Duben
ohodnotit

Vlk z Wall Street [2k digital]

The Wolf of Wall Street

Rok:
2013
Délka:
180 minut
Premiéra v ČR:
16.1.2014
„Víc peněz není nikdy dost“

Obsah filmu Vlk z Wall Street




 
Jordan Belfort někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou si užíval na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť když kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít...

Film z doby,...
 
Související odkazy
 
Recenze: Vlk z Wall Street

Pátá a nejlepší spolupráce dua DiCaprio-Scorsese. Nejlepší se však v tomto případě... číst dál

 
 
RECENZE: Vlk z Wall Street přináší ryzí smršť, hereckou i režisérskou

Režisér Martin Scorsese a herec Leonardo DiCaprio stvořili další společný ohňostroj vrcholné filmařiny. Pátý a dost možná vůbec nejlepší. Přichází jeden z nejočekávanějších filmů loňského roku Vlk z Wall Street. číst dál

Hodnocení: 85 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Martin ScorseseMartin Scorsese  
hraje:
Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprio.....Jordan Belfort [38]   
Jonah HillJonah Hill.....Donnie Azoff [29]   
Margot RobbieMargot Robbie.....Naomi Lapagliaová [22]   
Matthew McConaugheyMatthew McConaughey.....Mark Hanna [43]   
Kyle ChandlerKyle Chandler.....agent Patrick Denham [47]   
Jon BernthalJon Bernthal.....Brad [35]   
Jon FavreauJon Favreau.....Manny Riskin [46]   
Rob ReinerRob Reiner.....Max Belfort [68]   
Jean DujardinJean Dujardin.....Jean-Jacques Saurel [40]   
Joanna LumleyJoanna Lumley.....teta Emma [67]   
Cristin MiliotiCristin Milioti.....Teresa Petrilloová [27]   
Christine EbersoleChristine Ebersole.....Leah Belfortová [60]   
Shea WhighamShea Whigham.....kapitán Ted Beecham [44]   
Katarina CasKatarina Cas.....Chantale [36]   
Ethan SupleeEthan Suplee.....Toby Welch [36]   
Spike JonzeSpike Jonze.....Dwayne [43]   
scénář:
Terence WinterTerence Winter  
námět:
Jordan BelfortJordan Belfort.....stejnojmenná kniha (2007, česky naposledy nakl. The Vision, Praha 2014)   
hudba:
Howard ShoreHoward Shore.....supervize [66]   
Billy JoelBilly Joel....."Movin' Out (Anthony's Song)" [63]   
kamera:
Rodrigo PrietoRodrigo Prieto  
střih:
Thelma SchoonmakerThelma Schoonmaker  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.thewolfofwallstree...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vlk z Wall Street >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ramilie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.3.2020
Od filmu jsem neměla vůbec žádná   očekávání a zanechal ve mně takové   rozporuplné pocity. Něco se mi fakt líbilo -   třeba postupné budování úspěšné firmy,   luxusní domy, jachty a posledních cca 30 minut,   ty byly fakt super (nejlepší byla ta hádka -   fakt úžasně emotivní a skvěle zahraná).   Jenže... na můj vkus to bylo někdy až moc   pompézní, prostě asi nemám toho správného   korporátního ducha, abych z byla unešená z té   přelidněné open space office, kde se pronáší   velkolepé projevy k motivování zaměstnanců   (to open space mě vyloženě až děsilo :-D   ).
Bylo to dobře zahrané, Leo je borec, to se   musí nechat... ale nevím, možná na můj vkus   moc drog, již zmiňované   "velkoleposti" a morálně opravdu   zkažených lidí. Nechápu, jak někdo takhle   může žít a být spokojený. Prostě mám   rozpolcené pocity... Špatné to nebylo, ale   znovu bych si to asi už nepustila, i vzhledem k   délce filmu (a i tak jsem si to pouštěla na   několik částí, celé najednou bych to asi   nedala).
