Duben
ohodnotit

Obsah filmu Ztracená brána

 
V detektivním triptychu s prvky tajemna pátrá dvojice kriminalistů Anna Geislerová a Jiří Dvořák po sériovém vrahovi a religionista Ivan Trojan odhaluje mysteriózní pozadí jejich zapeklitého případu. Nový televizní film režiséra Jiřího Stracha volně navazuje na divácky úspěšnou Ďáblovu lest.
Česká televize

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2019
Další velmi dobrý mysteriózní krimi thriller   Jiřího Stracha
podle scénáře spisovatele a   záhadologa Arnošta Vašíčka je volným   pokračováním třídílného filmu   "Ďáblova lest" i když návaznost je   pouze v trojici hlavních postav. Film je po   všech stránkách stejně dobrý. Má stejně   kvalitní propracovaný scénář, atraktivní   lokace, a herecké obsazení je ještě   kvalitnější když protiváhu hlavním hrdinům   tvoří osobnosti jako Josef Abrhám, Viktor   Preiss, Tomáš Töpfer či Pavel Kříž. Ani v   tomto projektu nechybějí atraktivní lokace a   líbí se mi v podstatě otevřený konec   umožňující divákovi domyslet si závěr podle   svého vlastního rozumového založení.   Pragmatičtí znalci krimi prostředí jistě   zachytí během filmu některé faktické   nepřesnosti a nedorazy ale o tom tenhle film   přece není. Podle mě další výrazně   nadprůměrný film dokazující kvality Jiřího   Stracha.
radegaster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.6.2017
Neotevřená brána
Ďáblova brána jako ztracená lest. Záhadolog   Arnošt Vašíček nám zde ve spolupráci s   milovníkem českých tajenek Jiřím Strachem   nabízejí třídílnou krimi/mystery sérii.   Propojení našeho světa s tím paralelním   může být snadné ale může to být i   lest.Pokud by autor scénaře zůstal jen u toho   prvního a věnoval se záhádám a nehledal   bránu k realitě , pak by to nebyl ztracený   potenciál.K případu vraždy v kanálech musí   být nutně přizváni specialisté na různé   lsti , poněvadž Hádek v roli kriminalisty je   naprostý idiot který nepozná drahý kabát a   zjevně neumí ani číst aby pochopil kdo je   oběť.Čmáranice na zdi nás má zase ujistit,   že mystérium bude nebývalé a je jasné už   předem , že obětí bude přibýat aby nám   pachatel mohl vyjevit svou zálibu v zednářích   .Trojan-Runa nám tyto symboly bude opakovaně   předkládat i se svým výkladem abychom se   ujistili, že stále sledujeme mystery/krimi.Pokud   by zůstalo jen u toho pak by to mělo svoje   kouzlo, zvlášť lokace Prahy i jejího podzemí   jsou vskutku nevšední.Problém je, když už do   takovéto dějové motanice dodají tvůrci navíc   naprosté bláboly.Medvecká najde visicího a   zastřeleného profesora před půl dnem, ale v   pohodě z něj pořád crčí krev až ji nakape   na mobil...Preis zase po propuštění z vazby se   nenechá odvézt řadu kilometrů domů ale jde   středem silnice a nechá se přejet,.chodníky   asi ukradli ti zpoza brány...Třešinkou na dortu   blábolismu je neviditelný Langmajer coby agent   nejtajnější jenž se promenuje na Policii ,   mluví s Geislerovou a Dvořákem ale nikdo ho   nevidí!! Jak ďábelské.Postava rabína je   slepená ze židovských vtipů a Kříž je   parodie na křestanství.Zkrátka a dobře, celé   to dělá dojem , že to spíchli horkou jehlou   hlavně ať to jde co nejdřív do vysilání a to   je vlastně ta lest, páč z upoutávek divák   očekává, že se brána otevře a ono ..nic.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2016
Solidní seriál, kde Jirka Strach nahnal Strach a   slušně propojil humor, krimi, tajemno, záhadno.   Rozuzlení jsem čekal jiné a lepší, ale i tak   povedená záležitost!
štoura
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.1.2016
No nevim
tak jsem to konečně skouknul a musím říci,   že ačkoliv je pro mě většinou jméno p.   Stracha záruka dobrého pořadu, zde to   absolutně neplatí. V tomto seriálu nasekal   tolik režisérských chyb ( mrtvola, z které   kape několik hodin krev a navíc pod ní žádná   krev není, p. Abrhám jde přes ulici do hospody   s baterkou, právník pamatující si sériová   čísla pistolí svých klientů, jak se p.   Stivínová dostala s prázdnýma rukama do   zamčeného auta atd. bylo by toho ještě hodně.   Seriál jako takový dobrý, ale těch chyb, že   to celý seriál srazilo na kolena. Z úcty k p.   Strachovi 50%
janomarek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2015
superrrrrrrrrr
vybornej serial pan trojan jako vzdy jednicka uz   sem ho videl nekolikrat ale porad me bavi nejlepsi   cosem kdy vydel krome akta x miluji misteriozny   serialy a pan trojan tam byl tresnicka na dorte
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.11.2013
Film navazuje sice volně na Ďáblovu lest, ale   že by to bylo tak vynikající dílo, o tom   opravdu se zdarem pochybuji. Komisař Sumara a   detektivka Šímová se snaží objasnit případy   vražd členů tajné zednářské lóže. Vražd   přibývá, do případu se pletou i tajné   služby, prostě na můj vkus složité a   nesrozumitelné.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2012
ztracená brána se jako celek veze na vlně   paranormálních a těžko vysvětlitelných jevů   zahalených tajemstvím; a i když jí kraluje   naprosto nečekané či až příliš logické,   respektive realistické rozuzlení, samotný   nápad kolem ukončení činnosti zednářské   lóže pracovníky kontrarozvědky se snad ve   světových kinematografických dějinách dosud   neobjevil. každopádně ztracená brána je   svižný příběh, má tempo, dynamiku, gradací,   ale výkony herců ve vedlejších rolích zcela   převyšují dvojici geislerová & dvořák,   viz zcela vynikající pidermannová jako milenka   samuela goldsteina. nutno také připomenout   místy násilně šroubované sekvence, které   atmosféře snímku moc nepomáhají a tak se o to   musí postarat hudba m. boka. podtrženo,   sečteno, ztracená brána se vytáhnula mezi   nejlepší díla střední třídy, což je pro   režiséra j. stracha jen potvrzením jeho kvalit.
kukjohana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2012
Série volně navazuje na Ďáblovu lest.   Kterážto se velmi podařila, takže Ztracená   brána stála před těžkým úkolem být   alespoň tak dobrá. Podle mne jasný úspěch,   "Ztracenka" je vtipnější,   akčnější a jaksi i hezčí - s využití krás   Prahy. Přitom na Ďáblovu lest stačí kvalitou   příběhu i zapeklitého tajemna. Tentokrát tedy   Zednáři - a zdaleka nejen oni :)
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2012
J. Strachovi se v díle Arnošta Vašíčka   evidentně zalíbilo, což je dobře, neboť díky   tomu zde máme další svižnou kriminálku,   prosycenou tajemně mystickým oparem a plnou   bizarních vražd. Nebožtíci utěšeně   přibývají, dialogy neváznou a divák má co   dělat, aby stihl všechny ty   nábožensko-záhadologické narážky pobrat,   pochopit a zařadit do kontextu. Hereckým   výkonům rovněž není co vytknout a tajemná   zákoutí naší zlaté "Matičky   stověžaté" jen podtrhují mysteriózní   vyznění děje.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih9163minih9163Invaze obřích pavouků (1975) 
The Giant Spider Invasion n
minih58844minih58844Sopka (2003) [TV film] 
Terror Peak n
minih162068minih162068Léto s gentlemanem (2018) 
Léto s gentlemanem n
minih111275minih111275Konec semestru (1974) [TV inscenace] 
Konec semestru n
minih17717minih17717Raoul Wallenberg (1986) [TV film] 
Wallenberg: A Hero's Story n
minih163065minih163065Superpoldové 2 (2018) 
Super Troopers 2 n
minih68581minih68581Fanynka (1987) [TV inscenace] 
Fanynka n
minih7114minih7114Dvacátý devátý (1974) 
Dvacátý devátý n
minih15126minih15126Ostře sledované vlaky (1966) 
Ostře sledované vlaky n
minih179727minih179727Oheň 2 (2019) 
Backdraft 2 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Ďáblova lest (2009) [TV minisérie]

