Duben
ohodnotit

Vražedná hra [2k digital]

Alex Cross

Další název:
Cross
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
10.1.2013
„Brutální zločin, zvrácený zabiják, smrtonosná hra…“

Obsah filmu Vražedná hra

 
Černošský detektiv a soudní psycholog Alex Cross má nadání, brilantní dedukce a mimořádný intelekt, takže je hvězdou detroitské policie. Pracuje společně se svým dlouholetým kamarádem Tommym Kanem a vyšetřovatelkou Monicou Ash. Právě ona se dostane do rukou sériového vraha přezdívaného Picasso. Jeho hlavním cílem je ale dostat průmyslového magnáta Gilese Merciera. Začíná tak napínavá hra na kočku a myš, ve které půjde o mnoho. Alex se tak ocitne až na hranici svých morálních zásad a psychických možností. Vrahovy kroky jsou nepředvídatelné, detektiv se pokusí proniknout do jeho násilnické mysli, aby odhalil překvapení, které si pro něj...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Rob CohenRob Cohen  
hraje:
Tyler PerryTyler Perry.....Alex Cross [42]   
Matthew FoxMatthew Fox.....Picasso [45]   
Edward BurnsEdward Burns.....Thomas Kane [44]   
Rachel NicholsRachel Nichols.....Monica Ashe [32]   
Cicely TysonCicely Tyson.....Alexova matka [87]   
Carmen EjogoCarmen Ejogo.....Maria Cross [37]   
Giancarlo EspositoGiancarlo Esposito.....Daramus Holiday [54]   
Jean RenoJean Reno.....Leon Mercier [63]   
John C. McGinleyJohn C. McGinley.....kapitán Richard Brookwell [52]   
Stephanie JacobsenStephanie Jacobsen.....Fan Yau Lee [31]   
Werner DaehnWerner Daehn.....Erich Nunemacher [46]   
Yara ShahidiYara Shahidi.....Janelle Cross [12]   
Bonnie BentleyBonnie Bentley.....detektivka Jody Klebanoffová [32]   
Chad LindbergChad Lindberg.....chemik [35]   
Simenona MartinezSimenona Martinez.....Pop Pop Jones [25]   
Jessalyn WanlimJessalyn Wanlim.....Paramita Megawati   
scénář:
Marc MossMarc Moss  
Kerry WilliamsonKerry Williamson  
námět:
James PattersonJames Patterson.....novela "Cross") [65]   
hudba:
John DebneyJohn Debney  
Joe PerryJoe Perry.....dodatečná [61]   
kamera:
Ricardo Della RosaRicardo Della Rosa  
střih:
Thom NobleThom Noble  
Matt DiezelMatt Diezel  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika, Forum Film
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital Datasat
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Vražedná hra >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2020
Otrepaná zápletka...
Zaujímavé herecké obsadenie nie je vždy   zárukou kvality.V tomto prípade to platí na   100%.Tyler Perry si s rolou nepotykal a posobí   neprirodzene.Matthew "The Lost" Fox s   postavou antickej sochy je lepší, ale až   príliš na moj vkus   "prehrával".Otrepané téma sadistický   vrah, geniálny policajt, pomsta už nedokáže   zaujať.
Film nedoporučujem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2018
Dramatický thriller, který by pěkně vypadal i   jako ryze akční film. Zde sice o akci také   není nouze, ale protože se příběh více   přiklání k charakteristice postav, má to   celkově přeci jen krapet jiný háv. Jedná se o   třetí zfilmovaný příběh na základě knih   Jamese Pettersona, kde figuruje detektiv Alex   Cross a kde po předchozích snímcích   ‘Sběratel polibků’ a ‘Jako pavouk’   vystřídal Morgana Freemana v roli Alexe Tyler   Perry. A byť má viditelně od Morgana odlišné   herectví, nezdá se, že by svou roli zahrál   hůř. Hůř se však na to divácky zvyká, což   je asi nejhlavnější problém při správném   pojmutí celého konceptu snímku. Máme tu   sériového vraha, který svou oběť pomalu   mučí a to až do finále smrti. A detektiv Alex   musí jít až na samou hranici svých morálních   možností aby ho dopadl. Ne, o horší film se   určitě nejedná. Kdo však má s Tylerem   problém, nechť si místo něj představí   Morgana. Třeba se to zlepší.