Duben
ohodnotit

Vášeň a cit

Becoming Jane

Další název:
Vášeň a cit: Príbeh Jane Austenovej (SK); Vášeň a cit: Príbeh Jane Austen (SK)
Rok:
2007
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
11.10.2007
„Stala se ženou… Stala se legendou…“

Komentáře k filmu Vášeň a cit

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Nádherná (s největší   pravděpodobností) fikce,   která mne naprosto dostala.   Říkala jsem si, že když   už milujete 2 zpracování,   tak Vás nemůže další   přístup úplně dostat - a   ejhle, chyba! Opět musím   říct, že je to nádhera.   Sice zde není tolik   "špičkování",   ale citová rozervanost, boj   srdce a rozumu, všechno   ostatní je zde v míře   plné. Hlavní hrdinové   prochází proměnami s   grácií a i když Anne   Hathaway nijak zvlášť extra   nevyhledávám, u Jamese   McAvoye je situace úplně   jiná... :o)
Pozitivem   je zde také v podstatě   tragický konec, resp.   nenaplněný, který dodává   příběhu reálnosti.

Nesouhlasila bych   s názory, že tvůrci   kopírovali předchozí   filmy...pokud se tvoří něco   podle jediné knihy, vždy se   najdou paralely...naopak   nápad natočit příběh tak,   jako by se opravdu stal - že   to Jane Austenová zažila mi   přijde skvělý.
usov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2009
usov
film Vášen a cit je skvělý   film
všem kdo mají   rádi romantické a vlastně i   životopisné filmy   doporučuji
tento film   sice nezobrazuje celý život   Jane Austen ale důležité   momenty v jejím životě v   hlavní roli jsou herci   kteří jsou naprosto   úžasní a jsem ráda že do   role muže do kterého se Jane   zamiluje obsadili pro me   neznámého herce
tento film nám odkrývá   část života   nejznámnější spisovatelky   koncem 18.století a   počátkem 19.století prostě   skvělá   historicko-životopisná   romance
Issabellkaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Hezký romantický film o   slavné a podle mne naprosto   nepřekonatelné spisovatelce.   Jemný příběh s ne moc   krásným koncem. I když   jinak v této době to ani   dopadnout nemohlo.
retrogirl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2008
Tak tenhle film na mě   zapůsobil jako totální   megalovestory! Skvělý   výběr hlavních rolí,   hlavně James McAvoy má   opravdu hodně do sebe...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2012
Becoming Jane
Tak hádám, že já se k   sopůrcům tohohle filmu   řadit nebudu. I když   samozřejmě Jane Austin   znám, i přesto, že jsem   čtenář, nikdy jsem nečetla   její romány. Nicméně   Pýcha a předsudek je můj   oblíbený film :-) Takže o   samotné Jane toho moc nevím,   ale Anne Hathaway mám ráda a   zde se mi líbila, ale je   pravdou, že jsem jí viděla   v lepších rolích. James   McAvoy se opravdu hodí do   těchto typů filmů a zde se   mi líbil asi nejvíc.Z filmu   nejsem zklamaná a ani   znechucená, byl to   příjemně ztrávený čas a   jsem ráda, že jsem měla tu   možnost Becoming Jane vidět.
lynn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2008
Nebyl to špatný film,   konečně svižné   inteligentní dialogy a trocha   ironie a břitkého humoru.   Jen škoda, že to dopadlo,   jak dopadlo... Do poslední   chvíle jsem čekala, že bude   happy end, i když jsem jejich   odpůrcem, většinou.
alus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Myslím, že film velmi   věrohodně vystihl atmosféru   doby, prostředí i   společenské konvence, které   musely být pro inteligentní   a citlivou ženu ( a nejen pro   ni ) tak svazující.   Srovnávání s filmem Pýcha   a předsudek se člověk   samozřejmě neubrání, ale   je známo, že Austenová   psala jen o tom, co sama   opravdu důvěrně znala ze   své vlastní zkušenosti,   takže některé scény (   například venkovský ples),   se podle mého názoru, ve   filmu musely zákonitě   objevit. Film milovníky   románů J. Austenové   určitě nezklame, mně se   opravdu velmi líbil.
Kowerka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Myslím, že je to docela   povedený film. Žádný happy   end se sice nekoná, ale v té   době by to prostě jinak   dopadnout nemohlo. Annu   Hathaway sice moc nemusím,   ale tady mě vůbec nevadila,   naopak. A musím říct, že   James McAvoy je tu naprosto   okouzlující. Spokojenost...
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2011
Anne Hathaway tu bola dobra,   ale viac sa mi páčila vo   filme Diabol nosí Pradu. Aj   tu mala šmrnc. angličania   boli zrejme nudnejší než vo   filme.
Cllementine
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Jakkoliv může být Anne   Hathaway roztomilé a bystré   děvče, v žádném   případě jí její Jane   Austen, tu starou pannu, co   moc krásy nepobrala,   nevěříte. Zato James   McAvoy, mě přesvědčil, že   je opravdu schopný a dokonce   i pohledný herec. Ovšem   rozhodně z filmu tu   atmosféru idylického   anglického venkova,   sešněrovaného absurdními   pravidly, který ve svých   knihách Jane Austen tak   brilantně a ironicky   popisovala, necítíte. Pan   režisér se nám možná   snažil zobrazením sexu a   násilí, tedy věcí, které   se v austenovském světě   téměř nevyskytují,   představit spisovatelku v   reálném světě. Ovšem jako   životopis bych ho rozhodně   nebrala, protože takto   osudové románky, zažívají   pouze hrdinky v jejích   románech...pravdy na tomhle   příběhu zřejmě moc není.
vampyer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Zaujimave fimlove dielo, ktore   vsak nevyslo na vybornu.   Kopirovanie Pride and   Prejudice sa mi nepacilo,   pretoze Pycha a predsudok bol   prekrasny film. A kopii potom   chybala iskra. Hl. uloha (Anna   Hathaway) mi nesedela, na tuto   herecku, kt. pozname ako   princeznu, al.   "popolusku", tieto   postavy jej sadli viac.   Napriek tomu, film sa mi pacil   ako celkove dielo a   spracovanie, takze 7/10
