Cerven
ohodnotit

Iron Sky

Rok:
2012
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
12.7.2012
„Přicházíme v míru.“

Komentáře k filmu Iron Sky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
reby
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2012
Vlastně ani nevím proč ale   film se mi líbíl, dobrej   námět, taky zpracování   dobry, zesměšnění nácků,   amíků a celkově celého   systému mezinárodní   spolupráce bylo taky dobře   podáno
Venom_TomHardy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2019
Iron Sky nejenže splňuje   očekávání - ono je dokonce   předčí! Velmi   profesionálně natočený, s   přehledem zrežírovaný, s   naplno využitým   originálním příběhem, s   chytře napsanými postavami,   s pohlednou hlavní hrdinkou   (Julia Dietze), se sugestivní   hudbou (ochutnávka tady), a   korunovaný úchvatným   finále ve stylu některých   hollywoodských sci-fi. Po   visuální stránce pak   nepochybně i vám připomene   Svět zítřka. Sice není tak   hvězdně obsazený, ale   přesto je výživnější.   Prostě ideální filmeček   pro nejen prázdninovou   zábavu.
Wez
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2015
Super!!!
Tak tento film mě opravdu   překvapil v tom nejlepším   smyslu slova-čekal jsem   nějaké béčkové sci-fi,ale   že to bude takovej ůlet,u   kterýho se skvěle   pobavím,to jsem tedy   nečekal..Výborný   námět,velice dobře   zpracovaný,trikové efekty   jsou na výborné   ůrovni(když vezmeme v   potaz,že se navíc ještě   jedná o nízkorozpočtový   film,tak tuplem),parádní   výběr herců,kteří se   opravdu hodili ke svým   rolím(a hlavně dvě krásné   herečky Julia Dietze a Peta   Sergeant)...Zkrátka tento   film se mi opravdu velice   líbil a už se těším na   druhý díl!!
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2018
Skvělé dějově i trikově.   Snímku se dá vytknout jen   nesympatický hlavní hrdina.   No, ona ta poradkyně   presidentky mne taky   iritovala. Ale jinak zábava   až na půdu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2012
Mobilom ku konečnému víťazstvu?
Tak slušná brutalitka. V   prvom rade je to komédia,   potom paródia a až potom   sci-fi. Hodnotenie u mňa   troška znižuje   apokalyptický koniec, ale na   druhej strane, je to aspoň   zdvihnutý varovný prst.   Šialený nápad, najmä   fínski autori a zopár   burtalitiek. Takže dej sa   dal, grafika mi dosť   vyhovovala, ale čo je   najlepšie zopár fakt   elitných hlašiek a zopár   brutálnych narážiek, vďaka   ktorým si podali kde koho.   Myslel som, že ten film bude   o tom čo najviac zosmiešniť   nacistov, ale mám taký   pocit, že najviac to schytali   Spojené štáty americké,   teda hlavne ich vláda. Potom   nacisti, ale obuli sa i do   iných krajín (napríklad si   dosť podali Severnú Kóreu   jedným, ale dosť silným   frkom). Aj feministky budú   asi pobúrené, hlavne   ukazujú, ako sa dokáže   ohrdnutá žena mstiť. Ale   najmä tie brutálne hlášky   prezidentky (myslela som, že   budem musieť vybombardovať   Austráliu, alebo také   niečo; nacisti? to sú   jediní, ktorých sme porazili   vo férovom boji; porušlili   ste sľub - to robíme vždy).   A nesmiem zabudnúť na   najväčšiu hviezdu filmu a   to brutálnu Vivian, ktorá   mala v sebe slušný oheň a   niečo diabolské (pripravte   atomky - ale sú tam ženy a   deti - spojené štáty   americké s teroristami   nevyjedávajú; ten musí mať   najmenšieho vtáka vo   vesmíre). No celkom dobrá   podívaná i napriek troška   očakávanému a naivnému   konci. No a nakoniec, s hudbou   LAIBACH spokojnosť.   Najlepší bol ten motív   vypožičaný od Wagnera z   opery Tannhauser
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2012
Pokud překousnete, že   snímek hraje hlavně na   komediální notu, nebudete   zklamaní. Takto neotřelý a   svěží film tu již dlouho   nebyl a utahování si z   americké země nemá chybu. S   úsměvem jsem sledoval celé   dění a většina postav se   chová, jako totální idioti   (myšleno v dobrém).   Technické zpracování je na   solidní úrovni a vesmírná   bitva se povedla. Je to sice   ptákovina a titul si na   vážnost pouze snaží hrát,   jak tvůrci od počátku   zamýšleli a na plátně to   funguje opravdu komickým   dojmem :-D. Ti, kteří si k   tomuhle cestu najdou, budou   spokojeni.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2012