AtemuLukas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Dicaprio zde odvedl opravdu dobrou práci. Pokud   jste byli někdy na nějaké přednášce   Belforda, tak vám Dicapriovo podání bude   připadat jako velmi dobré (ale trochu mírné).   Co se týká filmu, tak dle mého názoru je velmi   dobře zpracovaný, i když v některých   pasážích je až moc cítit Hollywood. Co se   týká ukázaných obchodních praktik, a celkově   obchodování na burze pak musím říct, že to   vystihli ten boom, který v té době vládl. Film   mohu jen doporučit. Tedy pokud nejste puritáni a   nevadí vám sprostá slova.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.7.2019
Pracháč a zmrd Jordan Belfort:-)
Akciím nerozumím, burze také ne, to že žil   nějakel J. Belfort nevím také ale vím, že   prachatejch hajzlů co okrádaj obyč. lidi a   svoje státy jsou velký kvanta. Sympatie u mně   tyhle lidi nemají, když vidím ve zprávách co   po nich zůstává zkaženejch životů a jak jim   vše proochází i dnes, dělá se člověkoj zle!   Film mně moc nebavil, Martin Scorsese točí   dlouhý filmy a 180 min. je hroznejch, ačkoliv   hodně se psalo jak to uteče. Pokud se v tom   neorientujete, tak vás to moc bavit asi nebude.   Zahraný to je dobře, ukázaný jak tihle lidé   žijí asi taky. Věrohodnost se skutečností   neposoudím. Mít to 120 min. byl by to myslím   zajímavější snímek.
Ondrus21
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2017
Scorseseho mám hodně rád, ale tenhle film mě   zas až tak nebavil. Vím, co bylo záměrem   tvůrců, ale zkrátka mě nebavilo tři hodiny   koukat jen na bezskrupulní podvody, bezohlednost,   aroganci a zkaženost nafoukaných kravaťáků,   hýření penězi, chlastání, fetování a   šukání, a to všechno pořád dokola. Docela   dobře jsem bavil akorát při sledování scény,   kdy se totálně sjetý DiCaprio snaží doplazit   do auta a dostat se domů. Když se pak zhruba v   polovině filmu objeví na scéně agenti FBI a   všechno jde postupně do háje, bylo to už   trochu koukatelnější a měl jsem i komu fandit.   Ten konec byl během celého filmu dobře   předvídatelný, ale přece jen mě trochu   zamrzelo, že ten lotr DiCaprio vyvázl takhle   lehce. Přál jsem mu mnohem víc a hlavně aby mu   po propuštění nezůstal v kapse ani halíř.   Jinak je to taková sonda do světa podvodů,   peněz a moci, na kterých je prakticky postavená   celá ekonomika. Trochu mi to taky připomnělo   film Riziko (Boiler room) s Giovannim Ribisim.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Půjčím si frázi pod kterou se podepíši   taktéž. Filmová za 10*, morálně odpad. Můžu   tady moralizovat dvě hodiny z fleku, jak je   systém nastavený na hovno apod. Jenže já   hodnotím film, herce, jak hráli a jak mě   snímek bavil a i když s tím příběhem mám   samozřejmě taktéž problém, po filmařské   stránce mu nelze nic vytknout. Howk.
Didinka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.6.2016
Obvykle nehodnotím nijak náměty filmů, to je   jaksi na autorovi, co natočí, ale tady mě fakt   naštvalo, že se mi snaží vymýt hlavu   americkým Savem na hlavy. Pro mě není nic   obdivuhodného na fetování, hýření a   okrádání, v takové firmě bych pracovat fakt   nechtěla, a vůbec nechápu, jak vůbec může   vzniknout taková banda zmanipulovaných   fanatických příšer, takže to na mě   nepůsobí ani příliš přesvědčivě.
Ze   začátku mě to docela bavilo, DiCapriovo   úporné herectví se jaksi do tohoto filmu hodí   a s Jonahem Hillem vytvářejí hezkou zábavnou   dvojku, ale bohužel první část filmu (vzlet)   byla neskutečně dlouhá a našlehaná a druhá   část (úpadek) velmi krátká a učesaná. Skoro   jako by si to produkoval sám velký Belfort. Pro   jakého diváka to vlastně natočili?
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.3.2016
Sice
na mě už extrémně dlouhý film(najednou jsem   ho fakt nedal),ale jinak   zajímavý,koukatelný,dobře natočený,s   dobrými hereckými výkony.Sice tak trochu mou   sociální třídu,ale o to zajímavější:-)
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.8.2015
Sodoma, gomora velebnosti.....

