Duben
ohodnotit

Obsah filmu The Awakening

 
Film sa odohráva v povojnových časoch po 1. svetovej vojne. Na jednom bývalom internáte sa dejú čudesné veci a Florence nikto neverí, že v budove strašia duchovia. Neskôr sa ukáže, že mala pravdu. Strach sa hrnie celou budovou...

Autor: pataamat
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.2.2017
Procitnutí
Británie po I. světové válce je zemí, kde je   nejen plno žalu ale i podvodníků na tomto se   snažících vydělat. Florance je mladá   ,nezávislá , emancipovaná žena která za   podivných událostí přišla o své nejbližší   jako mladá dívka. První polovina snímku   naprosto záživná kdy hlavní hrdinka odhalí v   Londýně doupě šarlátánů kteří se   "zabývájí" světem zesnulých zcela   zištně a komerčně.Po této odhalené podvodné   seanci ji však vyhledá člověk z chlapecké   internátní školy z anglického venkova.Po velmi   chladném přijetí a omdmítnutí však Florance   příjímá výzvu a odjíždí na venkov.Ponuré   sídlo chlapecké školy je však jen úvodem do   ještě temnějších zákoutí události které   se mají stát. Striktně logicky uvažující a   prakticky jednající mladá žena která má po   ruce velice novátorská "vědecká   udělátka"( mimochodem velmi zajímavá)   tehdejší doby záhy odhalí prvotní příčinu   děsu v internátu. Poté bohužel scénarista i   režisér patrně dostali vnuknutí " z   hůry" a smotali dohromady všeliké možné   , patrně i vlastní, psychozy žánrové   propletence a s tím i divácky nezáživné   nedotahy, kdy zorientovat se v ději má problém   zřejmě i filmový štáb... Vyústění snímku   je pak samo o sobě thriller.Moje vlastní   polemika a mystérium se poté scvrkla jestli dvě   * nebo *** . S ohledem na Rebeccu Hall to vyhrála   druhá varianta.Solidní ale v závěru   promarněný potenciál filmu, ale koukatelá   záležitost.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2012
Výborná duchařina
Mno teda, tak tohle byl výbornej horor, plnej   napětí a lekaček, musim přiznat, že chvilkama   jsem měl mrazení v zádech(koukal jsem na to v   noci),a párkrát jsem se pěkně lekl. Tenhle   film je opět důkazem toho, že dobrej horor se   obejde i bez hektolitrů krve. Atmosfera byla   ponurá,a chvilkama tak hustá, že by se dala   krájet,a to zavěrečné rozuzlení mě dostalo.   Typově je snímek hodně podobný filmům Ti   druzí a Žena v černém. Jen k tomu obsahu -   Florenc netvrdí, že jsou tam duchové, ona je   tam povolána, pač je vyvracečka těchto mýtů   a napsala o tom i knihu. Až tady se přesvědčí   o opaku, že svět duchů a nadpřirozena   existuje, a také jí to něco připomene... Já   dávám 80%, fandům hororů doporučuju, nebudete   zklamaní a budete se hezky bát, jako já:)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2012
styl "The others" a "The woman in black" - yeah
miluji ponuré filmy, opuštěné bytelné domy,   historické prostředí... První polovina filmu   byla tichá, táhla se - to je ono při čekání   na první spatření ducha apod. Druhá polovina   nabrala rychlý spád, klíčové okamžiky a pro   neduchaře nereálný konec. To, co ale bylo   vyřčeno ve filmu je pravda - vidíme jen to, co   chceme vidět - tím se dají vysvětlit   "imaginární přátelé" či   "samomluva" nějakého podivína. Třeba   je to vážně tím, že je daný člověk pouze   více nalazen na vlnu toho "druhého   břehu". že duchové existují již je   objasněná věc. že nevypadají jako Casper, ale   jako my samotní - to už se také ví. Jinak   Rebecca Hall není zrovna můj šálek kávy,   nemohla jsem se pohledem na ni zbavit vzpomínek   z filmu "The Town", tak mi to trochu   kazilo duchařský zážitek nočním sledováním   tohoto filmu. Ale podala dobrý výkon. I   "profesorka" z Harryho Pottera - Imelda   Staunton.


Hodnocení:n12345678910
The Awakening (2011)The Awakening (2011)The Awakening (2011)The Awakening (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190626
Osobností: 698007
Fotografií: 764518
Plakátů: 376941
Obsahů a biografií: 178396

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10