Zari
ohodnotit

Hartova válka

Hart's War

Další název:
Hartova vojna (SK); Das Tribunal
Rok:
2002
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
4.4.2002
„Za odvahu, za čest.“

Komentáře k filmu Hartova válka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2020
Tento film jsem si oživil   dnes v noci a musím říct   že mě ani na druhý pokus   nijak nepřesvědčil.   Začíná to už   nepřesvědčivým až   odfláknutým scénářem a   ani herci včetně hvězdného   Bruce Willise to nijak   zvlášť nevylepšují (Colin   Farell byl stále ještě   "jen" talent a   příslib). Připadá mi to   jako kdyby se režisérovi   (zde přiznám že mně zcela   neznámému) nějak rozpadla   koncepce a celé se mu to   nějak vymklo z ruky.   Výsledek je podle mého sotva   tak průměrný film.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.8.2010
"Vězeňské drama"   z 2. sv. války. Volba hodnoty   1 lidského života oproti   několika... Dosud by to   "objektivně" šlo.   Ale vědomé obětování sebe   sama - hollywoodské klišé.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.1.2014
Po výborném začátku,   trochu slabší pokračování   a nakonec se to zvrtne   úplně. Jako kdyby někoho   zajímal jeden mrtvý v   koncentráku, kde jich   zůstávaly statisíce. Zcela   už pomíjím otázku soudu a   další pitomin, vrcholící   závěrem, kde šlo vše   udělat jinak, možná   jednodušeji a možná bez   zbytečné smrti. Dávám jen   málo plusů, protože to   odpad není, ale nic   převratného také ne.   201311240000/0000
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Jde o řemeslně zvládnutý   válečný film, který v   téhle podobě poměrně   přesně ukazuje hrůzy   války, které se týkají i   těch, kdož padli do zajetí.   Pochopil jsem, že film je   hlavně o jejich vůli a cti.   Možná je dílem nepřesný a   možná i průměrný,ale   rozhodující je to, že je   natočen v tomto tisíciletí,   kdy se od událostí 2.   sv.války lidstvo plynutím   času vzdaluje.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2005
pseudoválečný film
Vyšší hodnocení dávám   kvůli výpravě a celkové   atmosféře, ale na celém   příběhu se mi hodně nezdá   jedna věc. Že by se   němečtí dozorci v   zajateckém táboře nějakým   způsobem párali s   americkými zajatci, tak jak   to bylo prezentováno v tomto   snímku. Prostě to celé byla   blbost.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Dobří herci a zajímavý   námět,nicméně nějak mě   to celé přišlo   nereálné,že by Německý   důstojník ve svém táboře   nechal vězně soudit mezi   sebou,nevim,,,,jinak   průměrný válečný film s   mým oblíbencem B.willisem   který nezanechal ve mě   hlubší stopu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2013
Další příběh ze   zajateckého tábora   tentokrát s krapet odlišným   vyzněním. V minulosti šlo   vždy o útěk, tady však o   zničení továrny na   střelivo sídlící hned   vedle tábora.   Nejdůležitější je však   odvrátit pozornost   věznitelů a jsme u hlavního   děje tohoto snímku. V   popředí všeho dění je   Colin Farrell, který   předvedl vynikající výkon.   Zastínil i Bruce Willise, i   když je fakt, že on tu zase   až tak výraznou roli nemá.   Počáteční vcelku   zdlouhavé seznámení s   protagonisty příběhu se   rozjede drama, který se   zvrhne k nezvyklý vojenský   soudní proces vraždy. Čest   vojáka se dostává do   popředí a nikdo to nemá   jednoduché. Málo kdo zná   celou pravdu o tom, co se   chystá, a jak to vypadá.   Podaří se plán, anebo se to   všechno zvrhne. Příběh   nabírá na dramatičnosti,   ale celková atmosféra je   poněkud unylá. Tempo je   pomalé a tak se ztrácí ona   zajímavost celého pojetí.   Práce kamery je skvělá a   podává prostředí   věrohodně. Snímek se drží   lepšího průměru a tak lze   tvrdit, že snímek se vcelku   povedl a stojí za pozornost.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Tak za prvni fakt nemam rad   toho Collina jo tak se   nezlobte,jinak bych tomu filmu   dal vetsi znamku.ale jinek je   to pekne.Davam sest.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2012
Slušné válečné drama ,   které dobře odsejpá,   nenudí , ale mě nijak   zvlášť neoslnila natolik   abych se k filmu musel nějak   často vracet, každopádně   za shlédnutí stojí
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2013
První polovina filmu je   výborné drama z válečného   vězení,C.Farell předvedl   skvělý herecký   výkon,nechal za sebou i   B.Willise.Druhá půlka už   byla horší,začal jaký si   soudní proces a ztratilo to   na dramatičnosti a napětí.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Hartova válka skvělé   válečné dílko natačené i   v cs hodně drsné drama z   vojenského lagru asi to tam   tak chodilo jeden z nej   filmů. JO MOC DĚKUJI MAZAČI   KOMENTÁŘŮ CO MAM NAPSAT K   DÍLKU KTERÉ TŘEBA BOHUŽEL   MÁM ALE MOC MNĚ NEČAPLO TAK   DÍK D
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.6.2014
Hrozný výkon Bruce Willise,   špatný námět a scénář.   Jediný Farrell a Howard se mi   zde líbili.
Začátek   pomalý, nic neříkající,   zvlášť po tom, co dva   Němci zastaví ten džíp s   americkou posádkou, jeden se   půjde podívat do kufru,   jenže nepůjde mu otevřít,   pak mu tedy půjde pomoct ten   druhý němec a tím pádem   nikdo nehlídá řidiče   Farrella, který samozřejmě   šlápne na plyn a ujíždí.   Po týhle scéně mi chuť   dívat se na tento film   poněkud zeslábla, ale   stejně jsem se díval   dál.