Obávám se, že   se svojí povahou bych pracovala v McDonaldu,   protože manipulativní technika tohoto typu se mi   příčí. I když je zajímavé to vidět a   hlavně slyšet. Nejen to jak dokáží prodejci   zmanipulovat klienty, ale jak dokáže velký   šéf motivovat svoje zaměstnance. Byla to   jízda, ale jako každé „letadlo“ jednou   narazí třeba do agentů FBI.
Di Caprio   slušný, na to jak ho nemám ráda, tak prostě   hrát dokáže. Fascinoval mě však Jonah Hill,   kterého jsem měla vždy spíš za takového   jednoduššího tlusťouška, který hraje v   komediích, ale to co dokázal předvádět ve   své roli, Leonarda s přehledem zastiňovalo.   Téma určitě zajímavé, zpracování řemeslně   slušné, stopáž zbytečně dlouhá, výborná   scéna s policisty a s nabouraným autem,   nicméně raději mám svůj klidný život, byť   nedělám v McDonaldu a rozhodně mi nebylo ani   trošku líto, že hlavního hrdina skončil, tak   jak skončil. Drogy by ho při tomhle stylu   života odrovnaly určitě daleko dřív.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Scorsese se svým dvorním hercem DiCapriem   nezklamal a řemeslně opět odvedl dobrou práci.   Příběh o penězích a pokleslé morálce   finančníka je šílený i skutečný zároveň.   Jen se nemohu zbavit dojmu, že to vypadá spíš   jako reklama na podvodníky podobného typu. U   nás zatím máme jenom naše malé šmejdy,   kteří neprodávají sliby vysokých výnosů,   ale jen deky, hrnce, kreditky a levný plyn. I   když taky už se u nás první vlaštovky najdou   (jeden takový chce pustit z vazby, aby mohl   zpronevěřené stamiliony vrátit, ale nechce   říct kde jsou a podvedení mu to chudáci   věří). Ale zpět k filmu, přestože spád   příběhu je rychlý a směřuje ke špatnému   konci, tak není rychlý dost a některé scény   pařící scény mi tam přijdou nadbytečné a   tak trochu nudí. Charaktery jsou ale vykreslené   velmi dobře a například Jonah Hill ve   vedlejší roli se vyloženě blýskl.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.5.2015
Nějaká sekta zfanatizovaných kreténů se tři   hodiny rochní v penězích, fetuje a šoustá a   je to tak nudný, že než přijde finální   katarze, musíte si dát lajnu kypřícího   prášku, abyste nezdechli na nedostatek mozkové   aktivity.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih159276minih159276Johnny English znovu zasahuje (2018) 
Johnny English Strikes Again n
minih10315minih10315Kmotr (1972) 
The Godfather n
minih58544minih58544Lidská bestie (2009) 
Human Zoo n
minih135787minih135787Avengers: Endgame (2019) 
n
minih4547minih4547Brácha za všechny peníze (1978) 
Brácha za všechny peníze n
minih4008minih4008Bílá paní (1965) 
Bílá paní n
minih55737minih55737Dobyvatelé rudé planety (2005) [TV film] 
Crimson Force n
minih36662minih36662Good bye, Lenin! (2003) 
Good Bye, Lenin! n
minih14591minih14591O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli (1996) 
O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli n
minih71316minih71316Sněhurka (1992) [TV film] 
Schneewittchen und das Geheimnis der sieben Zwerge n


Hodnocení:n12345678910
Vlk z Wall Street (2013) [2k digital]Vlk z Wall Street (2013) [2k digital]Vlk z Wall Street (2013) [2k digital]Vlk z Wall Street (2013) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697950
Fotografií: 764400
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178353

Poslední komentáře

Masakr na svatého Valentýna (196...

Masakr na svatého Valentýna
Podle mého názoru je tenhle   film skutečně brilantně   natočená gangsterka,   vycházející ze skutečných   událostí v meziválečné   Americe a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Punk není mrtev (1999) [TV epizo...

Punk není mrtev
Do města dorazí ostrá   slečna - punkerka co má   ráda nevázanej život a Hyde   se do ní hned zamiluje, má s   ní odjet, ale nakonec to   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Legenda o vraždícím strašákovi (...

Legenda o vraždícím strašákovi
Vražedných bubáků je   stále málo, a tak nám   tvůrci ze SyFy naservírovali   dalšího. Takže obyčejný   televizní film navíc s   dějem více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 4 / 10

Meč (2024) [TV epizoda]

Meč
Ukecanější a nudnější   díl, akce málo a celkově   zas trapný scény jak zbraně   běžný armády na příšery   nefungují, přitom Sparťané   mají více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Kapitán Fracasse (1961)

Kapitán Fracasse
Pěkná francouzská   historická romantika s   nezbytnou dávkou   dobrodružnosti a krásnou   výpravou. Typický film pro   Jeana Maraise v roli více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10