Duben
ohodnotit

Underworld: Vzpoura Lycanů

Underworld: Rise of the Lycans

Další název:
Underworld 3: Rise of the Lycans; Untitled Underworld Prequel / Underworld: Vzbura Lykanov (SK)
Rok:
2009
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
22.1.2009
„Jak vlastně začala válka mezi upíry a vlkodlaky?“

Obsah filmu Underworld: Vzpoura Lycanů

 
Třetí díl hororové série Underworld se přesunul zhruba o 1000 let dozadu a ukazuje počátek konfliktu mezi aristokratickými upíry a Lycany - lidmi schopnými přeměnit se kdykoliv ve vlkodlaka. První Lycan je Lucian, jehož život se nemilosrdný vládce upírů Viktor rozhodl ušetřit výměnou za to, že se stane ochráncem a zároveň i otrokem. Pokaždé, když hrozilo nebezpečí přepadení, Lucian a další Lycané byli při ochraně upírů plně k dispozici. Ti ale zapomněli, že špatným zacházením si žádný obdiv od Lycanů nevyslouží, takže se postupně do jejich vědomí vkrádala myšlenka na vzpouru. Tajný vztah Viktorovy dcery Sonji a Luciana je spouštěcím...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Patrick TatopoulosPatrick Tatopoulos  
hraje:
Rhona MitraRhona Mitra.....Soňa [32]   
Michael SheenMichael Sheen.....Lucian [40]   
Steven MackintoshSteven Mackintosh.....Andreas Tanis [42]   
Bill NighyBill Nighy.....Viktor [59]   
Shane BrollyShane Brolly.....Kraven [39]   
David AstonDavid Aston.....Coloman [55]   
Elizabeth HawthorneElizabeth Hawthorne.....Orsova   
Craig ParkerCraig Parker.....Sabas [38]   
Jared TurnerJared Turner.....Xristo [31]   
Kate BeckinsaleKate Beckinsale.....Selene [35]   
Tania NolanTania Nolan.....Luka [25]   
Kevin GreviouxKevin Grevioux.....Raze   
Larry RewLarry Rew.....Costa   
Mark MitchinsonMark Mitchinson.....šlechtic [42]   
Timothy RabyTimothy Raby.....Janoš [45]   
scénář:
Danny McBrideDanny McBride  
Dirk BlackmanDirk Blackman  
Howard McCainHoward McCain  
námět:
Len WisemanLen Wiseman.....a postavy [36]   
Kevin GreviouxKevin Grevioux.....postavy   
Danny McBrideDanny McBride  
Robert OrrRobert Orr  
hudba:
Paul HaslingerPaul Haslinger  
kamera:
Ross EmeryRoss Emery  
střih:
Peter AmundsonPeter Amundson  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Underworld: Vzpoura Lycanů >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2021

