Cerven
ohodnotit

Ledová apokalypsa [TV film]

Ice

Další název:
Ľadové peklo (SK); Ice - Der Tag, an dem die Welt erfriert
Rok:
2010
Délka:
185 minut, 2 díly
„Svět, jako známe, se hroutí. Podaří se profesoru Archerovi zachránit rodinu z ledového pekla, které bylo kdysi Londýnem?“

Obsah filmu Ledová apokalypsa

 
1. díl:

V roce 2020 změnilo globální oteplování podobu světa, miliony lidí z postižených oblastí se vydaly hledat nové místo k životu. Svět zasáhla energetická krize. Zoufalé lidstvo se obrátilo k polárním oblastem, kde se možná pod věčným ledem nacházejí obrovské zdroje nerostného bohatství. Vědec Thom Archer, společně s přítelem Benem Johnsonem, získal znepokojující důkazy o tom, že průzkum a těžba v ledové krajině mohou mít katastrofální následky. Pokusili se přesvědčit Arktický svaz, aby neprodlužoval licenci k vrtům společnosti Halo, kterou řídí miliardář Anthony Kavanagh. Varuje zasedání, že vrty v oblasti grónských ledovců...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Nick CopusNick Copus  
hraje:
Richard RoxburghRichard Roxburgh..... Thom Archer [48]   
Frances O'ConnorFrances O'Connor.....Sarah [43]   
Tom HernTom Hern  
Patrick BerginPatrick Bergin  
Ben CrossBen Cross.....Stephan [62]   
Nathaniel LeesNathaniel Lees.....Olaf [58]   
Simon CallowSimon Callow  
Werner DaehnWerner Daehn..... Petrov [44]   
Claire ForlaniClaire Forlani.....Jacqueline [38]   
Stephen MoyerStephen Moyer.....Peterson [38]   
Jaime Passier-ArmstrongJaime Passier-Armstrong.....Tanya [28]   
Sam NeillSam Neill.....Anthony Kavanagh [62]   
Erin MullallyErin Mullally.....Rafael [20]   
Gareth ReevesGareth Reeves  
Daniel SingDaniel Sing.....Kenji [35]   
David E. WoodleyDavid E. Woodley.....Fenwick [49]   
scénář:
James FollettJames Follett  
Ray HardingRay Harding  
hudba:
David LongDavid Long  
kamera:
Richard BluckRichard Bluck  
střih:
Margot FrancisMargot Francis  
trailer
Distributor v ČR:
skupina Nova
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ledová apokalypsa >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.4.2017
Tříhodinová televizní vize o vzniklé ledové   katastrofě vlivem po zisku dychtícího člověka   rozdělena do dvou dílů se v podstatě veze na   současných předpovědích vědců o rizikách   vlivem globálního oteplování a tak se dá   říci, že má námět reálný základ. U toho   však pochopitelně zůstalo. Šablonovitý děj   nepřináší nic nového, jen je to tentokrát   roztažen na dvojnásobek jinak typické   stopáže. Spousta nereálných situací a na   žánr očekávaných klišé bez napětí, bez   atmosféry, zkrátka bez sebemenšího potenciálu   zaujmout. Před sledováním tohoto televizního   skvostu se musí divák naprosto vypnout, jinak si   nechápavě hlavu ukroutí. Nikam nespěchající   plynulost to sice má, ale chybí tomu nějaký   zásadní vývoj. Ona roztaženost je na takový   scénář zbytečná. Spousta hluchých míst   přivádí myšlenku, že střihač zřejmě   někde musel ztratit nůžky. Jako odpočinkový   dvojdílný televizní biják snad posloužit   může, jen u toho proboha nepřemýšlet.
Omnibus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.4.2014
Nick Copus sehnal jedno obstarožní sněhové   dělo, manželce šlohnul fén na vlasy, koupil   velký sud stříbřenky a jal se páchat   apokalypsu. Katastrofálně slabý katastrofický   film à la Tučňáci z Westminster Abbey,   šmrncnutý Grónskem v plamenech. Další   pracovní názvy: Big Ben Freezer, London Iced   Eye, v Čechách distribuováno pod názvem   Mrazík 2 - na čaji o páté. Slabé triky,   zmrzlé, čili bezvýrazné držky herců a děj   neměl koule (a sněhuláka bez koulí zkrátka   nepostavíte). Prý v Londýně uhodila zima jako   v Rusku? Zlatý voči! Herci i komparz sice   cvakali zubama jak při Parkinsonovi a byli   zmrzlí jak sobolí lejno, ale to jim nebránilo   běhat Londýnem, mezi baráky natřenými   stříbřenkou a zasypanými peřím, jako ti   debilové – BEZ ČEPIC ! Producenti filmu byli   asi ze Skotska, protože nekoupili žádnou   ušanku dokonce ani premiérovi! Ten měl pak   jinovatku na pleši, což ho dožralo natolik, že   řekl: "Londýn? Na odpis..." A odletěl   do teplých krajin. Fakt charakter :-)   Zhodnocení: Třeskutý námět, silný mráz,   slabý film. Zkrátka filmařská obleva.