 Ďáblova lest (2009) [TV minisérie]
Ďáblova lest n
 
Žánr: krimi / drama / mysteriózní
Země: Česká republika


(pokračování)

Šifra mistra Leonarda (2006)

 Šifra mistra Leonarda (2006)
Šifra mistra Leonarda n
The Da Vinci Code
Žánr: drama / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Malta / Francie / Velká Británie
Režie: Ron Howard

(spin-off)

Ztracená brána (2012) [TV minisérie]Ztracená brána (2012) [TV minisérie]Ztracená brána (2012) [TV minisérie]Ztracená brána (2012) [TV minisérie]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190623
Osobností: 698003
Fotografií: 764514
Plakátů: 376934
Obsahů a biografií: 178393

Poslední komentáře

Duna: Část druhá (2024)

Duna: Část druhá
Film je moc pěkný, ale něco   tomu chybí. Větší   napětí, dynamika, spád. Ale   filmek opravdu kvalitní,   dají se ty necelé hodiny   vydržet.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Tlukot srdce (1980)

Tlukot srdce
Pro mě byl tohle opravdu   silný zážitek. Krásný   příběh o tom, co   předcházelo napsání jedné   geniální knihy a o tom, co   ovlivnilo celou více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Společná noc (1999) [TV epizoda]

Společná noc
Eric stále touží vyspat se   s Donnou a oba se tomu   blíží, ale stále k tomu   ještě nedošlo. Red zkouší   vařit, protože Kitty je víc   v více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Koláč (1999) [TV epizoda]

Koláč
Díl s názvem Koláč byl   sice spíš nadprůměrný,   ale několik scén a hlášek   to vytahuje vejš. Skvělej   byl Red Forman a hlavně Bob   Pinciotti, který doma řeší   krizi - 70%.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Tři muži a mladá dáma (1990)

Tři muži a mladá dáma
Tak ještě infantilnější a   naivnější než   "jednička"...Což je škoda,   protože kdyby to bylo trochu   více "normální", dalo by se   na to i koukat:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10