Cerven
ohodnotit

Dvě z Paříže [TV inscenace]

Rok:
1988
Délka:
64 minut
„Viktor Preiss a Libuše Šafránková v televizním zpracování povídek G. de Maupassanta Šperky a Hrobničky“

Obsah filmu Dvě z Paříže

 
Dvě povídky Guy de Maupassanta s jemnou ironií vyprávějí o ženách, které do rozporu s morálkou přivedly jejich touhy jen zdánlivě nevinné… Do televizní podoby je mistrně, s ironií a smyslem pro detail zpracoval dle scénáře J. Z. Nováka režisér Pavel Háša, který do hlavních rolí obsadil řadu hereckých hvězd.
Povídka Šperky nás zavede do skromného měšťanského bytu, kde je pusto, ložnice uklizena jen z části. Jedna z manželských postelí je přikrytá pokrývkou, druhá rozestlaná. Na stěně fotografie půvabné mladé ženy, převázaná černou stuhou a pod ní vázička s uvadlou růží. Dal ji sem nejspíš čerstvý vdovec Leon Lantin (V. Preiss), hluboce...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.3.2022
Nelámal jsem se smíchy v pase, ale přece jen   zahřálo a potěšilo. Jen ty konce obou povídek   jaksi nebyly takové, jak bych si představoval.   Herci velmi dobří. Ale nebylo v tom nic   nadprůměrného.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2020
Dvě milé drobnůstky z povídek Guy de   Maupassanta, kterým televize přidala dvě   herecké kreace naivních mužů od Viktora   Preisse a Petra Kostky a dvě nadmíru chytré a   půvabné krásky Ilonu Svobodovou a Libuši   Šafránkovou.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Dvě z Paříže (1988) [TV inscenace]Dvě z Paříže (1988) [TV inscenace]Dvě z Paříže (1988) [TV inscenace]Dvě z Paříže (1988) [TV inscenace]
Reklama