Příběhová linie   odehrávající se v táboře   není podle mého názoru   věrohodně udělaná, všude   jenom namyšlení, namakaní   zajatci, bez jediné známky   toho, že by hladověli, nebo   jim byla zima. Dlouhé nuddné   protahované scény o ničem   rozhodně nepotěší a   konečná stanice -   zavraždění z jednoho   našich amerických   zajatců.
Tady to byl   největší nesmysl celého   filmu. Američanům se povedlo   prosadit řádný soud, aby   našli a odsoudili vraha, což   si myslím, že je dost   nereálné. Němci by to ve   zkutečnosti nedovolili a   navíc, těch zajatců bylo   zavražděno tolik, že soud   kvůli jednomu je naprostý   nesmysl!

Tímhle mě film   přesvědčil o tom, že to   celý bude stát za prd a   Bruce Willis? Hrozný! Jasná   zlatá malina!
Jediný   Farrell a Howard mi přirostli   k srdci.
Těžko se dá   říct, co je na filmu to   dobré, snad jenom tihle dva   herci.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Ve své podstatě by se   jednalo o standardní soudní   drama, avšak s tím   rozdílem, že se tentokrát   odehrává za 2. sv. války v   zajateckém táboře. Farrell   se snaží a jeho roli se dá   věřit ale Willis mi zde moc   neseděl a celý film se   docela táhne a chybělo mi v   něm reálnější vyznění.   Moc bych nevěřil tomu, že   by se němečtí plukovníci   nechali buzerovat od těch   amerických.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2013
Thomas Hart se po bitvě v   Ardenách v závěru války   dostává do německého   zajateckého tábora a na   jedné straně je mučen a   týrán, na straně druhé je   v zajateckém táboře řešen   rasový konflikt mezi   americkými vojáky. Výborný   výkon B.Willise v roli   velitele W.McNamary i   C.Farrella v roli T.Harta.   FIlm natáčený v Česku.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2011
V tomhle snímku se mísí dva   žánry, které oba opravdu   můžu – totiž válečný   film a soudní drama. Musím   hned na úvod konstatovat, že   nic podobného jsem dosud   neviděl. Ani jeden ze   zmíněných žánrů sice   nejede na plný plyn, leč   jako jeden souhrnný celek   funguje velice dobře.   Prvních pár minut mě   zaujala správná válečná   atmosféra – ač se snímek   obejde bez větší akční   scény, je ona válka,   zvláště v počátku   téměř hmatatelná. Jeden by   neřekl, co dokáže udělat   zasněžený les a několik   zmrzlých mrtvol…Ale   opravdový příběh se   odehrává až v jednom z   německých lágrů. Zde je   hlavní hrdina Thomas Hart   nucen se postavit pořádné   výzvě – okolnostmi je   dotlačen obhajovat černého   vojáka, obviněného z   vraždy. Jsme ve   čtyřicátých letech, takže   jeho černá kůže je   dostatečný důkaz viny.   Všechno je to ale ještě   mnohem zamotanější, jak se   později ukáže. Tahle   hlavní linka není tolik   propracována jak bych čekal   po stránce scénáristické,   ale spolu s prostředím a se   znalostí jisté skutečnosti,   která vyjde najevo až   téměř na závěr, šlape   docela dobře.   Důležitější je ale onen   přesah ohledně rasismu,   který se objevuje od prvního   záběru na černého a   graduje rozhovorem Thomase s   Lincolnem o pětiminutové   pauze. Z tohoto důvodu tu   jistou jednoduchost soudního   procesu s klidem promíjím.   Ono poklidné tempo nabízí   sice pouze zlomky napětí,   což ale překvapivě   napomáhá atmosféře   zajateckého tábora, kde by   přeci jenom nadměrná dávka   adrenalinu působila značně   nereálným dojmem (asi).   Všechno to ale nakopává   výborný závěr, který měl   šanci mě dostat do kolen,   nebýt toho že to zase   skončilo až moc americky –   totiž střelbou. Jenže   zrovna tou nejvíce   klišovitou – kdyby zvolili   autoři jeden z oněch dvou,   vlastně tří o několik   sekund dříve naznačených   konců, neváhal bych tomuhle   snímku střelit devítku,   škoda…Hoblitovi se ale   rozhodně povedlo obsazení a   je opravdu radost sledovat   Bruce Willise v takhle   nejednoznačné (a tak zoufale   neakční:-) roli. Zdatně mu   sekunduje i Colin Farrell,   Terrence Howard nebo Marcel   Iures. Tahle věc je   převážně konverzační a   tak je věrohodnost výkonů   příjemnou věcí. Stejně   jako celý film.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Zajimave soudní drama   zasazene do zajateckeho   tabora. A Bruce Willis konecne   zase jednou v zaporne roli.   Teda jenom trochu zaporne.
Vídžej
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2004