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Já bych to za takovej průser, jako jiní   nepovažoval. Myslím, že Fox se v roli zabijáka   neztratil. Hodně urážek tady lítá k Perymu,   který se vesměs smrskli na to, že je tlustý..(   i já mam radši M. Freemana) , ale že bych ho za   to nenáviděl.., jasně jeho dedukce jsou v   některých momentech až úsměvné a   nepřesvědčivé. Mě spíše zklamal J. Reno.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.6.2016
Alex Cross aneb Tyler vs. Matthew
V zatiaľ poslednom zfilmovanom dobrodružstve o   Alexovi Crossovi definitívne zmenil žáner   Detektívky na žáner akčného thrilleru...   akčného thrilleru, ktorý si zakladá hlavne na   výborných akčných miestami až surových   scénkach (Narážam hlavne na výborne zahraného   maniaka v podobeh Matthewa Foxa a scénku s 9   možnými odpoveďami) a ako som už o kúsok pred   tým spomínal výborného Matthewa, ktorý by mal   jeden celý svoj film kde by sme si ho užili.   Najväčší problém je teda to, že film sa viac   ako na riešenie prípadu sústreduje na osobnú   pomstu pána Crossa a tak finálne rozuzlenie a   kvázi ten wau moment, ktorý vás mal zdvihnúť   so sedadla sa absolútne míňa účinku. Alex   Cross teda zavítal do akčných končín vo   veľkom štýle a kludne by som zvládol aj   další diel v tomto štýle.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.9.2015
detektiv-psycholog
Škatulkový film od naprostého začátku. Vraha   - naprostého magora - známe od začátku,   profily policistů nápodobně, životní   tragédie se také dala očekávat s veškerými   tradičními dialogy kolem a kolem. Některé   dialogy ne že by byly dementní, ale není to   ono. Některé nájezdy kamery jsou také podivné   a ultra levný závěr společně se špatně   nafilmovanou finální likvidací magora padoucha   jen podtrhují béčkovost tohoto projektu.
Prema19
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Matthew Fox
Naprosto nejlepší podání maniaka v podání   Matthew Foxe. Jediné co mě na tomto filmu   štvalo, byla nešikovnost kameramana, který tak   blbě klepal kamerou, že jsem ho chtěl vytahat   za uši. Jinak filmek a příběh parádně   vymyšlený. Sice celý snímek táhl pouze   Matthew Fox, ale byl tak uvěřitelný, že mi   jiné kopance ani nevadily. Hudba celkem slušně   dokreslovala děj. Přiznám se ale, že jsem   tentokrát držel palce vrahovi aby tu loutku   detektiva zabil :)
PS: Jen tak mimochodem, to   byl opravdu Jean Reno???
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.1.2013
Alex Cross
Od Alexe Crosse jsem neočekávala mnoho a   vlastně jsem se na film rozhodla podívat, po   shlédnutí traileru, kde jsem objevila svého   oblíbeného Matthewa Foxe. Akční thriller, jak   už bylo zmíněno není příliš originální,   nebo vlastně originální není vůbec,   dopouští se klasických řekněme chyb, všechno   je předvídatelné od začátku do konce,   příběh nepřekvapí, protože podobné filmy   vidíme dnes a denně.
V hlavní roli Tyler   Perry, tenhle chlap je buď milován a nebo   nenáviděn, já osobně docela jeho filmy můžu,   tedy spíš ty, které natáčí a po téhle roli   by se měl opravdu vrátit na režisérskou židli   a nebo si zahrát několik rolí ve svém filmu   Divná sešlost apod. Hlavní záporná postava v   podání Matthewa Foxe, tak ta byla na celém   filmu nejlepší a proto je docela škoda, že   nedostala víc prostoru, pravděpodobně by jsme   se dočkali lepší zábavy. Matthew byl naprosto   vynikající. Jinak malinké plus je za Edwarda   Burnse, ale bohužel ani Matthew ani Edward   nemůžou vytrhnut celkové hodnocení.