Třetí snímek věčné války mezi upíry a   vlkodlaky nás zavádí na samý počátek,   čímž se odvypráví příběh jak to všechno   začalo. Jedná se tedy o prequel, který si   údajně nároční fanoušci vyžádali. Kate   Beckinsale se měla zúčastnit také, ale   odmítla. A udělala dobře. Avšak pozor, své   fanoušky přeci jen nezklamala. Tvůrci po   poněkud slabším předchozím filmu šli na   celou věc úderněji, takže je tentokrát celý   koncept akčnější a tempem rychlejší.   Otázkou je, jestli to však tentokrát zase až   moc nepřepálili. Scénář vypadá, jakoby byl   použit motiv Spartakova povstání a   Shakespearovi hry ' Romeo a Julie'. Neustále se   něco děje a o nějakém plynulém dějovém   vývoji nemůže být ani řeč. Gotický aspekt   se zachoval, avšak atmosféra by tak temná být   nemusela. Ne do každé scény se to hodilo. Nic   naplat, snímek spíše vypadá, jako by vypadl z   produkce určené přímo na video. Ne, zase až   taková katastrofa to samozřejmě není, ale na   velkorozpočtový film pro kina prostě vypadá   zvláště až podivně. Vysvětlením kde, co a   jak ale splnil svoji vyžádanou povinnost.
T2
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.8.2018
║Rozpočet $35miliónov║Tržby USA   $45,802,315║Tržby Celosvetovo $91,327,197 ▐   Tržby za predaj DVD v USA $46,730,696 //počet   predaných kusov 2,287,305║ Asi nikdy   nepochopím o čo presne v tejto sérii ide ale   nevadí, po filmovej stránke to je odbité   rovnako ako prvý diel(jedine druhý ako tak   uspokojil), príbeh nijak zvlášť   nefunguje(obyčajná 100x videná planina) a nemá   ani na čom stavať, ide tu len o akúsi   vraždivosť medzi lycanmi a upírmi, čo už v   tretom pokračovaní nie je nič nové a   maximálne to príde otravné... horšie je že   ani po akčnej stránke to nenadchne, je to   prevažne domrvené zmeteným strihom, takže v   tomto ohľade si nič dostatočne nevychutnáme,   trikovo priemer, režisér to natočil bez   najmenšej invencie takže ťažko povedať aj o   nejakom klasickom rutinérstve - proste nehrozí,   maximálne tak oko poteší celkom sympatická   odroda Kate Beckinsale v podobe herečky Rhony   Mitra. /35%/
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Další výtečný díl série o upírech a   vlkodlacích.Tentokrát nahradila K.Beckinsale   R.Mitra ale nebylo to skoro znát jsou si dost   podobné.Opět výtečné akční scény,triky a   efekty.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2012
Underworld: Rise of the Lycans
Třetí pokračování Underworldu, tím jsem byla   mile překvapena, nebyla jsem si tak docela jistá   do čeho jdu, protože většina příznivců   tenhle snímek docela zatracuje a protože já   jsem nebyla příliš nadšená z předešlích   dílů tak mě možná proto tenhle překvapil.   Zde se vracíme ke kořenům Lycanů a dozvíme se   celý příběh romance. Roamnce lehce   připomínající příběh Romea a Julie mě   opravdu mile překvapila. Filmem jsem byla   vtažena do děje okamžitě, navíc jsem uvítala   Viktora. Kdo také stojí za zmínku je Rhona   Mintra, kterou jsem viděla jen v několika   filmech či seriálech a zde opravdu zářila, a   kdyby se její postava dožila a setkala se s   krásnou Selene myslím, že by v ní měla dosti   konkurenci.
Langley
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Třetí díl Underworldu mi moc nesedl.Nebylo to   hereckým obsazením - hlavní hrdinka Rhona Mitra   si mou pozornost docela získala.Vizuálně to ale   není taková zábavná jízda, jako předchozí   snímky.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2012
Začátek velké ságy
Třetí díl skvělé hororové ságy Underworld   pojedná velmi dobře o začátku sporu mezi   upíry a Lycany. Největší tahoun série Kate   Beckinsale syce chybí, ale Rhona Mitra je   důstojná nástupnice a filmu na kvalitě   nikterak neubírá.
Stylizace celého ,,   podsvěta" je opět geniální a vizuálně   úžasná. Příběh se odehrává ve   středověku, takže to prostředí je ještě   lepší a zajímavější.
Zlepšily se i triky a   masky, hlavně soubojové scény mezi Lycany a   upíry jsou mnohem lepší a efektivnější.   Takže trojka se mi celkově dost líbila a už se   těším na velký návrat Kate.
Ještě že mí   oblíbenci Lycani dostávají více prostoru. 85%.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Boj začal