Maarti
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Její životopis jsem   nečetla, tak jsem byla   zvědavá a celkem mě film   překvapil..čekala jsem sice   jiný konec, ne že bych byla   fanda happyendů, ale malou   naději jsem měla :)
spracování se mi moc   líbilo, myslim, že výběr   herců byl správný, Anne mi   tam naprosto zapadla a byla   jsem příjemně překvapena   herečkami z filmů o HP   (paní Weasleyová a   prof.McGonagallová), obě   dvě se mi moc líbily. Plus   ta anglická krajina,   kostýmy, fakt paráda
doporučuju
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.1.2017
Poutavě uměla popsat   "muka" lásky, sama   svého naplnění však   nedošla. Skvěle uměla   připravit čaj o páté, ale   taky krmit prasata. peníze   hýbaly světem v jejím době   daleko více a jít si za   svým snem jako žena bylo   daleko těžší než o pár   století později. James i   Anne se snažili, ale já se   radši podívám na nějaké   zpracování austenovky,   které přes všechny   "úklady" dobře   skončí než když opravdu   dorazí tvrdá realita a je   třeba řešit z čeho žít.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2017
Sice mě to připoutalo k   obrazovce, ale výsledný   dojem nebyl úplně   nejlepší. Čím dál ke   konci to bylo víc a víc   mdlé.
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2007
Skutečný příběh, jenž se   stal autorčinou největší   inspirací a představoval   základy, na nichž stavěla   nejen svá nejslavnější   díla, paradoxně nedosahuje   emocionálních výšin   <i>Rozumu a   citu</i> ani pestré   imaginace předloňské   <i>Pýchy a   předsudku</i>. Pro   někoho možná ne tak   překvapivé s ohledem na   docela povrchní scénář,   sem tam „obohacený“ o   nadbytečný humor, a   nečekanou hlavní   představitelku, jež je   taktéž povrchní a k tomu   ještě nezáživná,   přičemž jí scénárista   přidělil spousty naivních   řečí, které jejímu   výkonu rozhodně nijak   nepomáhají. Těžko si pak   bleduli Anne Hathaway   představit jako tvůrkyni   charismatických žen.   Naštěstí James McAvoy   působí přirozeněji a   evidentně se na roli hodí,   navíc hudební doprovod,   přírodní scenérie a   některé okolní detaily   působí příjemným   dojmem.
Avšak –   podtrženo a sečteno –   zklamání, ne však   nečekané.
ZuzikD
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Musím říct hned na   začátek že to není tak   hrozné jako jsem čekala ale   taky to není nějaké extra   dílo....Z herců však   vyzdvihuji jen James McAvoye,   pro toho mám slabost v   jakémkoliv filmu.... :-)
luongovae
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Becoming Jane, neboli   distributorsky Vášeň a   Cit(!), mě nezklamal,   jelikož jsem žádný zázrak   ani neočekávala. V   příběhu se mísí směsice   faktů a fikcí založených   na románech Jane Austenové a   jejího skromného života.   Pokud se vám líbila filmová   adaptace Pýchy a Předsudku,   je pravděpodobné že se vám   bude snímek zamlouvat ale   nadšeni nebudete. Děj lpí   na austenovská klišé,   postrádá tvůrcovskou   nápaditost a originalitu   respektive máte dojem že   sledujete to samé. Pro   obdivovatelé a znalce   autorčiných románů bude   mít film nejspíš   pozitivnější hodnotu...A   můj dojem na Vášeň a Cit?   -Už dlouho jsem se v kině   tak nenudila.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.4.2013
Takový nemastný, neslaný   odvar "Pýchy a   předsudku" , hlavně v   první třetině to až bilo   do očí. Hlavní   představitelka mdlá až   hrůza, James McAvoy byl snad   jediné pozitivum.
Georgie2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.9.2009
4 body proto, že mám ráda   Anne Hathaway. Jinak mi smysl   filmu trochu uniká.   Doporučila bych ho snad jenom   romanticky založeným   fanynkám historických   filmů, které Austenovou   nikdy nečetly...
lucymat
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.11.2010
Becoming Jane je tedy pěkný   oříšek. Mapování života   Jane Austen byl bezesporu   skvělý nápad, ale samotný   film mě moc nenadchl.   Rozvláčnost a romantičnost   nesedne každému, takže   když mám porovnat Rozum a   cit (1995), Pýchu a   předsudek (2005) a Vášeň a   cit, vychází mi poslední   jmenovaný jako suveréně   nejslabší článek. Ani má   oblíbená Maggie Smith to   nezachrání.
nakp
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Byla jsem velmi zklamána,
film je nezáživný a   nudný.Herecký výkon hlavní   představielky je silně   nedostačující až   směšný...Pro postavu   inteligentní autorky   krásných románů nemohli   vybrat horší   herečku...Nejvíce mě   urážela režisérova touha   zkopírovat "Pýchu a   předsudek",která se mu   zoufale nedařila.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17305minih17305Přežít (1993) 
Alive n
minih6916minih6916Drž si šátek, Tatjano (1993) 
Pidä huivista kiinni, Taťjana n
minih31940minih31940Písně z druhého patra (2000) 
Sånger från andra våningen n
minih43088minih43088Závan smrti (2007) 
Wind Chill n
minih9106minih9106Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull n
minih20778minih20778Tenkrát v Americe (1984) 
Once Upon a Time in America n
minih27636minih27636Samotáři (2000) 
Samotáři n
minih32863minih32863Přeber si to znovu (2002) 
Analyze That n
minih11257minih11257Legenda (1985) 
Legend n
minih40826minih40826Ordinace v růžové zahradě (2005) [TV seriál] 
Ordinace v růžové zahradě n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