Alex   Cross je jednoznačným zklamáním!!!
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.12.2012
Nuda a ohranost!
Měl jsem chuť na krimi thriller, tak mi přišel   pod ruku Alex Cross. Jak jsem se dočetl, že to   má být v podobném duchu "Jako Pavouk"   nebo Sběratel polibků, byl snímek jasnou   volbou. A musím teda říct, že mě to dost   zklamalo, bylo to nemastné - neslané. Přišlo   mi to jak kriminálka z konce devadesátých let,   příběh který tu byl už 100X(detektiv   patrájící po vyšinutém vrahovi, který   oddělal jeho ženu) a ještě k tomu všemu v   hlavní roli nesympatickej, obtloustlej, oteklej   černoch Tyler Perry (zlatej Morgan Freeman   který ztvárnil Crosse v předešlích   snímcích) viděl jsem ho hrát poprvé a pro mě   naposled.
Jediné plus pro mě byl Matthew Fox,   ten zahrál svého psychopata ne jedničku, jemu   jsem snad i fandil, ač byl zápornej, tak neměl   chybu.
Aspoň že nám na konci rozpletou trapnou   zápletku celého filmu. Já jsem zklamanej, 50%   film +10% Matthew Fox = 60%

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151558minih151558Cesta bez návratu (2017) 
Aftermath n
minih47361minih47361Krvavá laguna (2007) 
Black Water n
minih119275minih119275Ten, co nosí smůlu (1982) 
Jinxed! n
minih2946minih2946Horor z Amityville (1979) 
The Amityville Horror n
minih44323minih44323Ohnivý had (2007) [TV film] 
Fire Serpent n
minih142468minih142468Zhasni a zemřeš (2016) 
Lights Out n
minih58831minih58831Rozmary bohaté ženy (1928) 
Champagne n
minih66507minih66507Teror na palubě (2009) [Video] 
Silent Venom n
minih2678minih2678Akce Bororo (1972) 
n
minih10061minih10061Každý mladý muž (1965) 
n


Hodnocení:n12345678910
Vražedná hra (2012) [2k digital]Vražedná hra (2012) [2k digital]Vražedná hra (2012) [2k digital]Vražedná hra (2012) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190606
Osobností: 697949
Fotografií: 764409
Plakátů: 376843
Obsahů a biografií: 178359

Poslední komentáře

Trojúhelník smutku (2022)

Óvaj óvaj.

Trojúhelník smutku
Trojúhelník smutku není   trojúhelník, ale nejméně   oktagon smutku, nudy a   utrpení. Má-li to být   kritika či parodie na   nějaké více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 3 / 10

Kellyho hrdinové (1970)

Kovbojka

Kellyho hrdinové
se dá udělat asi ze všeho,   což dokládá tento film z   druhoválečných kulis.   Ocenit možno aspoň trochu   dobové reálie, oproti   dnešním více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Děvčátko (1978)

Poněkud

Děvčátko
zvláštní počin, ze   kterého by prudérní   křídlo diváctva a   aktivistů mělo dnes prudkou   střevní příhodu. Leč   případná kontroverze je více >

Autor: RwlBem | Hodnocení: 5 / 10

Hyde se stěhuje (1999) [TV epizo...

Hyde se stěhuje
Zas spíš normální díl,   Hydea opustí matka a on   bydlí sám, brzo nemá   jídlo, peníze a v bytě   nepořádek, stěhuje se proto   k Formanům, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Case Histories (2011) [TV seriál...

Case Histories
Co se týká televizních   krimi seriálů, jsou Britové   podle mého názoru   nespornými světovými   jedničkami, protože mají   jasně nejvyšší více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10