Já se u tohoto filmu docela   bavil a několikrát i docela   dost nasmál. Na druhou stranu   má film i dost hluchých   míst a některé vtípky a   narážky vyžadující   znalost či důvtip diváka   asi většina lidí   nepochopí. Ve výsledku se   ale jedná o technologicky   velmi dobře zvládnutou,   poněkud politicky nekorektní   komedii. A to se cení.
Zimmy871
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2012
Jedním slovem: Blbost. Ale   zajímavé na tom bylo, že   mě to i pobavilo. Tvůrcům   rozhodně nešlo o   věrohodnost. Nicméně mě   trochu překvapilo, že   takový Götz Otto, který v   Pádu třetí říše hrál   Gúnscheho, co by jako   osobního bodyguarda Hitlera,   se snížil k nečemu   takovému. Nicméně ale konec   je docela trochu syrový.   Použití nukleárních   zbraní kvůli pohonu jménem   helium 3, to je docela drsné.   Je vidět, že tvůrci nemají   o lidech valné mínění i   když se jedná o komedii.   Jasných 7 z 10.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2012
Zajímavě pojatá komedie, i   když v některých   chvílkách člověka fakt   zamrazí. Ale největší   zážitek je asi z poslední   scény, kdy se servou vyslanci   OSN.
Antonio.M
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.6.2012
Slátané, ale zábavné
Někomu to možná bude   připadat jako slátanina, ale   já se prostě bavil, mnoho   zajímavých prvků   použitých jinak než by   člověk čekal. Spousta   vykradených a ohrátých   nápadů, ale přesto dobře   použitých a hlavně   zábavných. Navíc se autor   trefoval do odkazů na různé   věci co mi mají co říct.   Soundtrack od Laibach, myslím   perfektně vybraných. Prostě   nečekejte umění, nečekejte   laciný kanálový humor, ale   humor a parodii okořeněnou   řádnou dávkou   Nazi-Steampunku.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.6.2012
Pokud divák přijme to, že   se jedná spíš o vtipnou   ukázku jedné možné   eventuality, bude se bavit.   Já si zhruba od poloviny   říkala, kam by s tímto   tématem došel např. Michael   Bay. Dokud se děj odehrával   na Měsíci, oceňovala jsem   zpracování, vzdáleně mi to   připomínalo náš Vynález   zkázy, ale jakmile do hry   vstoupila americká   prezidentka a především   její marketingová   poradkyně, začala jsem   sledovat čas do konce filmu.   Konec to bohužel   nenapravil.
Navíc   kniha Čtvrtá říše   Václava Semeráda s podobným   námětem byla daleko lepší,   jen jí musím někde v   knihovně najít.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2013
IRON SKY-návrat Třetí Říše?:-)
No jak začít, asi takto. Od   tohoto filmu jsem čekal a   spíše jsem chtěl aby to byl   drsný sci-fi / akční   nátěr, ale jedná se spíš   o jakousi sci-fi / komedii /   parodii a to je poněkud   zklamání.P ár vtipů a   hlášek ušlo, triky v   mezích možností také, ale   jednou stačilo. Promarněná   šance!!
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2019
No moc mě to nezaujalo.   Naštěstí Finové se   nepustili do glorifikace   Rusů. Pár vtipných   okamžiku tam bylo.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.7.2012
Tak nevím co si o tomhle   filmu myslet ... šílená   koprodukce vytvořila snad   ještě šílenější film.   Ze začátku mi nepřišel až   tak špatný, říkal sjem si,   je to blbůstka na pobavení   ... ale postupně se začalo   ukazovat, že zábavou se   příliš nehýří, nebo jsem   už příliš náročný   divák. Peta Sergeant mi   přišla jako herečka   vytažená ze špatného   pornofilmu ... prezidentka   spojených států působí   jako by Němci chtěli USA   vrátit všechny filmy o nich,   což vzhledem k hlavní   náplni nedává moc smysl.   Götz Otto na mě působil   velmi věrohodným způsobem   jako Führer .. možná až   moc. Julia Dietze podávala   celkem dobrý herecký výkon   až na chvíle kdy měla být   akční a Kirby byl snad   jediný zachránce ikdyž   "nic o čem bych psal   domů." Hudba se mi nijak   nezapsala ani negativně ani   pozitivně. Není to úplná   ztráta času a sem tam se   člověk zasměje, jen   některé prvky byly až moc   přehnané.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.9.2012