  Moje   poznámka k Angličanům: V roce 2009 jsem bydlel   v Anglii a jejich pojetí apokalypsy znám.   Tenkrát, po mnoha letech pauzy, omylem napadlo 10   cm sněhu. Hysterik by začal lomit rukama,   pragmatik by si vyhrnul rukávy a chopil se   hrabla. Angličani pokrčili rameny a postavili na   čaj. Na pět dní (to nekecám!) se ve   stotisícovém městě zastavil veškerý život.   Dabldekry nevyjely :-), utichly stroje ve   fabrikách, osiřely úřady i banky. A myslíte,   že se Angličani, ti studení čumáci, aspoň   zaradovali a začali stavět sněhuláky? Ani   náhodou! To my, české rodiny z projektu, jsme s   dětmi stavěli a hecovali se, kdo bude mít   hezčího či originálnějšího . Sýrově   bledí domorodci seděli u oken, jen na nás blbě   čuměli skrz jednoduché sklo (viděli jsme je,   protože na záclony u nich nehrajou), chroupali   sušenky, srkali čaj a se stoickým klidem   čekali, až ten bílej sajrajt roztaje. Po pěti   arkticky mrazivých dnech (ve dne dva pod nulou, v   noci i tři!) sníh konečně roztál a život ve   městě se obnovil. A bylo po apokalypse.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.4.2014
Příliš dlouhé a nudné,vizuálně   slábý,herecké výkony taky nic moc,pár efektů   docela ušlo ale hrozně málo oproti délce   filmu.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.4.2014
Natočit další katastrofický film o zhoubném   vlivu počasí na naši Zemi, to už je ohraná   písnička - skutečnost ve filmu je vždy   katastrofická - buď zpracováním nebo jinými   fakty. Na pobavení to ale stačí.
Reklama
veverka-zrzka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2012
Výborně natočené. Občas byly vidět efekty,   ne příliš dokonalé. Na některých troskách   jsem poznala, že se jedná o polystyrén.   Přišlo mi nelogické, že když někdo zapálí   oheň v minus 30 stupních, že na něm ani netaje   sníh!! Pára od pusy jde pouze někdy? Někdy se   dotknou železa a spálí se, jindy zase ne? A   tuším, že benzín hoří i při minus 30   stupních. Tudíž nechápu jejich zádrhel!   První díl jsem pouze poslouchala, druhý i   viděla.
Roman333
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Je vidět, že si filmaři s tímto snímkem   nedělali žádnou práci. Film na mně působí   absolutně nevěrohodně. Celý film se odehrává   v obrovských mrazech a stále nažehleným a   načesaným hercům, nejde ani pára od úst.   Nicméně to bude asi to nejmenší, protože   celý film je "prošpikovaný"   nejrůznějšími nelogičnostmi. Rozhodně bych   se na to podruhé nepodíval, pro mně jeden z   nejslabších katastrofických filmů vůbec.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Průměrný televizní snímek z oblíbeného   katastrofického žánru. Mně ve filmu vadí   některé nelogičnosti, ve více než   čtyřicetistupňovém mrazu se hrdinové   pohybují hodiny jen v džínách, bez rukavic,   prostovlasí. Herečky mají, až na několik   škrábanců, perfektní líčení, a taky závěr   filmu se shledáním rodinky není podle mého   gusta.

V popisku není uvedeno žádné   obsazení, takže než se objeví, pro zájemce:   režie N.Copus, v hlavních rolích R. Roxburgh,   B. Cross, F. O´Connorová, C. Forlaniová, P.   Bergin, S Neill, S.Callow a další.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2012
Jeden z dalších katastrofických filmů, kde   klimatickou změnu podnebí způsobí chtivost   peněz a touha po slávě při objevování   nových zdrojů pro lidstvo. Ale přes všechna   klišé - ať už jsou to fráze - PROČ NÁM TO   NIKDO NEŘEKL - nebo hrdinství jednotlivých   postav, jsou trikové scény smíchané s   dokumentárnímy záběry - dobré. Film je i   herecky obsazený dobře. Docela to stojí za   zkouknutí.
Reklama

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih147856minih147856Sofie a vycházející slunce (2016) 
Sophie and the Rising Sun n
minih36609minih36609Lon McQ (1974) 
McQ n
minih19891minih19891Super Mario Bros. (1993) 
Super Mario Bros. n
minih67936minih67936Císař a vrah (1998) 
Ťing Kche cch' Čchin wang n
minih5299minih5299Copak je to za vojáka... (1987) 
Copak je to za vojáka... n
minih25088minih25088Jatka č. 5 (1972) 
Slaughterhouse-Five n
minih143642minih143642Neon Demon (2016) 
The Neon Demon n
minih189553minih189553Atlantic (1929) 
Atlantic n
minih56348minih56348Čistka (1981) 
Coup de torchon n
minih34107minih34107Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (2003) 
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Ledová apokalypsa (2010) [TV film]Ledová apokalypsa (2010) [TV film]Ledová apokalypsa (2010) [TV film]Ledová apokalypsa (2010) [TV film]
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Limity (The Limit Of)

Limity
The Limit Of

Marisa Ramirez

Ramirez Marisa

Dvojníci

Dvojníci
Dvojníci

Apollo 13

Apollo 13
Apollo 13

Ivan Turgeněv

Turgeněv Ivan

BoJack Horseman

BoJack Horseman
BoJack Horseman

Jedinečný (The One)

Jedinečný
The One

Luke Pegler

Pegler Luke

Světlo z temnot

Světlo z temnot
Světlo z temnot

Skleněný (Glass)

Skleněný
Glass

Naposled navštívené:
Limity (The Limit Of)

Limity
The Limit Of

Marisa Ramirez

Ramirez Marisa

Dvojníci

Dvojníci
Dvojníci

Apollo 13

Apollo 13
Apollo 13

Ivan Turgeněv

Turgeněv Ivan

BoJack Horseman

BoJack Horseman
BoJack Horseman

Jedinečný (The One)

Jedinečný
The One

Luke Pegler

Pegler Luke

Světlo z temnot

Světlo z temnot
Světlo z temnot

Skleněný (Glass)

Skleněný
Glass