Niektorí hodnotia trojku najslabšie a tvrdia,   že to nie je ono, ale ja si dovolím   nesúhlasiť, myslím, že sa celkom vydarila.   Celkom originálny nápad vrátiť dej do   stredoveku a objasniť ako to všetko vlastne   začalo. Síce už neuvidíme Selene v sexi   latexovom oblečku, Soňa však má tiež čosi do   seba. Avšak hviezdi tu v plnej paráde Viktor.   Neskutočne bol perfektne zahraný Tanis. Kým v   dvojke bol taký pôžitkár bez významu, tu jeho   úloha bola významná a mnohé ovplyvnil. O čo   tu ide? V podstate ide o zakázanú lásku medzi   Viktorovm obľúbeným zvieratkom Luciom (neskôr   sa však stane vodcom Lykanov) a Viktorovou   dcérou Soňou. Lykanské hordy neustále sú   drzejšie a čoraz viac a častejšie drancujú   osídlia. Viktor neverí a stále si myslí, že   je všetko prehnané. Ale skutočne je tomu tak?   Ide len o akýsi strach ľudí, alebo skutočne   Lykani sa začínajú organizovať a boj   vylepšovať. Sú to len akési pobláznené   hordy, alebo skutočne majú väčší hlad po   upíroch a dávajú to jasne najavo? Uvidíme.   Pušky a náboje tu vystriedali meče a brnenia.   Lykani sú to vykreslení skôr ako zvery, naproti   tomu upíri majú prekrásnu zbroj a upírska   aristokracia prekrásne kostýmy. A potom si   vyberte komu budete fandiť viac. Čo je   jednoznačne najsilnejšou stránkou filmu, tak   tá desivá stredoveká atmosféra, najsilnejšia   z celej série. Či les, či hrad, či okolie.   Všetko neskutočne temné. Ďalej perfektné   bitky, najmä tie v lesoch, majú rozhodne svoje   čaro. Padnú teda nakoniec upíri? Čo by som   ešte vyzdvihol na koniec? Rozhodne tú   záverečnú bitku, ktorá ten večný boj medzi   týmito dvoma rasami nieže končí, ale práveže   začína, myslím, že to spomínal i Lucius,   ktorý si je toho vedomý. Plus fantastické   postavy a výkony Viktora a Tanisa. Neostáva nič   iné, len sa tešiť na štvorku
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2011
Jako viděl jsem dost kravin co se týče upíru   (Stmívání, Poslední upír), ale tomuto bych   neměl co vytknout, jen některé nudné a   zbytečné dialogy a některé nepovedené scénky   které se dali překousnout. Dokonalý film asi   už dneska nikdo nenatočí. Zas na druhou stranu   co se dnes točí za blbosti to ani nemá obdoby,   proto před tímto snímkem kolobouk dolů. Tento   film je podle mě nejrealističtější co se   týče upírů a vlkodlaků. Hodně zajímavá   sága a sporu mezi těmito rasami. Kate B. je   krásná a do role upírky se mi strašně moc   líbý, ale bohužel tady není protože to jede   zas od úplného začátku jako to udělali s   X-man. To je tak někdo navrhne film, někdo ho   schválí, někdo ho natočí, někdo ho shlédne,   někdo ho uzná za výtečný film -> bude mít   velký uspěch a co teď že, už je konec   penízky nepotečou. Říkají si: "My   idioti, že jsme tomu neudělali delší děj ve   více dílech aby bylo ještě více peněz v   kapse", teď babu raď aby to nevypadalo   blbě, teď to doháněj. To je špatně podle   mě, film si tak neužijete a hodně strácí na   kvalitě. Nicméně jsem si film báječně užil   a vychunal a říkám, že to není žádná   blbost, PERFECT 95% = 10/10*
kara.lol
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Byla jsem naprosto unešená. Děj posazen úplně   na začátek, navíc plný akce a zvratů. Z   předchodích dílů jsem nějak tušila, o čem   tohle asi bude, ale výsledek mě velmi mile   překvapil.
renefer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Filmy byl krásně "temný", plný   vášně, lásky a odvahy. Proti mám jen dvě   věci- herecké obsazení Luciana, který vypadal   jak Pepa Vojtek z Kabátů:-( a smrt Soni, do   poslední chvíle jsem čekala, že se zachrání.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51802minih51802Ať vejde ten pravý (2008) 
Låt den rätte komma in n
minih31781minih31781Tábor tygrů (2000) 
Tigerland n
minih82555minih82555Mezi vlky (2011) 
The Grey n
minih58733minih58733Jíst, meditovat, milovat (2010) 
Eat, Pray, Love n
minih111124minih111124Ona (2013) [2k digital] 
Her n
minih20406minih20406Tchaj Pan (1986) 
Tai-Pan n
minih178904minih178904Samaritán (2021) 
Samaritan n
minih48561minih48561Hlasy ze záhrobí (1991) 
Voci dal profondo n
minih79903minih79903Sněhurka a lovec (2012) 
Snow White and the Huntsman n
minih140390minih140390Amsal (2015) 
Amsal n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Underworld: Krvavé války (2016)

 Underworld: Krvavé války (2016)
Underworld: Krvavé války n
Underworld: Blood Wars
Žánr: akční / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Anna Foerster

(pokračování)

Underworld: Probuzení (2012)

 Underworld: Probuzení (2012)
Underworld: Probuzení n
Underworld: Awakening
Žánr: akční / fantasy / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Måns Mårlind, Björn Stein

(pokračování)

Underworld: Evolution (2005)

 Underworld: Evolution (2005)
Underworld: Evolution n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Len Wiseman

(pokračování)

Underworld (2003)

 Underworld (2003)
Underworld n
 
Žánr: horor / akční / milostný
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo / Maďarsko
Režie: Len Wiseman

(pokračování)

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10