Zajímavý námět na film,   realizace už je někde   jinde.Kdyby to tvůrci   natočili trochu vážnější   a dramatičtější, tak by   podle mně měli s tímhle   "nacistickým"   filmem o pokusu ovládnout   planetu Zemi větší   úspěch.Takto, když to   pojali spíš jako komedii,   tak jsem z toho měl takové   rozporuplné pocity.
Ale ten nápad se mi   skutečně líbil - nacisté   si zkolonizovali Měsíc.Sice   nerálná představa, ale   zajímavá.
Každopádně měli   výborně udělané efekty a   triky.
Z hereckého   obsazení pro mně byl   nejpřijatelnější Udo Kier,   ten mě ještě nezklamal.
Ovšem co mě nejvíc   rozesmálo, tak bylo to, jak   "udělali" z   černocha bělocha, to jsem se   skutečně zasmál.
Celkový můj pohled na   film - už ho vícekrát   nemusím vidět.
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.8.2018
Né moc podařená sci-fi   parodie,humor a hlášky   nepovedené,herecké obsazení   slabota,občas vážnější   scéna která se tam vůbec   nehodí.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.9.2013
Tak nám trochu Frickové   zamrzli ve vývoji, na tom   Měsíci, pominu-li zbrojení,   ale to oni i finští   béčkaři, kterým se ve   futuristické retro-změti   povedlo jen pár narážek   (konečně to pořádně   schytali Američani i Severní   Korea), i když za některé   trikové vychytávky by se   nemusel stydět ani Roland   Emmerich, a to rozhodně není   žádný untermensch! :-)
Hombretino
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.6.2012
V půlce filmu jsem uvažoval   co budu dělat až to   skončí. Téma filmu jak   ukazoval trailer byl velice   zajímavý a upoutávající   ale to je vše. Jestli nevíte   na co se podívat tak se   radši koukejte do zdi, bude   to záživnější než trpět   u tohohle "filmu".
Yahis
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.6.2012
Nenechte se zmást.. Zdání klame!
Konečně někoho napadlo   udělat pořádnej film na   pořádný téma.. a celý to   zkazit! Film jako tenhle tady   chybí a oni z toho udělaj   takovou hloupou frašku. Kdyby   to natočili jako čistě   válečnej scifi film se vší   vážností a vynechali ty   ubohý prvky komedie, tak by   to byl úžasnej trhák, ale   takhle.. opravdu blbost.   První scéna skvělá a   zbytek totální slátanina a   zahozenej potenciál.
kvietek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.6.2012
ostuda
Námět - náckové na   Měsíci a nerušeně se 50   let vyvíjeli je brilantní,   ale takhle to zprznit tím,   že z toho udělali komedii?   Nestydim se to říct - je to   sr.... . Bohužel, slušněji   se to říct nedá. Herecké   výkony bídné, horší jsem   asi nikdy neviděl. Celý   děj, americká prezidentka,   nějaká módní opice   vedoucí tajnou vesmírnou   flotilu do boje - fakt   směšné. Nechápu, že se   nějaký producent pod tohle   podepíše. Jediné, co je   relativně na úrovni, jsou   efekty.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih164173minih164173Skleněný pokoj (2019) 
Skleněný pokoj n
minih157982minih157982Heavy Trip (2018) 
Hevi reissu n
minih71359minih71359Muž z oceli (2013) 
Man of Steel n
minih30749minih30749Halloween (2007) 
Halloween n
minih158285minih158285Máš ji! (2018) 
Tag n
minih103328minih103328Banshee (2013) [TV seriál] 
Banshee n
minih44819minih44819Temný rytíř (2008) 
The Dark Knight n
minih50107minih50107Počátek (2010) 
Inception n
minih16915minih16915Predátor (1987) 
Predator n
minih154281minih154281Overlord (2018) 
Overlord n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Iron Sky: The Coming Race (2018)

 Iron Sky: The Coming Race (2018)
Iron Sky: The Coming Race n
 
Žánr: komedie / sci-fi
Země: Spolková republika Německo / Finsko
Režie: Timo Vuorensola

(pokračování)

TV Program

ČT1 - My všichni školou povinní (198...

11:00 - 12:00

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Křížové cesty

11:10 - 11:40

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:15 - 11:45

59 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

10:45 - 12:05

29 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Reklama