Duben
ohodnotit

Obsah filmu The Expanse

 
Americký televizní sci-fi seriál, který v letech 2015-2021 v délce 62 epizod v šesti sériích natáčela stanice SyFy TV podle knižní série amerických spisovatelů Daniela Abrahama (*1969) a Ty Francka (*1969).

Děj se odehrává ve 23. století, kdy lidé již úplně kolonizovali Sluneční soustavu a kdy se vyostřuje konflikt mezi Zemí, Marsem a osídleními v Pásu asteroidů. V tuto kritickou dobu se také protnou osudy detektiva Millera (Thomas Jane) a Jima Holdena (Steven Strait).

Autor: klasifikátor
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2023
Souhlasím, že Expanze je jeden z nejlepších   SciFi seriálů všech dob a vesmírů. Tedy ne,   že by jeho kvalita byla konzistentní. Já   osobně považuju čtvrtou sérii za nejslabší -   dvě party blbců se "bijou klackama po   hlavě" několik epizod až je to úmorný,   místo toho, aby objevovali záhady a tajemství   mimozemských umělých struktur na exoplanetě.   Navíc mi přišlo, že nějak při tom i   zapomněli na vtip a vulgarity, který jinak   provází celým seriálem. Prostě kvalita   béčkové sterilní zábavy. Nicméně s   příchodem páté řady seriál jakoby dospěl a   začal zářit jak vybroušenej diamant. Scény   byly najednou víc promyšlený, lidi se začali   chovat rozumněji, čímž se i zvětšily   prostoje mezi vražděním lidí. Prostoje byly   vyplňovány diplomacií a rodinným dramatem. Nic   proti. Když už se neřeší záhady, tak aspoň   se furt neřežou jak idioti. V šesté řadě   už byla tak vypilovaná kamera a vizuál, že   šlo dělat plakáty z každé scény (odtud   pochází moje nová tapeta na ploše). Líbí se   mi, že seriál působí realisticky i v takových   detailech, jako je chcaní, blití, šukání atd.   Tyhle věci nám třeba ve Star Treku úplně   zatajujou a my tak o hodně přicházíme! Naopak   totálně nerealistický mi přijde, že je v   celé sluneční soustavě všechno natřeno na   šedo. Udělat šedivý interiéry plus snížit   saturaci obrazu už mi přijde jako extrém. Teď   když už máme všichni špičkový obrazovky,   tak budem koukat na šedivý tmavý mazanice,   bezva :/ Hrozná to móda.
Obsazení se v celku   povedlo, jenom mě mrzí, že představitel   Millera brzo vypadl ze seriálu. Měl hrát   kapitána Rocinante. Steven Strait nemá takový   charisma jako von a většinu času se tváří,   jako by si prdnul a nasral si do gatí. Aspoň že   Drummerová vydržela do konce.
Když to shrnu,   Expanze je skvělým náhledem do budoucí   meziplanetární politiky, ale její potenciál z   hlediska mimozemských entit a artefaktů je   natolik nevyužitý, až mě to vede k domněce,   že to, co jsme viděli bylo pouze něco jako   původní film Hvězdná brána, za kterým   následoval ještě lepší seriál. Přeju si,   aby se moje proroctví naplnilo, vyprdli se na   knížky a napsali novou hvězdnou bránu s   názvem Expanze.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2022
Nejlepší sci-fi za posledních 20 let
Opravdu můžu s klidem říct, že od Babylonu 5   jsem neviděl lepší sci-fi odehrávající se ve   vesmíru založené na tom, že lidstvo bude   kolonizovat sluneční soustavu. Narozdíl od B5   tohle je ještě víc realistické ve smyslu   žádný hyperprostor, žádná rychlost světla a   podobně. Dokonce ani žádné štíty a tlumiče   přetížení. A naopak stejně jako v B5 zde   nejde jen o akci, které je tu víc než dost, ale   i o politické hry, mocenské souboje.

Vizuál   je perfektní, hudba - nemám slov. Navíc si   seriál drží úroveň až do konce a až na   čtvrtou řadu, která je o něco málo slabší,   než ty ostatní, je to perfektní.

Seriál   určitě doporučuji každému, kdo má rád tuto   tématiku.
Nascimento11
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2020
Jeden z nejlepších sci-fi seriálů všech dob.   Kdo by od SyFy čekal takovou pecku. Z Expanse se   může stát velká hard sci-fi seriálová   legenda.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190610
Osobností: 697962
Fotografií: 764476
Plakátů: 376871
Obsahů a biografií: 178367

Poslední komentáře

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10

Otázka (1977)

Otázka
Film nebyl v české   distribuci a byl uveden jen   jednou v ČT v roce 1983. Již   kniha Henriho Allega vyvolala   ve Francii skandál v roce   více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Koláčky (1999) [TV epizoda]

Koláčky
Formanovi chystají domácí   bazar, nemají moc peněz a   Hyde je pověřen upéct   koláčky, Jedny jsou pro   slušné a druhé pro ty   divočejší ale více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Stavisky (1974)

Stavisky
Přes kritické komentáře   ostatních, za sebe považuji   tenhle film za prvotřídní   práci a výborné   zpracování známých   historických více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Brooklyn 99 (2013) [TV seriál]

Brooklyn 99
Pro mě výborný seriál.   Vtipný, akční, s osobitými   postavičkami. Jen mě mrzí,   že sedmá série, asi nebude   mít dabing, protože ten byl   také velmi dobrý...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 9 / 10