pamatuji. No a ještě   fanatickou vědeckou   pracovnici, která chce dítě   tak moc, že dohání k   šílenství nejen přítele,   ale i diváky. 3

Smím prosit o lásku?
Co tím chtěl básník   říci? No tak to opravdu   netuším. 3

Tři do páru
Ne,   ne, ne nedívala jsem se.

Riskantní   interview
Dívala jsem   se, ale zas tak dobré to   nebylo. 5

Exmanželkou snadno a   rychle
Dobře   odlehčený příběh, který   se zároveň zabývá   aktuálním tématem. Toto   téma je zde skvěle   zpracované a navíc zde   hrají dobří herci. 7

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28778minih28778Grinch (2000) 
The Grinch n
minih56761minih56761Chata v horách (2012) 
The Cabin in the Woods n
minih54858minih54858Taz-mánie (1991) [TV seriál] 
Taz-Mania n
minih63158minih63158Dětská hra 4 - Syndrom pinocchia (1996) 
Pinocchio's Revenge n
minih28233minih28233Slepičí úlet (2000) 
Chicken run n
minih79469minih79469Halloweenská noc (2006) [Video] 
Halloween Night n
minih5424minih5424Čas pracuje pro vraha (1979) 
Čas pracuje pro vraha n
minih49888minih49888Amerika hledá topmodelku (2003) [TV seriál] 
America's Next Topmodeli n
minih73241minih73241Bez úniku (2008) 
Breathing Room n
minih27716minih27716Stigmata (1999) 
Stigmata n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:05 - 04:50

44 minut již uběhlo
121 minut zbývá do konce

ČT2 - Hranice bez hranic

02:40 - 03:10

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Las Vegas (2000) [T...

02:05 - 03:05

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

02:45 - 03:55

4 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190645
Osobností: 698091
Fotografií: 764758
Plakátů: 377153
Obsahů a biografií: 178433

Poslední komentáře

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Náhodou dost příjemný   překvapení, akorát bez   gore, což ani nevadí, ono je   to i tak dost ujetý. Prostě   takový ty horory jako je   více >

Autor: rychly.kola | Hodnocení: 9 / 10

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10