Ta¨khle to dopadne, když   máte v ruce vynikající   námět, máte dost peněz,   výborné herce, skvělý   realizační tým, ale ....   Tak kde se vlastně stala ta   chyba? Proč se Hartova válka   nestala megafilmem? Potenciál   určitě tenhle film měl, ale   přestože filmaři měli vše   co je potřeba pro skvělý   film nedokázali to jaksi   stmelit dohromady.
kamicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2009
:-)
Další obstojný film   tentokrát z prostředí   zajateckého tábora, ten film   mě dostal hlavně koncem, kdy   byl Bruce Willis zastřelen,   ale i tím vším co se dělo   v takových zajateckých   táborech např. pro   Američany.. Svělé..
bouncer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2003
Hartova válka
Výborní herci ve velice   nudném filmu...docela slibný   námět, ale zkažený jak to   jen šlo.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Vynikající film o   zajateckém táboře.Chování   němců k Američanům a taky   k Rusům.Mělo to spád   překvapení i výborné   herecké výkony.
DoubecekJan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Slibný film s dobrýmy herci   ale s trochou nudným dějem a   podivným vyvrcholením.Takže   kdo neuvidí nemusí být   sklamán.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Farell hrát opravdu umí,   nebo tedy ne - on nehraje, on   svou postavou skutečně je. K   tomu Willis jako zkušený   důstojník se stále silnými   zbytky důstojnosti a skoro   komorní drama o zachování   právě této lidské domény   za různě tíživých   podmínek.
tuwanakha
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.1.2005
trochu nedovařené
Přestože Bruce Willis s   Colinem Farellem nehrají   špatně, nedomyšlený   scénář nikoho výrazně   neoslní. Generál a jeho   posluhovači naprosto   nesmyslně zachází se svým   kolegou důstojníkem, což ve   skutečnosti je natolik   pitomé, že to divákovi   prostě vadí a založit na   tom zápletku celého filmu   prostě nelze. Bohužel ani   závěrečná scéna, která   by za normálních okolností   mohla vyznít velmi silně zde   nakonec spíš vyšumí.
Katka.H.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2010
Velmi povedený válečný   film, plný skvělých herců:   Colin Farrell, Bruce Willis a   mnoho dalších. Velmi   povedený film.
halounak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Obstojný válečný film z   prostředí zajateckého   tábora. Jako celek to nebylo   špatný. Jen, že takových   filmů už bylo mraky...
elitalegolas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Pěkný film , má to hlavu a   patu , je tam luxusně videt   atmosfera v tech zajateckech   taborech atd …
braby
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Hartova válka
Film který mi ujistil,že z   dobého scénáře jde udělat   hrozný filmový   paskvil.Někdo na to může   mít jiný názor,ale   myslím,že pro většinu   diváků,stejně jako pro mne   je to brak.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih85640minih85640Aréna národů (2012) [TV pořad] 
n
minih21716minih21716Únos (1997) 
Breakdown n
minih71435minih71435Jak funguje vesmír (2010) [TV seriál] 
How the Universe Works n
minih8640minih8640Hra o jablko (1976) 
Hra o jablko n
minih42964minih42964Randall a Hopkirk (1969) [TV seriál] 
Randall and Hopkirk n
minih18329minih18329Říše slunce (1987) 
Empire of the Sun n
minih5030minih5030Cesta do neznáma (1995) 
Sliders n
minih175658minih175658The Three Sisters (1966) 
The Three Sisters n
minih16891minih16891Prázdniny pro psa (1980) 
Prázdniny pro psa n
minih13003minih13003Msta přichází z močálu (1982) 
Swamp Thing n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:25

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Medina Azahara, ztracené andal...

06:00 - 06:55

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Zig a Sharko (2010) [TV seriál...

06:20 - 06:40

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:15 - 06:40

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stanislav Veselý

Veselý Stanislav

Caroline Hebert

Hebert Caroline

Aféry mé ženy

Aféry mé ženy
Aféry mé ženy

Georges Dancigers

Dancigers Georges

Marilou Vetter

Vetter Marilou

Kevin Morrisey

Morrisey Kevin

Klíč (The Skeleton Key)

Klíč
The Skeleton Key

Naposled navštívené:
Stanislav Veselý

Veselý Stanislav

Caroline Hebert

Hebert Caroline

Aféry mé ženy

Aféry mé ženy
Aféry mé ženy

Georges Dancigers

Dancigers Georges

Marilou Vetter

Vetter Marilou

Kevin Morrisey

Morrisey Kevin

Klíč (The Skeleton Key)

Klíč
The Skeleton Key