24 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Cyklodálky

05:30 - 05:59

24 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

69 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:05 - 05:55

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190646
Osobností: 698091
Fotografií: 764764
Plakátů: 377154
Obsahů a biografií: 178434

Poslední komentáře

The End of the F***ing World (20...

The End of the F***ing World
Jak jsem už někde četl a   plně se ztotožňuji. První   díl a ukázky vytvořily   naději, že to bude   "hustokrutopřísná" temná   komedie, ale více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Kelsova serenáda (2000) [TV epiz...

Kelsova serenáda
Předchozí díl byl o něco   lepší, ale tento také   dobré. Eric si s Donnou   stále vyjasňují svůj   vztah. Kelso smutní po   Jackie, skládá ji více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Polibek smrti (2000) [TV epizoda...

Polibek smrti
Kdo by řekl, že díl ve   kterém je rozchod, slzy a   zabití kočky bude nakonec   taková prča? Jede to vpřed,   několik hlášek je   výbornejch, zas po delší   době solidní díl - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Řekni to psem (2022)

Řekni to psem
Akceptuju, že tohle bylo   určitě namířeno pro   cílovou skupinu do níž   zcela určitě nepatřím a   nepochybuji, že si to   dozajista své více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

Temno (1950)

Temno
Film podle pevné stranické   šablony o třídním boji   proti vykořisťování   dělnické třídy buržoazií   a za nový řád. A taková   šablona více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 5 / 10